Benim bildiğim dünkü seçim, TC tarihindeki en çok ve en sağlam müşahit katılımlı seçimdi. Dün YSK bir oran deklare etti Peki müşahitlerin de verilerini derleyip toparlayan kişi veya kişiler kim ve dün niye bir oran/sayı deklare etmediler? Geçen seçim de böyleydi? Aylarca bağırdılar ''sandıklara sahip çıkalım, müşahitler ayrılmasın gerekirse uykusuz kalırız'' vs diye peki ama sonuç? Kim arkadaş bu müşahitlerin başındaki kişi ve neden bir sayı ve oran deklare etmedi? Hadi bu sivil toplumcuları geçtim mesela millet ittifakı dünkü oy sayısını ve oranı tamamen kabul mü etti ki tek birinin bile gıkı çıkmadı? |
Müşahitlerin rakamı ile YSK aynı mı?

-
-
ya birader müşahit nedir.? zaten partilerin sandıkta adamları var ilan edilen sonucu anında merkezlerine aktarıyorlar bir sandıkta ortalama 380 oy desek bir 3 kağıt olsa ortaya çıkacak zaten.
-
arkadaşım sen olayı anlamadın.
lütfen bilgin olmadan yorum-cevap yazma..
oy kullanılan sandıkların başında RTE vs KK çetelesi tutan insanlar yok muydu?
Vardı.
Bunlar bu verileri ilçe sorumlularına, onlar da il sorumlularına, il sorumluları da merkeze iletmediler mi ve bu rakamlar, oranlar toplanıp YSK verileri ile karşılaştırılmadı mı? Ben bunu soruyorum.
Eğer böyle silsile yöntemi ile bir iletim olmadıysa o çeteleleri neden tuttular?
-
siz neyi sorguladınız ortada farkmı var varsa neden itiraz etmediler dile getirmediler.?
-
O dedigin ysk itiraz sürecini baslatica oluyor. Ysk verilerini acacak tum parti temsilcileri elindeki tutanak ile ysk verisini karsilastiracak birbirine uymayanlar icin itiraz edecekler. Bu itiraz sureci 4 seviyeden olusuyor. Tum seviyeleri tamamlandığında en son bir olagan jstu itiraz sureci var. En son o yapilacak oda tamamlaninca kesin sonuc aciklanacak.quote:
Orijinalden alıntı: Dooryarkadaşım sen olayı anlamadın.
lütfen bilgin olmadan yorum-cevap yazma..
oy kullanılan sandıkların başında RTE vs KK çetelesi tutan insanlar yok muydu?
Vardı.
Bunlar bu verileri ilçe sorumlularına, onlar da il sorumlularına, il sorumluları da merkeze iletmediler mi ve bu rakamlar, oranlar toplanıp YSK verileri ile karşılaştırılmadı mı? Ben bunu soruyorum.
Eğer böyle silsile yöntemi ile bir iletim olmadıysa o çeteleleri neden tuttular?
Aslinda senin dedigin o temsilcilerin tutanaklari partiler tarafindan ysk nin veri gonderdigi sistem disinda ayri bir yazilimda toplanıyor ama genelde halka acmiyotlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 29 Mayıs 2023; 13:51:55 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Neden bunu yapmazlar peki?
Yani bir okuldaki toplam sayım sonucu bellidir, saniyesinde ilçedeki sorumluya gidebilir,
O ilçedeki kişi de -hadi 40 okul olsun- bunları sisteme yazması 20 dk. ancak sürer
İl merkezinin de ort 15 olan ilçedeki verileri sisteme girmesi 10 dk.
TR geneline bakanın 81 il sonucunu sisteme girmesi hadi 1 saat olsun.
Hadi ıvırı zıvırı desek toplam 2 saat sadece buna gitsin.
Yani bu sabaha kadar çoktan bu alternatif sonuçların da bildirilmesi gerekiyordu.
Ama hiç kimseden ses seda-itiraz yok.
YSK'ya zaten güvenim sıfır, en azından bu çetele tutanların sorumlusu kimse o açıklama yapsaydı.
-
Vala niye yapmadiklarini bilmiyorum her buyuk partide bu sistem var ama.verileri sadece kendileri tutuyorlar bazen aciklama yapiyorlar ama sistemi acmiyorlar dışarıya eskiden chp secim gunleri o verileri genel merkezin önünde TV de yayinliyordu. Artik sadece tv kanallarını yayinliyorquote:
Orijinalden alıntı: DooryNeden bunu yapmazlar peki?
Yani bir okuldaki toplam sayım sonucu bellidir, saniyesinde ilçedeki sorumluya gidebilir,
O ilçedeki kişi de -hadi 40 okul olsun- bunları sisteme yazması 20 dk. ancak sürer
İl merkezinin de ort 15 olan ilçedeki verileri sisteme girmesi 10 dk.
TR geneline bakanın 81 il sonucunu sisteme girmesi hadi 1 saat olsun.
Hadi ıvırı zıvırı desek toplam 2 saat sadece buna gitsin.
Yani bu sabaha kadar çoktan bu alternatif sonuçların da bildirilmesi gerekiyordu.
Ama hiç kimseden ses seda-itiraz yok.
YSK'ya zaten güvenim sıfır, en azından bu çetele tutanların sorumlusu kimse o açıklama yapsaydı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X