Şimdi Ara

++mutasyon (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
291
Cevap
1
Favori
25.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evrim tesadufler üzerine ilerlemez. kararsızlıklar üzerine ilerler... Evrimin geleceği belirsizdir. Mümkün olana ve ihtiyac duyulana doğru ilerler. Yani bir plan veya düzeni yoktur.

Kaos Teorisi , bu işi en iyi açıklayabilecek kuramdır.
    Diyelimki bir zar atıyorsunuz. Zarın 6-6 gelmesi aslında bir tesaduf değildir.
    İlk başta şaşırtıcı gelse bile bu durumu açıklamak mümkündür.
    Bu durum aslında doğal bir sürecin ve etkileşimin ürünüdür.
    Zarın öyle gelmesini o andaki Ruzgar, kenar uzunlukları-açıları , zar atılan yüzey , havadaki nem , zarın hızı , kütlesi-hacmi vs. bir çok etmen belirler..
    Evrimde böyledir;

Bu durumda, hayatı ve canlılıgı açıklayabilecek parametreler bulunur , sebepler açığa çıkartılırsa hayatın nasıl ortaya çıktıgına dair net cevaplar verebiliriz..
    Bana göre şuanki teknoloji bunun için oldukca ilkeldir...

"Güçsüz olanı güçlü olana kırdırarak" geliştirmeyi düzen ve mükemmellik sayan bir tanrı inancını bilim işte bunun için reddeder. Çünkü , Doğa acımasız ve Adaletsizdir. Bu kavramlar ise Tanrı ile taban tabana zıttır.

Ayrıca forumda 7. kez oldu
    Richard Dawkins - Kör Saatçi
    okuyun....

saygılar .. zero01

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero01 -- 16 Mayıs 2005, 3:28:33 >

• birbirimize cevap yetiştirerek bir yere varamıyoruz arkadaşlar.

size evrimin olmasına neden inanmadığıma dair onlarca delil getirdim.

dediniz i mutasyon.

ben de insan maymun arasında 150 bin adet noktasal mutasyon farkı var. bunun olması imkansız dedim.

cevap alamadım. bunun gibi sorduğum hiçbir soruya bilimsel ya da bilimsel zeminde cevaplar değil de hep yorumlar aldım. bu durumda benim evrime inanmamı bekleyemezsiniz herhalde.

benim inanmadığım gibi sizin de evrime soru sormanız gerekmez mi?
    size göre evrimin hiç açmazı yok mu?

daha önce mutasyon ile ilgili bilimadamlarının sözlerini yazıp mutsyonun imkansız olduğunu itiraf etmişlerdi.

siz bu yazılara rağmen evrim sanki ispat edilmiş, aksi söylenemez bir bilimsel kanun yapıp çıkıverdiniz işin içinden.

her ne soru sordumsa hiçbirine cevap veremediniz.

tabiattaki bütün uyumu mutasyon adaptasyon seleksiyon a bağladınız.

ben de neden kutupta yaşayan insan ile ekvatorda yaşayan insan arasında farklı tür oluşmadı dedim cevabınız hiç de mantıklı gelmedi....

ben daha ne diyeyim bilmem ki....

ne cevplarınızın bilimsel bir temeli var ...ne de mantıki....

bana birtek şeyin olabileceğini ispatlayın yeter...

150 bin adet noktasal mutasyon....

