Şimdi Ara

n82 nin n79 dan ne fazlası var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
2
Favori
17.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tgezer

quote:

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

Bu donanımsal farklar son kullanıcı için,

- Bir çok oyunun (Oval Racer, FIFA 07, Quake, Global race, Crash Bandicoot, Panda Manda, Knights of the Dark Age, vs vs) daha düzgün ve hızlı çalışmasına
    - Video oynatılırken teknik problemler (mesela videoda atlama olması, büyük çözünürlüklerin rahatlıkla oynatılamaması veya TV çıkışından video izlendiği zaman yavaşlama olması gibi) yaşanmamasına
    - Grafiksel olarak ağır uygulamaların sorun yaşanmadan çalıştırılmasına (mesela Mobitubia, YouTube'dan verileri alabileceği kadar hızlı alırken bir yandan da aldığı videoyu oynatmaya çalışır ve haliyle bu da her yönden iyi bir işlemci gücü gerektirir)

sebep olur. Bu bulgular, kendi N82/N79 karşılaştırma deneyimlerimle de onaylayıp, ayrıyetten cihazın toplam performansının aynı anda açık uygulama sayısı arttıkça N79'da düştüğü ancak N82'de düşmediğini gözlemlememle de tamamlanmıştır.

Sonuç olarak N82 görüntüleme (fotoğraf ve video çekme) konusunda hala rakipsiz ve N79'a kıyasla donanımsal olarak böyle üstünlüklere de sahip iken, şu an N79 ile arasındaki fiyat farkını hak eden bir cihaz olduğu "bence" ortada

en teknik ve doyurucu açıklama bu olmuş .. yoruma gerek kalmamış

peki bu yazıyı N 95 8 GB YLE KIYASLASAK

• quote:

Orjinalden alıntı: JETAACK

quote:

Orjinalden alıntı: tgezer

quote:

Bu donanımsal farklar son kullanıcı için,

- Bir çok oyunun (Oval Racer, FIFA 07, Quake, Global race, Crash Bandicoot, Panda Manda, Knights of the Dark Age, vs vs) daha düzgün ve hızlı çalışmasına
    - Video oynatılırken teknik problemler (mesela videoda atlama olması, büyük çözünürlüklerin rahatlıkla oynatılamaması veya TV çıkışından video izlendiği zaman yavaşlama olması gibi) yaşanmamasına
    - Grafiksel olarak ağır uygulamaların sorun yaşanmadan çalıştırılmasına (mesela Mobitubia, YouTube'dan verileri alabileceği kadar hızlı alırken bir yandan da aldığı videoyu oynatmaya çalışır ve haliyle bu da her yönden iyi bir işlemci gücü gerektirir)

sebep olur. Bu bulgular, kendi N82/N79 karşılaştırma deneyimlerimle de onaylayıp, ayrıyetten cihazın toplam performansının aynı anda açık uygulama sayısı arttıkça N79'da düştüğü ancak N82'de düşmediğini gözlemlememle de tamamlanmıştır.

Sonuç olarak N82 görüntüleme (fotoğraf ve video çekme) konusunda hala rakipsiz ve N79'a kıyasla donanımsal olarak böyle üstünlüklere de sahip iken, şu an N79 ile arasındaki fiyat farkını hak eden bir cihaz olduğu "bence" ortada

en teknik ve doyurucu açıklama bu olmuş .. yoruma gerek kalmamış

peki bu yazıyı N 95 8 GB YLE KIYASLASAK

N95 8GB ile N82 aynı platformu kullanıyor. Yani N82 için geçerli olan üstünlükler N95 8GB için de aynen geçerli.. Ekran büyüklüğü ve büyük hafıza artı, kart girişi ve xenon flash olmayışı gibi eksi yanları değerlendirmeye açık tabi.

