Şimdi Ara

Mustakil evlere fiber internet getirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, Ağustos sonunda aktif vdsl hattımızdan kaynaklı aşırı kopma yaşamamızdan dolayı fiber altyapı için oturduğum sokak ve aşşağı sokata ki mustakil evlerden imza topladım ve Türk Telekom Bölge müdürlüğüne dilekçeyi teslim ettim. Yaklaşık 10 gün sonra mevcut altyapıyı incelemek için Turktelekom bölge müdürlüğü bir mühendis gönderdi ve evlere kadar fiber olamayacağını sadece sokağın ortasında ki belli bir alana fiber dağıtıcı getirilebileceğini ve oradan sonrasını bireysel çekilebileceğini söyledi. Projelendirip genel müdürlüğe ileteceğini söyleyip 10 gün sonra tekrar haberleşmek üzere ayrıldık.

Bireysel çekimde fiber kablonun sonlandırıcısını da kendimizin karşılayacağını ekstra olarak söylediler.

Öncelikle değerli bilgilerinizden faydalanmak için;

1-Genel müdürlüğe projenin onaylanması için daha ne tür basklar yapılabilir ekstra dilekçe ya da bireysel konuşma fayda eder mi ?

2- Bireysel kablo çekiminin ücretini herkes ödemeye razı olmakla beraber normalde bu fiber kablolamayı da turktelekom kendisi yapmıyor mu? Bu işlemi belirli özel sektör şirketlere daha önce yaptıran kimse var mı?

Birkaç forum sitesinde de benzer başlıklar açtım daha önce bu konuda başarıya ulaşan maalesef çok insana rastalayamadım. Dün üst sokağımızda bulunan içinde 45 adet mustakil ev bulunan sitenin yöneticileri ile de görüştük. İmzaları onlarla beraber vermiştik. Elimizden gelen herşeyimiz ile bu durum için bastırıyoruz. Umarım benzer durumda olmuş ve başarı ile işin içinden çıkmış bir/birkaç yazar görür. Teşekkürler

• Hocam evler bitişik nizamsa TT nin kendi çekmesi gerekir aslında arada mesafe varsa yeraltındn uğraşılmaz . Havadan verilir muhtemelen elektrik hattı yeraltında değilse elektrik telleri vs. sıkıntı yaratabilir o yüzden demiş olabilir belki mühendis. Siz il müdürlüğündeki Erişim Planlama Müdürü ile görüşün en net bilgiyi oradan alırsınız. @XpressMusic34 hocam da forumda bu konu için çok emek vermiştir kendisi de halihazırda müstakilde fiber kullanıyor arkadaşa bir yardımcı olalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beko64 -- 15 Ekim 2022; 19:45:8 >
  • Evler bitişik nizamda, bana söylediği şey mustakil evlerde herkes yok şuradan gir yok buradan gir dediği için evlere biz karışmıyoruz. Gpon dağıtıcıyı sokağın ortasında hali hazırda bulunan vdsl dağıtıcının olduğu yere koyacağız oradan sonrasını da kendiniz çekeceksiniz eğer proje onaylanırsa dedi. İlgili mühendis zaten proje erişim planlama dan gelmişti. Yarın tekrar gelecek. Benim baştan sona amacım gpon ankastreyi sokağın ortasına koydurtmak geri kalan masrafı tamamen her ev bireysel karşılar zaten.

@XpressMusic34 beyfendi eğer benim gibi benzer bir yoldan geçtiyse ve foruma bakarsa aşırı mutlu olurum. Gerçekten artık turktelekom'a parasıyla bile desek çok birşye fark etmiyor sanırım onlara. Umarım benzer yollardan geçen birileri daha yardımcı olmak isterler. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

• @beko64

@hector11

Merhaba öncelikle çok teşekkür ediyorum. Benim tecrübelerimi aktardığım konu linkini ekliyorum.

https://forum.donanimhaber.com/eve-kadar-fiber-geliyor-mutlu-son-icerir-ftth--144313559-15#150908343

Konunun ilk mesajında tüm detaylarıyla yer alıyor.

