Şimdi Ara

N95 ve Accelerometer (RotateMe2-MovingBall-Shake Control-Nokmote) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
464
Cevap
2
Favori
51.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teknik bilgine çok saygı duyuyorum ama şu n95 almadan veya kullanmadan bu olayları anlayamazsın...

quote:

Orjinalden alıntı: SonDelikanlı

quote:

Orjinalden alıntı: onurbaba22

Arkadaslar, bilmem fark ettinizmi. eger n 95 le dikey olarak resim cektigimiz zaman, resmin dikey cekildigini farkedip öyle kaydediyor. isterseniz deneyin.bunun bu sensörle alakasi olabilirmi???

Dikey çekildiğini farkedip derken döndürülmüş olarak mı kayıt ediyor? onu anlıyamadım tam.
  • evet.döndürülmüs sekilde kaydediyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: onurbaba22

Arkadaslar, bilmem fark ettinizmi. eger n 95 le dikey olarak resim cektigimiz zaman, resmin dikey cekildigini farkedip öyle kaydediyor. isterseniz deneyin.bunun bu sensörle alakasi olabilirmi???

Tamda üzerine bastın hocam ayağın çek ;) Sensörün yardımıyla olabilecek bir işlem bu
  • yok alakası yok.. 1.mesajı olmasına rağmen sonuna kadar haklı...
  • accelerometre anladıgım kadarıyla en basit olarak gps navigasyonda arac yonunu belirlemeye yarıyan dalga??
  • quote:

Orjinalden alıntı: SonDelikanlı

@PHI

Rica ederim ne demek helen sizin burada yaptığınız testlerin filan yanında ben sadece biraz elektronik bilgimi paylaştım.

Olur mu. Verdiğiniz teknik bilgiler bi çok kişinin bilmediği türden. Elinize sağlık
  • n80 de deneyen var mı?
  • bu top zip zip zipliyo, ama asil şoku şimdi yiceksiniz :) 5700 'da deneyin bakın noluyo :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: Midgàrd

bu top zip zip zipliyo, ama asil şoku şimdi yiceksiniz :) 5700 'da deneyin bakın noluyo :D

Onda da mı çalışıyor
  • ya ne kafa yoruyorsunuz?
    Telefonda gps var ayrıca gps varsa pusulanda olmalı. Pusulan var ise kuzey i güneyin vs göstermesi gerekli.

Hiç mi mantıklı düşünemiyorsunuz ? Şimdi ben gps ile biryere gidiyorum. Telefon düz tutuyorum ve düz gidiyorum. Ama ya telefonu düz değilde arka YÖNE çevirsem ne olur ? Bi düşünün durum ortada. :D
  • http://research.nokia.com/projects/activity_monitor

şu sayfaya da göz atmanızı öneririm .. N95 adımlarımızı sayıyor!
  • arkadaşlar tartışıp duruyosunuz boşuna :) SEIKO hocam iphone da direk var dedigin accelerometer n95'de de direk var :)

accelerometer nedir ? (bkz.http://www.seslisozluk.com/?word=accelerometer) ivme ölçer, hız ölçer .. yani n95 direk bu donanimla geliyor ... bu uygulamayla ilgili forumlarda konuları araştırın göreceksiniz bu donanım bu alette mevcut, ha ne için kullanılıyor onuda söyliyeyim, pusula için ..

Evet konuyla ilgili nokia'nın sitesindeki bilgi tam olarak burda:
    http://wiki.forum.nokia.com/index.php/N95_sensor

kullanılan donanım burda:
    http://www.st.com/stonline/products/literature/ds/12726/lis302dl.htm

Neyse bu olay tüm dünyadaki n95 kullanıcıları için büyük bi süpriz olmuş, nokia'nın bu olayı neden duyurmadığı ise henüz bilinmiyor .. bekleyip görücez ilerleyen günlerde daha neler çıkacak bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgàrd -- 5 Kasım 2007; 14:38:50 >

• bende onu diyorum :P pusula pusula.
    Hatta moving ball ı da pusula niyetine kullanabiliriz. :)
  • quote:

arkadaşlar tartışıp duruyosunuz boşuna :) SEIKO hocam iphone da direk var dedigin accelerometer n95'de de direk var :)

accelerometer nedir ? (bkz.http://www.seslisozluk.com/?word=accelerometer) ivme ölçer, hız ölçer .. yani n95 direk bu donanimla geliyor ... bu uygulamayla ilgili forumlarda konuları araştırın göreceksiniz bu donanım bu alette mevcut, ha ne için kullanılıyor onuda söyliyeyim, pusula için ..

