Şimdi Ara

Müslüman kardeşler gelin hep birlikte dua edelim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öyle bir dua edelim ki geri çevrilmesin, bu dua farklı bölgelerde farklı kişilerin dilin de ama aynı dua olsun.
    Herkez kendisi için ihityacı olan duayı cevap olarak aşağıya yazsın , sonra istediğiniz duayı düzgün bir metin haline getirip ezberleyelim. Cuma güne bu duayı yapalım. 100 lerce kişi aynı duayı yapar aramızdan sadce bir kişinin duası kabul olmasıyla 100 kişinin duası da kabul olmuş olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Iyi kampanya ama neden dh?

• Aslında aklima ne geldi. Hep beraber hatim etsek hepimiz 1 cüz alsak okusak efsane olurdu he

• quote:

Orijinalden alıntı: hll knk

Aslında aklima ne geldi. Hep beraber hatim etsek hepimiz 1 cüz alsak okusak efsane olurdu he
    Evet olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bekaret

Bu mesaj silindi.
    slm
  • Dua yapmak vaktini boşa harcamaktır, belkide çok taptığın tanrı senin vaktini iş yaparak geçirmeni istiyor? belkide yaptığın dualar onun umurunda değil.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Daha önceden dindarlık ve normallik konusu üzerine bir yazı yazmıştım onu buraya direk kopyalıyorum:

felsefeden anlamayan, soyut düşünme yetenekleri körelmiş ancak psikolojiyle bolca uğraşan pozitivistler tarafından en çok istismâr edilen konulardan biridir. şöyle izâh etmeye çalışayım:

modern psikolojinin dikte ettiği sağlıklı bir ruh hâline sahip olmakla, aklen doğru yaşamak veya doğru düşünmek arasında hiçbir bağlantı yoktur. yâni bir insanın toplumsal bazda normal olması hatta ruh dinginliğine ulaşmış olması onun felsefî anlamda doğru yaşadığını veya doğru düşüncelere sahip olduğunu göstermez. sadece onun devrin ve bulunduğu toplumun geçici şartlarına uygun yaşadığını ve düşündüğünü gösterir. neden bundan bahsediyorum? çünki, genelde materyalistler tarafından 'nevrotik' diye damgalanan insanların, 'yanlış' inançlara sahip oldukları ve yanlış yaşadıkları için nevrotik oldukları iddia edilmektedir. şimdi bu dediklerimin anlaşılması için somut bir örnek vereyim:

iki şahıs düşünelim, biri ahmet diğeri berkecan. berkecan, bulunduğumuz hedonist çağa uygun olarak, aşık olduğu kızların peşinde koşan, feminist ve hümanist takılan, alt benliğine(id) hitap eden ancak toplum tarafından normal görülen her şeyi elde etmeye çalışan ve modern psikoloji bağlamında iç çatışmalardan arınmış normal biri olsun. ahmet de berkacanın aksine çocukluk çağlarındaki çatışmaları çözümleyememiş, şiddetli arzuları olduğu hâlde bu arzuları ile inançları arasında şiddetli çatışmalar yaşayan nevrotik biri olsun.

bu iki kişi dışarıdan incelendiğinde, berkecanın olması gerektiği gibi yaşadığı ve doğru düşüncelere sahip olduğu yanılgısı hemen hemen herkesin bilinçli veya bilinçsiz sahip olacağı bir algı olacaktır. ancak, örneğin ahmet aşkın ve cinselliğin mâhiyetini anladığı için bir kıza aşık olduğu ve onu arzuladığı hâlde, o kızla bir şey yaşamanın akla hitap eden hiçbir kısmının olmadığını bildiğinden bu arzusuyla çatışma içinde olacak ve modern psikoloji bağlamında 'sağlıksız' bir insan kabul edilecektir.

burada görüldüğü gibi, vasat bir insan ahmet'in nevrotik olduğunu farkedince onun aşk karşıtı düşüncelere ve inançlara sahip olmasının sebebini iç çatışmalara/komplekslere bağlayacaktır. halbuki ahmet'in bu inançlara sahip olması onun nevrotik olduğundan kaynaklansa bile bu onun inançlarının yanlış olduğunu kesinlikle göstermemektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E57029DB9 -- 4 Temmuz 2018; 0:42:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Diğer konuna yazdım, oradan konuşalım.
  • 6.sınıftan beri dua etmiyorum . Hoca sözlü yapıyordu. Ben de Allah'ım sana söz veriyorum şimdi beni kaldırmasın bir dahaki sefere çok çalışacağım dedim. Ama beni kaldırdı . O günden beri dua etmem

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ben, ister bir dine olan inanç olsun ister bir ideolojiye olan inanç olsun her türden rasyonel görünen inancın altında birtakım psikolojik, sosyolojik etmenlerin olduğunu söylüyorum. Ama insan olan herkes psikolojik bir varlıktır aynı zamanda. Örneğin sen delilerin çoğunun deli olduğunu söyleyerek İslâm'ın yanlış olduğuna ulaşıyorsun, halbuki bu çok büyük bir mantık hatası. Çünkü ben sana o delilerin dindar olmasının bu çağa münhâsır olduğunu açıkladım. Çoğu kimsenin dindar olduğu bir toplumdaki delileri incelersen çoğunun da diğerlerine göre dinsiz gibi olduğunu göreceksin. Hatta bu deliler genelde tanrıya küfür falan ederler, dindarlarda içine cin girmiş derler. Bir insan ateist de olsa, müslüman da olsa her iki durumda da bu kişiyi böyle olmaya iten psikolojik tahlilleri ortaya koyabilirsin. Bu açıklamaları yapmak ne dinin yanlışlığını ne de doğruluğunu gösterir.

Umarım anlatabilmişimdir. Olaylara biraz yüzeysel bakıyorsun. İslâm'a inanmamanın birçok nedeni olabilir, bunda özgürsün. Ben sadece 'delilerin çoğu dindar bu yüzden İslâm yanlış' mantığının yanlışlığını ortaya koydum. Bu şekilde İslâm'ın yanlış olduna karar vermek sana çok rasyonel gözükse bile aslında basit bir mantık hatası. Bu arada hamdolsun müslümanım. Evrimle ilgili bana saldırarak 'ad hominem' denilen mantık hatasına düşüyorsunuz. Onu da söylemek istedim.

-diğer konuyu silmişsin o yüzden buraya yazıyorum-

• "Kuru duayı bırak. Ağaç isteyen tohum eker." demiş Mevlana.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Tamam o halde, İslâm'ın yanlışlığı konusunda 'bir etken' olmadığını anlamışsınız. Teşekkürler sohbet için, iyi geceler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.