Şimdi Ara

Mülteci politikasına 'artık yeter'' demek POPÜLİZMMİŞ (Nevşin MENGÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nevşin MENGÜ;

    Türkiye'nin 10da 1i mülteci almayan Avrupayı gündem yapmak yerine


    "Dünyanın mülteci kampına döndük, bu insanları güvenle evlerine gönderelim" diyen muhalefeti POPÜLİZM yapmakla suçluyor


    Çalıştığı alman devlet televizyonu (dw) 'nun bağlı olduğu Merkel, göçmenlerin türkiyede iyi olduğunu söylüyordu,

    Ses çıkartan muhalifleri de bunlar bastırıyor, iktidar zaten belli.. Olan, olacak olan bizlere oluyor.

    Bunlara bir çift sözüm var :

    Yazıklar olsun!



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Dikkat ederseniz hepsinin tuzu kuru... Parası bol.. Güzel muhitlerde, güzel evlerde oturuyorlar. Çalışma saatleri hem esnek hem de genellikle evden... Bir eli yağda bir eli balda.. Gelecek kaygısı, maddiyat kaygısı yok.

    Yarın canı isterse dünyanın en güzel ülkelerinden birine gidip orada kendine hayat kurabilir

    Avusturya Başbakanının açıklamalarına karşı da aynı şeyleri söyleyebiliyor mu çok merak ediyorum.Almanya başkanı ''Sığınmacılar/mülteciler Türkiye'ye gitmeli,orada mutlu mutlu yaşıyorlar'' derken Avusturya başbakanı ''Afganlar Türkiye gibi komşu ülkelere (algıya gel) gitmeleri daha uygundur'' derken,sözde demokrasinin beşiği olan Yunanlılar sınırlarından geçen sığınmacıları don-atlet bırakacak şekilde soyup Türkiye'ye geri gönderirken Ege denizinde botlarını patlatıp ölüme terk ederken vs acaba bir çift söz söyleyebiliyor mu çok merak ediyorum.


    Bunlar resmen hepimizi .ptal yerine koyuyor farkında mısınız?

    Atatürk, bizim milleti adam etmeye çalıştı. Ama görünen o ki yaptığı her şeyi boşa çıkartmaya çalışan muhalif ya da yandaş hiç fark etmez bu memleketin çıkarlarını zerre düşünmeden hareket edenlerle doldurmuşlar memleketi.


    Yaşadığı ülkenin çıkarlarını düşünenlere popülizm yapıyorsun denmez Nevşin 

    BOP çerçevesinde bunlar yapılıyor.Bu artık çok bariz.2002'den sonra BOP'a bağlı ve onun eşbaşkanı olmakla gururlanan bir anlayış başa geçti.Ondan sonra;


    -2003'te Irak işgal edildi ve Türkiye bu işgale tam destek verdi.Irakta merkezi otorite yok edildi

    -2004 Kofi Annan Planını Türkiye destekledi ve G.Kıbrıs Rum kesiminin tek taraflı olarak AB'ye alınmasının yolu açıldı

    -2007 yılı civarında Açılım Sürecinin sinyalleri verildi ve açılım süreci başladı.Ülke'de Türk milliyetçiliği aşağlandı,andımız yasaklandı,milli bayramların kutlanması kısıtlandırıldı,medyada pkk güzellemeleri alıp gitti,Kürt milliyetçiliği kaşındırıldı

    -2008 yılı civarında TSK'da milliyetçi ve vatan sever subayların tasfiyesine neden olan bugün kumpas davalar olduğu her kesim tarafından kabul edilen Ergenekon ve Balyoz davaları başladı.Binlerce vatan evladının TSK'dan tasfiyesi sağlandı

    -2008 yılından itibaren artarak harp okullarının denetimi fetö'nün eline geçti.Bu okullardan fetöcü olmayan Subay adayları 'şok mangaları' adı verilen işkence yöntemleriyle okullardan ayrılmaları sağlandı.Direnenler ise sahte çürük raporlarıyla elendi.

    -2008'den itibaren devletin tüm kademelerinde fetöcü ve floresan partili olmayan memurlara yönelik tasfiye süreci de başlatıldı.Hemen hemen tüm kurumlarda haksız görevden almalar,pasif görevlere çekmeler,emekli edilmeler yaşandı.Bu gerçeği geçen yıl içlerinden biri ''Benim kadrolarım mı vardı da fetöyle isteyerek ittifak oldum.Bir müsteşar,bir genel müdür atayabilmek için kanunlar ve yönetmelikler gereği 15-20 yıl beklemem gerekiyordu.Biz bu kadar bekleyemezdik.Bu nedenle fetöcüler ile kemalistleri birbirine kırdırarak kendi adamlarımıza kadro açtık'' şeklinde konuşarak itiraf etmişti

    -ÖSYM'nin yaptığı tüm sınavlarda soru çalma olayları sıradanlaştı.Ülkenin en iyi üniversitelerine haketmeyen binlerce genç sokuldu ve mezun edildi.Bugün devlet kadroları bunlarla dolu

    -2011'de Suriye'de iç savaş çıkartıldı.Türkiye yeni bir göç dalgasından korunmak ve sınırlarının ötesinde terör oluşumlarına izin vermemek için iç savaşın büyümemesi yönünde tavır koyması gerekirken iç savaşı körükleyen Amerika ve Avrupa'nın safında yer tuttu.Sonuçta önündeki on yılı öngöremeyen zihniyet nedeniyle Suriye'de bataklığa kasten sokulduk.Ülkemize milyonlarca Suriyelinin gelmesine göz yumuldu.2016'da Avrupa ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde ülkemizden Avrupa'ya sığınmacı geçişini durdurduk.Adeta Avrupa'nın sınır jandarması olmayı kabul ettik

    -Tüm milli fabrikalarımız sudan ucuza yandaşlara satılarak peşkeş çekildi

    -'Kindar ve Dindar' bir nesil yaratmak amacıyla İmam Hatip lisesi açma yarışı başlatıldı.2012'de bu liseleri doldurabilmek için 'genel liseleri' yani düz liseleri kapattılar.Doluluk sağlanamayınca var olan Anadolu liselerini dahi İmam Hatip liselerine çevirdiler.En sonunda da gençleri zorla bu liselere gönderebilmek için 2017'de lise giriş sınavlarını ve tercih sonuçlarını imam hatiplerin lehine olacak şekilde değiştirdiler

    -İmam hatiplerin yanında cemaatlerin ve tarikatların önü sonuna kadar açıldı.1924 Tevhid-i Tedrisat kanunu ile kapatılan ve yasaklana medreseler bu cemaatler ve tarikatlar adı altında yeniden açılmaya başlandı.Bu medreselerden mezun olan çocukların ve gençlerin üniversitelere girmesi dahası devlette memuriyet elde etmelerinin de önü açıldı.


    Bu maddeler daha da çoğaltılabilir.2002'den beri planlı ve sistematik bir şekilde Türkiye'nin;


    -Toplum yapısı

    -Devlet örgütlenmesi

    -Rejimi

    -Kültürü

    -Demografik yapısı

    -Eğitim anlayışı

    -TSK'da bulunan Subay profili


    Büyük bir dönüşüm halinde.Türkiye'ye gelen bu sığınmacılarda bunun bir parçası.

    Nedense insan haklarından vs hep biz sorumluyuz,hep biz mazlumlara sahip çıkmalıyız,hep biz ekmeğimizi bölüşmeliyiz...


    Ciddi ciddi artık bizleri .ptal yerine koyuyorlar.Alayının bankada bir yığın birikmiş parası,gayrimenkulleri vs var.Ülke karıştığı an alayı yurt dışına kaçıp I.Sınıf hayatlarını yaşamaya devam edecek biz ise burada bunlarla boğuşacağız.


    Bunlarn anlamadığı daha doğrusu anlayıpta anlamamazlığa geldikleri nokta şu:Biz gelecekte bunlar gibi sığınmacı/mülteci olmamak için bunları istemiyoruz.Çünkü bunlar bu ülkede kaldıkları sürece gelecekte bir etnik,dini veya mezhepsel bir iç savaşın yaşanma ihtimali çok fazla.Şimdi bile sorunlar çıkmaya başladı gelecekte bu sorunların büyüyeceğini öngörmemek için insanın ya satılmış olması ya da aşırı saf olması lazım.

  • Nevşin her konuda haklıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikkat ederseniz hepsinin tuzu kuru... Parası bol.. Güzel muhitlerde, güzel evlerde oturuyorlar. Çalışma saatleri hem esnek hem de genellikle evden... Bir eli yağda bir eli balda.. Gelecek kaygısı, maddiyat kaygısı yok.

    Yarın canı isterse dünyanın en güzel ülkelerinden birine gidip orada kendine hayat kurabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 28 Temmuz 2021; 11:6:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadın açıkça satılmış. Para ile yapıyor tüm bunları. Kendi aramızda para toplayıp sırayla fonlayalım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 28 Temmuz 2021; 11:0:27 >
  • Epey bir dislike almış nevşin, canı sıkılmış..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hay suriyelinizin allah belasını versin. çok meraklıysanız alın evinize 3 5 tane bakın. geldikleri gibi giderler.

  • Avusturya Başbakanının açıklamalarına karşı da aynı şeyleri söyleyebiliyor mu çok merak ediyorum.Almanya başkanı ''Sığınmacılar/mülteciler Türkiye'ye gitmeli,orada mutlu mutlu yaşıyorlar'' derken Avusturya başbakanı ''Afganlar Türkiye gibi komşu ülkelere (algıya gel) gitmeleri daha uygundur'' derken,sözde demokrasinin beşiği olan Yunanlılar sınırlarından geçen sığınmacıları don-atlet bırakacak şekilde soyup Türkiye'ye geri gönderirken Ege denizinde botlarını patlatıp ölüme terk ederken vs acaba bir çift söz söyleyebiliyor mu çok merak ediyorum.


    Bunlar resmen hepimizi .ptal yerine koyuyor farkında mısınız?

  • Atatürk, bizim milleti adam etmeye çalıştı. Ama görünen o ki yaptığı her şeyi boşa çıkartmaya çalışan muhalif ya da yandaş hiç fark etmez bu memleketin çıkarlarını zerre düşünmeden hareket edenlerle doldurmuşlar memleketi.


    Yaşadığı ülkenin çıkarlarını düşünenlere popülizm yapıyorsun denmez Nevşin 

  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Sorsan akp'ye muhalif, eleştiri yapar falan..... Ama konu suriyeli olunca; oooo bırakmayız, ümmedd, kardeşimiz, insan hakları, hebele hübele     




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 28 Temmuz 2021; 11:14:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aidiyet duygusu olmayınca böyle oluyor.

    Bakın ben size acı bir gerçek daha söyliueyim

    Biİm ülkemizde azınlık bir grup var ya.

    Onlar bizden daha milliyetçi.

    Suriyelileri falan asla barındırmazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadin hangi ara kanaat onderi oldu onu anlamadim. Her iki cenahta da cok bos insan var

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nevşin hep böyleydi zaten. Aileden zengin, babasının çevresini kullanan ve sözde muhalif kimliği ile buralara geldi.


    Çoğu kişi bilmez, sarı basın kartı yoktur mesela. CNN Türk zamanında da millete laf koyması ve fiziksel cazibesi sayesinde dikkat çekmesini beceren birisi olmuştu. O zamanlar manken gibi kızdı, sonradan çabuk saldı.

  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Bu konuyu gündeme alan çok az basın kuruluşu var. Siyasetçiler bile bu konuya girmeye korkuyor, halk çok kızgın olduğu halde. Devlet bu göç olayını bile isteye yapıyor.


    Neden Türk devletlerinde Türkler bir süre sonra ikinci plana atılıyor. Neden Türk devletleri Türklükten utanıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mültecileri isteyen herkes evine 10 tane afgan 10 tane paki alsın baksın................................................... almıyorlar mı? çok şaşırdım

  • Bunlar hep kiralık tipler. Zaten babadan torpilli. Mültecileri buraya iteleyen sermaye babalarına yaranmak için böyle yazar. Yoksa 2 günde silinir gider.

  • lazer__ kullanıcısına yanıt

    Nedense insan haklarından vs hep biz sorumluyuz,hep biz mazlumlara sahip çıkmalıyız,hep biz ekmeğimizi bölüşmeliyiz...


    Ciddi ciddi artık bizleri .ptal yerine koyuyorlar.Alayının bankada bir yığın birikmiş parası,gayrimenkulleri vs var.Ülke karıştığı an alayı yurt dışına kaçıp I.Sınıf hayatlarını yaşamaya devam edecek biz ise burada bunlarla boğuşacağız.


    Bunlarn anlamadığı daha doğrusu anlayıpta anlamamazlığa geldikleri nokta şu:Biz gelecekte bunlar gibi sığınmacı/mülteci olmamak için bunları istemiyoruz.Çünkü bunlar bu ülkede kaldıkları sürece gelecekte bir etnik,dini veya mezhepsel bir iç savaşın yaşanma ihtimali çok fazla.Şimdi bile sorunlar çıkmaya başladı gelecekte bu sorunların büyüyeceğini öngörmemek için insanın ya satılmış olması ya da aşırı saf olması lazım.

  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    BOP çerçevesinde bunlar yapılıyor.Bu artık çok bariz.2002'den sonra BOP'a bağlı ve onun eşbaşkanı olmakla gururlanan bir anlayış başa geçti.Ondan sonra;


    -2003'te Irak işgal edildi ve Türkiye bu işgale tam destek verdi.Irakta merkezi otorite yok edildi

    -2004 Kofi Annan Planını Türkiye destekledi ve G.Kıbrıs Rum kesiminin tek taraflı olarak AB'ye alınmasının yolu açıldı

    -2007 yılı civarında Açılım Sürecinin sinyalleri verildi ve açılım süreci başladı.Ülke'de Türk milliyetçiliği aşağlandı,andımız yasaklandı,milli bayramların kutlanması kısıtlandırıldı,medyada pkk güzellemeleri alıp gitti,Kürt milliyetçiliği kaşındırıldı

