Şimdi Ara

Mükemmel bir hamburger tarifi benden, dikkat BİM içerir! SS geldi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
6
Favori
44.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar, bu akşam yaptığım ve fotoğrafını çekemeden yediğim o leziz şeyi sizlere tarif edeceğim.

Malzemeler:

-Bim'de satılan 6lı susamlı hamburger ekmeği
    -Bim'de satılan yuvam 5li hamburger köftesi
    -Kaşar peyniri
    -Mayonez
    -Marul
    -Tuz

Yapılışı:

Köftelerimizi üstünde yazıldığı şekilde yağda kızarmak üzere bırakıyoruz, bu sırada hamburger ekmeğimizi ortadan ikiye bölüyoruz. Köftelerimizi kontrol ediyoruz, bu sırada kaşar peynirimizden 4 ince dilim kesiyoruz. Ekmeğin altta kalan kısmına mayonez sıkıyoruz. Üstüne önceden yıkayıp hazırladığımız marulları seriyoruz. Keyfe göre üstüne tuz ekliyoruz. Ardından pişen hamburgerlerden birini alıp marulların üstüne koyuyoruz ve kaşar peyniri dilimlerinden 2 tanesini alıp köftenin üstüne koyuyoruz. Diğer köftemizi de üstüne koyup sonra diğer 2 dilim kaşar peynirini köftenin üstüne koyuyoruz. Bu sırada çoktan tost makinemizi çalıştırmış olmamız lazım. Hamburgeri dikkatlice tost makinesine koyuyoruz ve fazla bastırmadan bekliyoruz. Ekmeğin üstünde tost makinesinin şekli çıkınca ve kabuk hafif sertleşince hamburgerimizi alıyor ve soğumadan afiyetle yiyoruz.

Yarın akşam yine yapıp yiyeceğim, ama bu sefer fotoğraflarla geleceğim

Afiyet olsun.

Diğer öneriler:

Turşu

quote:

Orijinalden alıntı: Kaká Leite

Hocam ben yaptığımdan biliyorum.Salatalık turşusu çok güzel gidiyor.Ama fazla olmayacak minik 1 tanesini parçalayıp atınca çok güzel bi aroma bırakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AssistForte -- 8 Eylül 2011; 12:38:39 >

• bende yapaym bari aynısını yarın bende eklicem :) buraya
  • Bildiğimiz çizburger tarifi bu? allaalla.gif
  • acıktım
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLkenAuGe

bende yapaym bari aynısını yarın bende eklicem :) buraya

Tahmin edemeyeceğim kadar güzel bir tat oluştu. Normalde tost makinesine koymadan ve tuz eklemeden yerdim, bu ikisi çok değiştirdi tadını.
  • Toplam harcayacağımız para miktarı ne hocam ?
  • Kornişon turşu da olmalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GencFenerLy

Burgerda yesen daha hesaplıydı ne anladık bu işten

Hayır, aldığın malzemeler toplamda 15 TL tutar en fazla, bu malzemelerle 6 tane hamburger yapabilirsin.

quote:

Orijinalden alıntı: Debaser

Bildiğimiz çizburger tarifi bu? allaalla.gif

Ama ev yapımı

quote:

Orijinalden alıntı: YuSuFBuLDu

Toplam harcayacağımız para miktarı ne hocam ?

Hocam fişe baktım ama atmışım. Küsüratsız hatırladığım kadarıyla 5li hamburger köftesi-donmuş yuvam- 3.60 TL, ekmek ise 6lı ve 1.65 TL olması lazım. Kaşar peyniri ve mayonez evde vardı, zaten onlar tek sefer almalık, uzun süre gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AssistForte -- 8 Eylül 2011; 0:15:46 >

• Fakirliğin alemi yok al bir steakhouse menü
  • MESAJIMI BULUNA 5 KURUŞ !
  • SS yoksa tutmaz bu konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onz

Fakirliğin alemi yok al bir steakhouse menü

Yanlış kişiye söyledin bunu dostum

quote:

Orijinalden alıntı: moyku

SS yoksa tutmaz bu konu.

Yarın sabah yada akşam gelecek ssler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AssistForte -- 8 Eylül 2011; 0:17:57 >
  • normal hamburger işte hosta piknik gibi biraz :D
  • Tarife tat turşu'yu da eklemelisin hocam(bimde yok gerçi)
  • quote:

Tarife tat turşu'yu da eklemelisin hocam(bimde yok gerçi)

Hocam turşu sevmiyorum ben. İsteğe göre eklenebilir tabi. Salça, sütlü mısır gibi eklemeler yapabilirdim yada bazı baharatlar, ama tadın bozulacağından korktum.
  • Zehirlenmiyek ?

Ayrıca SS'siz konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: AssistForte

quote:

Tarife tat turşu'yu da eklemelisin hocam(bimde yok gerçi)

Hocam turşu sevmiyorum ben. İsteğe göre eklenebilir tabi. Salça, sütlü mısır gibi eklemeler yapabilirdim yada bazı baharatlar, ama tadın bozulacağından korktum.

Hocam ben yaptığımdan biliyorum.Salatalık turşusu çok güzel gidiyor.Ama fazla olmayacak minik 1 tanesini parçalayıp atınca çok güzel bi aroma bırakıyor.
    *....
    şeklinde yazılabilir o tarz öneriler.
  • Toplam ne kadara geldi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abyss

Toplam ne kadara geldi?

5 TL'ye yakın köfte ve ekmek, diğerleri tek sefer alıp uzun süre kullanabileceğin şeyler. Kaşar peyniri, mayonez gibi. Bim'den en fazla dediğim malzemelerle 15 TL'ye çıkarsınız. Bu da size 6 adet hamburger demek. 2. ve daha sonraki alışverişler kaşar peyniri ve mayonez bitene kadar 5 TL

@Kaká Leite, ekledim hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AssistForte -- 8 Eylül 2011; 0:39:40 >
  • eskisi gibi değil yuvam'ın köfteleri. çabuk kuruyo ve lezzetsiz.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.