geçenlerde burger king motorsikletine çarptım gerci o bana carptı.
ışıklar var 4 yol bende hızlı geliorum yesil söndu sönecek 4 ten 3 e attım 80 civarı gectim pat motora koydum yandan. frene asıldm fln vurus hızını bilemicem ama uctular baya allahtan bsy olmadı
sonra bitane amca bulmuslar sen kırmzııda gectin dio bana ya amca sen kafanı oynatana kadar kırmızı yesil sonra bidaha kırmızı olur sen neyi goruosn dedm gozumemi inanıcam sanamı dedm.
sonra bekledm 4 yola baktım. bana kırmızı yandıgında onların geldigi yöne yeşil yakmıyor vede yeşili 2 sn fln gec yakıyor.adamlara dedm siz bukadar cabuk nasıl hızlandınız madem kırmızıdan hemde ilk size yanmıo 3. yola yanıor sonra size yanıyor dedm. isterseniz polis cagıralım ben kendime guveniorm yeşilde gectm dedm. yok işte rapor falan tuttuk..
yani o heriflere bişey olsaydı o aptal amca yuzunden hapise bile gidebiilirdm
quote:
Orijinalden alıntı: catalyst
quote:
Orijinalden alıntı: çok bilinmeyenli denklem
quote:
Orijinalden alıntı: DemirAtlı
trafiğin adam olması için önce devlet adam olacak ve üstüne düşen vazifeleri adam gibi yapacak. 1. toplu taşımayı destekleyecek ve gerçekten çok cazip hale getirecek. 2.Yeterli kapasitede yol yapacak, köprüler yapacak, çok yoğun hatları yer altına indirecek. 3.Kuralları adam gibi koyacak adam gibi işletecek.Yıl sonuna açık çıkmasın diye memurları arenadaki gladyatörler gibi üstümüze salmayacak. 4.Kendi sorumsuzluğu yüzünden yitip giden canların tazminatınıda adam gibi(buraya istediğiniz başka sıfatlarıda koyabilirsiniz) ödeyecek 5.İhmali asla affetmeyecek bir yere trafik lambası üstgeçit ışıklandırma vs yapılması için illa birilerinin ölmesini beklemeyecek.
sokaktaki adam neden çılgın çünkü sokaklar çok çılgın.Alabildiğine kuralsızlık ve başıboşluk var.Bununda başlıca sorumlusu her koşulda dolaylı yada doğrudan devlettir bana göre.
Tebrik ederim.
Çok farklı perspektiflerden ve çok güzel bir bakış açısıyla konuyu değerlendirmişsiniz.
Yazdıklarınızın tamamına katılıyorum.
Harika bir yazı olmuş.
Elinize sağlık.
Oyle de, sorumlulugu Devlete yuklemekle hicbir problem hallolmuyor.
Bizim de yapabilecegimiz ve yapmamiz gereken seyler var:
1- Mumkun oldugunca toplu tasimayi tercih etmek (arabamiz kadar rahat olmasini beklemiyoruz elbette biraz aci cekecegiz) 2- Ozellikle trafik sikisikken veya yogun saatlerde arabamizla sokaga cikmamaya calismak (mevcut yollarin kapasitesi belli) 3- Mevcut kurallara mumkun oldugunca uymak (boylece kendimizi gladyatorlerden savunmus oluruz) 4- Kendi sorumsuzlugumuz yuzunden olusabilecek kaza ve maduriyetlerin sorumlulugunun bilincinde olarak araba surmek 5- 20mt ilerde ust gecit veya trafik isigi varsa yoldan karsi karsiya gecmemek
Devlet vurgusunda haklısınız.
Her şeyi devletten beklememek lazım.
Başka başlıklarda da yazıyordum, yazının son paragrafı gözümden kaçmış.
Arkadaşımızın bu yazısına kısmen katılıyorum.
Sizinde vurgu yaptığınız gibi her şeyi devletten beklememek lazım
Ve çok fazla kuralcı olmamak lazım.
Unutmayın insan makine değil, duyguları olan bir varlıktır.
Hayata her zaman farklı ve değişik açılardan bakmasını bilmek, yeri geldiğinde de esnek olmak gerekir.
Çok fazla kuralcılık insanı bıktırır, istediğiniz sonucun tam tersini alırsınız çoğu zaman.
quote:
Orijinalden alıntı: _leylandi_ benim söylemek istediğim şeyi hala anlamadınız.şimdide küçük harfle yazıyorum gördüğünüz gibi.tümcelerin büyük harfle başlayacağını bende biliyorum merak etmeyin.benim zorum noktalama işaretleri ve imla kuralları değil.kelimelerin binbir türlü kılığa sokularak kişisel fanteziler uğruna değiştirilmesi.beni şimdi anlayacağınızı umuyorum.eğer hala anlamadıysanız size söyleyecek sözüm artık yok.
Burada "kişisel fantezi" sahibi olarak araya girmem gerekiyor.
