Şimdi Ara

<<N79 FAN CLUB>>RESİMLİ İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.683
Cevap
9
Favori
335.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşte herkesin merakla beklediği n79 incelemesi:
    İncelememi bölümler halinde yazacağım. İnceleme sırasında eski telefonum n95 8gb taki gözlemlerimdende faydalandım.
    1. Bölüm: Kutu İçeriği
    Kutuda herzamanki bildiğimiz nserisi içerik var.Ama birkaç tane parçada ekstrası var.
    Telefonun içinden 3farklı renkte arka kapak çıkıyor benimkini içinden yeşil kahverengi ve mavi kapaklar çıktı(bu kapaklar çipli olmasından dolayı isterseniz temada kapağa uyum sağlıyabiliyor.). ve n95 8gb n81(8gb)vb nserilerinde görmeye alışık olduğumuz müzik kontrol tuşlu kulaklığımız bu telefonda ufak bi renk değişikliğiyle beyaz olarak geliyor. Kutunun içindeki diğer aksesuarlar ise tv out kablosu ve seyahat şarj cihazı
    2.Bölüm: Dış Görünüş Ve Genel Arayüz
    Şunu söylemeliyim ki şu ana kadar kullandığım ve gördüğüm en iyi ve en kaliteli dış görünüşe sahip bir nseries telefonTelefonu elinize aldığınızda bi güven duyuyorsunuz
    Ayrıca daha önceden n95 8gb kullanmış biri olarak telefon çok sade ve kibar ve çok hafif(diğer nserileri arasında) diğer nserilerine göre oldukça başarılı bir kapak kalitesi sadeliği ve hafifliği var. 6233le yan yana koydum o bundan daha kalın ve kaba duruyor.
    Telefonun ön tarafının gayet güzel ve şık bir duruşu var. Telefonun sağ tarafında yukarıdan aşağıya 1.stereo hoparlör zoom,volume + - tuşu 2kademeli kamera tuşu ve 2. stereo hoparlör bulunmakta ve yerleri çok iyi yerleştirilmiş kullanımı çok rahat. Sol tarfta en üstte usb ve micro sd girişi tek bir kapakla gizlenmiş en altta ise şarj girişi bulunmakta. Telefonun üst tarafında sol tarafta tuş kilidi tuşu(yer itibariyle güzel konumlandırılmış ve çok işe yarıyor) ortada 3.5mm kulaklık girişi ve on-0ff tuşu(gayet kullanışlı zorlanılmadan basılabiliyor) bulunmakta telefonun altında ise mikrafon ve ip yeri bulunmakta

Tuşlarına gelirsek genel itibariyle kullanışlı bir tuş dizilimi var numerik tuşlara hemen alışabiliyorsunuz.ancak seçim tuşlarına alışmak o kadar kolay değil ama yinede iki günde ben alıştım önceleri c yerine kapatma tuşuna menü yerine arama tuşuna çok basıyordum ama şimdi tek tük oluyo genel itibariyle tuşlar kaliteli ve çok güzel.
    Arayüze gelirsek telefonda sybian 9.3 fp2 kullanılmakta ve çok güzel bu sürüm. Bende tema efektleri açık olmasına ve 4gblık kartın 3.5gb si dolu olmasına rağmen bir yavaşlama yok. Rotasyon tema efektleriyle animasyonlu olarak gerçekleşiyor ve gayet başarılı ve hızlı. Telefonun aydınlatması gayet başarılı geceleyin tuşlardan bir sızma yok. Navi tuşunda ise bekleme modunda nefes özelliği var. Ekran koruyucuyu yok ayarladığınızda telefon kapalı gibi gözüküyor ama bu nefes özelliği çalıştığını anlatmaya yetiyor. Navi tekerleği ise gayet başarılı ne istemediğin işleri yapacak kadar hassas nede istediğin işleri yapmıyacak kadar kötü değil. Hassaslığı tam kıvamında uçak bi döndürmeyle çalışıyor.
    Bataryaya gelirsek tema efektleri açık nefes özelliği açık etkin bekleme açık ve günlük 2-3 saat wifi performansıyla bi geldiği gün (Çarşamba günü)şarj ettim şimdi ise hala 2-3 diş şarj gösteriyor. Eski telefonum n95 8gb aynı bataryayla ve bu performansla 1.5günü zor ediyordu
    3.Bölüm: Müzik Radyo Fm Verici
    Telefonun müzik çalar performansı son derece güzel ve kaliteli. Dışarıya verdiği sese gelirsek n95 ten biraz daha düşük bir ses veriyor ama ses kalitesi dersek son seste n95te olan boğulma ve cızırtı bunda yok ve ses kalitesi oldukça başarılı.
    Rds destekli bir radyosu var radyoyu açtığımızda karşımıza iki seçenek geliyor visial radio ve internet radio diye internet radyosunu denemedim ama visial radyoda gayet başarılı.
    Fm verici gayet başarılı ve boş bir istasyonda cızırtı neredeyse hiç yok ve radyodan gelen ses gayet güzel.
    4.Bölüm: Wifi Ve Gps
    Telefonun wifi çekim alanı oldukça güçlü ve wifi hızıda oldukça başarılı.n95in %50-60larda gördüğü bi modemi %70-80lerde görüyor.
    Gps hızıda hakeza o derece başarılı n95 uydu ararken n79 yerini söylüyor.
    5.Bölüm: Kamera
    Ve işte herkesin merak ettiği son bölümümüz kamera.
    Arkadaşlar kamera performansı normal bir ışık altında mükemmel derecede güzel bunu en baştan söyliyeyim. N95ten daha güzel resimler yakalayabilmeniz mümkün. Ama gece ve az ışık şartlarında çok iyi olmasada iyi bir performansı var. Ama yeni versiyonla hepsi halledileceğe benziyor. Yani teknik bi hata yok yazılımsal bir hata.
    SON OLARAK TELEFONDAN MEMNUNMUSUN DİYELERE CEVABIM MEMNUMUM VE HERKESEDE TAVSİYE EDİYORUM SON ZAMANLARDA ÇIKAN EN İYİ NSERİSİ BİR CİHAZ N79
    işte o gün ışığındaki mükemmel fotoğraf
    zifiri karanlık
    florasanda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsaid -- 5 Ocak 2009; 15:56:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: @y@zéfé

