Şimdi Ara

Mühendislik seçecek arkadaşlara tercih önerilerim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
29
Favori
11.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Barış yine yardımseverliğini konuşturmuşsun Bayağı oldu konuşmayalı, ikimizin de müsait olduğu bir zaman diliminde iki lafın belini kıralım . Bu mesaj da konun için bir UP! niteliğinde olsun, kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

Orijinalden alıntı: wutuwntfgt

@barman
    ben bu sene 93bin oldum mf4ten ve çok az çalıştım şuan onun pişmanlığını yaşıyorum hedefim büyük bir şehirde pc yada yazılım mühendisliği kazanmaktı olmadı tutmuyor manisadaki yazılım mühendisliği tutuyor seneye kalmayı düşünüyorum ama dershane olmayışı 12. sınıfların özel okula gitmesi beni düşündürüyor manisaya yazılım mühendisliğine gitsem mi mezuna mı kalsam?

Açıkçası yeni dershane sistemi, sınav sistemi, 12. sınıflar ne yapacak gibisinden şeyleri pek bilmiyorum, o konulara biraz uzak kaldım. Hani dershanenin ben çok çok büyük olmazsa olmaz diye bir şartı olduğunu düşünmüyorum. Dershane'nin ders anlatmaktan, soru çözdürmekten çok disiplin, öğrenciyi tetikte tutma, çalışmaya itme, sorumluluk hissettirme gibi konularda iyi olduğunu düşünüyorum. Hani eğer bunu kendin de sağlayabilirsen şu anki sıralamandan net çok daha iyi şeyler yaparsın diye düşünüyorum. Hani elimden geleni yaptım, ben daha bir şey yapamam diye düşünseydin deneme derdim de, bence bir kez daha dene. Hani 20 bin civarına da çekebilirsin; ama 30-40 bin civarı yapsan bile çok daha iyi yerlerde okuyabilirsin. Yine de sen bilirsin.

dershaneye giderken pek disiplinli değildim insanlarla aram iyi değil pek oflaya puflaya giderdim hep dershanenin bana bir faydası yokmuş gibi geliyor olmamış gibi geliyor da yanlışta düşünüyor olabilirim

• barman B kullanıcısına yanıt
    pardon "kalifiyeli" ne demek acaba? kalifiye mi demek istediniz ? yoksa "kalifiyeli" diye bir sıfat mı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0o__xXx__o0

Barış yine yardımseverliğini konuşturmuşsun Bayağı oldu konuşmayalı, ikimizin de müsait olduğu bir zaman diliminde iki lafın belini kıralım . Bu mesaj da konun için bir UP! niteliğinde olsun, kolay gelsin

Vallahi bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışıyorum Tevezcim. Dediğin gibi bi' ara konuşalım, bayağıdır ses çıkmıyor. Eyvallah bu arada.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahane1994

pardon "kalifiyeli" ne demek acaba? kalifiye mi demek istediniz ? yoksa "kalifiyeli" diye bir sıfat mı var?

Yanlış kullanmışımdır, teşekkürler uyarı için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dixon_

hocam benim sıralamam 50 bin civarı geldi ailem mühenislik yazmamı istiyor ama hep benim kafamda yurtdışında çalışmak geçiyordu sizce mühendislikten mezun olunca yurtdışında çalışma imkanım var mı yoksa mühendislik yerine moleküler biyoloji ve genetik,fizik,kimya,biyoloji gibi alanlara mı yönelmeliyim?

Özel mesajda cevap vermiştim sanırsam.
  • Hocam kocaeli de metalurji yazmayı dusunuyorum bu bolumle ilgili görüsleriniz neler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜ uzay ile metalurji arasındayım büyük ihtimalle metalurjiyi seçeceğim geleceği olan bir bölüm mü? Bir de yurtdışı olanakları nelerdir? Şu an iyi derecede ingilizce biliyorum çok büyük ihtimalle hazırlığı atlayacağım bir dil daha öğrensem itü metalurji diploması ile bir şeyler yapabilir miyim bir de yüzde 30 ile 100 arasında dilden başka fark yokmuş sanırım doğru mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stark7.

Hocam bebekliğimden beri diş okumak istedim. Maalesef 2.senem ve 55k da kaldım ailem tercihe zorluyor. 55k da en iyi yazılacak yerin uludağ elektrik elektronik olduğuna karar verdim (artık gidicem sıkıldım) mühendisliği hiç hiç araştırmadığım için acaba doğru mu yaptım diye düşünmeden edemiyorum.Fikirlerinii önerilerinizi bekliyorum.

Bence araştır. En azından elektrik-elektronik/endüstri/bilgisayar/makina/inşaat gibi bölümler arasında bir şeyler oku. Hani sonradan sürprizle karşılaşma. Elektrik-elektronik, öyle herkesin seveceği bir alan değil. Evet, kulağa hoş geliyor, okuyası geliyor milletin; ama işin ders boyutu göründüğü gibi değil. O yüzden daha iyi araştırın. Elektrik-elektronik kafanıza yatarsa tercih edin, ne diyelim.

• İtüde sadece ortalamaya mi bakiyorlar yani iyi bir ortalama yapabilirsem lysde aldigim puanin önemi yok mu??

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakocozan

itü kimya okunur mu sence yoksa normal temel muhendislik mi secmeliyim

Ben mühendislik konusunda maden bölümleri felaket itici geliyor, jeoloji-jeofizik-maden-petrol ve doğalgaz-cevher hazırlama vb.

Bunlar dışında İTÜ'de bence her bölümün gideri var. Özellikle akademik düşünürsen İTÜ Kimya okunur; ama gelen öğrenciler İTÜ'de genelde sıralaması biraz daha geride olan öğrenciler ve, dersler de pek kolay değil. O yüzden epeyce zorlandıklarını söyleyebilirim. Bir de bölümün ne? Kimya dediğin zaman, mühendisliği mi? Değil diye cevap verme muhabbeti var; ama bence bunlar sorun değil, takılmamak lazım böyle şeylere.