1. "N'olcak" kelimesini ben icat etmedim, ilk kullanan da ben değilim. Bu kelimeden haberdar değilsek bu sadece bizi bağlar. 2. Bu kelimenin ne anlama geldiğini ve hangi durumlarda kullanıldığını daha önce açıkladım. Ayrıca iddia sahibine de kelimenin kullanıldığı ulusal gazetelerdeki köşe yazılarından örnekleri mesaj olarak gönderdim. Bu başlık maksadı dışında bilmeyenleri, böyle bir kelimeden ve kullanımdan haberdar ettiği için ayrıca memnunum. 3. Türkçe konusundaki hassasiyeti takdir ediyorum. Ancak bu başlıkta bir Türkçe katliamı yok, içiniz rahat olsun. Ama yine de size çok iş düşüyor, forumda müdahale edilecek çok başlık var.
quote:
Orijinalden alıntı: ouxhan Öncelikle her trafik lambasına, her yaya geçidine, her kavşağa bir kamera koyuyoruz.. 1 hafta içerisinde muasir medeniyet seviyesine çıkıyoruz !! Çözüm çok basit.. Kontrol varsa düzen var, saygı var.. Kontrol yoksa düzen yok saygı yok..
(Londra'daki kameralı yollar ile kamerasız arasindaki farktan bu çıkarımı yapıyorum. Kamera yoksa hız hemen artıyor, kural ihlalleri, kırmızıda geçme .. bizden bir farkları kalmıyor)
Benim iki senelik tecrubem hic oyle demiyor hocam, SE14'te gecenin 4 unde bas bas muzikle gecen serseri kilikli elemanlar bile kameranin olmayacagi yerlerde sinyal verip donus yapar, yaya gecidinde yol verirlerdi. Ingiltere tasrasinda da araba surdum ve kurallara muntazaman uyuldugunu gordum, kamera olmasa da. Belki hiz tahditlerini biraz asabilerler kamera olmadi mi, ama bizdeki gibi degil. Bence yerlesmis orada kurallar...
quote:
Orijinalden alıntı: lapya
quote:
Orijinalden alıntı: ouxhan Öncelikle her trafik lambasına, her yaya geçidine, her kavşağa bir kamera koyuyoruz.. 1 hafta içerisinde muasir medeniyet seviyesine çıkıyoruz !! Çözüm çok basit.. Kontrol varsa düzen var, saygı var.. Kontrol yoksa düzen yok saygı yok..
(Londra'daki kameralı yollar ile kamerasız arasindaki farktan bu çıkarımı yapıyorum. Kamera yoksa hız hemen artıyor, kural ihlalleri, kırmızıda geçme .. bizden bir farkları kalmıyor)
Benim iki senelik tecrubem hic oyle demiyor hocam, SE14'te gecenin 4 unde bas bas muzikle gecen serseri kilikli elemanlar bile kameranin olmayacagi yerlerde sinyal verip donus yapar, yaya gecidinde yol verirlerdi. Ingiltere tasrasinda da araba surdum ve kurallara muntazaman uyuldugunu gordum, kamera olmasa da. Belki hiz tahditlerini biraz asabilerler kamera olmadi mi, ama bizdeki gibi degil. Bence yerlesmis orada kurallar...
bence yerleştirmişler diyelim. Bir müddet sadece kamera olan yerde kurallara uyan fındık büyüklüğündeki beyin, sonra bunu alışkanlık haline getiriyor.
bizim buralarda kemerden çok çevirirler. benim araçta da lpg işli değildi. hem lpg'yi yakalatmamak hem de kemerden para cezası yemek adına araca ne kendim kemersiz bindim ne de yandaki kemeri takmadan aracı çalıştırmadım.
şimdi ne oldu. 5 dakikalık yolda bile kemer takıyorum. çünkü kemersiz rahat edemiyorum. hele bir kaç tane de kaza gördükten sonra kemerin aslında ceza yememek için değil de kendi can güvenliğim için takmam gerektiğini o fındık kadar beynim anladı.
önce tavizsiz cezalar kameralarla insanlar bazı şeyleri yapmamaya alışacaklar, sonra bunu bir alışkanlık olarak her yerde uygulayacaklar.
ama bizdeki sorun kurala uyanın enayi gibi görünmesi. daha doğrusu uymayanlar tarafından öyle görünmesi. burada bizler devreye girip bu baskıyı tersine çevirmeliyiz.
quote:
Orijinalden alıntı: idemo devlet her durumda herşeye müdahele edemez. insanların birbirlerine saygılı olması lazım.
aşağıdaki yer gidiş geliş bir yol ve yandan bir bağlantı yolu. yolun "kapalı" yazan kısmında çalışma var. bu nedenle diğer kısım bir şerit gidiş bir şerit geliş çalışıyor (kırmızı oklar). 1 nolu araç düz gitmeye çalışıyor, 2 nolu araç yan yoldan gelip resimde sağa doğru gitmeye çalışıyor, 3 nolu araçta yan yola dönmeye çalışıyor. ama 3'ü de birbirinin önünü kestiği için biryere gidemiyor. sadece kornaya basıp araç içinden birbirlerine birşeyler söylüyor. ancak aralarında dudak okuyabilen var mıdır bilmem.
şimdi bu saygısız, yol verse erkekliğinden birşey kaybedeceğini sanan şeylere devlet ne yapacak?
iste etimesgut, iki gun once yasadim, cilgindi ...:)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme