Burda duyduğunuz güzel ayarları(lafı koyma) falan paylaşalım. Lafı gediğine oturtan kişileri hayranlıkla ve saygıyla analım.
Ben başlayayım.
Nef'i idama mahkum edilmiştir. Ancak Nef'i çok iyi bir şair olduğu için infazından vazgeçilmiştir.Padişaha gönderilecek belge yazılırken Nef'i de oradadır.Belgeyi bir zenci yazmaktadır ve kâğıda mürekkep damlatır.Nef'i de bu olay üzerine "Mübarek teriniz damladı efendim" diyerek yaşama şansını kaybetmiştir.
tahir efendi bana kelp demiş iltifatı bu sözde zahirdir, maliki mezhebim benim zira, itikadımca kelp tahirdir.
tahir: temiz demek ve adamın ismi de tahir. yani burda nükte yapılmış.
Nef'i idama götürülürken Bayram Paşa "Babama selam söyle!" demiştir. Nef'i de "Ben validenizin olduğu yere gidiyorum." demiş, giderayak ayar vermekten geri kalmamıştır.
Büyük bir hiciv ustasıydı Nef'i.
Fuzuli'nin verdiği ayarda muhteşemdir.
Fuzuli ile Bağdatlı Ruhi yürümektedirler. Ordan bir köpek geçer. Bağdatlı Ruhi Fuzuli'ye laf sokmaya çalışır.
B.R- Bu it burda fuzuli. (bu it burda gereksiz demek isterken Fuzuli'ye dokundurmak istemiş.)
Fuzuli- Vur kafasına kafasına çıksın kıçından ruhi. (ruhu çıksın anlamında demiş ve Bağdatlı Ruhi'ye de lafı oturtmuştur.)
Bir de Kemal Sunal'ın Metin Akpınar'a verdiği ayar vardır.
M.A- Kemal, sen güldürürken düşündürmüyorsun. Sen sadece güldürüyorsun. Ben hem güldürüp hem düşündürüyorum.
K.S- Haklısın Metincim. Seni izlerken hem gülüyorum hem düşünüyorum " Ne olacak bu Metin'in hali?" diye.
Deniz Baykal'da güzel bir ayar çekmiş zamanında başbakana...
Dünya nimetlerine ehemmiyet vermeyen yaşayış ve felsefesiyle ünlü filozof Diyojen, bir gün çok dar bir sokakta zenginliğinden başka hiçbir şeyi olmayan kibirli bir adamla karşılaşır. İkisinden biri kenara çekilmedikçe geçmek mümkün değildir. Mağrur zengin, hor gördüğü filozofa:
- `Ben bir serserinin önünden kenara çekilmem` der. Diyojen, kenara çekilerek gayet sakin şu karşılığı verir:
- `Ben çekilirim.`
Yavuz Sultan Selim, birçok Osmanlı padişahı gibi sefere çıkacağı yerleri gizli tutarmış. Bir sefer hazırlığında, vezirlerinden biri ısrarla seferin yapılacağı ülkeyi sorunca,
Yavuz ona: - `Sen sır saklamayı bilir misin?` diye sormuş.
Vezir: - `Evet hünkarım, bilirim` dediğinde, Yavuz cevabı yapıştırmış: - `İyi, ben de bilirim.` -----
Sokrat Ölüme mahkum edildiğinde, eşi:Haksız yere öldürülüyorsun, diye ağlamaya başlayınca, Sokrat:Ne yani, demiş. Birde haklı yere mi öldürülseydim!
C.Ronaldo: Tanrı beni size nasıl futbol oynanacağını öğretmek için gönderdi! Messi: Ben öyle birini gönderdiğimi hatırlamıyorum.
Dünya nimetlerine ehemmiyet vermeyen yaşayış ve felsefesiyle ünlü filozof Diyojen, bir gün çok dar bir sokakta zenginliğinden başka hiçbir şeyi olmayan kibirli bir adamla karşılaşır. İkisinden biri kenara çekilmedikçe geçmek mümkün değildir. Mağrur zengin, hor gördüğü filozofa:
- `Ben bir serserinin önünden kenara çekilmem` der. Diyojen, kenara çekilerek gayet sakin şu karşılığı verir:
- `Ben çekilirim.`
nasıl koymuş be
quote:
Orijinalden alıntı: Mojo Moog
quote:
Orijinalden alıntı: Miralge
- `Ben çekilirim.`
nasıl koymuş be
o lafın orjinali müslüm babaya aittir
İlkokul 8 de din dersim her zaman kötüydü . Tabi hoca davranış notumuda düşük veriyordu. Burları geçelim Hoca bize ayetel kürsi ' yi ezberlememizi istedi sonra mucizelerini falan anlatmaya başladı . Konuşma aynen böyle başladı : -Ayetel kürsi ' yi yola çıkmadan önce 7 kere okursak dört bir yanımızdan gelicek tehlikelere karşı tedbir almış oluruz. Bakın ben bi trafik kazası geçirdim . Tabi yola çıkmadan önce 7 kere Ayetel Kürsi 'yi okumuştum.Bir an gözüm dalmış karşıdan gelen araba korna çalınca kendime geldim son anda direksiyonu kırdım ve insanları zarara sokmayacak bir yere çarptım.Benim burnum bile kanamadı . Arkadaş : Hocam nereye çarptınız ? Ben : Sehpanın kenarına çarpmıştır . Sonuç din dersim 3 geldi
(bkz:necip fazıl kısakürek)
baykala koptum
quote:
Orijinalden alıntı: alimnr
C.Ronaldo: Tanrı beni size nasıl futbol oynanacağını öğretmek için gönderdi! Messi: Ben öyle birini gönderdiğimi hatırlamıyorum.
Bugün duydum bunu
Arkadaşlar mükemmel ayarlar dedim, usta kişilerden örnekler verdim. Lütfen kendi başınızdan geçen olayları buraya mükemmel ayar diye yazmayın, röce edeceğim. yok hocaya şunu dedim, yok kıza şu ayarı verdim.... Lötfen.
quote:
Orijinalden alıntı: Vladiswar Arkadaşlar mükemmel ayarlar dedim, usta kişilerden örnekler verdim. Lütfen kendi başınızdan geçen olayları buraya mükemmel ayar diye yazmayın, röce edeceğim. yok hocaya şunu dedim, yok kıza şu ayarı verdim.... Lötfen.
Sildik gitti. Bu kadar dert etmene gerek yoktu:) iyi forumlar
Bir toplantıda zamane gençlerinden biri güya Mehmet Akifi küçük düşürmeye çalışıp :
-Af edersiniz siz baytar mısınız demiş ?
Mehmet akif hiç istifini bozmadan şu cevabı vermiş:
-Evet,bir yeriniz mi ağrıyordu...
Ben Mehmet Akif'ten devam edeyim. Yine bir gün sakalından dolayı Mehmet Akif'i küçük düşürmek isteyen biri: Hayrola Akİf bu ne hal maymuna dönmüşsün? Cevap : Öyleyse arkamı döneyim.
Yine Mehmet Akif bir yerde abdest aldıktan sonra kendisine uzatılan havlunun bir hayli kirlenmiş olduğunu görünce; "İstemem yeni abdest aldım" demiş.