Şimdi Ara

Muhendislik ve tıp arasında kalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ikisi arasında çok kararsızım. Muhtelemen diceksiniz alakasız şeyler ama ikisinede ilgim var. Seviyorum. Hangisine gircem bilmiyorum. Böyle durumda kalan arkadaşlar vardır muhakkak onlar ne düşünüyor veya düşündü? (Yokmu kardeşinize fikir verecek)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nickin cevabı vermiş aslında :D dediğin gibi tıp ile mühendislik alakasız şeyler tek ortak noktaları zor olmaları (tıp çok daha zor tabi)

tıp için konuşacak olursam, çok yakın 5 tane tıp fakültesi okuyan arkadaşlarımdan aldığım bilgileri sana aktarmak isterim

öncelikle tıp okuyacaksan bir kere gece ve gündüz kavramın pek olmayacak onu söyleyeyim.Sosyal hayatın hiç olmayacak demiyorum, düzenli çalışırsan(ki tavsiye değil bu ZORUNLULUK tıp için) ve iyi bir çocuk olursan haftada 1 veya 2 gece arkadaşlarınla şirin babayı görebilirsin :D Bak okuması cidden zor, hadi diyelim ben yaparım okurum abi sıkıntı yok dedin, çalışma şartlarına göz atmanı isterim. Eğer istanbulda yaşamıyorsan, İstanbula gelip herhangi bir devlet hastanesinin acilinde 10 dakika geçirirsen, ne demek istediğimi anlarsın.Sonra vay efendim doktorlar neden sigara içiyor.

Ama dersin ki yok aga ben özelde çalışıcam, çalıştığın kuruma göre çalışma şartları değişse de, makul bir çalışma zamanı ile paranın da taaaa a..koyarak rahat bir yaşam geçirebilirsin(özele girmek de kolay değil, marka prestiji önem arz ettiği için herkesi almıyorlar onu söyleyim)

yok dedin, benden doktor olmaz dedin bu okuduklarımdan sonra, gelelim mühendisliğe

tıp kadar olmasa da, saç baş yoldurur mühendisliklerde. Belli başlı her mğhendisliğin spesifik çok kazık nam salmış dersleri vardır, bunlar ömür törpüsüdür, bir kalırsan o derslerden, tüm akademik takvimin kaya kaya ilerler ve büyük ihtimal senen uzar.Düşünsene 10 dersin var 9 unu geçiyorsun 1 inden kalıyorsun sırf o 1 dersi geçmek için 1 sene okuyorsun ve gelecek seneki derslerini alamıyorsun... gel de çıldırma

onun dışında diyelim dersleri hallettin, zorunlu staj dönemin geldi çattı. stajını yaptığın yere göre bir statü kazanıyorsun mezun olduktan sonra(istisnalar kaideyi bozmaz) artık torpille mi staj yaparsın, kendin mi bulursun(welcome to Turkey dersem 'kendin bulursun' sözünün saçmalığını anlarsın sanırım) bir şekilde hallettin diyelim stajı, mezun da oldun diyelim, YETMEZ! çok sağlam bir torpilin yoksa ya da sırtımı devlete vericem ben gibi bir düşüncen yoksa, işe alımlarda kendini çok büyük upgrade ler ile geliştirmen lazım çok donanımlı olman lazım, ha istediğin kadar donanımlı ol baslangıçta max alacağın para o da çok iyi bir üniversite mezunuysan 5k yı geçmez. yurtdışından mezun olan muadilinin maaşı da 7-8k dolardan başlar(welcome to Turkey) çok da şey yapma yaaani

karar senin, Güç seninle olsun kardeş...

