Şimdi Ara

Multimetre Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.hepsiburada.com/dt-830d-dijital-multimetre-pm-hrapradt830d

Sitedeki multimetreyi kullanıyorum, ac elektriği ölçiyim dedim 200v ayarladım sandım meğerse ok işareti tam zıt yöne bakıyormuş multimetre kısa devre yaptı içini açtığımda kapağının bir kısmı simsiyah olmuş. Eğer anlarsanız içinin resmini yükleyebilirim. Multimetre ekranında sadece -1 yazıyor ne tarafa çevirirsem çeviriyim değişmiyor lütfen yardımcı olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umeyir1090 -- 15 Aralık 2017; 23:15:26 >

• Sigorta attıysa değiştirin , yanık varsa yenisini alın bence 10-15 lira bişey

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sigorta, akım girişime konunulur. prizdeki gerilin 220 volt olduğundan, düşük kademe ile ölçme yapmışsın. ölçü aletin kullanılamaz hale gelmiş. pilin jakı gibi bazı parçalarını kurtarıp, yenisini almanı öneririm.

[DH] Öğretmenler Odasi!
  • Multimetre Sorunu

İçi bu durumda sol alt kısım yanmış, internetten baktığım kadarı ile diğer multimetrelerde cam şeklinde bir çubuk sigorta olarak kullanılıyor ancak be bunda böyle birşey göremedim.
    Allah'a ve ahiret gününe inanan kimse ya hayır konuşsun ya da sussun. (Tirmizi, Kıyamet 51, (2502).)
  • quote:

Orijinalden alıntı: umeyir1090

Multimetre Sorunu

İçi bu durumda sol alt kısım yanmış, internetten baktığım kadarı ile diğer multimetrelerde cam şeklinde bir çubuk sigorta olarak kullanılıyor ancak be bunda böyle birşey göremedim.

cam sigorta, sol tarafta kartın altında kalmış. onu ve varsa soketlerini almanı öneririm. sağdaki buzzer'da kurtarılabilir. çipin yanındaki mercimek kondansatörüde alabilirsin. pile hiç dokunma, üzerinde yanık izi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 16 Aralık 2017; 13:22:47 >

[DH] Öğretmenler Odasi!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SMPS Düşük Voltaj Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    şarj soketi sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Analog Multimetre için Prob
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Pili kontrol ettim sorun yok, o yanık izi pilin üzerindeki şeffaf kaplamada var sadece. Onu çıkartınca pil pırlanta gibi tertemiz ortaya çıkıyor

Orijinalden alıntı: umeyir1090

Eğer kötü durumda ise yenisini alırım ama bu sefer sıcaklık ölçebilen bir tane almak istiyorum. Ucuz ama dediğim özelliğe sahip multimetre tavsiye edermisiniz?

Ut33c ve üst model ürünlerin çogu sıcaklık ölçer

Yanan yolların üzerine ince tel lehimleyerek tekrar iletimi sağlayın.
    Ayrıca FUSE yazan kısımda da sanırım sigorta PCBnin üzerindeki yol ile yapılmış, ve orada da yanık görünüyor.

Orayı da şimdilik telle birleştirebilirsiniz,
    ama ilk fırsatta oraya PCB tipi sigorta yuvası alıp lehimlemek ve tahminimce 200-250 mA civarı cam sigorta takmak daha sağlıklı olacaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimalle kullanılmaz hale gelmiştir çünkü dediğinize göre aslında direnç ölçme kısmında kalmıştır kademe, böyle bir durumda değil 220 volt alternatif akım, normal pil direnci ölçmek bile zarar verir hiç denemedim belki bozar bile. Yenisini almanız bence daha mantıklı.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.