• N95 8GB platformsal (hem donanım, hem yazılım) açıdan N82'nin aynısı, ama onun da N82'ye kıyasla:

- hantal fiziki yapısı
    - "hareketli mekanik parçalar her zaman çabuk bozulurlar" prensibi gereği "kızak" mekanizmasına sahip oluşu
    - iki parçadan oluşan bir cihaz olduğu için darbelere N82 kadar dayanıklı olmayacağı
    - kamera performansının (gece ve gündüz, farketmiyor) N82'den aşağı oluşu
    - lens camının önünde koruyucu bir kapak olmaması
    - ikinci belleğinin (8 GB olan) erişim hızının, N82'nin (çıkarılıp bir kart okuyucuya konulabilen microSD'sinin) ulaşabileceği hızın yanında "acınası" kalması
    - dahili belleğinin değiştirilememesi, yükseltilememesi
    - kimine göre daha karizmatik duruşu

gibi eksileri,

- daha büyük ekranı
    - daha yüksek dış ses çıkışı
    - infrared portuna sahip oluşu
    - N82'ye kıyasla yaklaşık %15-20 daha uzun pil ömrü

gibi artıları var.

• quote:

N95 8GB platformsal (hem donanım, hem yazılım) açıdan N82'nin aynısı, ama onun da N82'ye kıyasla:

- hantal fiziki yapısı
    - "hareketli mekanik parçalar her zaman çabuk bozulurlar" prensibi gereği "kızak" mekanizmasına sahip oluşu
    - iki parçadan oluşan bir cihaz olduğu için darbelere N82 kadar dayanıklı olmayacağı
    - ikinci belleğinin (8 GB olan) erişim hızının, N82'nin (çıkarılıp bir kart okuyucuya konulabilen microSD'sinin) ulaşabileceği hızın yanında "acınası" kalması

gibi eksileri,

- daha büyük ekranı

gibi artıları var.

N 82 nin flaşı çok önemli flaşmı.Mesala bu flaş için ayrıyetten bir fotograf makinesi alsam kaç para ödemem lazım?

• Xenon flaş, normal fotoğraf makinelerinde kullanılan flaş tipidir. Fiyatlar hakkındahttp://www.hepsiburada.com/Department.aspx?CategoryID=248&sorting=3 adresinden bilgi alabileceğini düşünüyorum
  • quote:

Doğrudur, bugün Tahtakale'de (tüm cihazlar için bi nevi "grey" yedek parça ve cihaz temin merkezi) N82'yi gösterdiğimde yılların telefoncuları bana "Abi o Çin malı mı?" diyorsa; Nokia Türkiye, N82'nin yeterince reklamını yapmadığı içindir.

Bir cihazın reklamı yapılmazsa ne olur?
    (Nokia N82'de olduğu gibi) Talep oluşmaz, sıfırının fiyatı zamanla düşmez (talep çoksa, yeni bir cihazın Türkiye'ye getirilişinin biz son kullanıcılar tarafından farkedilmeyen giderleri karşılanır ve haliyle sıfır fiyatı da bir süreden sonra düşer) ve ikinci el fiyatı da (cihazı tanıyan olmadığından) alıcı bulamadığından çok çabuk düşer...

n82 de maalesef n93/n93i ile aynı kaderi paylaşıyor.n93i de çıktığı ilk günden bu yana fiyatı hiç düşmedi.hatta bi ara n93i almaya kara vermiştim ki genpa bayisine fiyat sormaya gittiğimde bana öyle bi model olduğundan emin misin? dedi tabi bende şaşırdım

hatta bugün bi arkadaş elimdeki n82 yi görünce ne bu n95 mi? dedi şok geçirtti orda bana(hatta şuan kendisi ben bu mesajı yazarken yanımda diğer pc'de oturuyor ve haberi yok

quote:

N95 8GB platformsal (hem donanım, hem yazılım) açıdan N82'nin aynısı, ama onun da N82'ye kıyasla:

- hantal fiziki yapısı

gibi eksileri,

- daha büyük ekranı

gibi artıları var.

burada baktığımızda aslında n95 8gb nin artılarının çokda önemli artılar olmadığını görüyoruz.
    artık 16 gb lık kartıların çıkmasıylada n82 8 gb'lık fark atıyor n95 8gb'ta.bunların yanında çıkarılıp takılamayan bi hafıza olması ve bu yüzdende daha ağır kalmasıda n82 nin farkı iyice açmasına neden oluyor.
    büyük ekran batarya dış ses vb atılar o kadrda önemli olmuyor hafıza artısının yanında kaldıkli zaten yukardaki n82 nin ayriyetten diğer artılarını sayınca n95 8gb almak bence pek doğru değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 13 Nisan 2009; 15:06:04 >

