Şimdi Ara

Mustafa (2008) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
6.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kesinlikle ilk günden gidip görülmesi gereken hatta çevremize baktıkça özlemle tekrar tekrar gidilmesi gereken film olacağı aşikardır.Zaten Ege bölgesinde biletler haftalar öncesinden tükenmiş bu durum hiç şaşırtmadı beni.Ege bölgesi farkını tekrar gösterdiHerkes bu filme sahip çıksın ve cidden başarılı bi iş gibi görünüyor umarım bu burda kalmaz ulu önderimizin başka filmlerinide izleriz.Belki biraz olsun bilgi sahibi olurlar, humeyni ile adının bile yan yana koyabilme caseretini gösteren örümcek beyinliler.
    _____________________________
  • Gazeteci Can Dündar’ın Atatürk’ün içimizden biri olduğunu göstermek için kaleme aldığını belirttiği ‘Mustafa’ filmi için Ege’nin birçok ilinde sinema biletleri haftalar öncesinden tükendi.

    Geçtiğimiz günlerde düzenlenen 45. Antalya Aytın Portakal Film Festivali kapsamında ilk kez gösterime giren ve vizyona giriş tarihi 29 Ekim olarak açıklanan belgesel film ‘Mustafa’ için, İzmirliler haftalar öncesinden biletlerini ayırtmaya başladı.

    Atatürk’ün bilinmeyen yanlarını perde taşıyan, Atatürk’ü şablondan kurtarıp, O’nun içimizden biri olduğunu anlatan ve Gazeteci Can Dündar’ın kaleme alıp yönettiği ‘Mustafa’nın gördüğü ilgi, İzmir ve Ege’deki sinema salonlarının yetkililerini de şaşırttı.

    İzmir’deki sinema salonlarının hemen hemen hepsinde gösterilecek olan film, Ege’nin pek çok ilinde de ilgi görüyor.

    Mustafa filminin en çok Alsancak bölgesinden talep gördüğünü belirten Karaca Sineması yetkilisi Serdar Aslan, “Biletlerin gişe satışları başlamadan, ilk günün bütün seansları kapatıldı. Ekstra seans açmayı bile düşünüyoruz. Özelikle kalabalık gruplar halinde seanslar ayırtılıyor. Rotaracatlar da 29 Ekim’de iki seansı kapattılar. O gün filmi izlemeye Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle gelecekler. ‘Titanik’ filmi bile 1 yıl vizyonda kaldığına göre ‘Mustafa’ çok uzun süre vizyonda kalacağa benziyor” dedi.

    Agora Balçova, Palmiye Avşar, Çiğli Kipa Cinecity, Konak Pier Cinabonus, Konak Şan ve Forum Bornova AFM sinemaları da filmin vizona girmesine haftalar kala rezervasyonlarına başladı. Özellikle, şirketlerden ve okullardan toplu olarak başvuru yapıldığını belirten sinema yetkilileri Mustafa filminin İzmir’de bu kadar çok ilgi görmesinin normal olduğunu belirtti.

    Viyondaki filmleri Manisalılarla buluşturan Hollywood Sineması, 29 Ekim’de gösterime girecek olan “Mustafa” filmine Manisalılaın da yoğun ilgi gösterdiklerini belirtti. Filmin gösterimine kısa bir süre kala Manisa’daki okullardan özel matineler için yoğun talep gelirken; Manisalı vatandaşlar da rezervasyon yaptırmakta vakit kaybetmedi. Yaklaşık 150 kişilik Manisa Merkez Hollywood Sineması, ‘Mustafa’ filmi ile bilet satışında rekora koşacak.

