Şimdi Ara

N95 ve Accelerometer (RotateMe2-MovingBall-Shake Control-Nokmote) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
464
Cevap
2
Favori
51.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Orjinalden alıntı: SEIKO

quote:

Orjinalden alıntı: xmurat

allahın bır top oyunu başımıza ne dertler açtı dimi gelde çık işin içinden

quote:

quote:

hadi sana muhalefet olayım iphone'da gps varmı ? yoksa bu uygulama nasıl olduda onda oldu ??

yaw murat dostum sen anlamadın yaw yaw iphone da direk accelerometer var bizde de tahminim sans eseri işte gps modulu üzerinde var ya da baska bi amacla baska bi yerde ama ben mutlaka gps modulunde diyorum

sirf 3 varmış n95 te

buda link http://www.efsoft.it/RevlistPhoneGps.htm

buda chip in uretici firması ve urunun linki http://focus.ti.com/general/docs/wtbu/wtbuproductcontent.tsp?contentId=4663&navigationId=12607&templateId=6123

• yok ya PHI yazılımla direk olması imkanısz mutlaka donan ım olmak zorunda ki varmış işte içinde

murat omrumu yedin gps le alakası yok zaten sadece gps modulunun içinde aslında gps in kullanması gereken bir parcanın kullanılmasıyla ilgili no gps yes accelerometer
  • Evet bir yazılım ama doğadan bir veri alıyor bu veriyi alabilmek için bir sensöre ihtiyacı var.
    Bunun adıda akselerometre genelde ayrı bir entegre olarak satılıyor, ama işte bazı GPS modüllerinin içerisinde gömülü SIRF'ta bunlardan biri.
    GPS modül dediğin şey GPS alıcı + Akselerometre (hepsinde yok) + mikrodenetleyici.
    mikrodenetleyici genelde senin ona verdiğin komutlar doğrultusunda çıkış verir GPS verisini çıkış verir seri olarak genelde.
    Elbette bu entegre için akselorometresini kullanmak içinde komutlar vardır datasheetinde yazıyordur.
    Bu arkadaşlar o kodları bulup o veriyi kullanıp program yazmışlar bence olay bu.

Bu arada SIRF sitesi;

www.sirf.com

• quote:

umarım bunu bana demedın ???

quote:

quote:

allahın bır top oyunu başımıza ne dertler açtı dimi gelde çık işin içinden

quote:

quote:

hadi sana muhalefet olayım iphone'da gps varmı ? yoksa bu uygulama nasıl olduda onda oldu ??

yaw murat dostum sen anlamadın yaw yaw iphone da direk accelerometer var bizde de tahminim sans eseri işte gps modulu üzerinde var ya da baska bi amacla baska bi yerde ama ben mutlaka gps modulunde diyorum

sirf 3 varmış n95 te

buda link http://www.efsoft.it/RevlistPhoneGps.htm

buda chip in uretici firması ve urunun linki http://focus.ti.com/general/docs/wtbu/wtbuproductcontent.tsp?contentId=4663&navigationId=12607&templateId=6123

neyi demedim ben mi demedim ne demedim

• ahhh sacım beyazladı.. yakında n95 yüzünden kafayıda sıyrcam ... 3. parti yazılım çıkıyor diyorum ama anlayan olmuyorki... ne iş bu ?? zamanında sivri sinek kovan yazılımda çıkmıştı.. nokia bunları ne kadar ciddiye aldıki ?? ama bazı yönlerde gelişim ve geliştirme içinde... 4 aydır n95 için bir update bekleyen biri olarak.. bunlar normal yaw...
  • cok teşekkürler ama birde sirf 2 de bu detay varmı ?? onu yazsaydın kısaca.. tahmin edersinki kimse verdiğin linke tıklamayacak.. ama yazacagın yanıta cok kişi yorum yapacak.. yapmasa bile okuyacak ve bu olay ne yazıkki gps veya telefonla alakalı değil.. gps desteği olmayan telefonlarda olan bu yazılım yeni n95'e geldi.. bu kadar takılmayın yaw.. bakın fotoraf makınamızda bu vardı senelerdır dıyenlerı okumadınızmı ?? ne bıcım fotofraf makınasıdır o basımıza taslar yagacak.. resım cekerken bırde adresmı buluyor

quote:

