Şimdi Ara

Multi Channel Power Amplifer Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Multi Ch power amp tavsiyelerinizi/tecrübe ve bilgilerinizi rica ediyorum genel anlamda.

- Multi Ch. power amp tercih ederken dikkat edilmesi/olması gereken özellikler nelerdir?

- Artıları/Eksileri neler olabilir?

- Örn:1500 liralık avr+2000 liralık power amp = 3500 liralık avr eder mi?Yoksa 1500 liralık avr+2000 liralık power amp = 4000-5000 liralık avr.Yani Power amp hangi durumlarda alınırsa faydası olur/değer?

- Bu konuda tercih edilebilir,speac.larına güvenilir markalar hangileridir?

- Multi ch.power amp için F/P diyebileceğiniz marka/model var mı?

-http://www.rotel.com/UK/products/ProductDetails.htm?Id=1 + Pioneer vsx 1018 =Pioneer LX serisi bir modele eş değer yada üstü olabilir mi?(giriş/çıkışlar gibi özelliklerden bağımsız olarak değerlendirin ) Linkde Class D ve ice power multi ch power amp.li mevcut.Tıpkı LX90 susano gibi,ee bide Pioneer 1018 oldumu sana LX90

Du bakalım daha neler çıkacak

• bence denon'dan şaş. Sinemada ses olarak denon kadar mat bir ses görmedim. Center kanalı resmen rezalet. Dersenizki herkes parlak ses sevmez doğrudur ama bu kadarda mat ses olmaz derim. Sizdeki anfinin bir düşük modelini kullandımki sizinkiyle tek farkı besleme katı. Müzik dinlerken mükemmeldi şiir gibi, ama filmde kesinlikle denonun işi değil.
  • Sayın mokur siz bana bi buyurun sinemaya, o sizin kullandıgınız kolonla ilgili kesinlikle yinede şüpheniz varsa nuribaras sinema sistemi topiğine bir bakın denon tavsiye etme sebebim bugüne kadar bütün markaların flagship amfilerini kullandım, Sony 9000es,Onkyo 989,Yamaha dspax1,Pioneer ax 10 ais ,Denon avc a1xva, bunlardan denonun sinemada hic biri yanına yaklasamaz o kadar emin ve net konuşuyorum

Avc 11xv ile Avc a1xva yi karsılastırmayın sadece besleme katı değişik diyip gecmeyın hakaret olur biraz aralarında bir amfi kadar 20.5 kg farkı var en basiti

Şöyle bir iddada bulunabilirim sizde daha önce olan denon avc 11xv den arkadasıma aldık ve uptade ettik butun yenı nesil seslerı şu an çözüyor ve bence onkyo 5007 den aşa kalır yanı yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 29 Temmuz 2010; 17:12:19 >

• Siz de dahil olmak üzere kimse gerçekten yanlış anlamasın. Herhangi bir kasıtla yazmıyorum ama bu kadar yanlış bir yoruma ilk defa rastlıyorum.

Yahu sayın Mokur sizin yaptığınız yorumu sağır sultan dahi yapmaz. Öncelikle şunu bilin ki, dinleyebileceğiniz en mat çalan AVR Onkyo'dur. Denon ya da başka bir AVR değil. Hee bu kötüdür iyidir diye bir yorum yapmıyorum. Yine yanlkış anlaşılmasın ama tarz diyelim.

Yaptığınız yorumla ilgili hatanın hiç istisnasız olarak sizin ayar hatanızdan kaynaklandığına zaten eminim. Sormuyorum bile. Kaldı ki, Nuri Baras'ın kullandığı AVR'nin ve kolonların sizin bahsettiğinizle alakası bile yok.

Abartı gibi düşünebilirsiniz ama, size sizinle ilgili olarak şu iddia da bulunabilirim. Nuri Baras'ta duyacağınız sinema ses sistemi performansının bir benzerini hiç duymadığınıza eminim.

quote:

Orijinalden alıntı: mokur

bence denon'dan şaş. Sinemada ses olarak denon kadar mat bir ses görmedim. Center kanalı resmen rezalet. Dersenizki herkes parlak ses sevmez doğrudur ama bu kadarda mat ses olmaz derim. Sizdeki anfinin bir düşük modelini kullandımki sizinkiyle tek farkı besleme katı. Müzik dinlerken mükemmeldi şiir gibi, ama filmde kesinlikle denonun işi değil.

