Şimdi Ara

Murat 131, Corsa B'yi 2 kere nasıl geçti? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
17.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: joushkun

1.6'ysa ve bakımlıysa ya da yeni motor yapıldıysa geçmesi normal. 1.6 şahin ya da doğan da hakeza 1.2-1.4 otomatik araçları geçebilir.

Ben de bunu yazcaktım.Üstelik senin aracın otomatik.
  • vitesi d konumuna alıp vites kolu üstündeki S butonuna basarsan spor moda geçer. gaz pedalı tepkileri ve hızlanmadaki fark büyük olacaktır.
    tabii spor moduna geçtiğini gösterge tablosundaki, içinde S harfi olan turuncu yıldıza benzer şekilden anlayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brutalsk -- 2 Ekim 2008; 1:10:10 >
  • hoca o kadar abartma be. corsa otomatikten ne bekliyosun ki zaten. bizde var yeni kasa otomatik corsa 1.4. motor soğukken zaten yürümüyor. motor sıcakken de bi halt yediği yok. 1.6 düz vites normal arabaları geçmek için önlerine makas atıyorum filan da ancak öyle yırtına yırtına geçiyorum. hem de arabada kimse yokken.

• quote:

Orjinalden alıntı: brutalsk

vitesi d konumuna alıp vites kolu üstündeki S butonuna basarsan spor moda geçer. gaz pedalı tepkileri ve hızlanmadaki fark büyük olacaktır.
    tabii spor moduna geçtiğini gösterge tablosundaki, içinde S harfi olan turuncu yıldıza benzer şekilden anlayabilirsin.

dostum sen bu arabada tecrubeli gibisin, 4-5 aydır manuel kullanıyorum bu aracı çok zarar vermişmiyimdir acaba?
    90 lık GLS mi acaba

60 lık ise normal
    o araç baya bir hantal otomatik şanzıman ile

Murat 131, Corsa B'yi 2 kere nasıl geçti?
    ne kadar zarar vermiş olabilirsin bilemiyorum. ancak şu var; motor devri artıyor ama araba o oranda hızlanmıyorsa sorun var demektir. en basit anlaşılabilecek yollardan birisi bu. şanzımanında arıza varsa serviste tech 1-2 (hangisi varsa) isimli cihazla kontrol edilebilir. aracında yol bilgisayarı varsa ve şanzımanın arıza vermişse burada da uyarı görürsün. sanırım senin araçta yol bilgisayarı yok. o yüzden şüphen varsa servise danışabilirsin.

performans istediğin durumlarda gaz pedalını dibe kadar dayarsan, hemen 1 duruma göre 2 vites düşer ve hızlanmaya başlarsın. spor konumunda bu tepkiler biraz daha hızlı olur ve izin verilen devire kadar vitesleri kullanabilirsin. genelde 6500 civarı bir üste geçer.
    aracını genelde d konumunda sürmeye çalış. çok dik bi yokuş çıkıyorsan vitesi 3 en kötü ihtimal 2 ye alırsa biraz daha devirli ama rahat yol alırsın. aynı şekilde dik bi yokuş iniyorsan vitesi 2 ya da 1 konumuna alırsan motor frenini de kullanarak kontrolsüz şekilde hızlanmadan gidebilirsin. gene aracında bulunuyorsa vites kolunun sağ tarafında üzerinde kar şekli bulunan bir buton vardır. o da kış modudur. onu devreye alırsan, kalkışı 2. vitesle ve çok düşük devirde yaparsın. böylece karlı buzlu ortamlarda kaymadan hareket edebilirsin.
    ama temel kural normal şartlarda vites hep D konumunda olmalı ve sen hareket halindeyken buna müdahale etmemelisin.

• 131'lerle kapışılmaz ne çıkacağı belli olmuyor.Bizim bi arkadaş vectrayla 190'la giderken yanından 124 geçip gitmiş.