    -2008 yılı civarında TSK'da milliyetçi ve vatan sever subayların tasfiyesine neden olan bugün kumpas davalar olduğu her kesim tarafından kabul edilen Ergenekon ve Balyoz davaları başladı.Binlerce vatan evladının TSK'dan tasfiyesi sağlandı

    -2008 yılından itibaren artarak harp okullarının denetimi fetö'nün eline geçti.Bu okullardan fetöcü olmayan Subay adayları 'şok mangaları' adı verilen işkence yöntemleriyle okullardan ayrılmaları sağlandı.Direnenler ise sahte çürük raporlarıyla elendi.

    -2008'den itibaren devletin tüm kademelerinde fetöcü ve floresan partili olmayan memurlara yönelik tasfiye süreci de başlatıldı.Hemen hemen tüm kurumlarda haksız görevden almalar,pasif görevlere çekmeler,emekli edilmeler yaşandı.Bu gerçeği geçen yıl içlerinden biri ''Benim kadrolarım mı vardı da fetöyle isteyerek ittifak oldum.Bir müsteşar,bir genel müdür atayabilmek için kanunlar ve yönetmelikler gereği 15-20 yıl beklemem gerekiyordu.Biz bu kadar bekleyemezdik.Bu nedenle fetöcüler ile kemalistleri birbirine kırdırarak kendi adamlarımıza kadro açtık'' şeklinde konuşarak itiraf etmişti

    -ÖSYM'nin yaptığı tüm sınavlarda soru çalma olayları sıradanlaştı.Ülkenin en iyi üniversitelerine haketmeyen binlerce genç sokuldu ve mezun edildi.Bugün devlet kadroları bunlarla dolu

    -2011'de Suriye'de iç savaş çıkartıldı.Türkiye yeni bir göç dalgasından korunmak ve sınırlarının ötesinde terör oluşumlarına izin vermemek için iç savaşın büyümemesi yönünde tavır koyması gerekirken iç savaşı körükleyen Amerika ve Avrupa'nın safında yer tuttu.Sonuçta önündeki on yılı öngöremeyen zihniyet nedeniyle Suriye'de bataklığa kasten sokulduk.Ülkemize milyonlarca Suriyelinin gelmesine göz yumuldu.2016'da Avrupa ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde ülkemizden Avrupa'ya sığınmacı geçişini durdurduk.Adeta Avrupa'nın sınır jandarması olmayı kabul ettik

    -Tüm milli fabrikalarımız sudan ucuza yandaşlara satılarak peşkeş çekildi

    -'Kindar ve Dindar' bir nesil yaratmak amacıyla İmam Hatip lisesi açma yarışı başlatıldı.2012'de bu liseleri doldurabilmek için 'genel liseleri' yani düz liseleri kapattılar.Doluluk sağlanamayınca var olan Anadolu liselerini dahi İmam Hatip liselerine çevirdiler.En sonunda da gençleri zorla bu liselere gönderebilmek için 2017'de lise giriş sınavlarını ve tercih sonuçlarını imam hatiplerin lehine olacak şekilde değiştirdiler

    -İmam hatiplerin yanında cemaatlerin ve tarikatların önü sonuna kadar açıldı.1924 Tevhid-i Tedrisat kanunu ile kapatılan ve yasaklana medreseler bu cemaatler ve tarikatlar adı altında yeniden açılmaya başlandı.Bu medreselerden mezun olan çocukların ve gençlerin üniversitelere girmesi dahası devlette memuriyet elde etmelerinin de önü açıldı.


    Bu maddeler daha da çoğaltılabilir.2002'den beri planlı ve sistematik bir şekilde Türkiye'nin;


    -Toplum yapısı

    -Devlet örgütlenmesi

    -Rejimi

    -Kültürü

    -Demografik yapısı

    -Eğitim anlayışı

    -TSK'da bulunan Subay profili


    Büyük bir dönüşüm halinde.Türkiye'ye gelen bu sığınmacılarda bunun bir parçası.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 28 Temmuz 2021; 12:56:18 >




  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    İnsanoğlu sadece kendisini düşünür ve benmerkezci bir varlıktır. Ömrünün sonuna yetecek kadar paran varsa kendinden başka hiçbir şey, hiç kimse umurunda olmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aragorn Elessar

    İnsanoğlu sadece kendisini düşünür ve benmerkezci bir varlıktır. Ömrünün sonuna yetecek kadar paran varsa kendinden başka hiçbir şey, hiç kimse umurunda olmaz.

    O profili insanoğlu diye genellemekten ziyade; o profile 3. Dünya ülkelerindeki insanoğlu diyelim  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.