Evet beyler. Başlıkta da belirttiğim gibi yarın münazara var. Konu ; İnsanı suç işlemeye toplum/kişi iter. Bizim tezimiz : Toplum iter.
Bunun hakkında bir metin hazırladım ama yine de size danışmadan gitmiyim istedim. İlginç fikirler çıkacaktır elbet, şimdiden saolun
UP UP UP
Güzel taraf gelmiş Suç kavramı/toplum ahlakı üzerinde durabilirsin, neyin suç olarak kabul edilip edilmediğini çevrenin belirlediğinden bahsedebilirsin.
Hiç çalışmana gerek yok.Birkaç tane siyahi çetelerin yaşamını anlatan film izle, okulda doğaçlama yaparsın.
quote:
Orijinalden alıntı: Hyperkin
Güzel taraf gelmiş Suç kavramı/toplum ahlakı üzerinde durabilirsin, neyin suç olarak kabul edilip edilmediğini çevrenin belirlediğinden bahsedebilirsin.
Bunu çok sevdim, gerçekten çok saol
quote:
Orijinalden alıntı: OnrbK
Hiç çalışmana gerek yok.Birkaç tane siyahi çetelerin yaşamını anlatan film izle, okulda doğaçlama yaparsın.
O kadar vaktim yok, biraz örnek versen ?
quote:
Orijinalden alıntı: lubluh
quote:
Sen metini koy buraya, biz ekleme-düzeltme yapalım.
Tinerci gençleri örnek ver. Hapisten çıkıp, ıslah olup "sabıkalı" diye iş verilmeyip tekrar suça yönelen insanları örnek ver.
Devlet iter
Güzel şeyler geliyor. Ekliyorum hepsini hadi yazın siz de bir şeyler. UP UP UP
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: lubluh
quote:
Sen metini koy buraya, biz ekleme-düzeltme yapalım.
Nasıl girsem konuya bilemedim. İlk paragrafı yazabilir misin. Konuya nasıl girebilirim yani sence ?
mahallenin namusundan gir
quote:
Orijinalden alıntı: WeightLesS
mahallenin namusundan gir
Töre ve aile baskısı,bu ikisini işle olay biter zaten
quote:
Orijinalden alıntı: Darsh
Töre ve aile baskısı,bu ikisini işle olay biter zaten
Konuşmaya nasl başlayacagımı bilemedim, bi yardım edin ya
Vaktiniz varsa Zeitgeist-Moving Forward'ın ilk 30 dakikasını izleyebilirsiniz. Konu ile alakalı durumlar içeriyordu ve giriş açısından yardımcı olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: R0ME
Vaktiniz varsa Zeitgeist-Moving Forward'ın ilk 30 dakikasını izleyebilirsiniz. Konu ile alakalı durumlar içeriyordu ve giriş açısından yardımcı olabilir.
Gerçekten hiç vaktim yok. Harul hurul araştırıyorum. Sen yardım etsen azcık ?
Kişiyi suç işlemeye iten toplumdur. Suç ve Ceza kitabını ele almak istiyorum. Romanın kahramanı Raskolnikov geçim sıkıntısı nedeni ile hukuk fakültesini terk etmiş bir genç.Büyük insan denilen zengin mahlukatların,küçük insan denilen fakirlere üstünlük sağlamaya olan eğilimlerinden müşteki.Bu sebeple gözlemledikleri sonucu oluşan çıkarımlarına dayanarak,kendisine en yakın kapitalisti öldürme girişiminde bulunuyor. Başka bir örnek verecek olursak ; hapisten çıkıp ıslah olup ''sabıkalı'' olduğu için iş verilmeyen insanlar var, bu insanlar da tekrar suç işlemeye yöneliyor. Öte yandan günümüzde işsizlik, maddi geçimsizlik, töre,aile baskısı, gelenek görenek de kişinin suç işlemesine neden olan büyük etmenlerden. Aile toplumun yapı taşını oluşturur. İnsan, ailesinden neyi doğru öğrendiyse onu yapar. ''Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim'' sözünü zannediyorum hepiniz duymuşsunuzdur. Arkadaş çevresini iyi seçmeyen bir insanın kendisinden iyi olması beklenemez.
Düzeltilmesini iztediğiniz var mı ? Yada eklenmesi gereken şeyler ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme