Şimdi Ara

Mutfak Tipi Florasani Led Strip e Cevirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mutfakta tezgahın altinda asagidaki resimdeki gibi mutfak tipi florasan var.
    Bunun lambasını iptal edip tezgahın altını uzunlamasına BEYAZ LED şerit çekmek istiyorum.
    Led şerti 12v ile çelisiyor

Florasan in ampulune gelen elektrikten LED i besleyebilir miyim diye merak ediyorum.
    Florasanlar kac volt tur? Standart mıdır?
    Florasan in muhafazası icinde 240 i 12 ye (?) düsüren bir transformator var muhtemelen o benim LED de ise yarar mi?

Sevgiler

FLORASAN

LED SERIT

• Hocam öncelikle sök floransanı ve şerit ledi yerleştir. Sonra 12 voltluk adaptör ile elektriğini bağla. adaptörü fişe tak ve ışığa kavuş.

Florasan da şerit ledi kullanamazsaın benim bilidğim kadarıyrla..

Kolay gelsin
  • Kaçık yazdıklarımı okumadan hızlıca cevap yazmışa benziyorsun
    1. Senin dedigin yöntemle bende biliyorum şeridi bağlamayı (adaptor kullanarak)
    2. Florasan'ın ampulünü söküp oraya led takacam demedim dikkat

Ben sadece florasanın transformatörünü kullanmak istiyorum...
    Orda montajli bir (florasan) sistem var, ve florasanın dügmesi duvardaki anahtara bagli
    Ben florasanın 240v --> 12v özelligini kullanarak LED leri yakmak istiyorum
    Sonucta da florasan sistemin ampulunu söker LED i devreye alir, florasan aydınlatmayı devre dışı birakirim

diye düsünüyorum

Sorum Özetle: Florasan sistemin transformatoru işimi görürmü?

Is it clear?

Sevgiler
  • Florasan trans. yuksek icin voltaj degil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhyegirdimkendimegeldim -- 25 Ocak 2012; 10:47:06 >
  • Florasan lamba 220V ile çalışır. İçindeki şey trafo değil, balasttır. Dolayısıyla direk bağlama gibi bir imkanınız yok.

Do you copy?
  • Son soru
    Resimdeki florasan ampulü direk 240v ile mi besleniyor?
  • Direk değil, arada balast ve starter vardır.

http://imageshack.us/photo/my-images/230/fluoresanfm5.jpg/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Su an bakma imkanım yok ama flarosan ampulün bir volt degeri var ama degil mi? Ve muhtemelen bu 240 degil
  • Tamam hocam bende size dedim ki flarasana gelen kabloya adaptörü takın sonuç duvardaki anahtardan yanacaktır. eğer illa florasan gibi yapmak isterseniz içini sökün. tekneler için kullanılan 220 v to 12 v çevirici çok ufak bi aparat var. onu florasanın içine yerleştirin. düğmeyi ona ilave edin ve bitmiştir yine kolay gelsin =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaçıksinoplu

Tamam hocam bende size dedim ki flarasana gelen kabloya adaptörü takın sonuç duvardaki anahtardan yanacaktır. eğer illa florasan gibi yapmak isterseniz içini sökün. tekneler için kullanılan 220 v to 12 v çevirici çok ufak bi aparat var. onu florasanın içine yerleştirin. düğmeyi ona ilave edin ve bitmiştir yine kolay gelsin =)
    quote:

tekneler için kullanılan 220 v to 12 v çevirici çok ufak bi aparat var. onu florasanın içine yerleştirin.

Nasıl bir şey ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c a g a t a y -- 25 Ocak 2012; 17:03:53 >
  • 3 USD a buldum...Veriyorum siparis :)

• Resimde muhtemelen 8W lık bir floresan var aynı aydınlatma gücünü elde etmek (florasan boyunda olan şerit led ile) muhtemelen imkansız olacaktır, şerit led kullanacaksanız ve aynı aydınlatma gücünü elde etmek istiyorsanız floresan boyunda paralel bağlı 4-5 şerit led kullanmak gerekebilir
  • Hocam
    Bendeki florasan üzerinde su yazıyor 230v 60W
    Ben bunun oldugu yere yani mutfak dolabının altına (tezgah üstüne) 1-2 metre beyaz led serit döseyecegim
    Bahsettigim yerde florasan sistem kurulu ve dugmesi mutfak girisinde oldugundan ben florasan in lambasını iptal ederek sistemi kullanabilirmiyim demistim ama mümkün değilmiş onu anladım.
    Simdi florasana gelen elektrige yukardaki "electronic transformer"i baglayip transformer dan 12v alip LED serite baglicam
    Calismasi lazim?

Selamlar
  • Mutfak dediğinizde tahmin etmiştim ama koyduğunuz fotoğrafa göre yorum yaptım.

60W dediğinize göre sizin ampul florasan değil, bildiğiniz tungsten, ralina duylu. Sarı ışık verir. Mutfaklarda öylesi kullanılıyor ne hikmetse.

Dolayısıyla balast ve starter dediklerimizi unutun, sizin lambaya direk 220V bağlanıyor.

---

Ne değişti derseniz, yine transformatöre ihtiyacınız var. Bir şey değişmiyor.

Mutfakta parlaklık açısından sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ben şerit LED uygulamasını çalışma masama yaptım 2 şerit paralel olarak; çok memnunum fakat ince iş yapılması gerektiğinde ekstra masa lambası kullanmam gerekiyor. Odama alırken fazla almıştım LED'leri, mutfağa da yaparım diye ama bu olay yüzünden beklemeye aldım projeyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 26 Ocak 2012; 9:41:09 >
  • Eyvallah Hazar
    Bir türlü bulamasitim ama sen deyince oldu
    Evet RALINA denen aletten
    Bu Ralinalarda Balast ve Starter yok demek?
    Ama Transformer da yok anladigim kadariyla
    Ben 3 dolara yukardaki "elektronik transformer" siparisi veriyorum abicim

Sevgiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: c a g a t a y

Eyvallah Hazar
    Bir türlü bulamasitim ama sen deyince oldu
    Evet RALINA denen aletten
    Bu Ralinalarda Balast ve Starter yok demek?
    Ama Transformer da yok anladigim kadariyla
    Ben 3 dolara yukardaki "elektronik transformer" siparisi veriyorum abicim

Sevgiler

Vermeyin. Output AC12V yazıyor. Size DC12V lazım. Çalışacaktır ancak titreşimli yanar, gözünüz bozulur.
    Siz bir adaptörcüden 12V (metre*0.8)A adaptör alın. DC çıkış vermeli. Ucunu kesip şerit LED'inize bağlayın. Ben öyle yaptım.
  • Abicim uyarın icin cok sagol
    Az daha veriyordum siparisi hemde YURTDISI :)))
  • Hocam arkadaş doğru söylüyor =) ben sadece örnek gösterdim ama dc olarak çıkış verenide var.
  • Arkadaslar
    şundan veriyorum sipariş

Electronic LED Driver Power Supply Transformer Waterproof
    Input: 170V-250V
    Output: DC12V 10W

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.