• evrim neden olmasın ki?.
    dünyada her yıl yüzlerce tür yok oluyor.bu yok oluş sadece günümüzde değil,tüm canlı tarihi boyunca devam etmektedir.türler yok olurken,yenileri doğmasa bu kadar canlı türü nasıl oluşmuş olabilir?
    fosil kayıtlarına göre herşey apaçık ortadadır.500 milyon yıl önce tek hücreliler-300 milyon yıl önce dinazorlar-30 milyon yıl önce insan dünya üzerinde görülebilmektedir.acaba neden?
    evrim tanrının yoludur.tanrı hiçbir şeyi birdenbire yaratmaz.böyle olay gözlenmemiştir.dünyanın yaratılması(aslında tüm evrenin) kutsal kitaba göre 7 gün sürmüştür.istese bir anda yapabileceği bir işi,bir sürece yaymıştır.O "ol" emri neden 500 milyon yıl sürmüş olmasın?
    tanrı evreni ve fizik kanunlarını yaratarak,kaçınılmaz son bir son olan insanın yaratılma sürecini başlatmıştır.
    süreç devam temektedir.yol,istikamet,son bize göre bilinmemektedir.

• Ben cevap vermekten sıkıldım. Ne zaman cevap yazsam cevapların bilimsel temelde değil diyorsun. Neyin bilimsel olup neyin olmadıgını sen söylüyorsun, neyin yapısal değişim olup neyin olmadıgınıda sen söylüyorsun.

Bize genetik olarak en yakın olan hayvan şempanze. 5.5 milyon yıl once onlardan ayrı bir kol olarak cıkmısız. Ve onlardan sadece genetik olarak %2 farklıyız. Dünyanın herhangi bir yerinden iki insanı alırsan bu iki insanın arasındaki genetik farklılık % 0,2 dir ortalama. Günümüzde bile bu fark insanlar arasında varken niye maymunla insan arasındaki %2 farkı diretiyorsun anlamadım. Olamayacak birşey değilki. Sana nasıl cevap verebilirizki hem. Ne insan genome tam çözüldü nede maymun genomu'u. Kalkıpta sana bunları acıklıyamam. Okudugum kadarıyla bulunan 500 e yakın maymunla insan arasındaki fosiller sayesinde maymundan geldiğimiz iddia ediliyor.

Sen soru sor biz cevaplıyalım sen yine aynı soruları sor biz yine cevaplıyalım. Ben senin neden insanlar yapısal olarak değişmedi sorunu 2 kere cevapladım bu konuda. 3 milyon bazdan 150 binide farklı değil şempanzeyle aramızda %2 yani 60 bin baz farklı. 5.5 milyon yıldada o kadarını yapabilelim aklın alıyormu 5.5 milyon yılı. Sen sorularını papagan gibi tekrarlamaya devam et, ben sıkılmadan devamlı aynı şeyi anlatan farklı cevaplar sunacagım sana.

• www.mnsu.edu/emuseum/biology/humanevolution/

Bu sitede Hominid fossil record diye bir link var. Orada bulunan fosillere göre maymun - insan arasındaki şimdilik değişim şeması gösterilmektedir. Arzu eden girip bakabilir. Hatta kafatası resimlerini yanyana koyarsanız Australopithecus Afarensisden homo sapiens a kadar nasıl yavas yavas değiştiklerini görürsünüz. Bunlar fiziksel kanıtlar fosiller. Başkaları bunların kanıt olmadıgını düsünsede.

Orjinalden alıntı: nowanda

evrim neden olmasın ki?.
    dünyada her yıl yüzlerce tür yok oluyor.bu yok oluş sadece günümüzde değil,tüm canlı tarihi boyunca devam etmektedir.türler yok olurken,yenileri doğmasa bu kadar canlı türü nasıl oluşmuş olabilir?
    fosil kayıtlarına göre herşey apaçık ortadadır.500 milyon yıl önce tek hücreliler-300 milyon yıl önce dinazorlar-30 milyon yıl önce insan dünya üzerinde görülebilmektedir.acaba neden?
    evrim tanrının yoludur.tanrı hiçbir şeyi birdenbire yaratmaz.böyle olay gözlenmemiştir.dünyanın yaratılması(aslında tüm evrenin) kutsal kitaba göre 7 gün sürmüştür.istese bir anda yapabileceği bir işi,bir sürece yaymıştır.O "ol" emri neden 500 milyon yıl sürmüş olmasın?
    tanrı evreni ve fizik kanunlarını yaratarak,kaçınılmaz son bir son olan insanın yaratılma sürecini başlatmıştır.