    Aydın’da da 29 Ekim’de Ceylan Sineması’nda gösterime girecek olan Mustafa’yı izlemek isteyen Aydınlılar şimdiden biletleri tüketmeyi başladı. Özellikle kadın dernekleri Ceylan Sineması’nın salonlarını kapatırken öğrenciler de toplu bilet alımları yapıyor. Mustafa Ceylan Sinemaları’nda iki hafta gösterimde kalacak. Ceylan Sineması sahibi Erkut Ceylan, gelen talepler doğrultusunda bu sürenin uzayacağını tahmin ettiklerini söyledi. Bazı illerde filmin vizyona hangi tarihte vizyona gireceği belli olmazken Menemen’de film, aralık ayında vizyona girecek.
    _____________________________




  •  Mustafa (2008)


    Mustafa Kemal'i 'görmeye' 2 gün kaldı


    Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 70. yıldönümü için hazırlanan ‘Mustafa’ filmi, 29 Ekim 2008 Çarşamba günü izleyiciyle buluşacak. Filmin İstanbul galası bugün Dolmabahçe Sarayı’nda, Ankara galası ise yarın Devlet Opera ve Balesi’nde yapılacak.


    Can Dündar’ın senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı, Sabancı’nın katkıları ve NTV - KO’MEDYA ortaklığıyla hazırlanan bu özel filmin İstanbul galası Atatürk’ün son zamanlarını geçirdiği Dolmabahçe Sarayı’nda 27 Ekim 2008 Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Galaya filmin özgün müziklerini yapan Goran Bregovic de katılacak. Filmin, Ankara galası ise 28 Ekim Salı günü Devlet Opera ve Balesi’nde yapılacak.


    Politika, iş, medya, kültür ve sanat dünyasından seçkin davetlilerin katılacağı özel gösterim öncesi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan, Atatürk ve Milli Saraylar Sergisi’ni açacak.

    70. ölüm yıldönümünde Atatürk’ü seyirciye yeniden tanıştıracak filmi Can Dündar yazıp yönetti ve müziklerini Goran Bregovic besteledi.

    15 yıldır Atatürk belgeselleri yapan, “Sarı Zeybek”le seyirciyi Ata’nın insani yüzüyle tanıştıran Can Dündar ve ekibi şimdi onun bütün hayatını sinema diliyle anlatıyor.

    Selanik’ten Dolmabahçe’ye kadar hayatını başından sonuna mercek altına alarak, onu şablonlardan uzak olarak askeri, siyasi, insani boyutlarıyla anlatmayı amaçlayan “Mustafa” filmi, seyirciyi, özellikle de yeni nesli Atatürk’ü yeniden keşfe davet ediyor.


    Film için özel izinle açılan Cumhurbaşkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı arşivleri başta olmak üzere, yerli ve yabancı bir çok arşivden derlenen Atatürk’ün daha önce görülmemiş fotoğrafları, hatıralarını yazdığı not defterleri, yakınlarına yolladığı çok özel mektuplarından, günlüğüne, elyazmalarına kadar pek çok belge filmde yer alıyor. Bütün bu belgelerle Atatürk’ün kendisini anlattığı bir filme ulaşılıyor.

    Çekim ekibi, ciddi bir hazırlık aşamasından sonra Atatürk’ün ayak bastığı Selanik’ten Manastır’a, Şam’dan Berlin’e, Sofya’dan Karlsbad’a kadar her coğrafyaya giderek, doğduğu odadan, öldüğü odaya dek her mekana girerek onun hayatını yerinde görüntüledi.

    Geniş ve deneyimli bir kadro, Atatürk’e dair yazılmış kitapları, yerli yabancı basını, diplomatik yazışmaları tarayıp onlardan sahici, objektif, sıcak bir hayat hikayesi anlatmaya çalışıyor. Ondan kalan eşyalar, onu anlatan anılar, çalıştığı karargahlar, yaşadığı evler, geride bıraktığı belgeler, sevdiği müzikler, söylediği sözler titizlikle derlenip filmde ustaca kurgulanıyor.

    Atatürk’ün kendi sesinden çok önemli konuşmalarının yer aldığı “Mustafa”da, kişilik özelliklerini çok net ortaya koyan özel mektuplar oldukça dikkat çekiyor. Mustafa Kemal’in okullarda okutulsun diye yazdığı bir takım eserler de gün ışığına çıkarılıyor. Çok özel fotograflar ve filmler de belgeselde yer alıyor. Atatürk’ün kendi fotoğrafçılarının arşivlerinden derlenen çok özel fotoğraflar “Mustafa” ile seyirciye ulaşacak. Atatürk’ün şu ana kadar bilinen en eski fotoğrafını seyirci ilk defa filmde görecek.