Buna ek olarak, müstakil bölgelerde fiber kutusu bir direğin üzerine konuluyor ve o direkten dağıtım yapılıyor ilgili evlere. Bu yeraltı da olabilir, yer üstü de olabilir. Bu sistemin de birçok fotoğrafını eklemiştim.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154063158

• Bugün tekrar turk telekom'dan ilgili mühendis geldi. Detaylı şekilde konuştuk büyük ölçüde de az çok fikrmiz oldu. Forum sayfasına güncelleme olarak yazıyorum, ileride benim gibi benzer durumda olanların umarım bu bilgiler işine yarar.

Turk Telekom'un altyapı işlerine ayırdığı senelik bütçe yıl sonuna doğru azaldığı için genelde red edilmesine sebebiyet veriyormuş. İlgili mühendis projelendirmenin hazır olduğunu ve genel müdürlüğe onayına sunulmasını Ocak ayına kadar beklememizi ve yeni yılla birlikte bu projenin onaylanması şansının %90 olduğunu söyledi. Mustakil evlere ne yazık ki belirli bir yere kadar gpon fiber ankastre'nin geleceğini ve sonrasının bireysel olarak alınacağını söyledi.

Umarım herşey yolunda olur ve yeni yıldan sonra birkaç ay içinde bizde fiber internete kavuşuruz. O zamana kadar da bir gelişme olması durumunda bu forum sayfasını gelecekte benim gibi durumda olanlar için aktif tutacağım. Yardımcı olan herkese çok teşekkürler...

• hector11 kullanıcısına yanıt

O zaman eski ankastre sisteminin cihaz ve kabloları değişecek diyebiliriz. Dışardaki bir OFDK dan dış mekan obk ile dairelere götürür büyük ihtimal TT. ADSL sistemde, ben de müstakilde halihazırda aynen bu şekilde kullanıyorum.

Selam hocam bende bu hafta gitmeyi düşünüyorum mahallede yeterince port mahallede bir çok işi bu yüzden internet bağlatamıyor ( Mustakil evlere ne yazık ki belirli bir yere kadar gpon fiber ankastre'nin geleceğini ve sonrasının bireysel olarak alınacağını söyledi. ) bu dediğinizin çok masraflı olmazsa çoğu kişi evine çekebilir bende bu konuda bir görüşme yapacağım .

İnşallah diğer şanslı vatandaşlar gibi fibere kavuşuruz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu işler nasıl yürüyor, nasıl dönüyor, anlamak mantıklandırmak imkansız, ama vakti zamanında (2/3 yıl önce)binada vdsl bile yokken ki, öyle yeni yapılmış vs de değildi, gayet dört bir yanı oturmuş yıllanmış binalarla doluydu, berbat bir adsl hızıyla herkesle aynı parayı vererek 1 mbit hızlarla sürünüyorduk, günlerden bir gün bir adet tanıdığın tanıdığının tanıdığı vasıtasıyla burnumuzun dibinde binanın hemen ön köşesindeki menholün içinden fiber geçtiği öğrendik ve bu arkadaş sağolsun bir bobin TT fiber kabloyu elimize vererek alın bunu döşeyin binayla menhol bağlantısını biz yaparız diyerek gitti, sonra biz elektrikçi yardımıyla iç tesisat işini hallettik, daha sonra bina içerisine kara kutuyu koyup ana hattı bağlayıp gittiler, ulan madem bu kadar basitti, madem binanın önünde fiber vardı, madem ... niye??? yıllarca bizi sürüm sürüm süründürdünüz. binada bağlatan herkeside en düşük fiyatlı isslere yönlendirerek yılların acısını çıkarmış oldum. gelen fiberden çok geçmeden, tahmin ettiğim kadarıyla bizim binadan dolayı (çünkü çevrede adslden başka yok) artan yüklenme üzerine semtin her köşe başına santral+fiber kabinler kurulumu yapıldı, o da geçmeden süperonline yolları delik deşik ederek bir fiberde onlar döşedi, şimdi aksiyon sırası Turknette, onlardan da bir güzellik bekliyorum, kısaca rekabet rekabeti getirdi, olan bize oldu, iyi anlamdaMustakil evlere fiber internet getirme 

Hayırlısı olsun hocam. Süreci takip etmeyi ihmal etmeyin.

