adam cevap bile yazmamis demek ki kurtulmus bu virusten. insan bi yazar durumu soyler demi ama biz burda neciyiz...
format atmadan önce bilgisayardaki bütün dosyaları silip öyle format at sonra nortonu yukleyip silmeye calıs baktın hala duruyor gene bütün dosyaları sil bu seferde avast ı yukleyip tekrar bak sorun cözülecek antivirüs programlarından birinden de geliyor olabilir
virüs programı kurulduktan sonra kendini resetliyor ya orda esc ye basıp cıkma ordayken silmeyi dene tek tek ben bugun 136 tane trojanı imha ettim
quote:
Orjinalden alıntı: nurettin
adam cevap bile yazmamis demek ki kurtulmus bu virusten. insan bi yazar durumu soyler demi ama biz burda neciyiz...
+1
adamin bellike de makine tamamen bitti ve giremiyor nete hemen yargilamamak lazim
quote:
Orjinalden alıntı: futi_fincir
virüs programı kurulduktan sonra kendini resetliyor ya orda esc ye basıp cıkma ordayken silmeyi dene tek tek ben bugun 136 tane trojanı imha ettim
hocam durum seninkinden farklı belli..
quote:
Orjinalden alıntı: nlty2000
Arkadaşlar şu anda makinamda Kaspersky(update oluyor), SpySweeper, ZoneAlarm, SpywareDoctor, MicrosoftAntiSpyware, Avast aynı anda çalışıyor ve bir virüs/spy/trojan var, Task Manager'ı açtırmıyor, Norton'u çalışırken kapatıyor. Hatta şu anda yenilerini indiriyor durmadan. Kaspersky uyarıyor am silemiyor. İmzamdaki Netconf32 ya da onunla birlikte gelen bir program olması olası. Buyrun çözüm önerilerinizi bekliyorum. Gerçekten çözebilen olursa kendisine bir notebook HDD bedeli olan 100TL yi hediye edebilirim.
Sakın format filan demeyin, güvenli mod da demeyin. kırk bin kere denedim. Norton dahil toplam 7 antivirüs bu malware'i -her ne ise- silemiyor. Norton Wipe ile HDDyi Wipe yaptım yine olmadı.
eğer halen çözemediysen sen al o pc yi yanima getir (istanbul)
05354149355 ara ben sana adres veririm.
Cevap yazan herkese çook çok teşekkür ederim. Şehir dışındaydım, o yüzden cevap yazamadım. Bütün antivirüsler vb. duruyor. Explorer açacak RAM kalmadığı için 2 ye indiriyorum. Zone Alarm ve Kaspersky kalıyor çalışan.
Herneyse, format fdisk vb. traş. Her türlü fat32, ntfs, dos'tan dosya silme vb. hepsi denendi. Şu anda internetteyim, sağlıklıyım, ama bir sonraki virüs nöbeti ve Task Manager'la birlikte Norton'un kapanıp çatır çatır full speed upload başlaması(?) an meselesi. Zaten tam kurtulduğumu sandığım anda bu dediğim olunca açtım bu konuyu. Zone Alarm da, Avast da benzer uyarılar veriyor. Filanca IP'den "erişim" ya da "attack" engellendi şeklinde. Bu IP de hemen her zaman 85.101... diye başlıyor.
Bu harddiski USB ile işyeindeki makinaya taktım, Trendmicro'nun sitesinden online test yaptım, virüs çıkmadı. Sonra Norton Wipe yaptım, Wipe'ın da silemediği dosyalar oluyor, anlamadım. System Volume Information diye klasör kalıyor. Win XP kurulum CD'si ile partition yaparken 8MB lik kısmın hiç bir zaman partition'a dahil olmadığını görüyorum. Bu mudur püf noktası? Orada mı virüs? Orası da Read-Only filan mı? Direk sallıyorum yani, aklıma başka bir şey gelmiyor.
Test için, tekrar ediyorum TEST İÇİN orijinal Windows CD si dışında ki ayrı kopya Windows XP denedim, sonuç değişmedi.