• quote:

Orijinalden alıntı: SnGILLpnch

nickin cevabı vermiş aslında :D dediğin gibi tıp ile mühendislik alakasız şeyler tek ortak noktaları zor olmaları (tıp çok daha zor tabi)

tıp için konuşacak olursam, çok yakın 5 tane tıp fakültesi okuyan arkadaşlarımdan aldığım bilgileri sana aktarmak isterim

öncelikle tıp okuyacaksan bir kere gece ve gündüz kavramın pek olmayacak onu söyleyeyim.Sosyal hayatın hiç olmayacak demiyorum, düzenli çalışırsan(ki tavsiye değil bu ZORUNLULUK tıp için) ve iyi bir çocuk olursan haftada 1 veya 2 gece arkadaşlarınla şirin babayı görebilirsin :D Bak okuması cidden zor, hadi diyelim ben yaparım okurum abi sıkıntı yok dedin, çalışma şartlarına göz atmanı isterim. Eğer istanbulda yaşamıyorsan, İstanbula gelip herhangi bir devlet hastanesinin acilinde 10 dakika geçirirsen, ne demek istediğimi anlarsın.Sonra vay efendim doktorlar neden sigara içiyor.

Ama dersin ki yok aga ben özelde çalışıcam, çalıştığın kuruma göre çalışma şartları değişse de, makul bir çalışma zamanı ile paranın da taaaa a..koyarak rahat bir yaşam geçirebilirsin(özele girmek de kolay değil, marka prestiji önem arz ettiği için herkesi almıyorlar onu söyleyim)

yok dedin, benden doktor olmaz dedin bu okuduklarımdan sonra, gelelim mühendisliğe

tıp kadar olmasa da, saç baş yoldurur mühendisliklerde. Belli başlı her mğhendisliğin spesifik çok kazık nam salmış dersleri vardır, bunlar ömür törpüsüdür, bir kalırsan o derslerden, tüm akademik takvimin kaya kaya ilerler ve büyük ihtimal senen uzar.Düşünsene 10 dersin var 9 unu geçiyorsun 1 inden kalıyorsun sırf o 1 dersi geçmek için 1 sene okuyorsun ve gelecek seneki derslerini alamıyorsun... gel de çıldırma

onun dışında diyelim dersleri hallettin, zorunlu staj dönemin geldi çattı. stajını yaptığın yere göre bir statü kazanıyorsun mezun olduktan sonra(istisnalar kaideyi bozmaz) artık torpille mi staj yaparsın, kendin mi bulursun(welcome to Turkey dersem 'kendin bulursun' sözünün saçmalığını anlarsın sanırım) bir şekilde hallettin diyelim stajı, mezun da oldun diyelim, YETMEZ! çok sağlam bir torpilin yoksa ya da sırtımı devlete vericem ben gibi bir düşüncen yoksa, işe alımlarda kendini çok büyük upgrade ler ile geliştirmen lazım çok donanımlı olman lazım, ha istediğin kadar donanımlı ol baslangıçta max alacağın para o da çok iyi bir üniversite mezunuysan 5k yı geçmez. yurtdışından mezun olan muadilinin maaşı da 7-8k dolardan başlar(welcome to Turkey) çok da şey yapma yaaani

karar senin, Güç seninle olsun kardeş...
    mühendislikte iş bulmak zor olsa da bence ilk 20k dakilerin o kadar sıkıntılı olacağını düşünmüyorum

• WhoiS_AttaCK W kullanıcısına yanıt
    İş bulmaktan kastın nedir? eğitim seviyesi düşük olarak nitelendirilen adı sanı duyulmamış üniversitelerden mezun olanlar da iş buluyor, asgari ücrete mezun oluyor. ODTÜ İTÜ gibi üniversitelerden mezun olanlar da minumum 5 den başlıyor(söylentiler böyle bir dayanağım yok) veya aynı şekilde orta halli bir üniversite bitirmiş kişilerde torpille güzel paralara başlayabiliyorlar. özetle iş bulmak mesele değil, önemli olan istediğin alandaki işi yapıp iyi paralar kazanmak veya yurtdışına çıkabilmek. Bunu yapmak için de kendini geliştirmen ve fırsatları kovalayan birisi olman gerek yoksa 20k sıralama 100 k sıralama Türkiye sınırlarında pek anlam ifade etmiyor. Sen 20k dan mezun olursun 3k başlarsın adam türkiye'de ilk binden mezun olur 5k ya başlar.Acı ama gerçekler bu yönde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnGILLpnch -- 5 Ağustos 2018; 19:17:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SnGILLpnch

