Şimdi Ara

Mysql datetime verisini türkçe ve gelişmiş yazdırma scripti (datetime tarih yazdırma)(ben yazdım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bunu aradım durdum hiç bi yerde yok sonra kendim yazdım belki lazım olur

bugün'se = Bugün; 16:46:57
    dün'se = Dün; 01:00:58
    2 gün ve daha eskisi = 20 Aralık 2011; 23:27:00

şeklinde tarih bastırır. bu iyiliğimide unutmayın :)

<? 
    $datetime = $row['tarihsutunu']; //Burdaki "tarihsutunu" yazan yere tablonuzda DATETIME formatlı olan sutunun adını yazın baska biseye dokunmayın
    @setlocale(LC_ALL, 'turkish');
    $datetime_strtotime = strtotime($datetime);
    $veritabani_gun = date('d', strtotime($datetime));
    $sunucu_bugun = date('d',time());
    $sunucu_dun = date('d', (time() - 86400));
    $veritabani_zaman = strftime("%d %B %Y; %H:%M:%S",$datetime_strtotime);
    $saat_yazdir = date('H:i:s', strtotime($datetime));
    if ($veritabani_gun == $sunucu_dun){ echo "Dün; $saat_yazdir"; } else {
    if ($veritabani_gun == $sunucu_bugun){ echo "Bugün; $saat_yazdir"; } else {
    echo $veritabani_zaman;
    }}
    ?>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talh4wk -- 24 Mayıs 2012; 21:20:52 >

• Kardeşim gerçekten güzel çalışma olmuş bana lazım değildi ama şimdi kullanasım geldi portal sistemimdeki konulara bunu uygulamaya karar verdim :) Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pmert

Kardeşim gerçekten güzel çalışma olmuş bana lazım değildi ama şimdi kullanasım geldi portal sistemimdeki konulara bunu uygulamaya karar verdim :) Teşekkürler

saol saat 11de yazılan mesaja dün olarak bastırırsa koddaki +3600'ü silersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: RAMPAG£

quote:

Kardeşim gerçekten güzel çalışma olmuş bana lazım değildi ama şimdi kullanasım geldi portal sistemimdeki konulara bunu uygulamaya karar verdim :) Teşekkürler

reyiz ekrana bu 1970 tarihini yazdırıyo napmak lazım ?

ekrana yazdığı şey; 01 Ocak 1970; 02:00:00
  • quote:

Orijinalden alıntı: samilton

quote:

Orijinalden alıntı: RAMPAG£

quote:

reyiz ekrana bu 1970 tarihini yazdırıyo napmak lazım ?

ekrana yazdığı şey; 01 Ocak 1970; 02:00:00

tablo datetime değilse veya bişeyler yanlış gitmişse o tarihi gösterir default tarih 1970. konudışı.comda kullandım ben çalışıyo şuan
    konyrol et tablodaki bölümü datetime olsun

• tablonun türü datetime zaten. normal sade olarak datetime mi yazdırıncada tarih doğru oluyor falan saat farklı oluyor. mysql datetime in bir ayarlaması falan mı var ?

eidt bu datetime mybb forumda da doğru zamanı vermiyor. benim mysql damı bir aksilik var acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samilton -- 23 Mayıs 2012; 20:33:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: samilton

tablonun türü datetime zaten. normal sade olarak datetime mi yazdırıncada tarih doğru oluyor falan saat farklı oluyor. mysql datetime in bir ayarlaması falan mı var ?

eidt bu datetime mybb forumda da doğru zamanı vermiyor. benim mysql damı bir aksilik var acaba?

olabilir kod doğru
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.