Yazdıkların benim de kafamdan geçen şeyler.Hep kafama takılmıştır şartlar düzelince insan yaşamının kalitesinin artması,İlaçlarla yaşam süresinin artması teknik araçlarla zeka seviyesinin daha yükselmesi vs.vs

• quote:

Orjinalden alıntı: MuratOzsay

Ben cevap vermekten sıkıldım. Ne zaman cevap yazsam cevapların bilimsel temelde değil diyorsun. Neyin bilimsel olup neyin olmadıgını sen söylüyorsun, neyin yapısal değişim olup neyin olmadıgınıda sen söylüyorsun.

Bize genetik olarak en yakın olan hayvan şempanze. 5.5 milyon yıl once onlardan ayrı bir kol olarak cıkmısız. Ve onlardan sadece genetik olarak %2 farklıyız. Dünyanın herhangi bir yerinden iki insanı alırsan bu iki insanın arasındaki genetik farklılık % 0,2 dir ortalama. Günümüzde bile bu fark insanlar arasında varken niye maymunla insan arasındaki %2 farkı diretiyorsun anlamadım. Olamayacak birşey değilki. Sana nasıl cevap verebilirizki hem. Ne insan genome tam çözüldü nede maymun genomu'u. Kalkıpta sana bunları acıklıyamam. Okudugum kadarıyla bulunan 500 e yakın maymunla insan arasındaki fosiller sayesinde maymundan geldiğimiz iddia ediliyor.

Sen soru sor biz cevaplıyalım sen yine aynı soruları sor biz yine cevaplıyalım. Ben senin neden insanlar yapısal olarak değişmedi sorunu 2 kere cevapladım bu konuda. 3 milyon bazdan 150 binide farklı değil şempanzeyle aramızda %2 yani 60 bin baz farklı. 5.5 milyon yıldada o kadarını yapabilelim aklın alıyormu 5.5 milyon yılı. Sen sorularını papagan gibi tekrarlamaya devam et, ben sıkılmadan devamlı aynı şeyi anlatan farklı cevaplar sunacagım sana.

Murat iyi gidiyorsun tebrikler.

• quote:

Orjinalden alıntı: MuratOzsay

Zamanın geliştirici hiçbir yeteneği olmadığı gibi zamanla tahrip özelliğinin arttığı bir durumda kendi kendine yeni oluşumların olması ve bu oluşumların güya güçlü olanın ayakta kalması gibi durum çok saçma. En ufak bir sanat dahi sanatkarsız olmazken bir canlının kendi kendine gelişmese çok yanlış bir düşünce.

İkincisi bazı arkadaşlar Allah'ın evrimi kontrol ederek yaptığını iddia etmiş. Bu görüş de çok yanlış. Eğer Allah kontrol ediyorsa

1- Niye Kur'an'da yazmamış. Veya diğer dinlerin KAYNAĞINDA böyle bişey yok.

2- Acaba eğer evrim varsa Hz. Adem A.S. bir maymun olmalı. Bu durumda Allah tüm eşyanın isimlerini bir maymuna mı öğretti haşa. Olmaz ama olmuş desek demekki maymun ilk olduğunda akıllıymış niye bu maymunlar bu akıllı halinden şimdiki haline düştü. Hani evrim hep geliştiriyordu

3- (En önemlisi) Acaba bir saat ustası kendisi malzemelerini alsın bir saat yapsın bu mu kolaydır. Yoksa acayip bir makine yapsın sonra bir saat kutusunun içine koysun bu makineyi saati o makine yapsın bu mu daha kolaydır? Tamam Allah istese yapar ama kainatta bir zerreyi bile israf etmeyen Allah böyle hurafe ve israf bir işi haşa yapar mı?

