Şimdi Ara

Mutfak Sandalyesi Bacaklarına Kaynak?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ugur426a U kullanıcısına yanıt

    açabildim hocam siteyi. Çok basit bir yöntem olarak görünüyor. sıvı cam dediği de yapı marketlerdeki isonem sanırım. Teli de inşaat teli veya bakır tel her türlü tel denenebilir. Eğer işe yararsa çok harika bir yöntem. Ancak İsonem biraz pahalı diye biliyorum. alternatifi varsa bakacağım.

  • ugur426a U kullanıcısına yanıt

    Bakır hem zayıftır hem de elektrik iletkenliği yüksek olduğundan kendini değil temas eden yerleri eritir. mesela penseyi eritebilir ya da hırpalayabilir ve daha önemlisi kaynak bölgesini eritir. Bakırla ince karışım düşünülür mü? yerine göre gerekebilir. ama siz bakıra güenmeyin.


    Bisiklet çelik cant telleri var. pek paslanmıyorlar ve de hurdada buunabiliyor. Şemsiye tellerinin çelik olanları da öyle.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    şemsiye teli var elimde, isonem olayına bakıcam, uygun birşey bulabilir miyim. Bir de ekstradan kaynak nasıl yapılır daha fazla videolar vs bakacağım. Yardımlarınız için çok teşekkürler. Gelişme olursa ekleyeceğim buraya. Saygılar

  • Hocam kaynak zahmetli olacak gibi görünüyor. Bu tarz işlerde cidden sorunlu iş kaynak. Babam kaynakçıydı ama ben pek anlamam kaynaktan. Ondan gördüğüm kadar yorum yapıyorum.


    Kaynak yerine vidalamayı düşünseniz? Araya bağlantı attığınız profillerin uçlarını dövseniz (misal 2 cm kadar uzunlukta) sonra dövdüğünüz uca ve sandalyenin bacağına delik delseniz (çok aşırı kalın olmamak kaydıyla. Malum, zayıflatmak istemeyiz) daha sonra da deliğe uygun akb civata ve somunla işinizi halletseniz. Hem daha temiz bir görüntü olacaktır hem de sizi daha az uğraştıracaktır.


    Ve aman ha kaynak yaparken kaynağa direkt bakmayın, kaynak buharını solumayın ve cildinize, özellikle de gözünüze kaynak buharının gelmesini engelleyin. Kaynağın ışığının zararlı olduğu bilinir ama kaynağın dumanı da en az ışığı kadar zararlıdır.


    Kolay gelsin.

  • raxacoricofallapatorian kullanıcısına yanıt

    hocam cevabınız için teşekkürler, amacım biraz da kaynak yapmayı öğrenmek özellikle ince metallere, çünkü yeri geliyor gerçekten lazım oluyor. Kaynak olmuyorsa, bahsettiğiniz yöntem de uygulanabilir duruyor. Deneyebilirim duruma göre. Kaynak konusunda da dikkat etmeye çalışıyorum, gözlük takıyorum ve açık alanda yapıyorum kaynağı. Teşekkürler  

  • Rica ederim hocam. Kaynak aslında gerçekten çok güzel bir alet. Her türlü işinize yarıyor kullandığınız zaman. Hobi olarak da olsun, zorunluluk olarak da olsun baya fonksiyonlu bir araç. Hatta bitmiş aküsünü idareten kaynakla dolduranlar bile var, kullanışlı bir alet.   (Bu arada bu dediğim fazla yüklemeden dolayı patlama yapabilir aküde, zarar görebilirsiniz. Asla tavsiye etmiyorum. Okuyacak diğer arkadaşların dikkatine.)


    Konuyu takip ediyorum. Güncellemenizi bekliyorum hocam.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.