Şimdi Ara

Müzik ile ders çalismak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Var mi benim gibi müziksiz çalisamayan. Verimi çok düsürür mü?

Bi ara biraktim bunu ama yine basladim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46B352547 -- 6 Nisan 2016; 12:33:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Eger sıkı calısman gerekiyorsa muzigi hıc dinleme veya cok az dinle. Öbür türlü aklına takılır konsantre olamazsın derse. Zaten bundan dolayı müzik dinlemek ister canın ve dinleyince de ders cok da verimli olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözsüz müzikse rahatlatır. Neofolk tarzı falan dinlemeni öneririm
  • Beynin iki tür öğrenme şekli vardır focused ( odaklanmış ) ve diffuse ( dağınık ).Ders çalışırken focused şeklinde öğreniriz, burada tamamen odaklanmak lazım, müzik tamamen verimi düşürür.Dersi çalıştıktan sonra mesela spor yapma rahatlama başka ufak şeylerle ilgilenme anında beyin focused modda öğrenilen şeyler arasında bağlantılar yollar kurar buna da diffuse mod denir.

Daha sonra başka ayrıntılar da var ama sorunun kısa cevabı olarak, ders çalışırken müzik dinlersen verimsiz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeodempp -- 6 Nisan 2016; 17:09:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müzikle çalışılmaz. Hızını ve motivasyonunu düşürür, sessiz ortamda çalışmaya alış.
  • Buradakiler yanlış biliyor.
    Arka fonda klasik müzik dinlersen verimi artırır bile

• Çalışırken müzik dinlerim genellikle. Ama bu dinlediğim müzikler asla sözlü veya yüksek tempolu müzikler olmaz. Koyarım kahvemi, takarım kulaklığımı açarım spotify'dan piyano setlerini bakarım dersime oh mis.
  • piano-keman, klasik müzik tarzı aç iyi gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

Buradakiler yanlış biliyor.
    Arka fonda klasik müzik dinlersen verimi artırır bile

sözlü müzikle ders çalıştım hep, bi zararını görmedim şimdiye kadar.
  • ankara havasımı seviyorsun aç ankaralı namık dinle herkes klasik müzik sevmez
  • Müziksiz çalıştığım vizeden 25 aldım müzikli çalıştığım aynı dersin finalinden 90 aldım.

• Harita Mühendisliği'ni Metallica albümleriyle bitirdim.. hatta diplomanın bir nüshasını da adreslerine postaladım allah razı ossun diyerekten. başka türlü çalışılmıyor ark.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 6 Nisan 2016; 15:22:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizliğim

ankara havasımı seviyorsun aç ankaralı namık dinle herkes klasik müzik sevmez

genelde teoman, u2, lana del rey falan dinlerim
  • Çoğunlukla EDM dinliyorum ama daha rahat geliyor nedense.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan

quote:

Orijinalden alıntı: sessizliğim

ankara havasımı seviyorsun aç ankaralı namık dinle herkes klasik müzik sevmez

genelde teoman, u2, lana del rey falan dinlerim

ankaralı nıye dınlemıyon namığın bunlardan neyi eksik ???
  • insandan insana değişir bu konu.bende hep müzikle çalışıyorum müzik olmayınca sıkılıyorum.Sana iyi geldiğini düşünüyorsan dinlemeye devam et

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben dinliyorum pek sorun olmuyor
  • Müzikle 5 anlıyorsan müziksiz 10 anlarsın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.