Evrimin olmadığını bilimsel olarak Deep isbatlamış bence. Bir çok bilim adamının itirafını da vermiş.

Ama insan eğer illa olmayacağına inanırsa kimse onu inandıramaz. Tıpkı kainatı inkar eden sofestailer gibi.

Saygılar...

• quote:

evrim neden olmasın ki?.

Bu canlıların yok olama olayı son 150 yılda gerçekleşmeye başlamıştır. Bunun dışında sadece dinozorlarınki bilniyor.

quote:

Kainatın zaten ömrü 6 gündür (7 değil) yani kainatı Allah altı günde yaratmıştır. Tabi bu gün bizim bildiğimiz gün değil. Yaratılma hala devam ediyor. Fakat zerrelerin yaratılması bir anda olmuştur. Eğer sonsuz bir kudrete sahip olduğuna inananlar için bu gayet mantıklı. Şu anda olan yaratılma ise hareket ve her yıl yeniden yaratılan nebatat ve hayvanatın ve her an kainattakin harekatıdır. Yani yaratılan eşkal ve hareketlerdir. yoksa zerre yaratılmıyor. KAnıt mı istersin? Bana fareyi kullanırken kolunu nasıl hareket ettirdiğini ve kontrol ettiğini anlat... Bİlmiyorsun. Biyoloji diyor ki şu şuraya, bu buraya, peki işi kim yapıyor? Hücreler mi? Amma akıllıymış bu hücreler de... Tabi ki Allah yapıyor..

Saygılar...

• Bu canlıların yok olama olayı son 150 yılda gerçekleşmeye başlamıştır. Bunun dışında sadece dinozorlarınki bilniyor
    mammutlar 151 yıl önce mi yok oldu....
    pek çok yok olan ilkel tür fosili bulunmaktadır.son yıllarda artan kirlenme,doğal yaşam alanlarının bozulması vs.gibi nedenlerle yok olma artmıştır.daha önce de vardı,artarak devam ediyor.
    zaten evrende statik olan ne var ki yaşam ve türler statik olsun?
    neden olsun?
    Kainatın zaten ömrü 6 gündür (7 değil) yani kainatı Allah altı günde yaratmıştır. Tabi bu gün bizim bildiğimiz gün değil. Yaratılma hala devam ediyor. Fakat zerrelerin yaratılması bir anda olmuştur. Eğer sonsuz bir kudrete sahip olduğuna inananlar için bu gayet mantıklı. Şu anda olan yaratılma ise hareket ve her yıl yeniden yaratılan nebatat ve hayvanatın ve her an kainattakin harekatıdır. Yani yaratılan eşkal ve hareketlerdir. yoksa zerre yaratılmıyor. KAnıt mı istersin? Bana fareyi kullanırken kolunu nasıl hareket ettirdiğini ve kontrol ettiğini anlat... Bİlmiyorsun. Biyoloji diyor ki şu şuraya, bu buraya, peki işi kim yapıyor? Hücreler mi? Amma akıllıymış bu hücreler de... Tabi ki Allah yapıyor..

Saygılar...

evrimin öngördüğü yeni tür oluşumları yeni zerrelerden oluşmuyor zaten.var olanın dönüşümünden ibaret.
    -bir olayın mekanizmasını bilmiyor olmamız.o şeyin olmadığı anlamına gelmez.
    insan vücudunu beyin hücreleri yönetir.kanıtlar:
    yaşlanınca neden beyin faliyetleri azalır,unutkanlık artar?insan aynı ruha sahip değil mi?ve hareketleri ve işleri tanrı kontrol ediyorsa ,yaşlanınca tanrı işi bırakıyor mu?
    bir anda yaşanılan beyin kanaması sonucunda,beynin belli bir bölümü ölüyor,ve o bölümün kontrolündeki fonksiyon duruyor (konuşma, yürüme vs)
    fakat ilğinçtir ki işi,bir bir süre sonra başka bir bölge devralmaya yönleniyor.yavaş yavaş o işi yapmayı öğreniyor.(bir çocuğun öğrenmesi gibi) ve fonksiyon yerine geliyor(göreceli olarak)
    beyin hasarlarında kişilik değişiminin olduğu örnekler var.iyi iken kötü olan insanlar var.
    ruh aynı ruhsa kişilik nasıl değişiyor.
    kısacası bizi beynimiz yönetiyor-bazı mekanizmaları bilmesekte-
    tanrı neden benim kolumu kontrol etsin ki? sebeb?

