Şimdi Ara

Multi Split Klimaya Fazladan İç Ünite Bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Belki sorum teknik olarak imkânsız veya saçma olabilir. Klima üstadlarına aklıma takılan bir konuda danışmak istiyorum. Üç tane iç ünite bağlanabilen bir multi split klimam var. Üç tane iç ünite bağlı durumda, dış ünitede dördüncüyü bağlayabileceğimiz bir port yok. Çocuk odasına da çok düşük hacimli bir klima takma fikrimiz var sadece soğutma amaçlı. Sorum şu: Yatak odasındaki iç ünitenin marka model vs. her şeyi aynı olan bir iç ünite alsam. Klimanın dış ünitesinden yatak odasına giden bakır boru ile çocuk odasına giden bakır boruyu araya bir parça atarak birleştirsem ve klimaya bu şekilde bağlasak? Elektrik bağlantılarını da aynı şekilde sanki tek bir klimaymış gibi bağlasak. Bu şekilde dördüncü klima da çalışır mı? Sanırım her zaman ikisini aynı anda açmak ve kapatmak zorunda kalırız. Ve yine ikisini de aynı derecede kullanmak zorunda olacağız.

    Ayrıca şunu merak ediyorum. Dördüncü ünitenin gazı, kendi içinde mi geliyor yoksa bağlanması durumunda ekstra gaz takviyesi yapmak mı gerekir? Bu durumda nasıl sorunlarla karşılaşabilirim? Ve bunu başka bir yolla gerçekleştirme şansım var mıdır?

    İyi günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gencturk33 -- 20 Mayıs 2020; 17:44:13 >







  • Eğer burada ifade ettiğim şey mümkünse bunun üzerine kafa yormak istiyorum. Bu konuda beni aydınlatabilecek biri çıkarsa minnettar olurum.
  • Dış ünite teknik özellikler nasıl hocam...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • azizravza A kullanıcısına yanıt
    Dış ünite 6,8 kw soğutma, 8,6 kw ısıtma kapasitesinde hocam. Mitsubishi Electric MXZ-3E68VA seri dış ünite. Ayrıntıları görebilmeniz için katalogdaki teknik tabloyu ekliyorum. Benim dış üniteyi mavi ile işaretledim.

    Multi Split Klimaya Fazladan İç Ünite Bağlamak

    Şu anda bu dış üniteye 25-35-42'lik (9-12-18) üç iç ünite bağlı. Bunların hepsini aynı anda veya ayrı ayrı açtığımızda sorunsuz çalışıyor ve gerçekten performansından üst düzey memnunum. Dördüncü bir iç üniteyi bağlama durumunda hepsini aynı anda açmam, buna ihtiyaç da duymam. Genellikle 9'luk ve 12'lik iç üniteleri aynı anda açarak kullanıyorum. Dördüncü iç üniteyi alırsam onu da 9'luk alacağım. Ve böyle bir senaryoda çok büyük ihtimalle iki tane 9'luk klimayı aynı anda açarak kullanırım, çünkü genellikle gece uyurken açacağız çocuk odasını.

    Merak ettiğim acaba dış üniteye giden gaz borularını birleştirdiğimiz klimaların ikisini de aynı anda açmak zorunda olur muyuz? Biri açıkken diğerini kapalı tutma şansımız olur mu?




  • Resmi kurumda kendisiyle çalıştığımız bir klimacı arkadaş var, teknik anlamda ona sorsak bu sorunuzu daha sağlıklı olur kanaatindeyim, benim fikrim şu şekil olabilir diye düşünüyorum, dış ünite bağlantı yerlerinde, takmak istediğiniz iç ünite için aparatlar mevcut ise ve teknik anlamda dış ünite üzerindeki bağlantılarda bunu destekliyorsa, takılması mümkünse olabilir, ama şu da var elektronik olarak iç ünitenin dış üniteye komut vermesi elektrik vs. nasıl olur, o da ayrı bir soru işareti sizin için o arkadaşa sorarım.Ama şu an izinliyim işe başladığımda kendisinden bilgi alır size yazarım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gencturk33 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa yazışmaları attım, cvp verecek bize...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • azizravza A kullanıcısına yanıt
    Aslında kafa karıştıran ve sistemi zorlayacak şey de sanırım bunun elektronik boyutu. İç ünitelerden dış üniteye verilecek komutlar tek bağlantı üzerinden olacağı için bu sorun yaratacaktır kanaatimce. Ama bunu aşabileceğimiz bir teknik mümkün olabilir, bunun ancak üstadlar üstesinden gelebilir.