• Pardon bir ek daha.

Sokak ağızı gibi olacak ama hakikaten anca böyle anlatılır.

Denon AVC-a1xva, sizin kullandığınız Onkyo'yu 50 kere çiğ çiğ yer.

Bu konu da şahitler huzurunda karşılıklı dinleti yapmak şartıyla parasal iddiaya bile girerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 29 Temmuz 2010; 23:36:25 >

Orijinalden alıntı: nuribaras

Sayın nickelx zaten dediginiz şeyleri yapıyor alet 1 hdmı out ve 5 tane hdmi in var cihazda true hd ve diğer hepsi mevcut
    Lpcm olarak çözüyor
    http://www.avland.co.uk/denon/avca1xva/avca1xva.htm

Sizin ürününüzün TrueHD/DTS HD vs çözme yetisi yok

Bu konuda nickelx çözmediğiniş belirterek doğrusunu yazmış.
    Verdiğiniz linkte Denonun AVC A1HD ürünü ile oratk spect var ancak yineden HD seslerden bahsetmiyor.

Ürününüz Player da Çözülmüş 7.1 sesi HDMI ile PCM olarak gönderilen çözülmüş sesi algılama yetisine sahip.
    HD sesleri çözemez.

Ürününüz ile ilgili doğru spect.
    http://www.denon.co.uk/site/frames_main.php?main=prod&ver=1&MID=3&sub=1&action=detail&Pid=270

Not:
    Ben bazıları gibi yanlış diye çıkışmadım.
    Hatalı algılama olmaması için Doğrusu ve doğru linki verdim.

• amfi cozmuyor dediginiz gibi ama ps3 yada bluray playerın cözdugunu veriyor sonuc olarak ben bu seslerden faydalanıyormuyum ? Sonuc olarak amfi ve ps3 sayesınde bu seslerden sonuna kadar faydalanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 30 Temmuz 2010; 13:36:57 >

Sizin cümlenizde sanki AVR çözüyormuş gibi ifade var ve yanlış algılamalara yol açar.
    HD sesleri bir şekilde faydalanmak ayrı birşey / AVR nin HD sesleri çözmesi ayrı birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 30 Temmuz 2010; 13:39:00 >

En önemli fark görsel tatmin
    AVR ekranında True HD / DTS HD-MA / DTS HD-HR görmenin verdiği tatmin.
    Sırf bu yazıyı küçük diye AVR değiştirmek isteyenler var.(nickini belirtmedim cevap hakkı olmasın diye)

Sesteki farka gelince playerın DAC larınımı tercih edersiniz yoksa elinizdeki o güçlü, yere gçğe sığdırılamayan denonun DAC larınımı?
  • PlaYerın icindeki dacları tabiki tercih etmem zaten ps3 de analoga cevirmeden Lpcm olarak dijital yolluyor bu anlamda HDMI 1.3 7.1 kanal desteği olan bir amfide fark yaratmamaktadır haliyle bende devasa güçlü denonun daclarını kullanmış oluyorum

Görsel tatminden bahsediyorsanız benim amfi zaten görsel olarak tatmin ediyor beni true hd yazmamış pek umrumda değil alet masa ebatlarında oldugu icin görsel tatmini herkesin üstünde yaşadıgıma eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 30 Temmuz 2010; 14:04:29 >
  • Birde dediginiz imali yere göye sığdıralamayan denon cümlesini ben etmedim yurtdısında test eden kişiler demiş biraz test ve yorumları okursanız cihazın dünya üzerinde bugune kadar çıkmış en iyi avr oldugunu sizde kabul edip ögrenmiş olursunuz en basitinden alman test sitesi areadvd de denon 10 uzerinden 11 yıldız almıştır

