Şimdi Ara

Mühendislik seçecek arkadaşlara tercih önerilerim (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
29
Favori
11.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yertukvan47

Hocam enerji sistemleri mühendisliği hakkında ne düşünüyorsun?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Konunun başında elektrik mühendisliği ile ilgili link verdim. Oradaki arkadaş bu bölüm için bir şeyler yazmıştı, ayrıca kendisine de ekstra sorabilirsin.
  • barman B kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim, cidden şu forumda çok kişiyle konuştum, beni en iyi anlayan ve kafamdaki soruya net yanıt verebilen yorumu siz yaptınız.

diziye de bakacağım en kısa sürede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamthevoice

İTÜ uzay ile metalurji arasındayım büyük ihtimalle metalurjiyi seçeceğim geleceği olan bir bölüm mü? Bir de yurtdışı olanakları nelerdir? Şu an iyi derecede ingilizce biliyorum çok büyük ihtimalle hazırlığı atlayacağım bir dil daha öğrensem itü metalurji diploması ile bir şeyler yapabilir miyim bir de yüzde 30 ile 100 arasında dilden başka fark yokmuş sanırım doğru mu?

İTÜ Uzay gibi bölüm varken niye metalurji tercih ediyorsun ki? İTÜ Uzay gerçekten programıyla Uçak'a çok yakın. Ha ilgini çekmiyordur orası ayrı; ama gerçekten öğrencileri boş değil, fakültesi güzel, iyi yerlerde staj da yapıyorlar. Bölüm İngilizce, kaynakları da genelde İngilizce ağırlıklı, dilin de iyiymiş o konuda sıkıntın yok. Bence ufacık ilgin varsa İTÜ Uzay'a git.

• Hocam merhabalar.yazinizdan cok etkilendim dogrusu.guzel yazmissiniz.benim de bir sorum var.ben deu ing isletme 1. Sinif ogrencisiyim.2014 girisliyim ve hazirlik da okumadim.yani sene kaybim olmadi.
    bolumum her ne kadar guzel ve bi nebze olsun parlak olsa da ben gonlumden gecen bolum olan bilgisayar muhendisligine myp ile gecis yapmak istiyorum.aslen tm olmama ragmen girdigim sinavda aldigim sonuc 119 bin.bu sonuc her ne kadar parlak olmasa da bilgisayar muhendisligi icin yeterli.sizce gecis yapmali miyim ? Mezun olduktan sonra ilk 5 sene 1500 2000 tl arasi calismaya raziyim.kendimi gelistirecegimden eminim.
    yazlari istanbulda ucretsiz staj imkanim da var.orta ileri bir seviye ingilizcem mevcut(deu hazilik sinavini verdim,belli bir butce ile w&t yapmayi planliyorum.)
    40 sene boyunca yazilimla ugrasmak gercekten hayalim.
    toefl sinavina girip 85 uzeri alabilecegime inaniyorum.
    fakat burdaki tek sorun buyuk sehirden ufak sehire gecmek ve sonradan pismanlik yasayabilme ihtimali
    (Myp ile sakarya io,ataturk uni,namik kemal uni,firat uni,dumlupinar uni geliyor)
    tesekkurler

• metalurji kötü mü ki?
  • 34 bin deyim gazı Endüstri ye mi gitmeliyim yoksa Anadolu Üniversitesi Endüstri mi? Yoksa bu üniversitelerde Endüstri okumamali miyim?

• Selamlar hocam, İTÜ İşletme Mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Bölümün geleceği parlak diyorlar siz de bildiklerinizi aktarabilirseniz çok iyi olur
  • Hocam merhaba
    Ben mf4te 44600uncu oldum.Eskisehir Osmangazi insaat yada istanbulda aydin uni kultur uni istanbul ticaret gibi yerlerde tam burslu insaat dusunuyorum.Sizce eskisehir mi yoksa istanbul mu tercih etmeliyim? Ve insaat muhendisliginin calisma sartlari sizce nasildir?

