Şimdi Ara

N56vz alacağım sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ge60 alacaktım sırf kasası için n56vz ye kaydım.Bikaç sorum olacak

1- Oyunlarda ısı değerleri nasıl? Google da araştırdım, millet 40-50 derece diyor Oyundan çıkıp öyle ölçüyorlar heralde sıcaklığı.
    2-Kasa cidden sağlam mı? Benim alma sebebim bu olacak yani.Asus kasa kalitesiyle çok ünlü.Bazı forumlarda kasada gevşeme sorunları var falan diyorlar.Var mı öyle bir durum?
    3-Nerden hava alıyor? İnternetten resimlere baktımda alt tarafta fan için delik yok galiba.Havayı nerden alıyor ?
    4- İkinci hdd slotu var mı?

İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz

• 1-Oyunlardaki ısı değerleri o kadar kötü ki anlatamam kim diyor 40-50 derece ? Arkadaşım da var battlefield 3 oynayamadı ısıdan dolayı.
    2-Asus sağlamdır doğrudur fakat dediğim gibi çok ısınıyor oyun oynayacaksan hiç alma.
    3-Bu sorunun cevabını bilmiyorum.
    4-Maalesef bunu da bilmiyorum.

Fakat sana dediğim gibi oyun için alacaksan kesinlikle önermem.Aşırı bir ısı sorunu var ayrıca gt650m yeterli bir kart değil.Bana gtx765m bile yetersiz geliyor düşün artık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost5369

1-Oyunlardaki ısı değerleri o kadar kötü ki anlatamam kim diyor 40-50 derece ? Arkadaşım da var battlefield 3 oynayamadı ısıdan dolayı.
    2-Asus sağlamdır doğrudur fakat dediğim gibi çok ısınıyor oyun oynayacaksan hiç alma.

Fakat sana dediğim gibi oyun için alacaksan kesinlikle önermem.Aşırı bir ısı sorunu var ayrıca gt650m yeterli bir kart değil.Bana gtx765m bile yetersiz geliyor düşün artık :)

Isınmaya çok şaşırdım doğrusu.Yeni gördüm n56vz nin yenisi geliyormuş.Çift fanlı olacakmış.Onu beklemek en iyisi sanırım.Oyun oynarım ama görüntü kalitesi o kadar umrumda değil.Daha ucuza gtx660m kartlı ge60 var ama almıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karsevenadam -- 21 Temmuz 2013; 19:40:22 >
  • Ben daha çok şaşırdım ısınmaya.Çünkü asusun kalitesi bir başkadır ama sanırım multimedya notebook olduğundan dolayı kaynaklanıyor.Çift fan ne kadar etki eder bilemem.Ben de şu an yeni msi ge70 2oe var.Biraz pahalı ama ge60ı çıkacak ağustosta.Gtx765m ekran kartı var.
  • quote:

Ben daha çok şaşırdım ısınmaya.Çünkü asusun kalitesi bir başkadır ama sanırım multimedya notebook olduğundan dolayı kaynaklanıyor.Çift fan ne kadar etki eder bilemem.Ben de şu an yeni msi ge70 2oe var.Biraz pahalı ama ge60ı çıkacak ağustosta.Gtx765m ekran kartı var.

Kasası nedense hiç hoşuma gitmiyor.Msi daha çok spor tasarımda, Asus'un klas bi tasarımı var.Ge60 2oe muhtemelen 3000tl nin altında olur, ekran kartı özellikle çok iyi ama kasa
  • quote:

1-Oyunlardaki ısı değerleri o kadar kötü ki anlatamam kim diyor 40-50 derece ? Arkadaşım da var battlefield 3 oynayamadı ısıdan dolayı.

asus mu ısınıyor yok daha neler kasasına ekranına sesine laf at ama ısınmaya laf atamazsın.Bende k53s var gt540mli battlefield3 ü son ayarın bir altında oynadım saatlerce oynadım hiç donma kasma olmadı fan kısmından çok sıcak hava çıkıyor doğrudur elini bile zor tutarsın ama icecool özelliği ile ısınma üst taraflara yansımaz rahatça oynarsın oyununu.klavye toucpad ve bileğini koyduğun yerler soğuktur.Benim pc 2 yıllık şu sıcakta internette dolaşıyorum(17 sekme açık) fan bile açmıyor.k55 ve n56 vz de kullandım onlarda da durum benzer şekilde.

