Şimdi Ara

Multimetre seçimi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar hobi olarak pc tamiri ile ilgilenmek istiyorum ,şuan basit tamirlerimi gerçekleştirebiliyorum ama fark ettim ki anakarttaki sorunları bulabilmem için multimetreye ihtiyacım var kafamda bazı sorular var bunları cevaplarsanız çok sevinirim

1.Her dijital multimetre anakart ölçümünde kullanılabilir mi (malum fiyatları çok değişken 20tl yede multimetre varken 2bine kadar çıkıyor bu yüzden acaba anakart devrelerinin ölçümü için özel bir durum mu var)

2.pc tamiri için youtube da veya başka platformlarda tavsiye edebileceğiniz yerler var mı (ben birkaç tane youtube da yabancı kanal takip ediyorum fakat detaylı bir anlatım yapan türkçe kaynaga henüz rastlamadım siz biliyorsanız yazarsanız sevinirim )

3.Multimetre tavsiyesi, dediğim gibi laptop,pc anakart devleri ölçümünde kullanıcam uygun fiyatlı ,tr den alabilecegim bir multimetre arıyorum

yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler

• 2 kişiyi etiketlemişsiniz ama az çok anladığım için yardımcı olayım.

Cevap 1-) Her dijital multimetre anakart ölçümünde kullanılabilir mi diye bir soru olmaz. Çünkü milyonlarca sorun çeşidi var. Multimetrelerdeki seçenekler çoğunlukla aynıdır , kısa devre testi , direnç omaj ölçümü , gerilim ölçümü , akım ölçümü , diyot sağlamlık testi , kapasitör ölçümü gibi gibi....

Cevap 2-) PC tamiri için Türkçe kaynak yok. Evet açık ve net şekilde yok. İş yabancılara gelince milyonlarca video , yazı bulabilirsiniz ama Türkçe yok. Halkımızın cimriliğinden ve uyanıklığından olsa gerek. Yabancılar her ayrıntıyı en ufak detayına kadar anlatırken Türkler bişey anlatırken çok yüzeysel söylüyorlar yada hiç söylemiyorlar. Sanki bir kaç video izledik diye işlerinden olacaklar. Kısacası İngilizce öğrenmek şart

Cevap 3-) Multimetre tavsiyesi olarak uni-t markasının 50 liraya kadar olan modelleri kullanılabilir. Bilinen bir markadır. Çeşitlilik ise isteğe göre değişir. Ne yapmak istiyorsanız ona göre multimetre almanız gerekir. Bir modelde olmayan özellik diğer modelde olabiliyor.. Sıcaklık ölçen multimetreler var mesela her Multimetrede olmayan bir özellik.

Selâmetle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• yorumunuz için teşekkürler sayenizde aklımdaki sorulara cevap bulmuş oldum , Uni-T UT33D modelini almayı düşünüyorum yorumlarıda iyi gibi görünüyor siz ne düşünüyorusunuz
    www.hepsiburada.com
    Uni-T UT33D Dijital Multimetre Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/uni-t-ut33d-dijital-multimetre-pm-hrantenut33d

• quote:

Orijinalden alıntı: Gky159

yorumunuz için teşekkürler sayenizde aklımdaki sorulara cevap bulmuş oldum , Uni-T UT33D modelini almayı düşünüyorum yorumlarıda iyi gibi görünüyor siz ne düşünüyorusunuz
    https://www.hepsiburada.com/uni-t-ut33d-dijital-multimetre-pm-hrantenut33d
    Siz link attıktan sonra fark ettim ki ekonomik kriz multimetrelere de vurmuş uni-t markasının 35 liraya bile multimetresi vardı ... Her neyse...

60 lira bu multimetre için çok fazla. Zaten kargo bedava değil size 70 liraya gelmiş olacak. 15 lira daha koyup şu modeli almanızı öneririm , bizzat kendim kullanıyorum , ilk mesajımda bahsettiğim sıcaklık ölçme özelliği de var bu multimetrede ,,, ekranı ışıklı.

Buyrun link ;

www.hepsiburada.com
    Tt-Technıc Dt890dl Işıklı Dijital Multimetre Ölçü Aleti Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/tt-technic-dt890dl-isikli-dijital-multimetre-olcu-aleti-p-HRANTNDT890DL?magaza=Electrokey

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• of cidden herşeyin fiyatı artıkça artıyor :( normalda 50tl civarı bulsam diyordum ama almışken düzgün birşey almak lazım internette okudugama göre bazıları yanlış ölçüm vs veriyormuş galiba neyse ozaman hocam yine teşekkür ederim ilginiz için sizin önerdiginiz aleti sipariş geçiyorum,ürün elime geldiginde bir tane laptop var onu tamir etmeye çalışıcam sorularım oldugunda takıldıgımda sizleri rahatsız edebilirim :D
  • Multimetre seçimi kullanılacağı alana ve ihtiyaç duyulan hassaslığa göre yapılmalı. Ben zamanında bulabildiğim en ucuz olan multimetreyi almıştım ve kesinlikle işimi gördü. Eğer henüz amatörseniz sizde benim gibi yapın derim. Hobi olarak böyle işlerle uğraşıyorsanız artan parayı başka ekipmanlara yatırırsınız. Bir osiloskop sahibi olmak güzel bir seçim olur mesela. İlerleyen zamanlarda ihtiyaçlarınız doğrultusunda daha iyi modellere yönelebilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bulabildiğiniz en ucuz multimetre işinizi görür ancak işinizi bir tık ileri taşımak isterseniz bir adette osiloskop edinmenizde fayda var, dijital osiloskopları (basic düzeyde) 150 - 250 tl arasında bulabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kapasitör seçiminde yardım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence true rms özelliği olan bir multimetre alın. Heleki uğraştığınız iş hassas ise. Ve benim ölçümleme konusnda marka tercihim tt technic

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.