Şimdi Ara

n82 nin n79 dan ne fazlası var (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
2
Favori
17.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemci olarak bu celeron dual core karşılaştırmasına benzemiş iki cihazda elime sayısız defa geçti işlemci farkı bariz ortada

farkedilmez demeyin bariz bi şekilde farkediliyor. bağlayın tv ye nokia n79 u bakalım rahat kontrol edebilcekmisiniz. özelliklede video izleyin( ve daha bunun gibi birçok örnek verilebilir)
  • GeceBekcisi abi tı omap 2420 nokia n82 deki işlemcinin ile samsung i8910da kullanılan tı omap 3430 mi arasında çok fark war mı?
  • Bu OMAP 2420:

/>

quote:

http://focus.ti.com/pdfs/wtbu/TI_omap2420.pdf

• ARM1136 at 330 MHz
    • TMS320C55x™ DSP at 220 MHz
    • 2D/3D hardware MBX/VGP accelerators, up to 2 Million polygons/sec
    • Cross-bar high-speed, low-latency interconnect
    • LCD and camera interfaces
    • 32/32 KB caches
    • Integrated memory controllers
    • Complete peripheral set
    • Hardware security platform
    • Hardware accelerated camera and LCD interfaces
    • Integrated memory controllers supporting Mobile DDR memories
    • Imaging and Video Accelerator:
    – Boosts still pictures > 4 Mpixels
    – Full motion video encodingor decoding at rates up to 30 frames per second
    – Up to VGA resolution
    • 5 Mbit internal SRAM supporting a VGA display
    • Video out supporting an external TV display
    • 325 ball, 12 mm x 12 mm package
    • DDR system in package memory stacking (512 Mb and 768 Mb options)

Bu da OMAP 3430:

/>

quote:

http://focus.ti.com/pdfs/wtbu/ti_omap3430.pdf /http://focus.ti.com/pdfs/wtbu/ti_omap3family.pdf

• New OMAP™ 3 architecture combines mobile entertainment with high performance productivity applications
    • Industry's first processor with advanced Superscalar ARM® Cortex™-A8 RISC core enabling 3x gain in performance
    • Industry's first processor designed in 65-nm CMOS process technology adds processing performance
    • IVA™ 2+ (Image Video Audio) accelerator enables multi-standard (MPEG4, WMV9, RealVideo, H263, H264) encode/decode at D1 (720x480 pixels) 30 fps
    • Integrated image signal processor (ISP) for faster, higher-quality image capture and lower system cost
    • Flexible system support
    - Composite and S-video TV output
    - XGA (1024x768 pixels), 16M-color (24-bit definition) display support
    - Flatlink™ 3G-compliant serial display and parallel display support
    - High Speed USB2.0 On-The-Go support
    • Seamless connectivity to Hard Disk Drive (HDD) devices for mass storage
    • Leverages SmartReflex™ technologies for advanced power reduction
    • M-shield™ mobile security enhanced with ARM TrustZone™ support
    • Software-compatible with OMAP™ 2 processors
    • HLOS support for customizable interface
    • Support for OpenGL ES 1.1

Specs:
    • 2D/3D graphics accelerator: PowerVR SGX
    • Image, video, audio accelerator: IVA 2 +
    • Integrated image signal processor: Available
    • Camera resolution: 12 megapixel
    • Display resolution: XGA
    • TV out: Composite, S-Video
    • Multimedia class: DVD
    • MShield security technology: Available
    • SmartReflex technology: Available

Farklar, gayet önemli (ancak benim yine de piyasaya çıkışını geç bulduğum) farklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 15 Nisan 2009; 14:18:01 >

• n97 nasıl olacak bakalım
  • bar tipi çok tutuyor
    diğerlerinin kullanıcıları sayılı
    kimse güvenemiyor...!
  • quote:

Orjinalden alıntı: JETAACK

n97 nasıl olacak bakalım

• aralarında beklemeye değer çok fark yoksa nokia n82 almaya niyetleniyorumda o yüzden sordum GeceBekcisi abi yardımların için saol
  • Beklenmeye değer farklar var ama ben kendim için terfi zamanını OMAP4 işlemcilerin çıkışı olarak hesaplıyorum. Belli de olmayabilir, kimbilir :)
  • bekçi bütün forumu n82 ci yapıcan az kaldı
    ondan sonra geçersin başka cihaza
    zaten bu baya bi idare eder...!
  • N82 kullanıp büyük pişman olan varsa çıksın, o zaman ben de önermekten vaz geçerim
    çünkü cebinde herşeyi isteyen birine önerilmeyecek bir yanını görmüyorum :)