• alperen.md kullanıcısına yanıt
    Hocam şaka mı yapıyorsun her gün kaç kişi konu açıyor.N56VZ ısınıyor ! Arkadaşım da var pc yanıyor yalan mı söyliycem ? MSI fanboyluğu filan da yapmıyorum.Oyun için notebook alacaksan adı üstünde gaming notebook alacaksın.İş için bilmem ne hafif filan git asus al bi şey demem.Kendim gördüm n56vznin nasıl ısındığını yalan mı söyliycem ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 : oyunlarda 75 80 C oluyor butun notebooklar bu ısıda olur zaten yapacak bısey yok bendede n56vz var ısınmayan notebook ıstıyosan ailenware al
    2 : kasası cok saglam msi kasaları gibi dandik degil ve sana onerım n56vz degilde n550 gelecek bu pcnın 2 fanlısı fiyatı aynı olur onu al 1 aya kadar gelir max
    3 : altta delikler var ordan alıyor oyunlardada abartı ısınmıyor her notebook nekadar ısınıyosa okadar tabi bi casper kadardegil
    4 : 1 tane slot var bende ona ssd taktım pc mükemmel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i Am Not Dead -- 21 Temmuz 2013; 23:46:12 >
  • Bende N56VZ-S4283H modeli var.

Kasa görünüş olarak çok güzel, sağlamlığı konusuna 1-2 yıl kullanınca cevap verebilirim :)
    Daha önce F3SV vardı onun kasa plastik olduğundan ve ekran menteşeleri yüzünden çok sorunlar yaşadım(k). Yine de Asus tercih ettim, bu kasayı görünce başka alternatifim yoktu :)

Öncelikle harddisk 5400rpm ve yavaş.
    Madem SSD koymadın, 7200rpm olsaydı bari. Onu da geçtim bu kasaya 2. disk yeri niye yapmadın arkadaş.

Ekran kartı GT650M, şimdi alınacaksa GTX ekran kartlı bir üründe tercih edilebilir uzun soluklu olsun istiyorsan.

N56VZ
    Eksileri
    - HDD 5400rpm (bendeki model öyle)
    - 2. disk yeri yok
    - Wirelessla ilgili sıkıntılar var (driver güncelliyorsun çalışmıyor vs. forumlarda şikayetlerde var)
    - Recovery CD yok ve oluşturamıyorsun.
    - Asusla ilgili bir sürü gereksiz şey yüklü makinayı yavaşlatıyor orijinal geldiği haliyle

Artıları
    + Kasa sağlam görünümlü ve çok şık (bence)
    + Ses gücü ve kalitesi çok iyi (şuana kadar kullandığım ve gördüğüm tüm notebooklara göre)
    + Ekran kartı (GTX serisi hariç) GT serinin en üst modeli (yenisi çıktıysa bilmiyorum)
    + Işıklı klavye
    + Büyük touchpad

Sonuç : Isınmaya ısınıyor ama bir sorun oluşturmuyor. SSD disk takarım diyorsan alabilirsin, ama artık bu seri çok yeni değil yeni seri çıkacaksa beklenebilir.

• quote:

Hocam şaka mı yapıyorsun her gün kaç kişi konu açıyor.N56VZ ısınıyor ! Arkadaşım da var pc yanıyor yalan mı söyliycem ? MSI fanboyluğu filan da yapmıyorum.Oyun için notebook alacaksan adı üstünde gaming notebook alacaksın.İş için bilmem ne hafif filan git asus al bi şey demem.Kendim gördüm n56vznin nasıl ısındığını yalan mı söyliycem ?

MSI da isiniyor isinmayan notebook mu var su devirde yeri gelir Alienware de Sager de Razer de isinir...
    Ama arkadas sogutma kalitesi babinda demis siz hemen fanboyluga baglamissiniz.Tabi her ne kadar multimedya notebook u oldugu iicn oyunlarda isinmasi normal ama msi ve lenovo ya gore daha az isiniyor ice cool ile kullanici sicakligi farketmiyor bile.

Asusun asil G serileridir oyun icin olani.
  • r4deon kullanıcısına yanıt
    Ben de ondan bahsediyorum zaten.Arkadaşım da var ısınıyor.Benimki de ısınıyor niye fanboyluk yapayım ? Arkadaşım illallah etti yalan mı söyliyim yani hiç ısınmaz süper al hemen diye
  • quote:

gaming notebook alicaksanda msi Ge serisi degil GT serisi alacaksin magdem msi yi ovuyorsunuz bunlarida ekleyeyim.Zaten msi gt serilerini bazi yerlerinden kirpip ge serilerini yapti.kasa kalitesi yine ayni zaten asusla ayni cumlede adi bile gecemez.lenovo biraz daha iyi ama asus kadar degil yine tabiikide

yani isin asli gaming notebook
    Msi GT serileri Asus G serileri Toshiba Qosmio Alienware Sager Razer gibi urunlerdir.

Asus N550 adli cift fanli seriside ciksa lenovonunde yeni serisi ciksa msi inda baska Ge modelleri ciksa yukaridaki modellere gore daha fazla isinacagi asikardir

NOT : hicbir markanin fani degilim.

Sager de zaten clevo kasa kullaniyor.Monsterin P ile baslayan modellerinde kullanilan kasa ile ayni
    Ms ile baslayan monster notebook kasalari ise msi ye aittir...