sayın pininfarina ;

dedikleriniz doğru ama bende 2 mp kameralı bir telefon var ne varki hala görüntüsünden memnun değilim sanırım lensi iyi olan bir kamera olması gerekiyor

bana lensi en kaliteli olan symbianlı nokia telefonu söylermisiniz?

not: amaç tartışma çıkarmak değil sadece bilgi almaktır.

En başta şunu söyleyim, kaliteli bir lens arıyorsan cep telefonu degil gidip "adam-akıllı bir digital foto makinesi alacaksın" üstadım. Lensi çok kaliteli diye bir kavram henüz cep telefonlarında yok en azından şimdilik yok. Hepsi üç aşağı, beş yukarı birbirine benzer cmos sensörler kullanıyorlar. Aralarında sadece diğerlerinden "sadece biraz daha öne çıkan kimi" modeller var o kadar (Sonyericsson K ve C serisi ile Samnsung InnoV8 gibi modeller)

Burada problem bir cep telefonundan çok fazla beklentiye girmenizden kaynaklanıyor. Bazıları, "3310'da telefonla görüşturuyor madem bu kadar para veriyoruz tabiki cameradan en iyi kaliteyi beklemek hakkımız" vs bilmem ne diyorlar. Bunu diyen zihniyet maalesef çok fazla yanılıyor degirmenin suyu öyle akmıyor çünkü.

Sorarım size nokia'nın en pahalı modeli şuan hangisi? Söyleyim 8800 scirocco edition'mudur nedir ortalama 1200, 1300ytl deger biçiliyor. Peki ne özelligi var HİÇ BİR ŞEY! Pixel-pixel görünen beş para etmez bir ekran, bir gün bile gitmeyen dandik ötesi bir batarya, bir hafta sonra soyulan metal yüzey, bir kg agırlık ve daha birçok yetersiz özellik. Ama satıyormu satıyor "lümpen" ve k..riz çok bu alemde

Uzun lafın kısası;

1- Teknolojide "Çok Para = Her zaman en iyi kaite" anlamına gelmez.

2- Bir Cep telefonundan çok fazla beklentiye girmemek gerekir (şimdilik)...

• Said kardeş mükemmel inceleme olmuş.benim telefonda 2 saat oldu kargodan geleli.telefonumdan yazıyorum hatta bu mesajı da.eline emegine sağlık said süper inceleme
  • eline saglık said kardeşim yorumların incelemen süper chip dergisine taş çıkartırsın maşallah videoları izleyeceğinde görüntü gelmemezliği oldumu hiç bi dene bende oldu 2 kez telefonu kapadım açtım düzeliyor
    saygılar
  • ayrıca yorumlarınız için teşekkürler
    tele recep ivediği mr bean nin filmlkerini attım izledim sorun yok
    ayrıca benim hafıza kartı doldu 8lik alacam nerden alabilirim
  • Eline sağlık güzel inceleme hayırlı olsun telefon
    Konu başlığına inceleme kelimesinide eklersen daha iyi olur Fun club yazıyorya bende başka bir şey sandım topice girerken inceleme ile karşılaştım
  • tamamdır hallettim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

quote:

Orjinalden alıntı: @y@zéfé

sayın pininfarina ;

dedikleriniz doğru ama bende 2 mp kameralı bir telefon var ne varki hala görüntüsünden memnun değilim sanırım lensi iyi olan bir kamera olması gerekiyor

bana lensi en kaliteli olan symbianlı nokia telefonu söylermisiniz?

not: amaç tartışma çıkarmak değil sadece bilgi almaktır.