Orjinalden alıntı: SonDelikanlı

Evet bir yazılım ama doğadan bir veri alıyor bu veriyi alabilmek için bir sensöre ihtiyacı var.
    Bunun adıda akselerometre genelde ayrı bir entegre olarak satılıyor, ama işte bazı GPS modüllerinin içerisinde gömülü SIRF'ta bunlardan biri.
    GPS modül dediğin şey GPS alıcı + Akselerometre (hepsinde yok) + mikrodenetleyici.
    mikrodenetleyici genelde senin ona verdiğin komutlar doğrultusunda çıkış verir GPS verisini çıkış verir seri olarak genelde.
    Elbette bu entegre için akselorometresini kullanmak içinde komutlar vardır datasheetinde yazıyordur.
    Bu arkadaşlar o kodları bulup o veriyi kullanıp program yazmışlar bence olay bu.

Bu arada SIRF sitesi;

www.sirf.com

• Son olarak şunu yazıyım çünkü cep tel forumuna pek uramam.
    Konuya ilginiz varsa Elektronik forumuna başlık açalım.
    Mesela bu akselerometre olmasaydı içinde ne olucaktı dururken yine maksimum hasasiyette ölçücektik konumu.
    Yürüken hasasiyet düşücekti ama bu hasasiyet düşümü belki milyonda bir olucak hiç hissedilmeyecekti.
    Ama mesela uçaklan gidiyorsun o zaman hissedilmeye başlıyacaktı çok azda olsa.
    Bide aynı şekilde yükseklikte hasasiyete etikiyor.
    Bunun nedeni izafiyet mesela size doğru gelen elektromanyetik dalganın frekansının kayması siz hareket ediyorken size uydudan gelen sinyalin frekansı dururken gelenden farklı oluyor. Cihazın bu farkı doğru algılayıp doğru konumu vermesi için akselorometreye yani sizin hız ve yön bilginize ihtiyaç var.

Mesela bu modülü kullanarak yapılabilecek daha çok uygulama var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonDelikanlı -- 5 Kasım 2007; 18:50:02 >
  • quote:

cok teşekkürler ama birde sirf 2 de bu detay varmı ?? onu yazsaydın kısaca.. tahmin edersinki kimse verdiğin linke tıklamayacak.. ama yazacagın yanıta cok kişi yorum yapacak.. yapmasa bile okuyacak ve bu olay ne yazıkki gps veya telefonla alakalı değil.. gps desteği olmayan telefonlarda olan bu yazılım yeni n95'e geldi.. bu kadar takılmayın yaw.. bakın fotoraf makınamızda bu vardı senelerdır dıyenlerı okumadınızmı ?? ne bıcım fotofraf makınasıdır o basımıza taslar yagacak.. resım cekerken bırde adresmı buluyor

quote:

Evet bir yazılım ama doğadan bir veri alıyor bu veriyi alabilmek için bir sensöre ihtiyacı var.

Bu arada SIRF sitesi;

www.sirf.com

Evet SIRFII'dede var ancak ben şunu anlıyamdım mesela bu top oyununu N70 e yükleyince çalışıyor mu?

Çünkü ben yükledim hata verdi,ama benim telefon biraz problemli ondanda yapmış olabilir.
    Eğer N70 'e yükleyince çalışıyorsa o zaman GPS modülünü kullanmıyor demektir...