• taktırmayan taktırmıyor walla. babamda 93 kartal var hala benzinli
    kalkışları da iyi arabanın ama hem motor pek zorlanılmadı hemde bakımları filan yapıldığından . . .

quote:

Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

quote:

Orjinalden alıntı: Untouch

yok dostum şanzumanın yıpranması geç hızlanmasına yol açmaz diye düşünüyorum. Ama modluda değildi o 131. 120km hıza o kadar hızlı çıkması çok ilginçti, yada benim arabam çok yavaştı bilemiyorum

Yol açar tabiki. Dişlilerin yıpranması hızlanmaya etkisi büyüktür.

Bazı kullanıcılar var LPG takmıyor araca. Benzinde uçar gider bu tarz araçlar. Hem hafifte. LPG takmayanlar var mı acaba diyosundur ama var. Bugün 86 Kartal gördüm benzinli diyordu. LPG takılmamış.

• quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

131'lerle kapışılmaz ne çıkacağı belli olmuyor.Bizim bi arkadaş vectrayla 190'la giderken yanından 124 geçip gitmiş.

diyelim ki 190'a çıktı ama o araç nasıl yol tutacak ki o hızda

Konuya dönersek, araç modlu olabilir, zaten denmiş yukarıda. Öyle piskopatlar var motor taktırıyo şahine falan. Diğer husus senin araç belki çok hantaldır. 17 saniye yazılmış yukarıda, biraz çok işin aslı.

Benim araç da otomatik ve biraz hantal 13.5 sn falan 0-100'ü ama pek çok araç tokatladım tövbe etmeden önce Artık gaza gelmiyorum kolay kolay, allah belanı versin, inşallah geberir bir yere çarpıp diyorum trafikte bana pislik yapanlara. Ama bazen sıkıştırma gibi durumlarda lazım olabiliyor performans. Daha bundan 2 saat önce falan E-5'te bi tane ticari sıkıştırdı, yan yoldan geldi, yol hakkı bende olduğu halde abandı gaza. Hayır mesele beni geçmesi değil, canımı riske attı, diğer şerite kaçmak da risk. Yavaşlama şansım olsa yapardım ama artık çok geçti. Ben de iki şeridi ortalayıp gaza bir abandım ki bu pislik herif bıraktı yarışı arkada kaldı.

Arabandan tiksinmen için bir sebep yok. Herkesin aracında beğendiği ve beğenmediği yönler olabilir. Zengin değiliz pek çoğumuz mercedes bmw alamayız. İnşallah daha iyilerine binersin. Aracını şehir içinde işini gören şirin ve pratik bir araç olarak düşün ve olduğu gibi sev.

Zaten kapışmak çok yanlış bir şey. Altında son model spor bir araç bile olsa kapışmamak lazım. Çünkü oradaki masum insanları riske atıyorsunuz. En sakatı ise, kapışırken önüne bir yaya fırlayabilir eğer TEM'de falan değilsen. Bırakın geçen geçsin, canları cehenneme, yollar pist değil sonuçta. Ve ortada bir yarış yoksa bu işin bir galibi de yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 2 Ekim 2008; 2:56:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

hee hiç belli olmuyo nolcağı. bizim amcaoğlu da geçen gün uçağa binmiş. yeşilköyde uçak havalanırken bi de ne görsün bi tane fiat bis onlara makas atmış

Allah'ım ölüyorum
    • geçenlerde bayrampaşa carrefoura giderken ışıklarda trafik vardı. bende o trafikten 1-2 mantıklı manevra yaparak sıyrıldım birazda müzik açıktı arabada. arkadan bunu gören opel tigger rahatsız oldu. neyse otobana çıktım baktımki aynadan tigger süratle geliyo. ben carrefour sapağına varmadan beni geçti ve kenarda durdu.tüm derdi buymuş yani. böle insanlarda var yani..