• quote:

Ben de ondan bahsediyorum zaten.Arkadaşım da var ısınıyor.Benimki de ısınıyor niye fanboyluk yapayım ? Arkadaşım illallah etti yalan mı söyliyim yani hiç ısınmaz süper al hemen diye

size dedigimi anlamissiniz bakin her notebooku amaci disinda kullanirsaniz elbette farkli sorunlar gosterebilir Asus N serisi multimedya notebook udur.
    Sizin msi ge serisi ile mukayese etmeniz bile hatalidir
    Arkadasiniz illallah etmemek istiyorsa Asus G serisi almaliydi 3 milyara Gtx 660m li vardi 120 gb ssd li G55w gibi bi modeliydi galiba...
  • Aynı bilgisayara kullanıyorum oyun oynarken dizime koydığımda bacağım terliyor ama ne kadar ısınırsa ısınsın oyunları güzel ısınma nedeniyle kasmalar OLMUYOR
    Oyun oynamak için alma diyyorsun bu leptap oyun için bu kadar pahalı bir biligsayarı içinde internette dolaşmak için mi alıyorsun yoksa oyun oynamak için mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daddyy Korkut -- 22 Temmuz 2013; 17:42:42 >
  • 2012 oyunlarını en yüksekte oynuyorum max 80 derece görüyor.Ayrıca elle temas ettigin yerlerde hissedilmiyor sadece soldaki boşluktan geliyor sıcaklık.N56VZ çok ısınmıyor beyler abartmayın kasasıda gayet saglam.Bide şunu söyliyim asıl amac oyun oynamaksa bu bilgisayarı almayın ondan sonra böyle yorum atıyorsunuz.(oyun için alanlar 6-7 saat oynuyor makine tabi ısınır)Ben film izlemek müzik dinlemek aradabi tadında oyun oynamak için aldım çok memnunum.Çok oyun oynayan biri deilsen al okadarda ısınmıyor. örn oyun most wanted 2012 en yüksekte 2saat oynadım 79 derece 3300rpm

bana göre tek kusuru 5400rpm lik hdd si olması onun haricinde gerçekten çok iyi ses kalitesi tartışılamaz ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara041 -- 22 Temmuz 2013; 20:05:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulasimking555

Aynı bilgisayara kullanıyorum oyun oynarken dizime koydığımda bacağım terliyor ama ne kadar ısınırsa ısınsın oyunları güzel ısınma nedeniyle kasmalar OLMUYOR
    Oyun oynamak için alma diyyorsun bu leptap oyun için bu kadar pahalı bir biligsayarı içinde internette dolaşmak için mi alıyorsun yoksa oyun oynamak için mi

multimedya işlemleri için alıyosun kardeş oyunda oynatır ama asıl amacı oyun değildir.BU LAPTOP OYUN LAPTOPU DEĞİLDİR OYUN OYNATIR AMA OYUN LAPTOPU DEĞİLDİR.Bunun tartışmasını yapmayalım asus g serisine bak oyun laptopu gör kardeş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara041

quote:

Aynı bilgisayara kullanıyorum oyun oynarken dizime koydığımda bacağım terliyor ama ne kadar ısınırsa ısınsın oyunları güzel ısınma nedeniyle kasmalar OLMUYOR

multimedya işlemleri için alıyosun kardeş oyunda oynatır ama asıl amacı oyun değildir.BU LAPTOP OYUN LAPTOPU DEĞİLDİR OYUN OYNATIR AMA OYUN LAPTOPU DEĞİLDİR.Bunun tartışmasını yapmayalım asus g serisine bak oyun laptopu gör kardeş :)

Öyleyse yanlış amaç için almışımdır sen bilirsin ama gercekten de cok ısınıyor

• quote:

quote:

quote:

bana inanmayan asusun sitesine girsin baksın multimedya alanında görür kimseyle tartışıcak deilim.Çok ısındıgını düşünmüyorum 80 derece ultra ayarda sıcak diyorsanız ne kullanıyosunuz merak ettim

• quote:

quote:

quote:

quote:

bana inanmayan asusun sitesine girsin baksın multimedya alanında görür kimseyle tartışıcak deilim.Çok ısındıgını düşünmüyorum 80 derece ultra ayarda sıcak diyorsanız ne kullanıyosunuz merak ettim

Özür dilerim ama seninle tartışmak istemedim yanlış amaçla aldığımı çok ısındığı konusunda sana katıldığımı belirttim burada her attığımız mesajı anlatmamız mı gerekiyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Özür dilerim ama seninle tartışmak istemedim yanlış amaçla aldığımı çok ısındığı konusunda sana katıldığımı belirttim burada her attığımız mesajı anlatmamız mı gerekiyor

ısındıgı konusunda bana katıldıgını mı? :D ben çok ısındıgını düşünmüyorum yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara041 -- 23 Temmuz 2013; 1:38:21 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.