Bir hosting paketi kullaniyorum ve MySQL sunucusu veriyor. Tek istedigim burada olusturacagim bir tabloya internet sayfasi uzerinden veri girisi ve goruntuleme yapmak.
Cok komplike veriler girmeyecegim, ornegin sadece ismi soyismi yasi cinsiyeti gibi 6-7 adet degisken olacak. Openoffice'in "Base" yazilimi ile MySQL sunucuma baglanmayi denedim fakat Java driver hatasi verdi.
Php ile bir sayfa yazmak mi gerekir yoksa Access veya turevi bir yazilim kullanarak mi erismek daha mantikli bu veritabanına ?
Yardimci olursaniz sevinirim.
Saygilar
Php html bilgisi gerekli bu işlem için. Html formu oluşturup php ile formdan gelenleri mysql deki oluşturduğun tabloya ekleyeceksin.
Cevap biraz geç oldu ama...
Örnek insert kodu aşağıda. Hata olabilir kontrol etmeden yazdım. Kolay gelsin.
en basit yolla yapacak olursak bunu.. öncelikle mysql de tablonu oluşturduğunu varsayaraktan bir form yaratıyoruz kullanıcıların bilgilerini girmek için örneğin;
ardından formdan göndereceğimiz verileri alacak bir php sayfası hazırlamamız gerekli NOT1: tek sayfada da yapabilirsin aynı şeyi form un action parametresi formdaki verileri nereye post edeceğini gösterir. verdiğim örnekte ekle php olarak belirttim onun basitçe içeriği ise;
extract($_POST); $sql_string = "insert into KULLANICI values ('".$ad."','".$soyad."','".$yas."','".$cinsiyet."')"; mysql_query($sql_string,$db);
mysql_close($db);
?>
şeklinde olursa basit bi ekleme işlemi yapabilirsin. NOT2: Son derece basit ve güvenlik bakımından berbat bir formdur bu fakat aldığın verilerin kontrolunu yaptırırsan ve post değişkeninin dolu olup olmadığını (yani o sayfaya browserahttp://www.siteadi.com/ekle.php şeklinde mi girilmiş yoksa formdan butona basıp mı girilmiş) kontrol ettirip gerekli yönlendirmeleri uyarıları vs verdirirsen güvenlik problemleri ortadan kalkacaktır.