Şimdi Ara

Mulholland Çıkmazı/Mulholland Dr. Filmini İzleyip Anlayan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, David Lynch'in yönetmenliğini yaptığı Mulholland Çıkmazı filmini 3 4 defa izlememe rağmen, filmin sürekliliğini bir türlü algılayamadım. Anladığım tek şey Hollywood'u iğnelemesi.
    Bunun dışında film ile ilgili görüşü olan var mı?



  • Aşağı linkteki yazıyı ben yazdım. Bir nevi yardımcı olur;

    https://eksisozluk.com/entry/35890775
  • Hocam şunu fark ettikten sonra her şey çözülüyor.


    Film başlangıcından kovboyun Diane'i uyandırmasına kadar bir rüyayı anlatıyor. En basit şekliyle Diane (Rüyada adı Betty), Camilla'ya(Rüyada Rita) bir zamanlar aşık, fakat Camilla bunu terk edip yönetmen Adam ile evlenmeye karar veriyor vs. Diane ise bu durumu çok fazla içselleştirdiği için hayatındaki insanların içinde bulunduğu bol imgeli bir rüya görüyor. Filmin uyanık kısmında Diane partide kendisine donuk bakışlar atan bir İtalyan amcayla göz göze geliyor. Rüyada ise bu amcayı bir espressoyu bile beğenmeyen İtalyan mafyası şeklinde görüyor. Rüyadaki bu tarz imgeleri kendin bulmaya çalışırsan daha zevkli olur.




  • Bu adamın filmlerini zaten anlamakta zorlanıyorum.Bütün filmleri aynı.Bu filmi 2 defa izledim ve daha fazla zorlamadim kendimi.Bazı sahneler fena degildi ama :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 45-50 dk. kadar izledim fakat bişey bulamayınca bıraktım. Normalde bu kadar süre içerisinde filmin biraz ışık vermesi beklenir. Vermezse sonradan vereceği ışık kendinin olsun 1,5 saat kadar bir zamanı tasarruf ettim diye düşünüyorum. Zararın neresinden dönersen kardır
  • gerçekten çok karışık bir film ama bu tarz içinden çıkılamayan filmleri seven biri olarak defalarca izlemekten keyif aldığım bir film. Arkadaşların açıklamarını da okudum biraz daha aydınlanmış oldum
  • adam filmi anlamamamız için çekmiş sanki
  • filmle ilgili ayrıntıları okumadan anlayanı dövüyorlar zaten buralarda!

    ilk izleyişimde filmin sonunda eee ne oldu şimdi ... koyum diyerekten laptobun ekranıyla baya bir bakışmıştık.2.kez izlemekte zor gelince tikerler böyle aşkın ızdırabını diyerekten yukarıda arkadaşın verdiği linklerden açıp okumuştum.

    aynı şeyler yönetmenin diğer filmi ve mulholland çıkmazından daha bir fantezi ürünü olan lost highway içinde tamamen geçerlidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi walt09 -- 16 Ocak 2015; 14:03:33 >




  • Aslında bu filmden zevk almaya başladım sanki 5-6 kez daha izlersem konuyu kavrayabilirim diye düşünüyorum
  • Ed Wood kullanıcısına yanıt
    yazınızı okudum hocam ve filmi yakın zamanda bir daha izlemeye karar verdim
  • Ed Wood kullanıcısına yanıt
    filmden sonra biraz araştırma yapmadan tam olarak anlayamadım sorun bende mi dedim ama değilmiş neyse ki lost highway gibi yine mükemmel bir lynch filmi olmuş


    eline sağlık çok iyi anlatmışsın hocam@Ed Wood
  • quote:

    Orijinalden alıntı: obili

    45-50 dk. kadar izledim fakat bişey bulamayınca bıraktım. Normalde bu kadar süre içerisinde filmin biraz ışık vermesi beklenir. Vermezse sonradan vereceği ışık kendinin olsun 1,5 saat kadar bir zamanı tasarruf ettim diye düşünüyorum. Zararın neresinden dönersen kardır
    Bu filmin ya konusu yok ya da ben bulamadım . 5 yıl önce sarmayan filmi bu sefer inat edip bitirdim Benim açımdan mükemmel olmasa da , fena da sayılmayacak bir yapım. Film biraz daha kısa olup olaylar biraz daha hızlı akıtılsa ilk denememde bırakmazdım . Özellikle başlardaki durağanlık benim gibi tez canlılara biraz itici geliyor. Herkese hitap etmeyecek ama izledikten sonra da pişman etmeyen bir film. Yine de filmin beyin mıncıklayan diye tabir edilen türden olduğunu bilip , aranız yoksa bulaşmayın Bilmeden izleyip de "ne izledim lan ben" modundaysanız eğer , yukarıda @Ed Wood hocam güzel bir açıklama paylaşmış . Benim de dikkat etmediğim 1-2 noktaya değinmiş ... teşekkür ederiz .




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.