• quote:

Orijinalden alıntı: iamthevoice

metalurji kötü mü ki?

Bir metalurji muhendisi olarak sana tavsiyem, eger ikisine de puanin yeterliyse kesinlikle itu uzay'i tercih et. İkisi de iyi bolumler ama uzay bir adim ondedir bana gore.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle bu bölümde böyle bir konu açarak insanları ve tercih yapacak olan kişileri bu denli bilgilendirdiğiniz için kendi adıma size çok teşekkür ederim :)

Ben size genel olarak bilgisayar mühendisliği dalını sormak istiyorum. Bir bilgisayar mühendisinin mezun olduktan sonra iş hayatına atıldığında neler ile uğraştığını merak ediyorum. Önceki yorumlarınızı okudum ve bir arkadaşa ilgisi var mı yok mu diye C derslerini önermişsiniz. Ben yaklaşık 8-9 aydır bu işlerle uğraşıyorum. Genel mobil oyun sektörü gerekse internetteki E-ticaret ile uğraşarak mezun olduktan sonra ne gibi işlerle uğraşabileceğimi görmek istiyorum. Yine önceki yorumlarda bir arkadaş yazmış ki, insanlar okumadan kendileri bile bir programlama dili öğrenebiliyorlar ve bu da bilgisayar ve yazılım mühendislerinin değerini azaltıyor. Benim bu sene lise 1. sınıfa geçecek olan bir tanıdığım C#, C++, java, JavaScript gibi programlama dillerini biliyor. Hal böyleyken, birkaç yıl bu dilleri öğrenen birisi, üniversitede yazılım mühendisliği okuyan birisi kadar bilgili olabiliyor. Yine bu durumdan ülkemizde yazılım mühendisliğinin gelişmediği sonucuna da varmamız mümkün.

Benim hedefim ve hayalim bilgisayar mühendisliği dalında. Mezun olunca güzel bir yerde master yaptıktan sonra 1-2 yıl sektörde çalışıp piyasayı anlayıp, sonra kendi şirketimi kurmak. E-ticaret alanında, mobil veya web oyun yapımı benim ilgimi çok çekiyor. Bu arada söylemeyi unuttum hedefim ODTÜ. Bana hedefim doğrultusunda verebileceğiniz her türlü tavsiyeye açığım. Sizin gibi tecrübeli ve insanlara yardım etmeyi seven birisinden tavsiye almayı çok isterim :)

Aklınıza gelebilecek her türlü şeyi sıkılmadan okurum. Yeterki bu konu hakkında benimle tecrübelerinizi paylaşın :) Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi forumlar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Dacskrory

İyi Geceler Hocam ,
    Benim sıralamam 5k geldi kişisel olarak koç fizik düşünüyorum ama ailem mühendislik yazmam konusunda ısrarcı.
    5k ile yazabileceğim bir mühendislik var mı ?

Selamlar sizi İtü uçak mühendisliğine alalım olmaz mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Romeo0

Selamlar hocam, İTÜ İşletme Mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Bölümün geleceği parlak diyorlar siz de bildiklerinizi aktarabilirseniz çok iyi olur

Geçen yıl liseden sınıf aynı zamanda teknik Üniversite'den arkadaşım işletme müh bitirdi şuan garanti teknolojide iş analisti olarak Çalışıyor
    Güzel bir bölüm mezunlar finans ve bankacılık sektöründen birçok alanda iş bulabiliyor

• 1)İstanbul üniversitesi mühendislik fakültesi makine mühendisliği 42900
    2)marmara üniversitesi teknoloji fakültesi makine mühendisliği 44900

Hangisini önerirsiniz

• sıralam 15-16bin endüsrti müh. yıldız teknik olmazsa özel (özyeğin,şehir,bahçeşehir) yazayım yoksa hacettepe(23 bin)??????????????????????**
  • Yıldızın eğitimine zayıf deniyor ama kendini geliştirirsen teknik üni olmasının avantajları var

• troostit kullanıcısına yanıt
    peki petrol mühendisliği için düşüncelerini öğrenebilir miyim? gelir açısından ve yurdışı açısından ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uçamayan Adam

İTÜ makina hakkınd ne düşünüyorsunuz ?