    Yeni kuşağın okulda öğrendiği klasik bilgilerden ve eski, siyah beyaz görüntülerden sıkılmış olacakları varsayımıyla filmde samimi bir dil ve modern animasyon teknikleri kullanılıyor.

    SABANCI’nın katkıları ve NTV - KO’MEDYA ortaklığıyla hazırlanan “Mustafa” filmi, 70. ölüm yıldönümünde Atatürk’ü seyirciye yeniden tanıştırmayı amaçlıyor. Filmin dağıtımını ise Warner Bros üstleniyor.


    NEDEN MUSTAFA?
    “Filmin ismi neden ‘Atatürk’ değil de ‘Mustafa’” sorusuna filmin yönetmeni Can Dündar şu yanıtı veriyor: “Bu isimle, Atatürk’ün hiçbir takı almamış, en yalın haline ulaşmaya çalıştık. Ona sadece annesinin hitap ettiği isimle hitap ettik. İzleyiciyle filmin kahramanı arasında dostane bir samimiyet kurmak istedik. Onu; espri yapan, içkisini içen, zeybek oynayan, zaman zaman hüzünlenen, zaman zaman öfkelenen, herkes gibi bir insan olarak sergilerken, sıradanlığı aşan liderlik özellikleriyle farkını da ortaya koymaya çalıştık.”

    “HERKESİN BİR ATATÜRK’Ü VAR. BU DA BENİM ATATÜRK’ÜM”
    “Kışlalarda, okullarda anlatılan Atatürk, zamanla devrimci bir lideri, şablonlara hapsetti, katılaştırdı. Heykeller, büstler, rozetlerle insancıl özelliklerinden uzaklaştırılmış bir şef yaratıldı. Ben kendi Atatürk’ümü anlatmak istedim. Onu, yıllardır içinde tutulduğu gardıroptan çıkarmak, bildik şablonlardan bir nebze kurtarmak istedim. Her resmi bayramda okulda dinletilen nutuklardan, televizyonda izletilen filmlerden sıkılmış yeni kuşağın, çağdaş bir anlatım dili ve sıcak bir yaklaşımla onu yeniden keşfetmesi için, bu film ileri bir adım olur umudundayım.”
    “Büyük bir hazine var ama biz iki avuç hazine gösterebildik”
    Antalya Altın Portakal Film Festivali’ndeki ilk gösteriminde yoğun ilgi gören filmine dair soruları yanıtlayan Can Dündar şöyle dedi: “Denizin altında Atatürk’e dair büyük bir hazine var. Biz 2 saatlik belgeselde o hazineden sadece 2 avuç çıkarıp gösterebildik. Filmde, evini, ailesini, toprağını kaybetmiş, bunun derin acısını yaşayan ve kendisine yeni bir yurt kurmaya çalışan bir çocuğun bunu başarma öyküsünü işledik. Atatürk’ün bazı zaaflarını da ele aldık. Celallendiği, çocuksulaştığı, duygusallaştığı, yalnızlaştığı anları da anlattık.”


    AFİŞ VE FRAGMAN
    Afişte ve fragmanda, Atatürk’ün baba evini terk etmek zorunda kaldığı çocukluk döneminde kendine çalıçırpıdan yaptığı kulübe ile, Osmanlı’nın dağılmasından sonra halkına kurduğu yurt arasında paralellik kuruluyor ve “Mustafa”nın öyküsü ile Türkiye’nin tarihi buluşturuluyor.

    BREGOVİC: BÖYLE ÖNEMLİ BİR PROJEDE YER ALMAK İSTEDİM
    Filmin müzikleri, Atatürk gibi Balkanlardan yetişmiş uluslararası bir müzisyen olan Goran Bregovic imzasını taşıyor. Daha filmin fragmanına yaptığı müzikle izleyenleri derinden etkileyen Goran Bregoviç “Böyle önemli bir proje içerisinde yer alıyor olmak benim için çok önemli. Besteci olarak her zaman film müziği yapabilirsiniz ama böyle büyük projelerde sık sık yer alamazsınız. Bu projenin Türkiye sınırları dışında da ses getireceğine inanıyorum” diyerek “Mustafa” projesinin içinde yer almaktan duyduğu heyecanı dile getiriyor.

