Şimdi Ara

N95 ve Accelerometer (RotateMe2-MovingBall-Shake Control-Nokmote) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
464
Cevap
2
Favori
51.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: PHI

quote:

Orjinalden alıntı: xmurat

allasen olurmu öyle şey yaw.. n95 gps ekleyıpte gps reklamı yapmıyacak bır nokia

Mantıklı bi açıklamasını sen yap o zaman

Bana da saçma geliyor. Accelerometer için teknik detayı koyacaksın telefona. Ama bundan ne bahsedeceksin ne de uygulayacaksın telefona. Hiç bir satış stratejisine sığmaz bu.
    Bunu sadece Apple yapıor Iphone ile. Radyo yok deniliyor mesela. Sonra bir FW ile radyo menüsü ekleniveriyor. Aslında radyo entegresi var ama hiç duyurulmuyor.
    Nokia da bu yoldan gider mi? Sanmam.

Bence o parça GPS için gereklidir. Çünki yerçekimi yönünde çalısan bir veri tabiki konumlamada önemlidir. Buda işin tatlı bir bonusudur :)

Bir ihtimalde DSLR (profesional digital foto kamera) de böyle bir donanım var. Siz fotografı nasıl çektiniz yer neresiydi. Bu bilgi elinde olunca makinanın daha sonra kendi ekranında gösterirken fotografı dogru yone çevirebiliyor. Burdan yola cıkarsak bu donanım N95 in fotograf cekerken ki pozisyon bilgisi için kullanılıyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbsahan -- 4 Kasım 2007; 23:23:13 >

• bende mantıkmı kaldı.. bır ıncelede benı kafayı yemek üzereyim n95 yüzünden.. bir örnek vermişsin radyo olarak.. radyo çip setin yoksa radyo çalışimaz değilmi ? wifi filan dinlersin ama bu radyo dinlemek değil.. apple ne yapıyor ben bılmıyorum ama elma toplamaya kalkarken nokia'nın armutuna şataşıyor.. bu durumdada nokia 1 benden 1 senden diyerek bizi yoruyor.. bizi... kullanıcıları napalım.. yarın ne çıkarsa bahtımıza
  • eee kardeş n95 dslr degıl ama aynı uygulama n95'tede var ???

quote:

Orjinalden alıntı: mbsahan

quote:

Orjinalden alıntı: PHI

quote:

allasen olurmu öyle şey yaw.. n95 gps ekleyıpte gps reklamı yapmıyacak bır nokia

Mantıklı bi açıklamasını sen yap o zaman

Bana da saçma geliyor. Accelerometer için teknik detayı koyacaksın telefona. Ama bundan ne bahsedeceksin ne de uygulayacaksın telefona. Hiç bir satış stratejisine sığmaz bu.
    Bunu sadece Apple yapıor Iphone ile. Radyo yok deniliyor mesela. Sonra bir FW ile radyo menüsü ekleniveriyor. Aslında radyo entegresi var ama hiç duyurulmuyor.
    Nokia da bu yoldan gider mi? Sanmam.

Bence o parça GPS için gereklidir. Çünki yerçekimi yönünde çalısan bir veri tabiki konumlamada önemlidir. Buda işin tatlı bir bonusudur :)

Bir ihtimalde DSLR (profesional digital foto kamera) de böyle bir donanım var. Siz fotografı nasıl çektiniz yer neresiydi. Bu bilgi elinde olunca makinanın daha sonra kendi ekranında gösterirken fotografı dogru yone çevirebiliyor. Burdan yola cıkarsak bu donanım N95 in fotograf cekerken ki pozisyon bilgisi için kullanılıyor olabilir.

• ya daha once de dediğim gibi gps alıcı modulun dahili bir bileşeni o cunku arkadsın dediği gibi gps modulu yakınlarında muhtemelen dijitak pusula için bir eklenti ama n95 de kullanmadılar bunu e sonucta modulden bunu cıkaracak halleride yoktu oylece bıraktılar ve bu işşe yarayacagını bulan birileri oldu

nokia nın yazılımı yayınlaması olayına gelince bence baktılar boyle bişey var e biz direk koyalım mantıgına gittiler yani zaten biliyoduk yapacaktık gibisin den bence bu
  • hadi sana muhalefet olayım iphone'da gps varmı ? yoksa bu uygulama nasıl olduda onda oldu ??
  • Arkadaşlar ben daha N95'e geçemedim N70 deyim daha ama bu konuyla ilgili bir yorum yapayım.
    Çok sayıda GPS modülleriyle çalıştım.
    Bazı GPS modulleriyle çalışrıken akselorometre entegresi gerekir şöyleki eğer harek eden bir yerse GPS modülünün buluduğu yer eğer hareket hızı bilinmiyorsa GPS hatalı hesap yapar bunun nedeni izafiyet teoremi eğer hız mesela 300 km filan olursa hissedilir hata yapmaya başalrsınız.
    Mesela yürürken filan yaptığınız hata miktarı çok küçükdür dikkate alamazsınız.
    Bu yüzden çok az sayıda üst sevyiye GPS modülü halihazırda içinde akselorometre bulundurur, ama çoğu seri bir girşle mesela I2C protokolüyle hız verisini keyfiyetle dışarıdan (isteğe bağlı) alır.
    Mesela hitachi accelorometer entegresinden örnek olarak.
    Eğer N95 in içindeki GPs modülünü biliyorsanız ne marka size söyliyim nasıl bir sistme olabilir....