Dediğim gibi kimya bilimini seviyorsan, sana uzak gelmiyorsa bence tercih edebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: LALALACAMON

iytenin iyi bir okul olduğunu ben de çok duydum fakat işe ilk başlarken ki iş verenin iyteye karşı bakış açısı nasıl olur mesela

İzmir'de net olumlu olur bence. Şu an herkes İzmir'de en iyi mühendislik eğitiminin verildiği yerin İYTE olduğunu biliyor. Normal başka illerde de okulun adı geçer bence.
  • Kocaeli metalurji mi yoksa düzce makine mi tercih etmeliyim hocam

• Hocam sıralamam 28k geldi.Ytü elektrik yazmayı düşünüyorum.Sizce iyi bir tercih olur mu yada o sıralamaya önerebileceğiniz daha iyi bi yer var mı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • barman B kullanıcısına yanıt
    Hocam bilkent ee dışında ankaradaki tüm mühendislikler tutuyor. açıkçası şimdi bilkent ee doğrultusunda çok gaza gelmek de istemiyorum sıralamam 769 bilkent ee 400 küsürlerden alıyor. gelmeme ihtimali yüksek tam burslu olarak ama bu yıl sıralamalar değişebilir, veya üni yetkilileri ile konuşarak da bir şekil halledilebilir belki

mühendis olmak istiyorum ama alana karar veremedim henüz.bilgisayar-ee-makine arasında gidip geliyorum.
    bilkent-odtü ikilemi de var tabi.ama şu ana kadarki düşüncem ee ve bilgisayar için bilkent, makine için odtü oldu.
    ancak dediğim gibi alana bir türlü karar veremedim bana biraz yardımcı olur musun?
    sınavdan önce makine-uçak istiyordum fiziği sevdiğimden ötürü. aselsan, tai ,havelsan gibi savunma sanayi şirketlerinde çalışmak...
    bilgisayarda da yapılabilecekler, iş olanakları vs beni çok heyecanlandırıyordu. örneğin bir oyun şirketinde çalışıp şu zamana kadar merakla takip ettiğim serinin yeni oyunun yapım aşamasında yer almak...
    eede de çok güzel iş olanakları var yurtdışında özellikle pc dir, mobil cihazlardır bunları üreten devasa şirketlerde çalışma imkanı...

biraz bahsetmişsiniz ilk mesajda, çalışmak istediğiniz ortama göre bir karar verilebilir mesela. sizin tavsiyeniz nedir bu konuda? kararsızım şuan ama üni ziyaretlerimde konuştuğum insanlar bu kadar kararsız olmaya gerek yok zaten okudukça seversiniz, ilgi alanlarınıza doğru dallanmalara yönelirsiniz özellikle 3 ve 4. sınıflarda diyorlar.

• Peki hocam endüstri mühendisliği hakkında fikirleriniz nedir?
    Boun endüstri hakkında bilginiz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

Orijinalden alıntı: karakocozan

itü kimya okunur mu sence yoksa normal temel muhendislik mi secmeliyim

Ben mühendislik konusunda maden bölümleri felaket itici geliyor, jeoloji-jeofizik-maden-petrol ve doğalgaz-cevher hazırlama vb.

Bunlar dışında İTÜ'de bence her bölümün gideri var. Özellikle akademik düşünürsen İTÜ Kimya okunur; ama gelen öğrenciler İTÜ'de genelde sıralaması biraz daha geride olan öğrenciler ve, dersler de pek kolay değil. O yüzden epeyce zorlandıklarını söyleyebilirim. Bir de bölümün ne? Kimya dediğin zaman, mühendisliği mi? Değil diye cevap verme muhabbeti var; ama bence bunlar sorun değil, takılmamak lazım böyle şeylere.

Dediğim gibi kimya bilimini seviyorsan, sana uzak gelmiyorsa bence tercih edebilirsin.

yalnız kimya hocam sadece kimya bölümü bu arada ne muhabbeti ?

• hocam sıralamam 13binde ee düşünüyordum ama bu sıralamaya tobb bilgisayar 75 burslu geliyor, ee okusaydımda yazılımla ilgilenecektim bilgisayar okuduğumda da aynısı olacak, sizce bilgisayar seçip devam etmeli miyim ayrıca tobb hakkında bi yorumunuzu alabilir miyim
  • Hocam İTÜ Geomatik hakkında neler düşünüyorsunuz,harita mühendisliği gibi diyorlar biraz açar mısınız nasıl bir bölümdür?

Birde THK uçak mühendisliği yazmayı düşünüyorum tercihte,bu bölüm hakkında da ne gibi yorumlar yaparsınız merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dankota

32 bin mf4 sıralamam geldi önümde iki seçenek var - istanbulda bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum -

1 şehir içindeki özelleri yazmak (%100 burslu)
    2 veya istanbul bilgisayar yazmak

hangisini seçmeliyim iü'nin adına güvenmeli miyim ?

Aslında İÜ Bilgisayar pek de tavsiye edilmiyor, hatta İstanbul Üniversitesi'ndeki mühendisliklere karşı hep kötü gözle bakılıyor. Bu yüzden pek tavsiye de etmiyorum. Devlet olarak o sıralamalarda fazla bir şey yok devlet olarak; ama listene Marmara'yı da ekleyebilirsin. Yine de benim lafıma bakma İÜ'yü de araştır. Bunun dışında o bölgedeki özel üniversitelere de bak. İzmir'i düşünürsen ben sana İYTE-Ege'ye de bakmanı tavsiye ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.