Evet konuyla ilgili nokia'nın sitesindeki bilgi tam olarak burda:
    http://wiki.forum.nokia.com/index.php/N95_sensor

kullanılan donanım burda:
    http://www.st.com/stonline/products/literature/ds/12726/lis302dl.htm

Neyse bu olay tüm dünyadaki n95 kullanıcıları için büyük bi süpriz olmuş, nokia'nın bu olayı neden duyurmadığı ise henüz bilinmiyor .. bekleyip görücez ilerleyen günlerde daha neler çıkacak bakalım

Peki bu mantıkla K850i'ye de GPS uygulanabilir diyebilir miyiz?

• hayır, gps apayrı bi donanım ister .. k850 de accelerometer var sanırım, ama sadece ivme hızını ölçmeye yarar accelerometer (yine bildiğim kadarıyla tabi ..)
  • quote:

hayır, gps apayrı bi donanım ister .. k850 de accelerometer var sanırım, ama sadece ivme hızını ölçmeye yarar accelerometer (yine bildiğim kadarıyla tabi ..)

Yani düşündüm ki acaba K850de sadece accelerometer için mi donanım mevcut yoksa yine pusula mı var.

N95teki pusula accelerometer işine de yarıyor ama K850deki accelerometer gpse yaramıyor yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 5 Kasım 2007; 15:26:25 >
  • accelerometer ile gps ayrı şeyler abi, k850'de gps yok accelerometer var, ama n95'de ikiside var :) ve k850'deki accelerometer'i pusula olarakda kullanabileceğini sanmıyorum
  • quote:

accelerometer ile gps ayrı şeyler abi, k850'de gps yok accelerometer var, ama n95'de ikiside var :) ve k850'deki accelerometer'i pusula olarakda kullanabileceğini sanmıyorum

Ben de sanmıyorum da hani bi ümit
  • arkadaşlar biraz yorum yapayım dedim

aslında teldeki zımbırtı accelerometer değil hareket sensoru ve bu yuzden
    n95 de pusula yok arkadaslar cunku pusula bambaska bir durum bi kere hareket sensorunun manyetik algılama yetenegi yok manyetik algılama yapamazsa yon tayin edemez hareket sensoru muhtemelen fotoların dikey kaydedilmesiyle alakalı olabilir acıkcası hiç bi fikrim yok onla ilgili AKI arkadasımın mantıgı guzel ama ne yazık ki duz mantık olarak kalıyo soyle ki eger n95 elinizdeyken eger ki gps baglantınız yoksa yonunuzu goremiyorsunuz eger ki gormek isterseniz gps konumuyla yon tayini yapmak zorundasınız bir ornek daha verirsek eger gps acık ve baglıyken hiç kıprdamadan oldugun yerde donersen (mesafe katetmeden) ekrandaki yonunun durdugun andaki yonde sabit kaldıgını gorurusun ki ben gordum n95 im de bunu buda AKI arkadasımın tezini curutur

ayrıca bu accelerometer dediğimz hareket sensor sistemi cok uzun bir suredir utulerde kullanılıuyo devrilme emniyeti olarak cok basit bi sistem sıvı dolu yada bos bir kure içinde iletken bir metal top var ve bu metal dondurme durumunda bulundugu yuzeyin iletkenliğini baz alarak dondurme durumunu tespit ediyo tabi bu en basit hali daha gelişmiş versiyonlarda mevcutmuş.

midgard dostum evet iphone da var n95 dede var da n95 deki amacı bi garip hadi iphone da ekran dondurmek için kullanılıyo mantıklı olarak nokia ne için kullandı bunu merak ettim ama bence kesinlikle gps de bi işe yaramıyor su resim donme olayıyla ilgilidir belki

• quote:

Orjinalden alıntı: PHI

quote:

hayır, gps apayrı bi donanım ister .. k850 de accelerometer var sanırım, ama sadece ivme hızını ölçmeye yarar accelerometer (yine bildiğim kadarıyla tabi ..)

Yani düşündüm ki acaba K850de sadece accelerometer için mi donanım mevcut yoksa yine pusula mı var.

N95teki pusula accelerometer işine de yarıyor ama K850deki accelerometer gpse yaramıyor yani.

PHI dostum sende benim gibi uçmuşun duman cıkıyo senden de

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.