• allam nokia sana ne diyim. adamlar farkında olmadan neler yapıor :D
    gps için kullanılan bir özellik olabilir. :d
  • ama hocam senin kaçırdığın detaylar var.. n70 ne ben bilmiyorum hiçte kullanmadım... n70 de gps varmıydı ? sende beni bu şekilde düşün ve anlatmak istediğimi anla..

quote:

quote:

cok teşekkürler ama birde sirf 2 de bu detay varmı ?? onu yazsaydın kısaca.. tahmin edersinki kimse verdiğin linke tıklamayacak.. ama yazacagın yanıta cok kişi yorum yapacak.. yapmasa bile okuyacak ve bu olay ne yazıkki gps veya telefonla alakalı değil.. gps desteği olmayan telefonlarda olan bu yazılım yeni n95'e geldi.. bu kadar takılmayın yaw.. bakın fotoraf makınamızda bu vardı senelerdır dıyenlerı okumadınızmı ?? ne bıcım fotofraf makınasıdır o basımıza taslar yagacak.. resım cekerken bırde adresmı buluyor

quote:

Bu arada SIRF sitesi;

www.sirf.com

Evet SIRFII'dede var ancak ben şunu anlıyamdım mesela bu top oyununu N70 e yükleyince çalışıyor mu?

Çünkü ben yükledim hata verdi,ama benim telefon biraz problemli ondanda yapmış olabilir.
    Eğer N70 'e yükleyince çalışıyorsa o zaman GPS modülünü kullanmıyor demektir...

• Yo hayır N70'de GPS yok.
    Ama yinede olan arkadaşlar bir denesin çalışıyormu diye.
    Atladığım detaylar nelerdir?
  • N70 değil de N73'te bi denemek lazım. sisx dosyalar n70'te hata verebiliyor bazen.
  • n70'de bunu deneyecek olan arkadaşlar ancak bluetooth gps alarak yaparlarkı.. buda n95 kısmını bıraz rahatsız eder.. sonuçta bir oyun konuşurken nereye geldi bu konu derken demek istediğimi anlayabildinizmi ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

N70 değil de N73'te bi denemek lazım. sisx dosyalar n70'te hata verebiliyor bazen.

N80 de calismio daha ne diyim
  • Ha şimdi anladım yinede her konuyu enine boyuna konuşmakta yarar var diye düşünmüşümdür hep.
    Ben konuyu dağıtmak istemedim gece gece diğer forumlarda ne var bakıyım bir geziyim dedim zaten cep tel almayı düşünüyordum.
    "Çok çılgın" filan yazınca girdim baktım olayda bilgim çerçevesinde elimden geldiği kadar sizlerle bilgielrimi paylaşmak istedim o kadar konuyu dağıtmak değildi niyetim.
  • Arkadaslar, bilmem fark ettinizmi. eger n 95 le dikey olarak resim cektigimiz zaman, resmin dikey cekildigini farkedip öyle kaydediyor. isterseniz deneyin.bunun bu sensörle alakasi olabilirmi???
  • haklısın... kimsenin niyetinin bu olacağını ne ben nede bir başkası düşünürkü... ama lütfen anlayan anlamayan sen yaz... biz seni takip ediyor olacağız..
  • quote:

Ha şimdi anladım yinede her konuyu enine boyuna konuşmakta yarar var diye düşünmüşümdür hep.
    Ben konuyu dağıtmak istemedim gece gece diğer forumlarda ne var bakıyım bir geziyim dedim zaten cep tel almayı düşünüyordum.
    "Çok çılgın" filan yazınca girdim baktım olayda bilgim çerçevesinde elimden geldiği kadar sizlerle bilgielrimi paylaşmak istedim o kadar konuyu dağıtmak değildi niyetim.

Teknik bilgiler için teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: onurbaba22

Arkadaslar, bilmem fark ettinizmi. eger n 95 le dikey olarak resim cektigimiz zaman, resmin dikey cekildigini farkedip öyle kaydediyor. isterseniz deneyin.bunun bu sensörle alakasi olabilirmi???

Dikey çekildiğini farkedip derken döndürülmüş olarak mı kayıt ediyor? onu anlıyamadım tam.
  • @PHI

Rica ederim ne demek helen sizin burada yaptığınız testlerin filan yanında ben sadece biraz elektronik bilgimi paylaştım.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.