Şimdi Ara

Multithreading, multi-core, multiprocessing'i detayli bir sekilde anlatacak babayigit araniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bana tanimlari gerekli degil. Herhangi bir ornekten yola cikarak hepsini anlatabilir misiniz? Buna ek olarak instruction
    ve thread arasindaki farki da bilmem sart.

Varsayalim ben Photoshop programini calistirinca thread nerede kullaniliyor , instruction nerede ? Instruction eger islemcilerin process
    ettikleri ise process ile instructionin farki ne?

Ya da ben bir mikrofona konusmak istedim. Kablo araciligiyla kasaya kadar gitti, sonrasinda dgrudan ses karti digitale mi donusturuyor
    yoksa once islemciye mi ugruyor sonra digitale mi cevriliyor?

KISACASI orneklerden hareket ederek hepsini birarada ve kisaca anlatabilecek var mi?

• www.google.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 17 Kasım 2009; 0:29:30 >
  • Multiprocessing : Bir sistemde birden fazla işlemci bulunması ve işlemlerin bu işlemciler arasında dağıtılabilmesi durumu.

Multithreading : Birden fazla thread'ın işlenebilmesi durumu. Ancak multithreading , tüm threadların aynı anda işlenebileceği anlamına gelmiyor. Eğer kullanılan işlemci sayısı 1 ise, dolayısıyla 1 tane işlem ünitesi varsa threadlar bölünerek ve diğer threadlara da yol vererek işleniyor.
    Bu işlem çok hızlı gerçekleştiğinden biz aynı anda birden fazla işlem yapıyor olarak algılıyoruz ama aslında aynı anda sadece tek işlem yapılabiliyor.

Eğer birden fazla işlem ünitesi varsa tek bir çekirdeğin tek bir threada atanması durumunda, threadlar parçalanmadan işlenebiliyor.

Multicore : Tek bir işlemci devresi üzerinde birden fazla, birbirinden bağımsız işlem ünitelerinin olması durumudur.

Instruction'ı anlatmaya dilim dönmedi valla, kelimeleri bir araya getirip de cümleyi kuramadım. Instruction anlatılmaz yaşanır diyelim başkası açıklar onu umarım.

Çok karıştırıyorum ifadeleri, umarım hatam yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 17 Kasım 2009; 1:11:57 >

• www.wikipedia.org
  • Thread ile Instruction farklı şeyler. Thread yani izlek bir programın kendini eş zamanlı birden fazla iş parçasına ayırabilmesinin bir yoludur (Wiki esintileri). Instruction ise komut setidir. Bilgisayar biliminde; instruction yani komut seti, komut seti mimarisi tarafından belirlenen, işlemcinin tekil bir işlemidir. Ama detaylar için Wikipedia'ya bakabilirsiniz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.