Şimdi Ara

MySQL'e Veri Yazdırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar php sayfamda sql ile bağlantı yapıyorum. SQL tablosundan veri alıyorum. Fakat sayfamdaki veriyi SQL tablosuna gönderemiyorum. (Sayfamdaki herhangi bir yazı veya textbox'taki bir yazıyı). Basitçe nasıl yapılacağını anlatırmısınız?

• "INSERT INTO tablo_adi (SUTUN1,SUTUN2) VALUES ('$DEGISKEN1','$DEGISKEN2')"
  • Hocam php sayfada bu kodu direkt ekleyince olmaz gibi geliyor bana ama. Yani php bu kodu aynen tanır mı?
  • mysql_query komutunu kullanarak hallettim saolasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: AntiMicrop

mysql_query komutunu kullanarak hallettim saolasın

İşinizi halletmişsiniz ama nasıl oldu da oldu sorusunun cevabını bilmiyor gibisiniz, bu yüzden kısa bir açıklama yapmak istedim.
    Programlama işine veritabanı eklendiği zaman kullandığınız programlama dilinin yanı sıra SQL 'de bilmeniz gerekiyor. Yani siz şu anda işinizi PHP ile değil PHP ve MySQL ile yaptınız, yazdığınız kod ise SQL cümlesi.

MySQL,MsSQL,Oracle,MS Access, Open Office Base gibi veritabanlarınakayıt yapma, kayıtları okuma, kayıt silme gibi işlemleri SQL cümleleri ile yaparız.
    bu konuda Programlama dillerinin yapabileceği şeyler yoktur veya çok sınırlıdır. SQL ise özgürlük demek. :)

Sizin çalıştırdığınız kodda ise mysql_query() fonksiyonu 90alper90'ın yazdığı SQL cümlesini MySQL 'e göndermenize ve MySQL 'den dönen sonucu PHP içinde kullanmanıza yaradı. Yani asıl işi aslında SQL yaptı.

Ben SQL kullandığım uygulamalarda özellikle öğrenme aşamasındayken çoğunlukla şu adresteki örneklerden faydalandım.
    http://www.w3schools.com/sql/

İngilizce bilmiyorum diye üzülmeyin, oradaki örneklere bakmanız yeterli olacaktır.

Kolay gelsin.

• MaviAteş çok güzel açıklamış.

Yani benim verdiğim kod bir SQL komutudur.PHP deki mysql_query() fonksiyonu bu komutu SQL server a (PHP ile MYSQL kullanılır genellikle) gönderir.SQL komutu da MYSQL server tarafından yorumlanır, gerekli işlem yapılır.
  • Saolun demek istediklerinizi anladım SQL bilgim çok iyi olmasa da yine biraz var. Ama php'de kullanmaya gelince işte böyle bocaladım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.