Şimdi Ara

Mühendislik tercihi için fikir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sayısal sıralamam 37.252 ve asıl hedefim ceng ama bu sıralamada pek uygun cengler bulamıyorum zaten ve ikinci seçenek olarak da elektrik elektronik düşünüyorum. Ankara'da ikametgah ediyorrum ve düşündüğüm üniversite ve bölümler bunlar:


    1. Ostim teknik üniversitesi ceng 39k ile almış
    2. Başkent Üniversitesi ee %100 ingilizce 43k
    3. İYTE Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 38k
    4. Ege Üniversitesi 49k (Bu yıl %30 ingilizceden %100 ingilizceye geçiş yaptı.)
    5. Gazi Elektrik Elektronik Mühendisliği %30 ingilizce
    6. Ostim Teknik Üniversitesi Yazılım Mühendisliği 49k


    Düşüncelerim bunlar İYTE şu an daha öncelikli duruyor eelerde ama sanırım imza yetkimiz falan olmuyormuş bu konuda aklıma takılmıştı o da çözülüyormuş ileride.

    Tavsiyelerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum.




  • hocam anladığım kadarıyla bir üniversiteden öbürünü tercih etmeniz için çok fazla özel sebebiniz yok, o yüzden puanınıza göre sırayla dolu bir tercih listesi yazın mutlaka biri tutar, hayırlı olsun şimdiden. o imza mevzularını falan takmayın halledilir. 33-35k'ya kadar da zorlamanızı tavsiye ederim yukarılarda oynama çok olur mu olmaz mı hatırlamıyorum çok ben yerleşeli çok oldu ama şansınızı deneyin.

  • Hocam istediğim bölüm ceng olduğu için kendi sıralamamda olan üniversiteleri yazsam bile gelmiyor o yüzden yakın sıralamadaki eeleri yazabiliyorum. Teşekkür ederim

  • hocam gazi %30 ingilizce makine ile başkent %100 ingilizce burslu arasında kıyas yaparsak hangisi daha iyi bilginiz var mı?

  • phenxtt kullanıcısına yanıt

    Hocam bence her zaman %100 ingilizce daha avantajlıdır ama vakıf üniversitelerinde belirli sıkıntılar oluyor. Çift anadal yaparsan eğer her dersin kredisi başına ücret vs ödüyosun ve eğer bir dersten de kalıp ya da sınıfı geçemezsen o dönemin ücretini ödemeni talep ediyorlar bu da riskli bir durum. Bence devlet üniversiteleri biraz daha iyi olabilir senin için gazi de gayet köklü bir okul giden arkadaşlarım da memnunlar hallerinden.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.