    ATATÜRK’Ü 6 FARKLI OYUNCU CANLANDIRIYOR
    “Mustafa” filminde Atatürk’ü 6 farklı oyuncu canlandırıyor. Selanik ve Manastır’daki çocukluk günleri, İstanbul’daki gençlik dönemi, Savaş dönemi ve son dönemini filmde 6 ayrı kişi yansıtıyor. Ayrıntılı yüz çekimlerine ve diyaloglara yer verilmeyen filmde oyuncuları Atatürk’e benzetme kaygısı güdülmüyor.

    Kısa Notlar:
    * “Mustafa”nın Selanik günlerini Georgios Chondrogiannis, Manastır çocukluk günlerini Aleksandar Korlevski, Manastır gençlik dönemini Ediz Mehmedali , İstanbul gençlik dönemini Burak Onaran, orta yaşlarını Bahadır Yazıcı ve son dönemini Gökhan Akyüz canlandırıyor.
    * Filmin anlatıcısı Can Dündar.
    * Atatürk’ü Yetkin Dikinciler, Zübeyde Hanım’ı Beyhan Saran ve belgeleri Arif Soysalan seslendiriyor.
    * Ünlü karga kovalama sahnesi Mustafa Kemal’in gerçekte karga kovaladığı Langaza’da çekildi. Kargalar ise animasyon.
    * Kostüm ve aksesuarlar büyük oranda TRT’den kiralandı. Bulunamayanlar ise özel olarak üretildi.
    * Filmin özgün müziği Goran Bregovic tarafından bestelendi.
    * Filmin çekimlerine Nisan 2008’de başlandı ve Eylül başında tamamlandı.
    * “Mustafa” 193 kopya ile tüm Türkiye’de 29 Ekim günü vizyona girecek. Film kopya sayısıyla türünde bir ilk özelliği de taşıyor.
    * Filmin dünya premieri Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapıldı.
    * Yurt dışında bir çok tanınmış film festivallerinden davet alan belgeselin İngilizce ve Almanca çevirileri hazırlandı.
    * Film Almanya başta olmak üzere yurt dışında da gösterilecek.
    * Filmin kitabı Kasım başında okurlarla buluşacak.
    * Goran Bregoviç’in bestelerinden ve filmde kullanılan orijinal müziklerden oluşan soundtrack albümü de yakında piyasaya çıkacak.
    * NTV’nin beyazperdedeki ilk adımı sayılan “Mustafa”nın sponsoru “Sabancı”.
    * Filmle ilgili olarak daha ayrıntılı bilgiye “mustafa.com.tr” adresinden ulaşılabilir.

    FİLMİN KÜNYESİ
    Yazan ve Yöneten : CAN DÜNDAR
    Özgün Müzik : GORAN BREGOVIC
    Türü : BELGESEL
    Yapım : 2008, NTV VE KO’MEDYA ORTAK YAPIMI
    Yönetmen Yardımcısı : HACI MEHMET DURANOĞLU
    Görüntü Yönetmeni : CANDAN MURAT ÖZCAN
    Kurgu : ANDREAS TRESKE
    Görsel Efekt-Animasyon : UĞUR ERBAŞ
    Yapımcı : DİLEK DÜNDAR
    Proje Koordinatörü: KEMAL CAN
    Genel Koordinatör : NAZAN GEZER
    Danışman : FARUK ALPKAYA
    Araştırma : CEMALETTİN CANLI
    Sanat Yönetmeni : YUSUF AKÇURA
    Kurgu Asistanı : AYHAN DEMİR
    Set Sorumlusu : MUSTAFA SÜTÇÜ
    Arşiv Tarama : SAADET ÖZEN ve SAADET TÜRKER

    GÖRSEL EFEKT VE ANİMASYON EKİBİ
    NEJAT SEMERCİ( Mimari Modelleme)
    BAHADIR YAZICI (Storyboard-Organik Modelleme)
    SERİN İNAN (İki Boyutlu Animasyon / Grafik)
    MELİH TÜRER (Harita Tasarım)

