Şimdi Ara

Mühendislik yerine fizik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
5
Favori
5.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aşağıya faydalı olacağını düşündüğüm linkleri bırakıyorum.
    Hala araştırıyorum düşünüyorum ama buraya sorduğum soruların çoğunun cevaplarını da aldım.
    Aşağıda yanlış düşündüğüm kısımlar olabilir, fikirler değişir sonuçta :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suker2021 -- 20 Ekim 2020; 13:36:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Akademisyen olmayi isteyen ya da olmakta sorun gormeyen insanlar ugrasacak.
    Fizik okuyup ne olmayi dusunuyorsunuz? Ciddi soruyorum. Teorik fizik okuyup hangi alanda is bulmayi umuyorsunuz akademisyenlik haric?
    Belli basli sirketlerin projelerinde yer alabilirsiniz, bu da zor, cunku kimse artik tek vasfı olan eleman almıyor. Seni ise alacagina muhendisi aliyor, akademisyeni de danisman atayip daha az para odemis oluyor.
    Yuksek ihtimalle akademisyen olacaksin, ondan da cekiniyorsan hic girme bu topa diyorum. Ha akademisyen olmayi sorun etmem ama baska bir alanda calismak istiyorum dersen o zaman baska. Belki cok basarili olur, cesitli projelerde yer alirsin. Egitmenlik yapmak zorunda kalmazsın ama kimse sana bunun garantisini veremez.
  • Akademisyen olma hedefin yoksa temel bilime bulasmani onermiyorum.

• Hocam ben bulaşmayacağım o bulaşmayacak kim uğraşacak ki o zaman bunlarla?

• Arkadaşım mühendisliği bıraktı, fizik okuyor. Fiziği gerçekten sevdiği için okumaktan memnun, ortalamasını yüksek tutmaya gayret ediyor ki akademisyenliğe devam edebilsin. Sana kalmış yani, yapabilirsin.
  • Akademisyen olmayi isteyen ya da olmakta sorun gormeyen insanlar ugrasacak.
    Fizik okuyup ne olmayi dusunuyorsunuz? Ciddi soruyorum. Teorik fizik okuyup hangi alanda is bulmayi umuyorsunuz akademisyenlik haric?
    Belli basli sirketlerin projelerinde yer alabilirsiniz, bu da zor, cunku kimse artik tek vasfı olan eleman almıyor. Seni ise alacagina muhendisi aliyor, akademisyeni de danisman atayip daha az para odemis oluyor.
    Yuksek ihtimalle akademisyen olacaksin, ondan da cekiniyorsan hic girme bu topa diyorum. Ha akademisyen olmayi sorun etmem ama baska bir alanda calismak istiyorum dersen o zaman baska. Belki cok basarili olur, cesitli projelerde yer alirsin. Egitmenlik yapmak zorunda kalmazsın ama kimse sana bunun garantisini veremez.

• Eğer fizik okuyup harbiden bir bilim adamı olmak istiyorsan yurtdışını hedeflemelisin dostum

• fiziği gercekten seviyorsan okumalısın.maddi olarak mühendislikle çok farkın olmaz.ha kaygın olursa fizik mühendisliği oku itüde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lordemircan L kullanıcısına yanıt
    Maddi olarak muhendislikle nasil cok farki olmuyor? Fizik vs Fizik Muhendisliği mi diyorsun? EE ile ciddi bir maas farki olur cunku eger iyi bir EE muhendisinden bahsediyorsak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arandiel -- 10 Mayıs 2020; 15:46:41 >
  • Fizik okumak istiyorsan Boğaziçi Bilkent en en kötü ihtimalle ODTÜ
    Ayni zamanda müthiş bir ilgi gerekiyor o ilgi yoksa bölümü birakirsin
    Akademisyenlik düşünüyorsan tamam ayni zamanda firmalara projelerde destek olup ek gelir saglayabilirsin ama clddi anlamda okuması en zor bolumlerdendir
    Ülkedeki çoğu fizikçi zaten fizik bilmiyor
    Sen fizik istiyorsan yanına İngilizceni almancani koyup yurt dışı heddflemen kısacası unide çok çalışman lazim