İş bulmaktan kastın nedir? eğitim seviyesi düşük olarak nitelendirilen adı sanı duyulmamış üniversitelerden mezun olanlar da iş buluyor, asgari ücrete mezun oluyor. ODTÜ İTÜ gibi üniversitelerden mezun olanlar da minumum 5 den başlıyor(söylentiler böyle bir dayanağım yok) veya aynı şekilde orta halli bir üniversite bitirmiş kişilerde torpille güzel paralara başlayabiliyorlar. özetle iş bulmak mesele değil, önemli olan istediğin alandaki işi yapıp iyi paralar kazanmak veya yurtdışına çıkabilmek. Bunu yapmak için de kendini geliştirmen ve fırsatları kovalayan birisi olman gerek yoksa 20k sıralama 100 k sıralama Türkiye sınırlarında pek anlam ifade etmiyor. Sen 20k dan mezun olursun 3k başlarsın adam türkiye'de ilk binden mezun olur 5k ya başlar.Acı ama gerçekler bu yönde.
    mesela hacettepe,odtü mezunları filan savunma sanayiinde iş bulabiliyorlar

ytü,itü gibi istanbul ünivleri de iyi it şirketlerinde iş bulma ihtimali yüksek

• SnGILLpnch S kullanıcısına yanıt
    Doktorluk garanti kardeş.biz doktor olalım.

• WhoiS_AttaCK W kullanıcısına yanıt
    evet bulunabiliyor lakin az çok akrabalardan dolayı piyasanın içinde bulunduğum için (öğrenciyim bu arada) İT sektöründe başlangıç için boğaziçi mezunu falan değilsen 2-3 arası alırsın. 2-3 kimine göre iyi para kimine göre cep harçlığı, bana kalırsa İstanbul gibi bir yerde ve Tl nin değer kaybından dolayı o paralar cep harçlığı.Ama dediğim gibi mühendis olacaksan fırsatları kollamalısın mesela o paralara İT arge bölümlerine girdin, eğer cidden proje üretmene destek oluyorlarsa kendini geliştirmek için çok çok çok büyük fırsat, aldığın paraya bakmaman lazım onun için çünkü cidden çok büyük şeyler katıyor. Ama eğer çalıştığın yerde kendini geliştirmek adına hiçbir proje falan yapmıyorsan veya şirket bu tür eylemlere yeteri kadar maddi destek sağlamıyorsa kusura bakma bedava işçi statüsünde olursuni mevsimlik çalış daha iyi en azından tatilin bol olur(sen diye hitap ettiysem genel konuluyorum sana söylemiyorum yanlış anlama :D)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4.YILA KALMAK YERİNE VAKIF TIP
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • karar senin.Hakkında hep en iyisi olur inşallah :)
  • Ilgi alanin neyse o.Mat fizik alani mi sana daha cok keyif veriyor yoksa biyoloji kimya mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eger tıpa gittiginde aklın mühendislikte kalacaksa ki böyle arkadaslarım cok var bütün bir 4 yıl mühendis olcam diyip sene sonunda tıpa gittiler ve hepsi pisman insan hayal ettigi işi yapmalı kimsenin ne dedigi seni ilgilendirmesin
  • Eyvallah hocam. Siz ne dusnuyorsunuz?

• recinal R kullanıcısına yanıt
    Olmayız umarım hocam. Tıpta devletteyiz en azından maaşımız hazır bu önemli.

• maası düsünmen cok yanlıs sevdigin seyi yapmalısın benden söylemesi umarım pisman olmazsın
  • Uruk ben hepsinden zevk alıyorum doğrusu 😂😂 sen neye karar verdin dış mi muhendislikmi?

• recinal R kullanıcısına yanıt
    Biz memur çocuğuyuz memur kafaliyiz😀

• frksfa F kullanıcısına yanıt
    Okuyomusunuz hocam nerden biliyosunuz?

• benden söylemesi hocam gerisi sana kalmıs hayırlı olur umarım
  • Hicam böyle deyince kötü oldum bi an😀 siz ne okuyosunuz hocam?

• Ibre muhendislige kaydi.Sabundan dis yaptim evde pek de iyi olmadi :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.