    SESLENDİRMELER
    YETKİN DİKİNCİLER (Atatürk)
    BEYHAN SARAN (Zübeyde Hanım)
    ARİF SOYSALAN (Gazete-Telgraf-Mektup)

    ATATÜRK CANLANDIRMALAR
    GÖKHAN AKYÜZ (Cumhuriyet dönemi)
    BAHADIR YAZICI (Kurtuluş Savaşı dönemi)
    BURAK ONARAN (Harbiye dönemi)
    EDİZ MEHMEDALİ (Manastır dönemi)
    ALEKSANDAR KORLEVSKİ (Langaza dönemi)
    GEORGİOS CHONDROGİANNİS (Langaza dönemi)
    ONUR AYMERGEN (Çocukluk dönemi)

    NE DEDİLER?
    Atatürk’ün en yalın hali...
    Güneri Civaoğlu, Milliyet Gazetesi 19 Ekim 2008

    “Mustafa”, 29 Ekim’de gösterime girecek bir Can Dündar belgeseli. Aslında uzun metrajlı film de diyebiliriz. Konuşulacak ilkleri içinde barındırması anlamında da mühim bir çalışma... Ama şu bir gerçek ki içi boşalan sinema perdesi farklı bir ışıkla aydınlanıp kendini yeniden konuşturacak; izleyeceğiz!
    Mesut Yar, Posta Gazetesi 17 Ekim 2008

    İzleyici olarak yurt sever olarak çok etkilendim. Yapımcı olarak muhteşem bir proje olarak görüyorum. Mustafa Kemal Atatürk hiç bilmediğimiz çok özel belgelerle karşımızda olması... Çok özel bir proje kutluyorum.
    Zeynep Özbatur, Yapımcı

    Bir çılgın Türk gördüm karşımda... Benim için bu filmin vizyonu girmesi gönülden istediğim bir olay. Kendisini (Can Dündar) tekrar tekrar tebrik ediyorum. Atatürk’ün ne kadar yalnız tek başına bunları nasıl yaptığını göstermek çok önemli.
    Yılmaz Atadeniz, Yönetmen

    Mustafa filmi benim için çok önemli bir film... Can’ın en büyük başarısı Atatürk’ü bir vatandaş olarak, bir insan olarak ele alması... Burada farklı bir Atatürk var... Ben bu yaşıma geldim Atatürk’ü anlamadığımı hissettim.
    Semir Aslanyürek, Yönetmen

    Can, daha az bildiğimiz Mustafa Kemal’i anlatmaya başladı ve onun anahtarını veriyor. Sanatla, kültürle, çevreyle, tarihle ilgilenen bir Mustafa Kemal, yazarlık yapmış bir Mustafa Kemal var. Çok önemli bir siyasetçi var. İnsan Mustafa Kemal’i gerçekten Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal’i tanıma evresindeyiz. Bu filmin gerçekten bir klavuz olduğunu düşünüyorum.
    Oğuz Makal, Yazar, Karikatürcü, Yönetmen

    Filmi bütün seyircinin vizyona girdiği zaman seyretmesi lazım. Mustafa’da evrensel bir karakter ortaya çıkmış... Dündar beyin analatımını Goran öyle bir tamamlamışki. Çok araştırma yapılmışki Fransız gazetelerine kadar bulunmuş. Temennim bütün herkesin filmi izlemesi...
    Agah Özgüç, Sinema Yazarı

    70’inci yılda çok farklı bir Atatürk
    Akşam Gazetesi 15 Ekim 2008

    Atatürk’ün törpülenen, hasıraltı edilen özelliklerini havalandırma arzusuyla yola çıkan Can Dündar, 15 yıllık hummalı bir çalışma sonucunda, 29 Ekim’de vizyona girecek “Mustafa” ile bizleri selamlıyor. Putlaştırıcı bir yaklaşımdan uzak, yıllar yılı şablon haline gelmiş beylik laflardan yoksun bir Atatürk hikayesi var karşımızda.
    Tempo Dergisi 16 Ekim 2008

    Sevgili Can Dündar dostumuz yine güzel bir iş kotardı... Mustafa Kemal Atatürk’ün anlatıldığı “Mustafa” isimli belgesel filmi çekti. Önceki gün ilk kez Antalya’da gösterilip çok da beğenildi “Mustafa”...
    Savaş Ay, Takvim Gazetesi 20 Ekim 2008

