Şimdi Ara

MÜHENDİSLİK YAZACAK ARKADAŞLARA ÖNERİLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
4
Favori
3.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • devlet üniversitesi yazacak arkadaşlar boğaziçi-odtü-itü-ytü-hacettepe üniversitelerinden herhangi birinde makina-elektronik, bilgisayar ve endüstri mühendisliği okuyabilir.ama okurken yazılımda kendinizi geliştirmek kaydıyla bu bölümleri tercih edin.
    özel üniversite yazacak arkadaşlara tavsiyem koç-bilkent-sabancı-tobb-özyeğin(sıralamanız bu şekilde olsun).yine sanayi ve bilişimle alakalı bir bölüm tercih ediniz.not ortalaması bu bölümlerde oldukça önemlidir.not ortalamasının kurumsal firmalarda açtığı kapıları görünce anlayacaksınızdır.
    türkiyede bu top üniversitelerin haricinde en fazla ege-dokuz eylül-osmangazi-anadolu-gazi-marmara vb. büyükşehirlerde kurulmuş köklü bir geçmişi ve saygın öğretim üyeleri olan üniversitelerde iyi eğitim alabilirsiniz.gerisi size kalmış.kendini geliştirme ve üst düzey referanstır(torpil).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garrisonun Kuklası -- 10 Şubat 2021; 22:36:24 >

• Hocam itü endüstri hakkında düşünceleriniz neler?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam peki kimya muhendisliği hakkında görüşünüz nedir boğaziçi veya odtü hata mı olur ?
  • arkadaşlar sırf boğaziçi diye sevmediğiniz bir bölüm tercih etmeyin.puanınız yetmiyorsa ikamesi olan bölüm odtüde varsa orayı tercih edin.
  • Endüstri mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz bilgisayar olmazsa endüstri yazacağım

• hocam ytu insaattayim makineye gecmeli miyim veya mimarlik vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HaxhiaN kullanıcısına yanıt
    endüstri mühendisi okuyacaksınız bir sanayi kentinde okumanız gerekiyor.üniversitelerle koordinasyon halinde olan pek çok sanayi kuruluşu var.istanbulda ve Ankaradaki itibarlı üniversiteler öncelikli.kocaeli,uludağ,ege üniversiteleri puan yetişmediği takdirde tercih edilebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halil_asd

hocam ytu insaattayim makineye gecmeli miyim veya mimarlik vs.
    mimarlık da batak hocam.makina tercihi daha yerinde olur.
  • Hocam uzay ve uçak mühendisliği nasıl

• quote:

Orijinalden alıntı: AttOS

Hocam uzay ve uçak mühendisliği nasıl
    uçak mühendisliğinden arkadaşım var.thyde güzel pozisyonlu bir iş bulmuştu.ama öncelikle girişkinliği ve sosyal becerisi sayesinde olduğunu düşünüyorum.
    az fakültede açılan bir bölüm.bu bölümlerde rekabet nispeten daha azdır.makina,elektronik,yazılım vb. bir çok disiplini beraberinde uygulamayı gerektirir.stajların çok önemli bu bölümde.çalıştığın iş bölümünle alakalı olmayabilir.mühendislikten ziyade seyahet edip farklı işler de yapabilirsin.tercih edilebilir.
  • Issiz kalan mezun gormedim, duymadim. Yurtdışı olanağı en fazla olan bolumlerden biridir ayrica.

• Aklı olan inşaat mühendisliği ve mimarlıktan uzak durur. Bunu yeni mezun ( 1 yıllık) bir inşaat mühendisi olarak yazıyorum. Kur en fazla inşaat sektörünü vurdu. Ev satılmıyor en büyük inşaat şirketleri bile mühendis-mimar çıkartıyor. Yarın birgün sektör düzelse bile iş bulamayan on binlerce mühendis, mimar olacak. Ben şimdiki aklım olsa inşaattan ve diğer inşaat sektöründeki mesleklerden uzak dururdum.

• Hocam sıralanan 120-130k gelecek muhtemelen. Sizce veterinerlik mi mantıklı elektrik elektronik,makina mi ?çoğu kişi o sıralamalarda ki mühendislikleri tavsiye etmiyor.

• Hocam kimya mühendisliği hakkında düşünceniz nedir?

• Faydali konu tesekkurler.

Ben diş okuyorum ama dediginiz gibi ağır bir bolum ve sevemiyorum bir türlü.O yuzden yatay gecis dusunuyorum.

Marmara bilgisayar ing 23k
    Gazi elektrik-elektronik ing 22k
    Ytü elektronik haberlesme Tr 26k

Gibi alternatiflerim var.Bana biraz bu okullar nasildir anlatabilir misiniz,sizce hangisine gecmeliyim?

Bilgisayarda puana gore hacettepeden sonra marmara geliyor.Ayni sekilde elektrik elektronikte de hacettepeden sonra gazi geliyor hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 20 Haziran 2019; 9:38:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Garrisonun Kuklası

endüstri mühendisi okuyacaksınız bir sanayi kentinde okumanız gerekiyor.üniversitelerle koordinasyon halinde olan pek çok sanayi kuruluşu var.istanbulda ve Ankaradaki itibarlı üniversiteler öncelikli.kocaeli,uludağ,ege üniversiteleri puan yetişmediği takdirde tercih edilebilir.
    Hocam gazi o üniversitelerin içinde midir ankaradayım. Cevabınız için teşekkürler

• Şimdiki aklım olsa gider endüstri yazardım. Adamlar her sektörde yaaa.

• Gazi'nin elektrik elektronigi çok iyidir ve savunma sanayide bile işe giriyorlar onu iyi bi arastirabilirsin tabi konu sahibi daha iyi bi bilgi vericektir reis

• Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum.Arkadaşlar kontenjan azaltılacak diye korkuyorlar ama kontenjanların azaltılması çok yerinde olur çünkü üniversiteler haddinden fazla dolu bu kadar mühendis mimara ihtiyacımız yok.Şu devirde gerçekten mühendis olmanın hiçbir albenisi yok aynı şekilde doktor olmanın da. Onca yıl okursunuz üç kuruş paraya çalışırsınız bu devirde okumayan daha kıymetli devlet politikaları da o yönde mesela okumayana yatırım yapıyor komik bir şekilde. Örnek askerlik okumayanlar için 6 aya düşürüldü bize sabit kaldı.

• Kreutz kullanıcısına yanıt
    Eyvallah reis.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.