• beko64 kullanıcısına yanıt

Hocam Vdsl Ankastreye dokunulmayacak, turk telekom'un söylediği yepyeni bir fiber hat verilip gpon kutuları konacak, geri kalanını da bireysel olarak kendimizin yaptıracağı, fiber bina kutularını bile tek tek her mustakil kendisi karşılayacakmış turk telekom sadece belirli yerlere koyacağını gerisine karışmayacağını belirtip kaçıyor. Eski bakır hat olduğu gibi duracak...

• haLiLx H kullanıcısına yanıt

Aşırı masraflı değil kutulara uzaklık buna göre işçilik ücretleri değişebileceği gibi konuştuğum bir şirket 1k civarı bir ücret telaffuz etti. Günümüz dolar kuru ve işçilik ücreti düşünülünce ve fiber altyapı olarak da planlandığında aslında bir para değil.

• Turknetli T kullanıcısına yanıt

Hala ne yazık ki bu durum çok yetersiz. Mustakil evlere fiberin döşenmesi apartmana göre daha az kazanç getirdiği için genel manada hem turknet, telekom, superonline bu durumdan benim yaşadığım semtte kaçıyor. Umarım bizimde bu durum yeni yılla birlikte başarıya ulaşırda biz de fiber kalitesine geçeriz. Turknet'in varlığı çok şeyi değiştirdi...

• Sağolun hocam, size özellikle tekrar teşekkür ederim. Bundan sonra gerçekten turktelekom'un belasıyım. Gerçekten bunun için çok mücadele ettik. Umarım son dakika golü yemeyiz ve projemiz onaylanır.

Anladım hocam aslında uygun bir miktar ben mail felan attım ama şuan için dönüş yok herhalde 2 3 yıl sürer gibi bu sürede vdsl2+ devam edeceğiz gibi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haLiLx -- 18 Ekim 2022; 17:24:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Estağfurullah rica ederim hocam.

Forumda pek çok insan özel fiber çektirmişti hocam.

https://forum.donanimhaber.com/ozel-fiber-cektirme--152493687

• Teşekkürler hocam ,

Konudaki fotoğrafı kullanarak linkedin den bölge sorumlu arkadaşlara yardım çağrısında bulundum bakalım ne dönüşler olacak öncelikle Saha Operasyonları Mühendisi ne mesaj attım diğer bölgedeki yetkililer bağlantımı kabul ederse onlarla da paylaşacağım fotoğrafta çok güzel bir örnek oldu aslında :) başka bölgelerde bu şekilde çözüme kavuştuklarını ve talep halinde bu şekilde yapılabildiğini beyan ettim cevabı çok merak ediyorum :D

Mustakil evlere fiber internet getirme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haLiLx -- 19 Ekim 2022; 0:2:29 >

İlgili forum arkadaşımız ücretini peşin ödemişti hocam o sistemin. Taksit veya sonradan ödeme de kabul etmiyorlar yani. Mustakil evlere fiber internet getirme 

Bu arada, direk üzerinden fiber verilmesi ile ilgili foruma eklediğim onlarca fotoğraf var hocam, onlardan da faydalanabilirsiniz.

• Biliyorum hocam belki bir ihtimal insaflarına geliriz diye düşündüm :) il müdürlüğünden fiyat teklifi almam söylendi.

Fiyat için teklif alacağım gelişmeleri buradan bildiririm.

Tamamdır hocam, beni de etiketleyin merak ederim :))

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.