12 sayfa test yazısı son sayfanınkı

http://www.areadvd.de/hardware/2006/denon_avc_a1xva_12.shtml

Yani gelip bu cihazı üstü kapalı onkyo 5007 ile karsılastırmak yada baska bir cihazla bir tutmak hakaret olur cihaza birde cıktıkları yıldakı fiyatlarına bakarsanız size bir fikir verir ürünlerle ilgili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 30 Temmuz 2010; 14:32:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nuribaras

Birde dediginiz imali yere göye sığdıralamayan denon cümlesini ben etmedim yurtdısında test eden kişiler demiş biraz test ve yorumları okursanız cihazın dünya üzerinde bugune kadar çıkmış en iyi avr oldugunu sizde kabul edip ögrenmiş olursunuz en basitinden alman test sitesi areadvd de denon 10 uzerinden 11 yıldız almıştır

12 sayfa test yazısı son sayfanınkı

http://www.areadvd.de/hardware/2006/denon_avc_a1xva_12.shtml

Yani gelip bu cihazı üstü kapalı onkyo 5007 ile karsılastırmak yada baska bir cihazla bir tutmak hakaret olur cihaza birde cıktıkları yıldakı fiyatlarına bakarsanız size bir fikir verir ürünlerle ilgili

Sayın Nuri Baras bugune kadar çıkmış en iyi avr epey iddialı olmuş, olsa olsa en ağır AVR olabilir. Piyasaya çıktığı zamanda eminim en iyi AVR'dir, bende yakından incelemiştim, ama zaman geçti teknoloji değişti, hatta zamanında yapılan en iyi yorumları daha sonra gelen modeller ile o kadar da iyi değilmiş şeklinde değişmiş. Bu her model için öyledir, zaman geçer yeni teknoloji her zaman daha iyisini üretir. Zaten öyle olmasa Denon'da o kadar AR-GE yapıp yeni flagship AVR geliştireceğine siz deki modeli üretmeye devam ederdi..

Aşağıda eklediğim review son sayfasından da hemen Z11, A1XVA'dan daha iyidir dediğimi düşünüp savunmaya geçmeyin, bu her ürün için böyledir. Yarında aynı yorum Z11 için yapılacak..Belki yapılmıştır da..

Multi Channel Power Amplifer Hakkında

• Sayın asukrumercan orda yazılan bır satır cümle hicbirseyi kanıtlamaz adamlar 12 sayfa test yapmişlar girin bir okuyun size her türlü Denon avc-a1xva nın z-11 den iyi oldugunu kanıtlarım en basit örnek olarak alman test sitesi aredvd de Denon avc-a1xva 10 üzerinden 11 yıldız alarak rekorları alt üst ederken Yamaha z-11 10 üzerinden aldıgı 9 yıldızla sınıfta kalmış ,Denon avc-a1xva cok özel bir alet made in Malaysia ürünlerle karşılastırmayın bence artı olarak z-11 daha yeni ve teknolojık olabilir ama özellık olarak denonda butun yeni nesil sesleri kullanabiliyor haliyle z-11 in herhangibi bir artısı kalmıyor

Denon Avc-a1xva test: http://www.areadvd.de/hardware/2006/denon_avc_a1xva_12.shtml

Yamaha z-11 test :http://www.areadvd.de/hardware/2008/yamaha_dsp_z11_2.shtml

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 30 Temmuz 2010; 17:49:31 >

• Pekii Sayın Nuri Baras, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi AVR'sini güle güle kullanmaya devam edin.. .
    Denonun 7000 pound fiyatı varken Yamahanın 5500 euro olması malzeme ve kalite konusundada bir fikir verir size en kısa yoldan pahalı olan iyidir demiyorum sadece aklınızda bulunsun. Şu an Denon Avc-A1xva nın rakibi olabilicek amfi belki susano gibi gözukmektedir ve tabiki denonun yeni pre powerı, yani onkyo ile yamaha ile olmaz bu işler

Avr ler hakkında benden tecrübeli oldugunuzu zannetmiyorum bütün markaların flagship ürunlerını kullandım müsade edinde bir şeyide biz bilelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 30 Temmuz 2010; 18:29:41 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.