• quote:

Orjinalden alıntı: bora arpınar

quote:

evrim neden olmasın ki?.

Yazdıkların benim de kafamdan geçen şeyler.Hep kafama takılmıştır şartlar düzelince insan yaşamının kalitesinin artması,İlaçlarla yaşam süresinin artması teknik araçlarla zeka seviyesinin daha yükselmesi vs.vs

yaşam standardının artması insan ömrünü artırtı.ortalama ömür orta çağda 50 civarında iken şimdi 70 lere dayandı.kaderimiz ,yazgımızda gelişiyor demek ki:)
    o kadar ki vücud organlarımız,bu değişimime ayak uyduramıyor,kalp,böbrek dalak iflas ediyor.
    evrim böyle bir hıza alışık değil.

• nowanda;

evrimin temel düşüncesi ile ilgili mutasyon un olamayacağına dair yazıları okumadın gibi geldi...

burada 250 mesaj atıldı ve tekrar tekrar atmak istemiyorum

lütfen 2 3 defa yazdığım mutasyon olması için geçmesi gereken durumları bir kez okur musun?

mammutlar 151 yıl önce mi yok oldu....
    pek çok yok olan ilkel tür fosili bulunmaktadır.son yıllarda artan kirlenme,doğal yaşam alanlarının bozulması vs.gibi nedenlerle yok olma artmıştır.daha önce de vardı,artarak devam ediyor.

Herneyse bunlar iki elin parmaklarını geçmez. Şu an dünyadaki bitki ve hayvanların sayısı 400000 e yakın.

quote:

evrimin öngördüğü yeni tür oluşumları yeni zerrelerden oluşmuyor zaten.var olanın dönüşümünden ibaret.
    -bir olayın mekanizmasını bilmiyor olmamız.o şeyin olmadığı anlamına gelmez.

Ben şimdi evrimin nasıl olduğunu tartışmıcam. Bence insafı olan birisi için Deepin açıklamaları fazla bile. Hem tesadüf eseri bir canlı gibi mükemmel bir şeyin oluştuğunu iddia etmek en cahilce bişey.

quote:

insan vücudunu beyin hücreleri yönetir.kanıtlar:
    yaşlanınca neden beyin faliyetleri azalır,unutkanlık artar?insan aynı ruha sahip değil mi?ve hareketleri ve işleri tanrı kontrol ediyorsa ,yaşlanınca tanrı işi bırakıyor mu?

Hayır her insan gibi yaşlılık dönemini (eğer nasibi varsa) sınav olarak karşısına getiriyor. Yoksa hiçbir sorun yokken ölseydi insanları yükseltecek ya da düşürecek çeldirici seçenek olan bir sebep olmaz, Allah'ın aldığı açık bi şekilde belli olurdu. Bu durumda kimileri Ölümün arkasındaki güzellikleri göremeyenler Allah'a şikayet edeceklerdi. Herneyse...