Makina da genel olarak inşaat, mimarlık gibi İTÜ'nün en popüler bölümlerinden. Size şunu söyleyim öncelikle. İlk aşamada İTÜ Makina'da okuyorum diye özel hissedebilirsiniz; ama inanılmaz çok öğrenci var, hani o kadar kalabalık arasında kendinizi bu kadar önemli hissetmeyebilirsiniz. İlk başta İTÜ MAKİNA, gözünüzde büyüyebilir; ama zamanla kanıksadığınızı, daha sıradan geldiğini söyleyebilirim. Gümüşsuyu gerçekten çok güzel bir yerde bunu kabul etmek lazım. Evet çimli, cafeli, koca kampüs ortamında değil Ayazağa'da olmadığı için ama kantiniyle, kütüphanesiyle, tarihiyle ve çevresindeki semtlerle sağlam bir fakülte bence. Herkes ilk başta zor mu, çok mu zor, en az 6 senede bitiyormuş gibi hikayeler dolaşıyor. Zor olmasına zor; ama öyle 4 senede bitirilmeyecek gibi de değil bence. Zorluk olarak EHB, Bilgisayar gibi bölümlerin de Makina'dan hiç aşağıda, hatta belki daha zor bile olabileceğini ekleyim. Bu nedenle gelen öğrenciler makina zaten zor, yapacak bir şey yok deyip çok da salmasınlar derim. Sonra FF'lerden toparlayamazsınız.

Kantini, kütüphanesi gayet güzeldir.

Mühendislik seçecek arkadaşlara tercih önerilerim

Hatta bir akrabam İTÜ Makina'yı bitiremedi. Kendisi 89' girişliydi sanırsam, bayağı kantinde takıla takıla okulla felan alakası kalmamıştı, haliyle bıraktı okulu.

Bunlar dışında gerçekten iyi yerlere gelmiş mezunları var, özellikle otomotiv sektöründe iyice yerleşmiş bir kemik kadro var. Tabii bu sizin de muhteşem bir kariyere sahip olacağınız anlamına gelmiyor; ama standartın altında hayatınızın olacağını zannetmiyorum adam akıllı bitirebildiyseniz.

İTÜ Makina 1. sınıftan ortalama yapıp çap, yatay yapmaya uygun mu derseniz, çok çok değil. Hani kısmen daha rahat bölümler var bu konularda. Makina da iki dönem de 22, 23 kredi arası ders alıyorsunuz. Ayrıca RES 105 gibi bela 3.5 kredilik ders var.

Aklıma gelenleri yazmaya çalıştım, daha çok ayrıntı vardır da, bence tercih ederseniz ulan keşke biraz daha iyi yapsaydım da ODTÜ Makine'ye gitseydim gibi bir cümle kurmazsınız. Zorluğunu kabullendiyseniz, bence sıkıntı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: dankota

quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

Orijinalden alıntı: dankota

32 bin mf4 sıralamam geldi önümde iki seçenek var - istanbulda bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum -

1 şehir içindeki özelleri yazmak (%100 burslu)
    2 veya istanbul bilgisayar yazmak

hangisini seçmeliyim iü'nin adına güvenmeli miyim ?

Aslında İÜ Bilgisayar pek de tavsiye edilmiyor, hatta İstanbul Üniversitesi'ndeki mühendisliklere karşı hep kötü gözle bakılıyor. Bu yüzden pek tavsiye de etmiyorum. Devlet olarak o sıralamalarda fazla bir şey yok devlet olarak; ama listene Marmara'yı da ekleyebilirsin. Yine de benim lafıma bakma İÜ'yü de araştır. Bunun dışında o bölgedeki özel üniversitelere de bak. İzmir'i düşünürsen ben sana İYTE-Ege'ye de bakmanı tavsiye ediyorum.