Steve de görmüyor
    http://www.allaboutsymbian.com/features/item/The_Nokia_N82_on_a_Belated_Pedestal.php

Hatta:
    http://www.allaboutsymbian.com/features/item/Robustness_the_Forgotten_Factor.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 16 Nisan 2009; 1:39:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

N82 kullanıp büyük pişman olan varsa çıksın, o zaman ben de önermekten vaz geçerim
    çünkü cebinde herşeyi isteyen birine önerilmeyecek bir yanını görmüyorum :)

Steve de görmüyor
    http://www.allaboutsymbian.com/features/item/The_Nokia_N82_on_a_Belated_Pedestal.php

Hatta:
    http://www.allaboutsymbian.com/features/item/Robustness_the_Forgotten_Factor.php

Batarya ömrü ?
    Saygılarımla.

• quote:

Orjinalden alıntı: kl_emre_1905
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kl_emre_1905
    Cahil başı sensin.

Çocuk gibi laf söyleyip kaçacağına neden cahil olmadığını, neden söylediğinin haklı olduğunu anlat ve işlemcinin MHz cinsinden hızının neden tek etken olduğunu açıkla; yanlışımız varsa sözümüzü özür dileyerek geri alalım.
    Bunu yapamıyorsan, daha fazla konuşup iyice batma.

Diyorum ki N79 un özellikleri N82 den iyi ve 200 tl ucuz olduğu için hazmedemiyonuz

Evlat; burada abiler, amcalar ciddi bi şeylerden konuşuyorlar. Sulandırma olur mu.

• "Uzun batarya ömrü" sanırım hakikaten N82'nin kendisinin bile duyduğunda yutkunduğu bir kelime öbeği

Şaka bir yana normal kullanımları ile 4 gün götüren de var. "Bu isveç çakısı vari telefonun herşeyini kullanacağım" diyorsanız, "ve bunun karşılığında da her gece şarj etmekten ve uzağa giderken yanımda şarj aleti / taşınabilir şarj cihazı taşımaktan çekinmiyorum" diyorsanız yine sorun yok
  • quote:

"Uzun batarya ömrü" sanırım hakikaten N82'nin kendisinin bile duyduğunda yutkunduğu bir kelime öbeği

Şaka bir yana normal kullanımları ile 4 gün götüren de var. "Bu isveç çakısı vari telefonun herşeyini kullanacağım" diyorsanız, "ve bunun karşılığında da her gece şarj etmekten ve uzağa giderken yanımda şarj aleti / taşınabilir şarj cihazı taşımaktan çekinmiyorum" diyorsanız yine sorun yok

Her şeyini kullanacağım ve 1 hafta şarj aletini aramayacağım bir makina istiyorum. ( çok mu uçtum ki )
    Saygılarımla.

• Kullanacağınız "herşey"i belirtirseniz ona göre bir cihaz önermeye çalışırız
  • quote:

Kullanacağınız "herşey"i belirtirseniz ona göre bir cihaz önermeye çalışırız

Teşekkürler. Başlığın mecrasını değiştirmeyeyim şimdi . Kararımı kesinleştirince "Cep telefonu tavsiyeleri" başlığında yardımlarınızı isterim.
    Saygılarımla.
  • Bir gün herkesin yolu elbet N82 ile kesişecek

Şaka bir yana, elbet elimizden gelen bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırız ihtiyacınız olduğunda
  • Gecebekcisi kardeşimin bütün söylediklerine katılıyorum eksiği yok fazlası var.
    Ama daha gerçekci olması için bende küçük bir örnek vermek istiyorum bunu herkes deneyebilir.
    N82 hariç diğer bütün telefonlarla bu N95,N85,N79,buna benzer telefonlarla bir kişiyi karşınıza oturtun.
    Ve hiç durmadan hızlı bir şekilde el sallamasını söyleyin elini sallarkende fotoğrafını çekin.
    Eğer elini sallerken net bir şekilde çıkardıysa N82 den üstün bir telefondur.
    Birde N82 ile çekin aradaki bariz farkı görebilirsiniz umarım..
  • n82 ile duvarda duran bir yazıyı(sınav tarihleri, ders proğramı v.b.) çekebilecek olan varmı acaba karşılaştırma açısından
  • Türkiyede sıfır siyah N82 veya Siyah n79 satan bir site var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.