En başta şunu söyleyim, kaliteli bir lens arıyorsan cep telefonu degil gidip "adam-akıllı bir digital foto makinesi alacaksın" üstadım. Lensi çok kaliteli diye bir kavram henüz cep telefonlarında yok en azından şimdilik yok. Hepsi üç aşağı, beş yukarı birbirine benzer cmos sensörler kullanıyorlar. Aralarında sadece diğerlerinden "sadece biraz daha öne çıkan kimi" modeller var o kadar (Sonyericsson K ve C serisi ile Samnsung InnoV8 gibi modeller)

Burada problem bir cep telefonundan çok fazla beklentiye girmenizden kaynaklanıyor. Bazıları, "3310'da telefonla görüşturuyor madem bu kadar para veriyoruz tabiki cameradan en iyi kaliteyi beklemek hakkımız" vs bilmem ne diyorlar. Bunu diyen zihniyet maalesef çok fazla yanılıyor degirmenin suyu öyle akmıyor çünkü.

Sorarım size nokia'nın en pahalı modeli şuan hangisi? Söyleyim 8800 scirocco edition'mudur nedir ortalama 1200, 1300ytl deger biçiliyor. Peki ne özelligi var HİÇ BİR ŞEY! Pixel-pixel görünen beş para etmez bir ekran, bir gün bile gitmeyen dandik ötesi bir batarya, bir hafta sonra soyulan metal yüzey, bir kg agırlık ve daha birçok yetersiz özellik. Ama satıyormu satıyor "lümpen" ve k..riz çok bu alemde

Uzun lafın kısası;

1- Teknolojide "Çok Para = Her zaman en iyi kaite" anlamına gelmez.

2- Bir Cep telefonundan çok fazla beklentiye girmemek gerekir (şimdilik)...

Yanlışın var sirocco 1200-1300 değil 2200-2300

• Sıfır ışıktaki resim o ne ya öyle.Noise resmi gibi olmuş
  • @hsaid,
    Ellerine sağlık.
    Yalnız başlığı inceleme olarak değiştirirsen iyi olur.
    Ana başlık forum kurallarına göre her zaman ilk açılan, ilerleyen, haber kaynaklarının biriktiği başlıktır.
    Ana başlık demeyelim.
  • hsaid kardeş telefonun ön kapağını beyazmı aldın yoksa oda kutudanmı çıkıyor(yani ön kapak değişiyormu)
  • ön kapak değişmiyor
    Bu haritaların Lisans kodunu nerden giricez ya
    nerde yazıyo bu kod
  • hsaid kardeş telefonun ön kapağını beyazmı aldın yoksa oda kutudanmı çıkıyor(yani ön kapak değişiyormu)
  • Ön kapak Beyaz olarak satan yer neresi var bilen varsa söyleyebilirmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: XaPoX

ön kapak değişmiyor
    Bu haritaların Lisans kodunu nerden giricez ya
    nerde yazıyo bu kod

sorun halloldu
    haritalara girip lisans güncelle diyince aktif oluyomuş 3 aylık beleş navi
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasumut

Ön kapak Beyaz olarak satan yer neresi var bilen varsa söyleyebilirmi

kardeşim ön kapak bildiğim kadarıyla değişmiyor yani ön taraf ya gri ya beyaz sabit kutudan çıkmıyor şu an bildiğim kadarıyla türkiyede beyazı yok benimki arabistandan geldiği için beyaz
  • @hsaid;
    Eline sağlık güzel inceleme olmuş. Yalnız yetersiz ışıktaki kamera performansını hiç beğenmedim
  • hocam nümerik tuşlara basmak nasıl 6630 kullandıysan karşılaştırma yaparmısın?
  • 6300 kullandım ve alıştıktan sonra en az onun kadar rahat
  • quote:

Orjinalden alıntı: hsaid

quote:

Orjinalden alıntı: hasumut

Ön kapak Beyaz olarak satan yer neresi var bilen varsa söyleyebilirmi

kardeşim ön kapak bildiğim kadarıyla değişmiyor yani ön taraf ya gri ya beyaz sabit kutudan çıkmıyor şu an bildiğim kadarıyla türkiyede beyazı yok benimki arabistandan geldiği için beyaz

ön kapak 2 farklı renk seçeneği sunuyor gri ve beyaz .. her iki rengide bugün stoklarımıza girdi satışına başladık. kvk ve tabiki nokıa garantili olarak...
    yani her iki renginide bulmak mümkün...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.