    ... Mustafa filmi ile Can Dündar’ın müthiş patlamasına tanık olduk Antalya’da. Dündar artık sinemayı ön plana almak zorunda. Kader ağlarını ördü, büyük bir yönetmen geliyor...
    Aykut Işıklar, Bugün Gazetesi 22 Ekim 2008

    Egeli, “Mustafa’yı bekliyor”. Filmin biletleri İzmir, Manisa ve Aydın’daki sinemalarda yok satıyor, diğer iller sırada.
    Yeni Asır Gazetesi 22 Ekim 2008

    Zübeyde Hanım’ın seslendiği gibi “Mustafa” filmini birçok kişi gibi ben de merakla bekliyorum...
    Güneş Gazetesi, Vehbi Dinçcan

    “Mustafa” isimli belgesel filmiyle Can Dündar yeni nesli Atatürk’ü yeniden keşfe davet ediyor.
    Vatan Gazetesi

    O zaten bizdendi Mustafa’dan sonra iyice içimize işleyecek...
    Hürriyet Ege, Ayçe Dikmen


    Kaynak: Ntvmsnbc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnuR -- 27 Ekim 2008; 20:37:53 >
    _____________________________




  • Cuma için okul 100 kişi rezervasyon yaptırmış ancak gitmeyeceğim..Nedeni kalabalıkta bir yerde sabit kalırsın şimdi hocalar felan ayrılmayın derler vs vs ... Neyse bi ara arkadaşla beraber mutlaka gitmeyi düşünüyorum
    _____________________________
  • 2 gün kaldı sabırsızlanıyorum
    _____________________________
  • Az önce galadan canlı yayın vardı. Millet aşırı beğenmiş. Konu Atatürk beğenmedik diyemezler tabi de yani sinema eleştirmenleri yönetmenler epey takdir ediyor filmi.
    _____________________________
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PHI

    Az önce galadan canlı yayın vardı. Millet aşırı beğenmiş. Konu Atatürk beğenmedik diyemezler tabi de yani sinema eleştirmenleri yönetmenler epey takdir ediyor filmi.


    Yarın göreceğiz bakalım dicem ama şimdi bileti nasıl bulacaz onu düşünüyom...
    _____________________________
  • Yarin gidecegim, elbet vardir bilet.
    _____________________________
  • İzlenilmesi gereken bir film, merak ediyorum kesin izlicem
    _____________________________
  • Arkadaşlar bu arada filmin müziğini çok beğendim, bulabileceğim bir yer biliyor musunuz?
    _____________________________
    Canon Powershot G9
    Creative Zen
    Satılık 1997 Model Fiat Tipo 1.4S
  • buğün vizyona girdi hadi bakalım milyonların izlemesini istiyorum bu filmin hemen gidicem
    _____________________________
  • Bugün gideceğim,heyecanlıyım...
    _____________________________
  • birazdan gidiyorum izlemeye
    _____________________________
  • 13:45 seansına gidicem.

    Büyük yerlerde izliycekseniz erkenden gidin,bilet bulma sorunu yaşayabilirsiniz.
    _____________________________
  • gidip gelen yok mu arkadaşlar? nasıldı acaba çok merak ediyorum.
    _____________________________
  • bu akşam gideceğim büyük ihtimal...umarım yer vardır...
    _____________________________
  • 10 Kasimda bizim okul goturuyor yaklasik 600 kisilik yer ayirtildi . Paralari toplanmasinda bizzat gorev almistim hatta .
    _____________________________
  • 21:30'da arkadaşlarla gidiyorum ben de, gelince yazarım cidik.
    _____________________________
  • Ben gittim ancak 15:00 seansına yer bulabildim diğer salonlarda yer kalmamış,çok sevindim bunu görünce.

    Filme gelince muhteşem olmuş,sadece çocukluk dönemini anlatması filan kısa sürmüş onun dışında harika bir film.
    _____________________________
  • Film SÜper Harika müthiş....
    _____________________________
    @HUNTER@
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.