131'lerle kapışılmaz ne çıkacağı belli olmuyor.Bizim bi arkadaş vectrayla 190'la giderken yanından 124 geçip gitmiş.

sallayın da sallayın şu fıkradaki gibi Ferrari çekiyordu heralde 124ü

• quote:

Orjinalden alıntı: talaria

quote:

sallayın da sallayın şu fıkradaki gibi Ferrari çekiyordu heralde 124ü

280 yapanı bile var.İnanmazsana sana

• quote:

Orjinalden alıntı: rouge34

Murat 131, Corsa B'yi 2 kere nasıl geçti?

Teknik Veriler
      0-100Km Hızlanma Süresi: 13 sn
      Maksimum Hız: 135 KM/S
      Motor(cc):1.6
      Beygir Gücü: 90 BG
      Araç Ağırlığı: 1000 KG
      Araç Üretim Yılı: 1987

maksimum hız emin ol 135 den daha fazla. bi sorun yaşamadan ben çok rhat giderdim.

sallayın diyen arkadaş yaşın kaç demekten bıktık bu forumda. 10 sene bindim ben 85 şahine. öncesinde 87 doğan daha öncesinde reno 12 ler..

eski motorlar çok daha sağlam ve seriydi. üstelik problemsizdir. şahini 114 binde alıp 174 binde sattık 2006 aralıkta. krank mili gezinti ayları kopmuştu kranka hafif zarar vermiş. sadece ve sadece o nedenle motor indirildi. bizzat başında durdum. ufacık hilal şeklinde parçalardır onların değişmesi yeterliydi ama geç fark ettiğimizden krank değişti hazır motor inmişken..

ustanın söyledikleri dün gibi aklımda "yataklar sağlam. valf lehim görmemiş yataklar sorunsuz motor hiç açılmamış"

şimdi bunlar konuşmak istemezdim ama konu açılmış madem. köroğlu beli inişinde 175 gördüm sağlıklı bi motor uğultusu dşıında tek ses veya titreme gelmezdi. düz yolda ankara-hasanoğlan arası veya ankara sincan arası 160 ı rahatlıkla gördüm 1-2 kez. bursa otobanı ona keza..

bana olan itimatınızdan kuşkum yok. o araçlar 100 km ye 13 sn den daha da erken çıkıyor. yaklaşık 11 sn civarı.

enjeksiyonlu araçlar devirlenip hızlanana kadar o karbüratörlü şahin çoktan ilk viteste 50-55 i görmüştür. yeni arabaların bi çoğu kendi aracım dahil motor devirlene kadar o şahinler kadar seri değil. kuzen fsı golfü test ettiğinde buna iyice kanaat getirmiştim. üstelik o şahin 4 vites ve her vites aralığı çok uzun 1. vites dahil. 60 kadar çıkar. 2. vitesi 90 cesaret edebilirseniz 90 nı geçer.

kısacası o motorlar sl slx vs ler den çok daha seri çok daha problemsiz. eniştemde 93 sl var 3 kere motor yaptırdı. 2 kere şanzıman yaptırdı. arada ufak şeyler tofaş arabalarında olur genelde onları saymıyorum. saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: Untouch

Arkadaşlar bugün 1980 model bir murat 131 ile kapıştık, adam 2 kere geçti beni hemde 2. denememde adamdan önce bastım gaza, 131 benden daha önce 120ye çıktı. Benim araç 2000model otomatik corsa, Vitesi kendim attım. Acaba benim araçtamı sorun var yoksa bu 131 modlumu ( dış görünüşü normaldi)?
      Saygılar.

131 80 model ise 1300cc dir
      o kasa kendini zor kaldırır ama kalktıktan sonrada150-160km hıza çıkabilir. berbat bir motordu.
      1983-yada 1984 te 1600cc 131 ler çıktı zamanının tutulan araçlarıdır. bazı alamancılar bunların 2000cc tek kapı olanlarıyla gelirlerdi ve emin olun bmw ile gelen alamancıdan daha fazla ilgi çekerdi.
      belki karşına 2000cc bir mirafori çıkmış olabilir.
    • kısa bir video şahin ferrariyle kapışıyor

Sayfaya Git
    Git
    sonraki
    - x
    Bildirim
    mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.