Şimdi Ara

n85-n82-5800 Hangisni Alayım(Biraz Acil:)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu üç telden birini almak istiyorum eğer siz olsaydınız hangisini alırdınız benim için önemli olanlar karizma-işlevsellik-müzik-kamera-internet kısaca herşey önemli ama n96-n97 alamam
    param yetmez

n85---->daha yeni ve karizma

n82--->sneon flash vede bar tipi istiyorum çünkü önceki telim d900i di ve kızak beni bitirdi

5800---->benim için tek eksisi çok kötü camerası yani 5800 da 5 mp kamera olsan havada hiç düşünmeden alırdım sizce 5 mp ile çok fark edermi

kısa sürede yardım bekliyorum birde başka tel tavsiye etmeyin zaten bunları zor eledim:) başıma başka bişi çıkmasın:)

şimdiden saolun

• 5800 çıkmasının üzerinden uzun süre geçmiş olsa da hem kendisi açısından hem de serisi (dokunmatik) açısından henüz olgunlaşmamış bir ürün, aldıktan sonra neden aldım deme ihtimalin var. Malzeme kalitesinden şikayet eden insan sayısı da az değil, cihazın mevcut sorunlarını öğrenmek için 5800 başlığına bakmanı öneririm.

N85 te kızaklı bir telefon ve "hareketli mekanik parçalar her zaman en çabuk sorun yaratan parçalardır" kanunu gereği D900i'de sorun yaşadıysan uzak durmanın gerektiğini bilebileceğin bir cihaz. Ayrıca kendisine dair başka sorunları da olan bir cihaz, N85 başlığına bakmanı öneririm.

N82'ye gelince.http://forum.donanimhaber.com/m.asp?m=28491444 adresinde N85'in bar tipi hali olan N79 ile arada bir karşılaştırmasını yapmıştım. Ayrıca başka bir mesajımda da aşağıdaki ifadelere yer vermiştim (ki aynıları 5800 için de geçerli):
    quote:

N79'da, N82'de olduğu gibi
    - video kayıt / video oynatma / fotoğraf çekme / resim görüntüleme işlevleri için kullanılan ek bir işlemci
    - 3 boyut hızlandırması için ek bir işlemci
    - Xenon flaş
    - daha kaliteli fotoğraf donanımı (mekanik obtüratör ve daha iyi sensör)
    yok
    Aralarından alırsan şu anda bilinen herhangi bir yaygın sorunu olmayan, fiziksel yapısı itibarı ile de en uzun süre sorun yaşamadan kullanacağın ve pişman olmayacağın tek cihaz benim fikrimce N82'dir. N82 kullanan birisi olduğum için de özel soruların olursa cevaplayabilirim.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• öncelikle teşekkürler zaten okudum ana başlıkları bnde sanırım n82 alcam ekran küçük diğerlerine göre bu internette sorun yapıyormu?
  • n82 al.
  • Bugüne dek ekranın 2.4" olması gerçek anlamda hiçbir sorun yaşatmadı ancak tabi bu beklentilere göre de değişen bir durum
  • kesinlikle n82 yi öneririm hem tasarımı iyi hemde n85 ve 5800 gibi bir dolu sorunu yok bu iki sorunlu telefon arasından kesinlikle n82 sıyrılıyor
  • N82
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • N82 ile n79 arasında ne farklar var bana aynı gibi gözüüktü tabii detayını bilmiyorum
  • bugün nokia shop-darty-bimeks-teknosa gezdim

nokia shop ta n82 yi bi elime n85 i bi elime aldım n82 yi direk eledim ikisi arasından sonra 5800 a baktım en ağır basan 5800 şuan benim için ama n85 beni çok düşündürüyor

5800 için beni tek düşündüren 3.2 mp kamera 5.0 olsaydı keşke

şimdi sizce n85 mi 5800 mı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tarantula34

N82 ile n79 arasında ne farklar var bana aynı gibi gözüüktü tabii detayını bilmiyorum

http://forum.donanimhaber.com/m.asp?m=30650096 adresinde bu konuda yeterli açıklamaların olduğuna inanıyorum

quote:

Orjinalden alıntı: Ultimate_QzaN

bugün nokia shop-darty-bimeks-teknosa gezdim

nokia shop ta n82 yi bi elime n85 i bi elime aldım n82 yi direk eledim

Cidden merak ediyorum, neden eledin? Senin için daha önemli olan işlevsellik mi görünüm mü?

• n85 çok şık kibar bir telefon özellikleride üst düzeyde telefonu sevdikten sonra çok önemli bir sorunu olmadığı sürece ufak tefek sorunları gözün görmez bence n85 al

n82 sorunsuz bütün özellikleri tam olarak yerine getirsede bence tip yok hal böyle olunca insanın telefonu eline alası gelmiyor

5800 dokunmatik büyük ekranıyla insanı içine çekiyo bende dokunmatik ekranlı telefon kullanıyorum genel anlamda kullanması çok pratik ve eğlenceli ama 800 ytl verdiğin bir telefonun fotoğraf kalitesinin istediğin kadar kaliteli olmaması çok can sıkıcı bir durumu 5800da pişman olma olasılığıda var bilemiyorum

( belki bunları söylemek bana düşmez ama bir abi tavsiyesi bu yaşta bu kadar pahalı telefon alma bence çünkü bende lisedeyim ve genelde pahalı telefonlar kullanırım arkadaşların cebinde 1100 e250 bilmem ne varken ben v3i n70 n73 kullanıyodum ister istemez arkadaşlar müzik atıyım yok fotoğraf çekiyim diye istiyolar istemesende vermek zorunda kalıyosun vermesen bir tuhaf oluyo n70in ekranı kırıldı v3i kaç kere merdivenden yuvarlandı bilmiyorum vs insanın canı sıkılıyo artık okula telefon götürmeye korkuyodum ama sonunda bir kez hayır diyince adım havalıya çıktı vs bu tip sıkıntılar kimsenin yaşamasını istemem bence iyi düşün )

