Samimiyetsiz ezberi ve tek taraflı zihniyet düşüncesi görmek duymak isterseniz bankaların ve kamu kuruluşlarının müşteri hizmetleri denilen yerlerinde arayan ya da aranan bir kişisinizdir. Bu konuşma tarzını her kim çıkardıysa kanser gibi çoğalmıştır ve birbirlerinin kopyası haline gelmiştir sadece firma isimleri farklıdır. Tıpkı tv de bir yarışma programının farklı isimde ama aynı içerikte olması gibi. Siz karşıda bu robot elemana arada bir şey sorarsınız o kişi ezberlediği kelimeleri ısrarla tekrarlar tele sekreter gibi.. Binlerce milyonlarca sorun çözülemez ve çoğu insana aradığına ve arandığına lanet eder. Bu elemanlara bu tarzı sanki işe yarar gibi kakalayan ve bu durumu hizmete sunan o mongol sözde iş bilen yöneticiler kimler çok merak etmişimdir. Bakınız adı üstünde müşteri hizmetleri lakin ben bu ismi ret ediyorum bence belli sisteme dayalı müşteri avcıları boş laklak desek daha hayırlı olur. Sisteme ezberi replik elemanları koymaları vatandaş için tam bir azap bir tutturmuşlar kouşma kaydı şuna bas buna bas her yere bas falan filan sonuçta tam bir matrix bulmaca çözümü yakalarsan da hasbel kader bir temsilci sanki konuştuğun insan değil gibi bir hisse girersin. Sonuçta telefonu kapatınca sinirlenenler küfür edenler tekrar tekrar arayıp azmini sabrını deneyenler ne ararsanız yapar vatandaş.. Sorunun çözülmesi veya çözülmemesine bakmazlar bir de memnun kaldınız mı ankete buyrun diye dalga geçerler. Sizi yüzlerce kez e mail veya mesajla gereksiz bilgilerle ararlar ama müşteri menfaatine dönük hiçbir iş için bir kez bile aramazlar. Yani hep bana hep bana nah size anlayışı vardır bunlarda. Örneğin size önce bizde hiç masraf yoktur denir ne hesap işletim ücreti ne de kkartı aradan bir zaman geçer bir bakarsın tabi görenler için diyorum hesaptan karttan paralar çaktırmadan uçmuş ararsın iade istersin burnunuzdan gelir hesabına bakmayanların vay haline işte voleyi burada da vurur uyanıklar ama şu teyyare den müşteri hizmetleri sizi arayıp uyarmaz yeni uygulamalarda.. Vatandaşa abuk subuk chip para cuk para yok alışverişte şu kredide bu falan menfaatli mesajlar atacağınıza bi zahmet vatandaşın da menfaatini düşünen uyarı ve çözüm hizmetleri sununuz. En kötüsü bu elemanlar beni aradığında kendimi yolunacak kaz gibi hissetmem insanın günü kararıyor sözde uyanık geçinmeye çalışan robot vari bu elemanları her türlü müşteri kandırma ve yalana alıştırmışlar yani oturdukları yerde enayi avındalar. Siz yasaklasanız da bu tür numaraları çoğunluk masumiyeti düşünürseniz ülkede banka veya benzeri bir yer aradığında kendi mühim biri sanan milyonlarca cahiller var. Maalesef bizim ülkenin basın kamu medya ve benzeri bütün işletmeleri olması gereken sisteme dayalı değil halkın cehaletine yönelik uydurma bir sisteme dayalıdır. Eğer ki işi biliyorsanız karşıdaki kişilerin ne kadar ucuz ve kalitesiz bir temsilcilik anlayışına sahip olduklarını anında anlarsınız fakat anlayan 20 kişide bir olduğu kesindir. Şikayetlere baktığınızda milyonlarca insan bu durumlar dan müzdariptir hatta belkide oralarda çalışan temsilciler de lanet etmişlerdir lakin bu işletmelerin en başındaki veya yönetici kadrosu örümcek kafalıların sorunu çözebileceği imkansızdır. Kopyacılık ezberi işler ezberi konuşmalar sonucunda ne gibi bir felaket sıkıntı yaratıldığı kimsenin umrun da değil. Ve bakınız bu işletmeler yaptıkları hatalar sonucunda müşteriler kaçar sonrasında reklamlarına dikkat ederseniz her türlü maymunluğa soyunurlar peki arkadaş vatandaş olarak sorumuz şudur: Sen bana hizmet vereceksen parasını veriyoruz zaten peki paramla neden huzursuz oluyorum ??????