• n85 fotoğraf için
    n79 fiyatı için
    n95 ekranı için alınır
    bence de en alınası telefon n82
    xenon flash en büyük artısı
    onu alan ayrıca kaliteli bir mp4
    ve fotoğraf makinası ihtiycınıda gideriyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ScORphY

n85 fotoğraf için
    n79 fiyatı için
    n95 ekranı için alınır

Hocam işlemci olayına bakma.N82 si olan arkadaşlar abartıyorlar.ana işlemci neyse odur telefon.N79 369 mhz olduğunu göre n82 yi geç.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kl_emre_1905

quote:

Orjinalden alıntı: ScORphY

n85 fotoğraf için
    n79 fiyatı için
    n95 ekranı için alınır

Hocam işlemci olayına bakma.N82 si olan arkadaşlar abartıyorlar.ana işlemci neyse odur telefon.N79 369 mhz olduğunu göre n82 yi geç.

Hiç benchmarklara bakmıyorsun galiba..
  • quote:

Cahillik kötü şey. Cahil olunduğu halde susmayıp konuşmak daha da kötü....
  • quote:

klinik vaka
  • quote:

quote:

Cahillik kötü şey. Cahil olunduğu halde susmayıp konuşmak daha da kötü....

Cahil başı sensin.
  • quote:

Cahil başı sensin.

Çocuk gibi laf söyleyip kaçacağına neden cahil olmadığını, neden söylediğinin haklı olduğunu anlat ve işlemcinin MHz cinsinden hızının neden tek etken olduğunu açıkla; yanlışımız varsa sözümüzü özür dileyerek geri alalım.

Bunu yapamıyorsan, daha fazla konuşup iyice batma.
  • quote:

quote:

Cahil başı sensin.

Çocuk gibi laf söyleyip kaçacağına neden cahil olmadığını, neden söylediğinin haklı olduğunu anlat ve işlemcinin MHz cinsinden hızının neden tek etken olduğunu açıkla; yanlışımız varsa sözümüzü özür dileyerek geri alalım.

Bunu yapamıyorsan, daha fazla konuşup iyice batma.

Diyorum ki N79 un özellikleri N82 den iyi ve 200 tl ucuz olduğu için hazmedemiyonuz
  • Haklısın, hazmedemiyoruz o yüzden yukardaki diagramları filan paint'te çizip buraya koydum.
    Biri anlıcak mı diye bekliyordum, sen çıktın yakalayan. Aferin.

:) Yorum yapmak gereksiz.
  • quote:

Haklısın, hazmedemiyoruz o yüzden yukardaki diagramları filan paint'te çizip buraya koydum.

• quote:

Haklısın, hazmedemiyoruz o yüzden yukardaki diagramları filan paint'te çizip buraya koydum.

Evet hazmedemiyonuz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: EXcom_Zkko

quote:

Evet hazmedemiyonuz..

• gecebekçisinin verdiği değerler doğru. ancak profesyonelliğin dışında bizler kişisel kullanıcılarız, işimizi görmesi ve zevkimizi karşılaması yeterlidir.

iki telefonunda yani N82 ve N79 un işlemci tipleri telefon kullanıcısı için birşey değiştirmiyor pek, farketmiyor. iki telefonuda kullandım. N79 işlemcisi gayet yeterli, sorunsuz, donma, yavaşlama yok ona kalırsa tabi yeni OS'un etkiside bunda çok.

kısacası kişisel kullanım olarak N79 ile N82 arasında tercih yaparken iki telin işlemci durumları pek önemli değil.

N82 nin artısı kamera ve xenon flaşdır.

N79un N82 ye oranla artıları : küçük ebatta olması ve daha hafif olması, yeni işletim sistemi, fm transmitter, mekanik tuş kildi, değişen-çipli arka kapaklar gibi özelliklerdir. tabi ayrıca fiyatının cazip olması ve nokianın parayı götürmesinide sayabiliriz :))

onun dışında ekran ve ses olarak aynı iki telefonda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyocu -- 14 Nisan 2009; 15:23:43 >

• Elinize iki cihazı birden alın ve multimedia tuşuna basın, açılan menüyü ikisinde de sağa sola dolaşın. Bahsettiğim performans farkını burada göreceksiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.