Ankara’da bir pavyonda kaydedildiği öne sürülen görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Videoda, sarıklı ve cübbeli 5 kişinin pavyonda oturduğu görüldü. İzleyenlerin eğlenmeye geldiğini sandığı kişilerin asıl amacının ‘tebliğ’ olduğu öğrenildi. DAABİ DAABİ. MUTLAKA TEBLİĞDİR.. |
MÜSLÜMAN DİN KARDEŞLERİMİZ PAVYONDA EĞLENİYOR.

-
-
ya din gardeşlerimiz sarı fırtına ile iki angara havası oynamasın mı ? illa tarla satıp mı pavyona girmek lazım. Adamlar ne güzel smokinlerini giymişler gelmişler çekemiyorsunuz, vatanı bölemeyecek, ezanları susturamayacaksınız.
-
be ne lan
Iceri nasil girmisler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşte bu yeni güncelleme gelmiş sarhoş olmayacak kadar içmek günah değil
Alkolle ilgili bi kac guncelleme vardi kuranda sanirim
atayizler aydinlatin lutfen
dinimizi aşagılamışlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41F3DB120 -- 2 Eylül 2022; 0:56:22 > -
Kuranda içkinin haram olduğundan bahsetmez. Bir kaç mealci zorlamayla ama öyle demek istemiş falan diye zorlama çeviri yapmaya çalışmış ama olmuyor. Elmalılı nin çevirisini yok etmedikleri sürece doğru meala ulaşabiliyoruz.
Elmalılı bir çok kişinin dinden çıkmasına neden olmuştur bu arada, çeviriyi doğru yaptığı için. Gunumuze uyuşmayan şeyleri hiç çekinmeden çevirmiş
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Böyle birşey okumuştum gerçek midir yalan mıdır bilemiyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben bunu hiç okumadım ama Allah günah yazmasın arkadaşlarla sek cin, votka ruleti oynuyorduk o sırada aklıma gelmişti. Çok mantıklı bence böyledir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF980A2B3 -- 2 Eylül 2022; 1:1:24 >
-
bari başınızı eğin
-
İçmeye gelmişler diyen kıt zekâlılara soruyorum: Adam içmeye, âlem yapmaya pavyona gidecek olsa niye sarık cübbeyle gitsin? Kot pantolon gömlek flian giyer, kimsenin de onların kim olduğundan haberi bile olmaz. Son zamanlarda büyük günah işlenilen yerlere giderek tebliği orada yapma olayları arttı; yani yarın öbür gün hâlâ açık genelev varsa oraya da gidebilirler; sonra bazı andavallar "hacı hocalar geneleve gitti" diye konu açar.
-
O kişiler tebliğe gidiyor senelerdir,hocaları savunmuyorum ama her hocada kötü diye bir anekdot yok.Bazi insanlar hala Allah korkusu taşıyor.
Siz yinede vicdanı hür laiklik bir vatandaş olmakdan sapmayin.
Tebliğ için oraya gitti diyen arkadaşlar var. Tebliğ için pavyona mı gidilir la. Pavyondaki senin tebliğini napsın, takar mı seni? Oldu olacak genel evlere de gitsin tebliğciler, eskort çağırtıp onlara da tebliğlerde bulunsun. Komik ve saçmalık.
Buradaki amaç zaten günaha bulaşmış ya da bulaşmak üzere olanları bir nebze Allah yoluna davet etmek. Naapsinlar 5 vakit namaz kılan adamın yanına mi gitsinler.
Youtubeyi açıp bakarsan tebliğe daha öncede gittiklerini görürsün,bu insanlar zebani değil girip çağrı yapıyorlar.
Kimisi sert karşılıyor, kimisi utanıyor.Lakin en doğru kararı insanın kendi vicdanı verir.
Bana gelseler bende derim oturun bir çay için, ben rakımı icmeye devam ederim
Buyrun sizin elmalılı'dan;
Elmalılı Hamdi / Maide 90: Ey o bütün iman edenler! İçki, kumar, putlar, kısmet çekilen zarlar hep Şeytan işi murdar bir şeydir, onun için siz ondan kaçının ki yakayı kurtarasınız.
Elmalılı Hamdi / Maide 91: Şeytan, içki ve kumarla sizin aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah´ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçtiniz değil mi?
Burda ayetler açık, net bir şekilde içkinin kötu olduğu, bırakılması, içilmemesi ve uzak durulması gerektiği belirtiliyor. Lakin içki mevzusu, daha çok betimlendiği üzere kafa karıştırıcı içecekler yani alkol meselesi daha derin aslında.
İlk etapta alkollü içkiler için kesin bir yasaklama gelmiyor, sadece dikkatli olunması gerektiğini belirtebilecek uyarı ayetleri veriliyor, ki mesela ;
Nahl 67:
Hurma ve üzüm gibi meyvelerden hem içki hem de güzel gıdalar edinirsiniz. İşte bunlarda da aklını kullanan kimseler için büyük bir ibret vardır.
Bakara Suresi 219. Ayet:
Sana içki ve kumardan soruyorlar. De ki: "Onlarda büyük günah ve insanlar için bazı yararlar vardır. Ancak günahları yararlarından daha büyüktür.
Burdan alkolün 2 ucunun da keskin bir nimet olduğunu anlıyoruz zaten ki öyle gerçekten de. Lakin sonrasında işler karışıyor ve tansiyon yükseliyor. Çokça uyarılara rağmen bir kesimin alkolü fazla kaçırması sonucu yasanan tatsız olaylar işi en sonunda içkinin tamamen bırakılması gerektiğine varıyor ne yazık ki. Sadge but also true...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 6 Eylül 2022; 12:49:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Cahiliye döneminde değiliz herkes herşeyin farkında. Kimseyi rahatsız etmeye hakları yok.
İçkinin kötü olduğunu belirtir lakin haram kelimesi geçmez. Diğerleri haram kavramını sıkıştırıp servis eder.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tamam hala mantıklı. sarhoş olmayacak kadar içebiliriz bence çok mantıklı rabbimi seviyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
İşte bu yeni güncelleme gelmiş sarhoş olmayacak kadar içmek günah değil
![]() |
Kuranda içkinin haram olduğundan bahsetmez. Bir kaç mealci zorlamayla ama öyle demek istemiş falan diye zorlama çeviri yapmaya çalışmış ama olmuyor. Elmalılı nin çevirisini yok etmedikleri sürece doğru meala ulaşabiliyoruz.
Elmalılı bir çok kişinin dinden çıkmasına neden olmuştur bu arada, çeviriyi doğru yaptığı için. Gunumuze uyuşmayan şeyleri hiç çekinmeden çevirmiş |
Tebliğ için oraya gitti diyen arkadaşlar var. Tebliğ için pavyona mı gidilir la. Pavyondaki senin tebliğini napsın, takar mı seni? Oldu olacak genel evlere de gitsin tebliğciler, eskort çağırtıp onlara da tebliğlerde bulunsun. Komik ve saçmalık. |
Cahiliye döneminde değiliz herkes herşeyin farkında. Kimseyi rahatsız etmeye hakları yok. |
Benzer içerikler
- nur tuğba aktay boşandı
- efe oak barrel fiyat
- twitter ifşa
- b ehliyet 125 cc eğitimi ücreti
- memur maaşlarının ödenmediği dönem
- togg sıfır faiz
- disney plus üyelik paketleri
- 5090 ekran kartı
- stanley geri çağırma
- kapanan hat nasıl açılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X