    Gelecek yanıtı merakla bekliyor olacağım. İlginiz için çok teşekkür ederim.
  • gencturk33 kullanıcısına yanıt
    Merhaba ben arkadaşa sorunuzu gönderdim, teknik anlamda sorun çıkabileceğini söyledi hata kodu vs. kendisine bilgi verdim, size numarasını yazıyorum, Aziz bey numaranızı vermiş diyin aklınıza takılanları kendisine sorabilirsiniz. 0544 612 68 12 İsmi Mehmet hocam bu arada bende multi sistem arayışındayım sizin dış motor kaç BTU oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • azizravza A kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, tahmin ettiğimiz gibi o hâlde. Çok teşekkür ederim, bir fırsatta görüşmeye çalışacağım ustamızla. Multi sistem klimaları birçok yönden avantajlı oldukları için tercih ettim. Yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum ve şu anda kadar hiçbir sorun yaşamadım. Ayrıca ayrı ayrı iki veya üç farklı dış ünitenin çalışmasına göre gerçekten çok daha tasarruflu oluyor. Dış ünitenin yer tasarrufu sağlaması çok güzel. Komşularımız balkonu 3-4 klima bağlatıp tüm balkonu öldürmüşler. Ben en tepeye kurdurdum dış üniteyi, klima yokmuş gibi tüm balkondan istifade edebiliyorum.

    Dış ünite arıza yaparsa evdeki tüm klimaların devre dışı kalacağı veya bir arıza durumunda maliyetlerin bir tık yüksek olacağı bir gerçek. Burada da ben mitsubishi electric'in servis ve ürün kalitesine güvendiğim için böyle bir risk almış oldum sanırım. Umarım beni yanıltmaz, uzun vadede pişman etmez. Ama dediğim gibi şimdilik memnunum hocam. Hem iç hem dış ünite çok sessiz çalışıyor, yazın 7/24 çalışmalarına rağmen faturam 70-80 TL gibi bir miktar artıyor. Yaz boyu 28 derecede kullanıyoruz, iki klima ile yaklaşık 180 metrekare alanı rahatlıkla iklimlendiriyorum. Yani performans yönünden normal klimalardan fazlası var eksiği yok. Ayrıca FH serisi iç üniteler gerçekten donanımlı, düşünüyorsanız eğer kesinlikle tavsiye ederim.

    Benim dış ünite soğutmada 6,8 kw, ısıtmada 8,6 kw gücünde. Yani sanırım soğutmada 24.000 bTu, ısıtmada 30.000 bTu gibi bir değere tekabül ediyor. İç ünitelerin kw'larının toplamının dış üniteninkinden biraz üstte olması sorun teşkil etmiyor. Çünkü mesela 2,5 kw gücündeki (9.000 bTu) bir iç ünite, sürekli 2,5 kw güç bindirmiyor dış üniteye. Belki ilk açıldığı yarım saat içinde öyle çalışır, sonra en alt frekansa çektiği için dış ünitenin kapasitesini çok az işgal ediyor. Ayrıca iç ünitelerin ihtiyacından fazla güçte bir dış ünite kullanmak, bu dış üniteler genellikle yüksek frekans aralığında çalıştığı için gereksiz fazla sarfiyat yapmanıza neden olabilir. Ben alırken böyle demişlerdi.