Düzeltme:yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonDelikanlı -- 5 Kasım 2007; 18:47:06 >

• sirf 2
  • Ben gördüm bu parcayı arkadaslar aynı kendinden kurulan kol saatlerindeki (bu saatlerin arka kapagını acanlar görmüstür sürekli kol hareketiyle dönerek saatin zembeleğini kuraran bir parça) parca gibi yercekimi yönünde sürekli hareket ediyor. Al sana bir bomba daha yakında yeni bir yazılımla n95 ler bu parca uzerinden enerji üretip kendiniz şaj etmesin Demedi demeyin esas kıyamet o zaman kopacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbsahan -- 4 Kasım 2007; 23:44:18 >

• oyyy oyyy bu konu cok karısmaya basladı yaw... n95 kınetık enerjıyle sarj olacakmı dıyorsun ??? benım kolumdakı seiko saat kinetik enerjiyle sarj oluyorda n95 ıcın bu ımkansız bır olay ???
  • SIRFIII için şu veri cevaplıyor bütün soruları galiba.

N95 ve Accelerometer (RotateMe2-MovingBall-Shake Control-Nokmote)

Gerçi telefon üst düzey ama bu kadar pahalı modül kullanmasını beklemezdim doğrusu Nokia 'dan.
  • quote:

hadi sana muhalefet olayım iphone'da gps varmı ? yoksa bu uygulama nasıl olduda onda oldu ??

yaw murat dostum sen anlamadın yaw yaw iphone da direk accelerometer var bizde de tahminim sans eseri işte gps modulu üzerinde var ya da baska bi amacla baska bi yerde ama ben mutlaka gps modulunde diyorum
  • ıyı hosta bızım n95 sırf 2 (II) 3 degıl anlayacagın
  • allahın bır top oyunu başımıza ne dertler açtı dimi gelde çık işin içinden

quote:

Orjinalden alıntı: SEIKO

quote:

hadi sana muhalefet olayım iphone'da gps varmı ? yoksa bu uygulama nasıl olduda onda oldu ??

yaw murat dostum sen anlamadın yaw yaw iphone da direk accelerometer var bizde de tahminim sans eseri işte gps modulu üzerinde var ya da baska bi amacla baska bi yerde ama ben mutlaka gps modulunde diyorum

• Değişmez SIRFIII temel özellik olarak içinde akselorometre var. Çok muhtemel SIRFII'dede vardır. Şimdi onun datasheet 'i de arar bulurumda vardır yani.
    Bak bu linke tıkla spec in en altına in;

http://www.pocketgpsworld.com/leadtek9532.php
  • quote:

oyyy oyyy bu konu cok karısmaya basladı yaw... n95 kınetık enerjıyle sarj olacakmı dıyorsun ??? benım kolumdakı seiko saat kinetik enerjiyle sarj oluyorda n95 ıcın bu ımkansız bır olay ???

Walla olsa ne güzel olurdu böyle birşey... İki salladınmı şarj full oluyormuş. Bencede GPS modülünün bir parçası çünki bu tamamda GPS için gökyüzüne çevirin denen yerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbsahan -- 4 Kasım 2007; 23:59:42 >
  • quote:

allahın bır top oyunu başımıza ne dertler açtı dimi gelde çık işin içinden

quote:

quote:

sirf 3 varmış n95 te

buda link http://www.efsoft.it/RevlistPhoneGps.htm

buda chip in uretici firması ve urunun linki http://focus.ti.com/general/docs/wtbu/wtbuproductcontent.tsp?contentId=4663&navigationId=12607&templateId=6123

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEIKO -- 5 Kasım 2007; 0:01:38 >

• Arkadaşlar şu linke bir göz atın..

http://research.nokia.com/projects/activity_monitor
  • quote:

allahın bır top oyunu başımıza ne dertler açtı dimi gelde çık işin içinden

quote:

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: mightywings

Arkadaşlar şu linke bir göz atın..

http://research.nokia.com/projects/activity_monitor

Click here to download RD Accelerometer Plug-in package for Nokia N95 phone:
    N95 RD Accelerometer Plug-in package

In order to showcase the plug-in use, we created a simple example application, MovingBall. The source codes of the example application can be downloaded from the link below. To see the accelerometer plug-in in use, install MovingBall_Example.sisx to your N95 and run MovingBall.
    MovingBall example application
    MovingBall example application source codes

Plug-in diye bahsediliyor accelerometerden yahu. Resmen sonradan eklenen bir özellik yani. Yazılımla tabi

• teknık olarak verdiğin link beni fazlasıyla mutlu etti.. amma ve lakin.. bu sadece bir yazılım.. gps ile alakası yok.. bu kadar teknik bilen beni anlar diye düşünüyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: SonDelikanlı

Değişmez SIRFIII temel özellik olarak içinde akselorometre var. Çok muhtemel SIRFII'dede vardır. Şimdi onun datasheet 'i de arar bulurumda vardır yani.
    Bak bu linke tıkla spec in en altına in;

http://www.pocketgpsworld.com/leadtek9532.php
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.