Bu beyin dediğin şey 2 kiloluk et parçası. Acaba bu kadar kontrolü yapabilecek kadar zeki olabilir mi? Yani kendi kendine olabilir mi?

quote:

kısacası bizi beynimiz yönetiyor-bazı mekanizmaları bilmesekte-

Nasıl çalıştığını bilip bilmemen önemli değil. Bir parmağın hareketi olması için bir sayfa işlem gerekli. Bu işlemlerin herbirinin nasıl olduğu tam olarak bilinmiyor. Bir günde yaptığın işleri bir düşün. Acaba bir et parçası, nasıl olur da böylesine karışık bir işlemi yapar? Hadi tüm işlemlerin nasıl yapıldığını bilelim, kontrolünü nasıl yapıyorsun?

Beyin bu kadar ileri düzeydeyse 94862384 *29348234 = kaç hemen söyleyebilmeliydi...

Beyin veya diğerleri sadece birer perdedir. Açık bir şekilde Allah'ı görmememiz için. İmtihan sırrı...

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_ogr -- 16 Mayıs 2005, 11:00:47 >

• quote:

işte asıl mesele burada arkadaşım....

bundan milyonlarca yıl önce birbirine benzeyen farklı birkaç kemik ile maymundan geldiğini iddia etmek bir iddiadan öteye geçemez öyle değil mi?

bilim ilerledi. ben diyorum ki 150 bin adet noktasal mutasyon sen de 60 bin adet noktasal mutasyon geçirsin.

işte asıl mesele bu. bu noktada olayı çözümleyebiliriz. Mutasyon ile 60 bin adet de olsa müdahale edilerek gen yapısına bugünkü insan ortaya çıkamaz.

sinekten bal arısı olması için 50 bin noktasal mutasyon

eşekten at olması için 50 bin noktasal mutasyon

kediden köpek olması için 50 bin noktasal mutasyon

balıktan karaya çıkan canlı olabilmesi için 500 bin adet noktasal mutasyon

karacanlısının uçabilmesi için 500 bin adet noktasal mutasyon....

ve bütün bunlar olurken bir kaç defa yazdığım mutasyon olması için gereken 6 merhale.....

ve mutsayonların yüzde 99 unun zararlı oluşu

bu kadar çok mutasyon geçirmiş midir bütün canlılar ?

bu mutasyonların kaynağı nedir?

7 milyar insan içerisinde mutasyon ile farklı yapısal farklılık oluşmuş mu?

(fiziksel farklılık : deri rengi, boy, göz rengi, saç stili- yapısal farklılık : herhangibir organ eksikliği ya da fazlalığı, )

• sevgili deep,
    ben işin tekniğinde değilim.bu gelişim bir şeklide oluyo.
    şu anda bilmediğimiz başka şekillerde olmuş olabilir.sonuçta görmedik biz bu olayı.
    5 milyar yıldan fazla bir zaman hakkında konuşuyoruz.bizim beynimiz böyle bir zamanı tasavvur edemiyor.astronomik bir rakam.
    dürüstçe söyle,böyle bir zaman diliminde-ki kıtaklar bile değişiyor-
    son derece dinamik olan yaşam'ın değişmediğine aklın kesiyor mu?
    biz hep kendi ölçütlerimzde düşünüyoruz.
    efendim geyik niye keçi olmuyomuş,şimdiki maymunlar neden insan olmuyomuş...
    bunlar aslında söyleyenin bile manasınız olduğunu bildiği şeyler.
    evrimde belli bir amaç yok.şu anki maynunun insan olma gibi zorunluluğu yok.
    evrime neden karşı çıklıyor,anlamış değilim.
    tanrı evrimin (değişim desek) olmadığını söylemiş mi?
    kesin bir yargı var mı?
  • quote:

sevgili deep,
    ben işin tekniğinde değilim.bu gelişim bir şeklide oluyo.
    şu anda bilmediğimiz başka şekillerde olmuş olabilir.sonuçta görmedik biz bu olayı.
    5 milyar yıldan fazla bir zaman hakkında konuşuyoruz.bizim beynimiz böyle bir zamanı tasavvur edemiyor.astronomik bir rakam.

evet sonuçta görmediğimiz bir olay ve elimizde delillerimiz mevcut değil.