• karizma demişsin bencede n85 en karizması
    pek sorun yaratacak tipe benzemiyo ama
    bi kaç aydan sonra kesin çıkar bişeyler ben kızağa güvenmem

ama kafam rahat olsun diyosan n82
    bence de n82 de tip yok
    zaten tam bi telefon hayatta bulamazsın
    birinden taviz verecen o da sana kalmış
  • GeceBekcisi

n82 yi elememin nedeni gri kapak tek kelimeyle berbat siyah ise orjinalleri 100 tl sahteler gittide 35 tl ama sahteside hemen çizilir falan gibime gelio

bu yüzden eledim ama hala düşünüyorum tam eleyemedim :):)

.:: NEJ@T ::.

okul konusunda sorun olcağını düşünmüyorum(benimde okulda 2 kere d900i m kırıldı ama bu teli okulda çıkarmam zaten birde sınıfta ii telleri olanlar çok(n95,n81 vs)

ya birde şimdi benim telefoncu bi tanıdık 400 tl ye n95 8gb 1 sene kvk garantili var dio kafamı karıştırdı diğerleriyle yarı fiyata siz ne dersiniz

n95 8 gb mı (400 tl sıfır gibi,garantili)
    n85 mi
    5800 mı
    n82 mi

offf of tel almak çok zor iş:):)

• quote:

Orjinalden alıntı: Ultimate_QzaN

GeceBekcisi

n82 yi elememin nedeni gri kapak tek kelimeyle berbat siyah ise orjinalleri 100 tl sahteler gittide 35 tl ama sahteside hemen çizilir falan gibime gelio

bu yüzden eledim ama hala düşünüyorum tam eleyemedim :):)

.:: NEJ@T ::.

okul konusunda sorun olcağını düşünmüyorum(benimde okulda 2 kere d900i m kırıldı ama bu teli okulda çıkarmam zaten birde sınıfta ii telleri olanlar çok(n95,n81 vs)

ya birde şimdi benim telefoncu bi tanıdık 400 tl ye n95 8gb 1 sene kvk garantili var dio kafamı karıştırdı diğerleriyle yarı fiyata siz ne dersiniz

n95 8 gb mı (400 tl sıfır gibi,garantili)
    n85 mi
    5800 mı
    n82 mi

offf of tel almak çok zor iş:):)

çok fazla ince eleyip sık dokumak çok iyi değil bence . mesela aradığın 5 özelliğin 3 tanesi falan mevcutsa içinede sinmişse model dier eksikliklerini biraz gözardı etmelisin yoksa tam istediğin telefonu alman zor

• bugün teknosada 5800 inceledim söylendiği gibi dokunmatiği kötü bir telefon değil dokunmatiği çok iyi geldi bana büyük ekranı wifi idare eden bir kamera bence 5800a yönelmelisin hem şık hem kullanışlı bir telefon
  • .:: NEJ@T ::.

ewet bende bugün son kez inceledim ve 5800 a karar werdim fakat şöyle komik bişey oldu darty de adama kasa açıklığından bahsettim anlamadı bişey (nasıl telefon satış elemanıysa) almadan önce kutuyu açıp bakmam lazım dedim açarsan almak zorundasın dedi-bende öyle şey olmaz diyelimki böyle bozuk çıktı napıcam dedim bana servise vericeksin dedi bende iyi günler deyip çıkktım

zaten bimeksten alıcam %18 lik indiirmle 800 tl ye geliyo

orda açıp gösteriyorlar daha önce sormuştum bide zaten yeni seri sorunsuz

hepinize teşekkür ederim önerileriniz için

• N95 8GB, N82 ile hemen hemen birebir aynı olsa da

1. Dahili belleğine erişim çok yavaş ve hafıza kartı yuvası olmadığından ek bellek takma veya bellek değiştirme şansın yok
    2. Telefon fiziki boyutları nedeni ile çok daha hantal, kesinlikle pantolon cebinde taşınmayacak bir cihaz.
    3. Kamera camı koruma kapağı yok, bu da camın kirlenmesine ve çizilmesine neden oluyor.
    4. "hareketli mekanik parçalar her zaman en çabuk sorun yaratan parçalardır" kanunu bu cihazda da geçerli, kızak mekanizması var.

N82'nin rengi hakkında da, evet haklısın insan eline ilk aldığında "doktor bu ne ya" diyor ama sonra alışıyor. Ayrıca kimi Nokia Shop'larda siyahı da satılıyor resmi olarak

Söylenmesi gereken şeyleri söyledim, daha fazla uzatmama gerek yok. Artık karar senin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 27 Mart 2009; 21:14:29 >

• GeceBekcisi

bwn kararımı 5800 dan yana waerdim
    zaman ayırdığın ve önerilerin için teşekkürler
  • O halde 5800 almadan önce mutlaka bir görüşme yapıp ahizedeki parçanın sorunlu olanlardan biri olup olmadığını dene + ekranın kalibrasyonunu kendi parmağına göre yaptıktan sonra cihazı kullanmayı ve özellikle mesaj yazmayı dene. Sonradan pişman olmaman için iki güzel öneri
  • Çok teşekkürler GECE BEKÇİSİ bana çok yardımcı oldun...5800 da karar kılmamdaki en büyük etken dokunmatik ekran beni çok cezbetti:D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.