Şimdi Ara

müzikçalar olarak iphone 5 (DAC, hardware vs...)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekleme: 5'te 4 ve 4 S e gore daha iyi bir DAC var.
    Benim için iphone'da müzik dinlemek de çok önemli. iphone'u tercih etmiş etmemin sebeplerinden biri de denediğim pek çok mp3 çalardan daha kaliteli ses vermesi.

Yalnız, geçenlerde 4S ile ilgili kötü bir yazı okudum. Sizinle paylaşayım dedim.
    Bu yazıya göre iphone 4 ve 3gs'de cirrus'un cs42L61 chipi kullanılmış. Ama 4S'de pil tüketimini azaltmak için farklı bir DAC kullanılmış. (cirrus 338S0987). Bu yüzden özellikle baslarda olmak üzere iki uçta ses ayrıntıları kayboluyor, daha düz bir ses ortaya çıkıyormuş. 3GS ten önceki modellerde ve ipodlarda ise başka bir marka (Wolfson) kullanılıyormuş, ki o aslında cirrusların tamamından da daha iyiymiş. Ama daha pahalı. Apple bu yüzden cirrus'a dönmüş.

Bunu okumak benim için çok kötü oldu. Eğer böyleyse 3 GS i daha uzun süre değiştirmeyeceğim demektir.

Bu konudaki düşünceleriniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oan -- 16 Eylül 2012; 21:25:30 >

• Bu konuda bilgisi olan yok mu hiç?
  • gerçekten çok derin bir konu, bizzat denemeniz gerekiyor
  • Doğru. Fakat pratikte farkını en iyi kulaklıkta bile çok az kişi anlayabilir bence. Öyle olmasaydı Apple böyle birşey yapmazdı.
  • Bence de farki cok anlasilmaz ben 5800 ile iphone arasinda bile cok fark gormuyorum ses olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi bir kulaklik ve 250kb/s uzerinde mp3 ile fark anlasilir bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iphone 4S'teki Chiple ilgili net bilgim yok; fakat 3GS'in ses konusunda 3G'den daha başarılı olduğunu biliyorum; bizzat kendim deniyerek gördüm Bu yüzden 3G ve 2G'nin 3GS'den daha iyi ses kalitesine sahip olduğuna katılmıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O mevzu hakkında birşey diyemeyeceğim ama ipod 4g nin sesi iphone 4s ten daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
  • Sonraki model öncekinden daha kötü ses kalitesine sahip. Saçmalık...
    O zaman herhalde müzik dinlemek için iphone değil, ipod ya da sadece bu iş için üretilmiş kaliteli bir mp3 çalar kullanmak gerekecek. Çünkü iphonelarda telefon sesi, pil ömrü gibi başka konuları da düşünerek önceliği sadece ses kalitesine vermiyor olabilirler. Ama bu da kötü bir durum. Yani yanında ayrı ayrı cep telefonu, mp3 çalar, fotoğraf makinesi, navigasyon cihazı bulundurmamak için alınıyor biraz da bu akıllı telefonlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jorki

O mevzu hakkında birşey diyemeyeceğim ama ipod 4g nin sesi iphone 4s ten daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

ben 2 sinden de müzik dinledim ve eminim ki hemen hemen aynıydı hatta 4s daha iyiydi bile diyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bestanden

Bence de farki cok anlasilmaz ben 5800 ile iphone arasinda bile cok fark gormuyorum ses olarak

• iphone5 ile beraber DAC'lar Wolfson'a donmus bulunuyor. Herkes islemciye ekran boyutuna falan takmis ama, ben de sese takmis bir eleman olarak en cok buna sevindim. Gerci ben Senheiser kullaniyorum ama standart kulakliklarin da kulak ici tipe dondurulmesi apple'in tekrar seste kaliteye onem vermeye basladigini gosteriyor bence.
    DAC degissin diye dua ederken Cirrus'un daha iyi bir tipi gelir diyordum, Wolfson geldi. Köre iki goz gelmis bulunuyor yani :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.