hal böyle olunca evrimi sanki olduğu yüzde 100 gibi savunmak ne demek ben onu anlayamıyorum.

evrimin baş rol alan etkisi mutasyon.

mutasyon ile yeni türün ortaya çıkamayacağı bazı deneyler ile (sinek deneyi) ispatlanmış. Tabiatta da mutasyon ile yeni bir tür olabilmesi için 50 bin adet (minumum) noktasal mutasyon gerekli.

hal böyle iken bu canlı çeşitliliğini mutasyon ile açıklamak şahsen bana hiç de mantıklı gelmiyor.

quote:

son derece dinamik olan yaşam'ın değişmediğine aklın kesiyor mu?

canlılar tabii ki değişiyor. fakat bu değişim tür içerisinde kalıyor.

peki senin aklın bal arısının sinekten geldiğine

eşekten at olduğuna

maymundan insan olduğuna kesiyor mu?

kesiyor diyorsan diyeceğim bir şey yok...

ama benim bu kadar bilgim ile bu işlerin mutasyon ile olamayacağı konusunda bana yeterli delil sunuyor.

• Bu beyin dediğin şey 2 kiloluk et parçası. Acaba bu kadar kontrolü yapabilecek kadar zeki olabilir mi? Yani kendi kendine olabilir mi?
    mustafa hocam,
    iki kiloluk et parçası diye kesitirip atmak,basitçe olur.
    trilyonlarca hücrenin 3 boyutlu olarak birbirine bağlandığı bir yapıdır.çok basit değildir.
    hatta o iki kilonun bir kısmıda kullanılmıyor.fazla bile yani.
    düşün neden hayvansal güdüleri ve duyuları barındıran alt beyin içte,insan vasıflarının(ahlak,konuşma,düşünme vs.) taşındığı üst beyin dışta.bu bir tesadüfmü?
    bir işi yaparken beynin o işle ilgili kısmının çalıştığı tıpbi cihazlarla görütülebilmekte zaten.
    tanrı yapıyor diye kestirip atamayız.bakacağız,inceleyeceğiz.
    Beyin bu kadar ileri düzeydeyse 94862384 *29348234 = kaç hemen söyleyebilmeliydi

yanılıyorsun,beyin bundan çok daha ileri.
    dış dünyayı bu kadar yüksek bir çözünürlükte gürüp,anında kendi merkezinde bu dünyanın 3 boyutlu bir modelini yapan,objeleri tanıyıp,bunlarla ilgili geçmişteki deneyimleri hemen çağırarak,anında karar verip uygulayabilen,
    bir sitem için fazla basit bu:)
    ama milyonlarca yıldır gerekmemiş böyle bir işlem.yaşam şansı için bir yararı olmamış bu işlemin.
    ama inan çok gerekli olursa ilerde insanlar(!) bu işlemleri de kafadan yapabilirler.

• mutasyon ile yeni türün ortaya çıkamayacağı bazı deneyler ile (sinek deneyi) ispatlanmış. Tabiatta da mutasyon ile yeni bir tür olabilmesi için 50 bin adet (minumum) noktasal mutasyon gerekli.

hal böyle iken bu canlı çeşitliliğini mutasyon ile açıklamak şahsen bana hiç de mantıklı gelmiyor.

zaman kısıtlamız yok.yeteri kadar zamanda herşey olmuş olabilir.

canlılar tabii ki değişiyor. fakat bu değişim tür içerisinde kalıyor.

peki senin aklın bal arısının sinekten geldiğine

eşekten at olduğuna

maymundan insan olduğuna kesiyor mu?

kesiyor diyorsan diyeceğim bir şey yok...

arı sinekten gelmemişolabilir.başka bir ortak atadan geldikleri kesin ama.ilk bakışta çok farklı canlılar,biribirinden gelmezmiş gibi duruyor.karışık bir akrabalık bağıyla bağlı olabilirler.
    gerçek şu ki çok büyük bir zaman dilimi var ve biz bunun çok az bir kısmını görebiliyoruz.
    daha sonra bu nasıl olmuş diye aklımız almıyor.