Kaygı duyarsam fizik konusunda direk istediğim mühendisliği okurum fizik mühendisliğine pek kaymam sanırım. Temel bilim okuyup neler yapabileceğime bir bakmam lazım yüksek lisans yapmam gerekir zaten büyük ihtimalle

• odtü ee mezunu tabiki fizik mezunundan daha çok kazanır ancak çoğu mühendislikle alacağı maaş konusunda farkı çok olmaz
  • Akademisyenden kastınız nedir tam olarak? Sadece derslere girip çıkan bir eğitimciyse hayır,olmak istemem. Ama bir yandan araştırma yapıp bir yandan da gerçekten büyük şirketlerde projelerde yer alan fizikçiler de var. Yapması güç evet, o yüzden tereddütteyim zaten. Ama boğaziçi ya da koç gibi üniversitelerde okuyup kendimi geliştirirsem bence şansım var diye düşünüyorum

Yaaaaaaaani oluyor aslında. Akademisyen olana kadar temel bilim mezunları adam gibi para kazanmıyor. Akademisyen olmak için de alanındakilerle müthis bir rekabete giriyorsun dogal olarak. Muhendis kendini biraz bile gelistirse elle tutulur bir maas aliyor, en kotu dukkan falan aciyor benim etrafimdakiler.
    Ozellikle Amerika'da parası olmayan adam direkt PhD falan yapmıyor mesela. Hocaların ogrenci projesi caldigi da gorunmemis bir sey degil. Edison bunu yapti mesela, yaninda calisan ogrencilerden birinin projesini calip patentini aldi, bu ogrenci sonunda kendini astı.
    Yurt disinda da muthis ilgi gormuyor temel bilim.

• Fiziğe gerçekten çok ilgi duyuyorum küçüklüğümde de ilgi duyardım aslında. Yurt dışında yüksek lisans yapabilirim ama sonrasında kendi ülkeme dönmek isterim kendi ülkeme faydalı olmak isterim fizik okuyacaksam.Her bölümün kendine göre bir zorluğu var tabi ki. Önemli olan sevdiğin bölümü bulup da zorluğunun bile tatlı gelmesi olmalı bence. Henüz tam karar verebilmiş değilim bölümden birileriyle de konuşacağım bir ara

• Hocam dediğim gibi yüksek lisansı dışarda yaparsam da geri dönmek isterim sanırım. Hayatımı yurt dışında geçirmek istemem çoğu insanın aksine.

• Vizyonunu geniş tut hocam başka bir şey demeyeceğim

• hocam zor ya bizim ülkede bilim dalları pek ilgi görmüyor
    1 tane bile tanınmış
    fizikçi
    kimyager
    biyolog
    arkeolog
    antropolog
    isimi söyleyebilirmisin :(
  • BOUN Fizik imkan olsun, kadro olsun, baglanti olsun cok cok iyi. Ivy League okullariyla benzer sekilde isleniyordu dersler son baktigimda.
    Ama belli bir kesime girip temel bilim secenlere burs mu ne veriyorlar, o yuzden ilgisi cok olmayan iyi dereceli ogrenciler secebiliyor bu bolumu. Dusuk bir yerden bir anda 6000'e firladi diye hatirliyorum.
    Bir de MIT ve Harvard'ın cok fazla derslerini izledim, Feynman kitaplarindan fizik calistim birkac yil. Ben de kuramsal fizikle ilgileniyorum yani. Tek sorun benim matematikten hoslanmamam.
    Matematikcilerden daha fazla matematik ile hasir nesir olacaksin, bilgin olsun.

• Mezunların listesini de şöyle bırakayım dedim eski olabilir belki ama çoğu güzel yerlerde

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.