öncelikle teşekkürler
    hocam istanbul dışına çıkmak istemiyorum o puanla da marmara çok zor baya gerilerse anca girebilirim onun haricinde devlet üniversitesi yok özellere bakıyorum şuanlık

bir de pek konuyla alakası yok ama üniversitede okurken yatay geçiş yapmak istediğimizde girdiğimiz seneki taban puanı alamadıysak yatay geçiş yapamıyor muyum ?

O senin dediğin zaten merkezi yatay geçiş oluyor. Yani normalde bir bölüme yerleştiğin sene, puanın yetmesine rağmen başka bir yere gitmediysen sonra pişman olup tercih yapman için seçenek sunulmuş. Bu da atıyorum tıpa gidip de pişman olup mühendisliğe gidecek adam tekrar sınava girmesin, o sene ki puanıyla tercih edebilsin diye böyle bir uygulama getirildi, güzel de oldu.

Senin dediğin yatay geçiş okulda yaptığın ortalama+yerleştiğin lys puanının hesabıyla yapılıyor, oranlarını bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: JPinhal

selam dostum yıldız malzeme hakkındaki görüşün nedir ?

sıralamam 64,239 oranın 64,600 kontenjanı 103 den 100 e düşmüş gelme istimali nedir ?

son olaraktta kocaeli makine mi yıldız malzeme mi ?

Metalurji ve Malzeme benim favori bölümlerimden değil, açıkçası alternatifi varsa onu tercih et diyorum; ama o kadar da olumsuz bakmamak gerek. İkisi arasındaysan Yıldız farkından malzeme seçebilirsin diye düşünüyorum. Başka tercih fikrin varsa dinlerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dacskrory

İyi Geceler Hocam ,
    Benim sıralamam 5k geldi kişisel olarak koç fizik düşünüyorum ama ailem mühendislik yazmam konusunda ısrarcı.
    5k ile yazabileceğim bir mühendislik var mı ?

Gerçekten idealist olmak bu devirde epey zor. Eğer fiziğe karşı lise düzeyinin üzerinde ilgin, alakan varsa atıyorum olimpiyatlara katıldıysan Serway veya Üniversite Fiziği kitaplarını oturup çalışıp bir şeyler öğrenmek istediysen fiziği daha yakından düşünebilirsin. Eğer fizik okursan, yolun tamamen akademik odaklı olacak. Muhtemelen yurtdışında iyi yerlerde yüksek ve doktora yapmaya çalışacaksın. Belki dışarıda belki de burada öğretim üyesi olacaksın. Bir anlık, iyi sıralamayla temel bilimler okuma hevesiyse bence uzak dur. Gerçekten sarmama ihtimali, pişman olma ihtimalin de var, gerçi merkezi yatay geçiş var; ama yine de zaman kaybetmiş olursun. Ha tabii Koç bu konuda seçebileceğin en iyi okullardan olur ve Tübitak ilk 10.000'e girip temel bilimlerle alakalı bölüm tercih edenlere aylık 2.000 lira civarı para da veriyordu, bilgin varsa o da cezbetmiş olabilir seni.

Sana şunu söyleyim, bu konuda aileni karşına almıyorsan/alamıyorsan, mühendislik yazsam da olur diyorsan bence temel bilimler senin yerin değildir. Bu sıralamalarda yazabileceğin bir çok bölüm var.

İTÜ EHB%30/Bilgisayar%30/Uçak%30/Endüstri%30/Mimarlık%30-%100/İşletme Müh%30-%100 vb. bölümler, ODTÜ Makina/Havacılık ve Uzay Müh/Mimarlık/Endüstri vb bölümler var. Bilkent Mimarlık/Makine gibi bölümler vs. var. Hani hangi mühendisliklere de yakınsın, bilmiyoruz ki.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.