Şu anda eTrust ile online test yapıyorum, daha sonra Kaspersky-antihacker indirip onunla deneyeceğim. Sonuçları yazacağım merak etmeyin. Hijack this sadece "browser hijacker"larda işe yarıyor. Bu arada virüs mü trojan mı bilmiyorum, sadece zarar verdiğini görüyorum. Saygılar.
8mb'lık kısım başka bir partition ve aktif gözükmez
merhaba arkadasim sende bulunan bir torjandir ve gercek adi da W32/Tilebot-B bunu silmen icin sana bir antivirus programi tavsiye derim sadece bunun icin degil trojanlar icin bircok basari kaydetmis bir program sophos antivirus kullanimi gayet basit ve kasmaz otur viruslerin neyi nerde yaptigini tam takip eden bir program arkadaslar sizlerede oneririm saygilar
merhaba arkadasim sende bulunan bir torjandir ve gercek adi da W32/Tilebot-B bunu silmen icin sana bir antivirus programi tavsiye derim sadece bunun icin degil trojanlar icin bircok basari kaydetmis bir program sophos antivirus kullanimi gayet basit ve kasmaz otur viruslerin neyi nerde yaptigini tam takip eden bir program arkadaslar sizlerede oneririm saygilar
dostum o mesafeden nasıl anladın zararlının cinsini hayret ettim.. trojan ha? benim tavsiyemde, güvenli kipte mcafee enterprise 8.0i ve ewido anti malware ile tarama yapmandır. Güncellemeyi unutma taramadan önce.
o 8mb.lik kısmın kalması normal bi olay
birde anti-vir.ler bilgisayarindaki şu dosya zararli diye göstermiyor mu? eğer sadece ip attack yiyosan bilgisayarinda trojan olmasada o uyarıları alabilirsin. birisi ip scan yapsa bile (yeni sende trojan varmı diye arama) firewall programları uyarı verir.. zaten uyarı vermesi o atağın engellendiğini söylemesidir.
tabi task-manager olayın varmış bilgisayarinda bişiler var demek ki..ama format atınca silinmemesi gibi bi olay olamaz zannedersem..harddiskinde bad sector olabilir böle bi durumda başka da bişi olabiliceğini düşünmüyorum. formatla herşey gider.
eğer formata rağmen gitmiyosa bayosa girmiş olmalı virüs girdikten sonra pc yeniden başladımı böle bişe sezdinmi.Elektriği tamamen kes tabi önce bi diskete bayosun güncel halini indir daha sonra disketten başlayıp bayosunu baştan kur
O kadar virüs/spay programını makinaya yüklersen tabiyki bir sonuç alamazsın bir antivirüs programı ve birde spay programı yükleyip taratsaydın daha iyi olurdu.Ayrıca format atıpta hala sorun devam ediyorsa bence yükleme yaptığın programları veya cd leri kontrol et derim.
artık crack/warez siteleri çok feci olmuşlar, ne zaman birşey arasam sürekli ANTIVIR programım trojan yakalıyor..
internet yavaş yavaş afrikanın balta girmemiş ormanlarına benzemeye başlıyor, dikkat etmezsen adamı yerler yutarlar haberin olmaz walla
quote:
Orjinalden alıntı: antique
artık crack/warez siteleri çok feci olmuşlar, ne zaman birşey arasam sürekli ANTIVIR programım trojan yakalıyor..
internet yavaş yavaş afrikanın balta girmemiş ormanlarına benzemeye başlıyor, dikkat etmezsen adamı yerler yutarlar haberin olmaz walla
+1 Artık korkudan Donanım Haber, Mynet ve NTVMSNBC'den başka siteye giremiyorum. Geçen hafta sağlam bir virüs yedim aklım başıma geldi. Avast delirdi. C:'de onlarca gizli dosya çıktı (Setup falan) Saatin yanında garip garip işaretler çıktı
Hemen çaktım formatı
Keşke Benim pC'yee Böyle bişi bulaşsa deli karizma oluyor
Yaaa bildiğim kadarıyla aynı türden bazı Anti virüs programları birbirleri ile aynı anda çalışınca çakışıyor ve birbirlerini virüs olarak görüyor........ Şimdi aynı anda bu kadar fazla programı ( aynı özelliklere sahip olan) çalıştırmak saçma değil mi........
Belki de Anti virüsler birbirlerini virüs olarak görüyor..........