• quote:

iki kiloluk et parçası diye kesitirip atmak,basitçe olur.
    trilyonlarca hücrenin 3 boyutlu olarak birbirine bağlandığı bir yapıdır.çok basit değildir.
    hatta o iki kilonun bir kısmıda kullanılmıyor.fazla bile yani.

Doğru ama mesele şu, bir bilgisayar düşün,şu zamanın en iyisi diyelim. Bu bilgisayar kendi kendine oluşabilir mi? Bir grup çalışan insan olmazsa bu bilgisayar olabilir miydi? Peki kullanıcı, yöneten, komut veren olmazsa bir hurdadan başka ne işe yarar. Hiçbir şey. Bilgisayar aptal bir makinadır. Sen ona birşey yap demezsen o yapamaz.

Şimdi gelelim beyine, beyin bir bilgisayarın olamadığı belkide olamayacağı kadar gelişmiştir. Bu konuda hemfikiriz herhalde.

Peki beyin nasıl kendi kendine oluşmuştur, evrimlen felan bu hale gelmiştir diyebiliriz? Peki kullanıcısı ve hangi işlemleri yapmasını emreden ve yaptıran birisi yok desek bu acayip bir hurafe olmaz mı?

quote:

tanrı yapıyor diye kestirip atamayız.bakacağız,inceleyeceğiz.

Elbette incelemek lazım, zaten tıbbın babası da İbn-i Sîna dır. Ki müslümandır. Bu konuda da hemfikiriz...

quote:

yanılıyorsun,beyin bundan çok daha ileri.
    dış dünyayı bu kadar yüksek bir çözünürlükte gürüp,anında kendi merkezinde bu dünyanın 3 boyutlu bir modelini yapan,objeleri tanıyıp,bunlarla ilgili geçmişteki deneyimleri hemen çağırarak,anında karar verip uygulayabilen,
    bir sitem için fazla basit bu:)
    ama milyonlarca yıldır gerekmemiş böyle bir işlem.yaşam şansı için bir yararı olmamış bu işlemin.
    ama inan çok gerekli olursa ilerde insanlar(!) bu işlemleri de kafadan yapabilirler.

Elbette ihtiyaç olursa insanlar kendilerini eğitimle geliştirir. Ama bu genetik olamaz. Evrimsel yani. Eğer olsaydı hesap makinesi olmazdı...

Saygılar...

• üniversitede bilgisayar işlemcisi dersine başlarken acayip heyecanlıydım.sonunda bu makineyi akılı yapan neymiş öğrenecektim.her dersin sonunda aslında anlatılan kısmın hiçte akıllı olamadığnı,sadece basit bir mekanizma olduğunu anlayordum.peki akıl nerdeydi?tüm bu mekanizmaları kontrol edn neydi.?taşları tek tek kaldıryorduk,bende hangi taşın altından çıkacak bakalım örümcek(akıl) diye merakla bekliyordum.sanounda taşlar bitti,örümcek filan çıktığı yok.
    hocaya sordum,örümcek nerde diye aval aval baktı.
    insan beyni CPU dan milyonlarca kez daha komplex.ve inanıyorum orada da bir örümcek yok.bu kadar çok paralel çalışan bir işlemler bütünü sonunda bir düşünce merkezi oluşturuyor bence.
    beynin aşama aşama oluştuğu görüşündeyim.hatta geşmişten kalan fakat şuanda gereksiz kalan atıl kısımları da taşıyarak bugüne gelmiş.baştan planlanmış olsa,bu kısımların olmaması gerekir.
    bir de eski insan fosllerinde beyni taşıyan kafatası boşluğu şimdikinden küçük.bu da geliştiğinin bir göstergesi.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.