    Sadece şöyle bir senaryoda dış ünite yetersiz gelebilir: Eve geldiniz, ev 32-33 derece, yani çok sıcak. Üç tane klima tek dış üniteye bağlı. Üç klimayı da aynı anda açtınız ve hızlıca soğutma bekliyorsunuz. Böyle bir durumda iç ünitelerin ihtiyacını karşılamaya gücü yetmeyebilir dış ünitenin. Bunun yerine şunu yapmanız gerekiyor: Bir klimayı açın, 15 dk sonra diğerini açın, 15 dk sonra diğerini. Ki zaten ben üç klimayı aynı anda nadiren açmışımdır. Çoğu zaman biri veya ikisi yeterli oluyor.

    Siz sormadan ben bazı şeyleri yazmış oldum. (: Aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz hocam, dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalışırım.




  • gencturk33 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben GREE marka düşünüyorum, 28000 BTU dış ünite üzerinde gidip geliyorum, Bahsettiğim dış ünite 12+12+18 lik başlık kullanacam.Dilersem bu dış üniteye 7+9+12+18 şeklinde 4 adette kombinasyon yapılabiliyor.Yalnız ben Salona 18 lik oturma odasına 12 lik yatak odasına da 12 lik almayı düşünüyorum, çocuk odasına gerek duymuyoruz.Evim 4+1 merkezi klima sistemi mevcut, ben de sizin gibi birden fazla dış ünite kullanmaya takıntılı olduğum için multisistem almayı istiyorum.Evimin metrekaresi resmini ve almayı planladığım modelin linkini paylaştım, ayrıca bu dış üniteye farkli serilerde üretilmiş üç model iç üniteyle de kombinasyon edebiliyorsunuz, sizin de fikirlerinizi bu cihazlar için paylaşırsanız sevinirim.

    Multisistem Dış Ünite
    http://https://tlcklima.com/urun/multi-sistem-klima-dis-unitesi-inverter-28000-btu/
    Multisistem İç Ünite
    http://https://tlcklima.com/gree-klimalar/multi-sistem-klimalar/ic-uniteler/duvar-tipi/

    Multi Split Klimaya Fazladan İç Ünite Bağlamak
    Multi Split Klimaya Fazladan İç Ünite Bağlamak Multi Split Klimaya Fazladan İç Ünite Bağlamak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • azizravza A kullanıcısına yanıt
    Hocam dış üniteyi inceledim, performansına göre fiyatı gayet makul geldi bana. Bir arkadaşımın evinde müteahhit tarafından takılmış 5 iç üniteli gree marka klima var. Soğutma performansından gayet memnundu, ara sıra koku olduğunu söylüyordu yanlış hatırlamıyorsam ama genel olarak memnundu. Gree'nin iç üniteleri de gayet ucuz, donanımlarını çok inceleyemedim ama bence tercihiniz yanlış olmaz. Dört iç ünite bağlanabilecek bir dış ünite almanız çok isabetli olur, ileride çocuk odasına lazım olursa benim gibi pişman olmazsınız. :)

    Yatak odanız oturma odanızdan büyük olduğu için oraya 9'luk klima takın diyemiyorum. Yoksa yatak odasına 9, oturma odasına 12, salona 18, çocuk odasına 7 şeklinde dört iç ünite ile tüm evi donatabilirdiniz. Ama yatak odanız oturma odasından bile büyük olunca, orada sıkıntı olabilir. Bence siz 12+12+18 yapın, ileride çok gerekirse çocuk odasına dördüncü olarak 7'lik takarsınız. Aynı anda açmadıktan sonra ciddi sorun yaratacağını düşünmüyorum, dış ünite güçlü çünkü.

    Yine de mutlaka keşif yaptırın, hatta başka markalardan da keşif desteği alın, bir de klima tavsiyesi konusunda @klima5505 hocamızın fikrini alın derim.




  • gencturk33 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, yorumunuz için, zaten bahsini ettiğim dış ünite 4 başlığı destekliyor, dediğim gibi hepsini aynı anda çalıştırmam tek takıntım balkonda tek motor olsun.Ayrıca geçen sene 2019 ortaları daha da ucuz 5.500 gibi bir rakam çıkardı bana durumum müsait olmadığı için almadım.Bu sene daha sormamışım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.