Şimdi Ara

Mühendislik seçecek arkadaşlara tercih önerilerim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
29
Favori
11.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam enerji sistemleri mühendisliği hakkında ne düşünüyorsun?

Şimdiden çok teşekkür ederim.
  • İTÜ makina hakkınd ne düşünüyorsunuz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

Orijinalden alıntı: dankota

32 bin mf4 sıralamam geldi önümde iki seçenek var - istanbulda bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum -

1 şehir içindeki özelleri yazmak (%100 burslu)
    2 veya istanbul bilgisayar yazmak

hangisini seçmeliyim iü'nin adına güvenmeli miyim ?

Aslında İÜ Bilgisayar pek de tavsiye edilmiyor, hatta İstanbul Üniversitesi'ndeki mühendisliklere karşı hep kötü gözle bakılıyor. Bu yüzden pek tavsiye de etmiyorum. Devlet olarak o sıralamalarda fazla bir şey yok devlet olarak; ama listene Marmara'yı da ekleyebilirsin. Yine de benim lafıma bakma İÜ'yü de araştır. Bunun dışında o bölgedeki özel üniversitelere de bak. İzmir'i düşünürsen ben sana İYTE-Ege'ye de bakmanı tavsiye ediyorum.

öncelikle teşekkürler
    hocam istanbul dışına çıkmak istemiyorum o puanla da marmara çok zor baya gerilerse anca girebilirim onun haricinde devlet üniversitesi yok özellere bakıyorum şuanlık

bir de pek konuyla alakası yok ama üniversitede okurken yatay geçiş yapmak istediğimizde girdiğimiz seneki taban puanı alamadıysak yatay geçiş yapamıyor muyum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: tivibik

Hocam KTÜ de ikinci öğretim elektrik elektronik düşünüyorum. Ingilizce malesef i.ö yokmuş ama teknik bi uni olmasindan dolayi silmek istemiyorum kafamdan ingilizceyi yazın bil dil okulunda halletmeyi düşünüyorum sizinde okul hakkında ki görüsleriniz neler ?

Okulda harbiden İngilizce adına bir şey yok. KTÜ'den arkadaşlar geldiler de, İngilizceyi ne edicez felan diyorlardı. Dil okuluna bile ihtiyaç yok aslında. Benim tavsiyem videolardan, kitaplardan dil bilgisi, kelime felan öğrenin. Çok dil bilgisinde kaybolmayın tabii, belli seviye kitaplar okuyun. Kendinizi listening, reading, writingde geliştirin. En son olarak da speakingle alakalı bir kursa gidebilirsiniz, özgüven kazanırsınız, turist gelince gerilmezsiniz. Benim dil seviyem fena değil aslında; ama speaking konusunda pek pratik yapma şansım olmadı. Turistlerle karşılaştığım için bazen geriliyorum, hala üstümden atamadım onu. Bence konuşmayı belli seviyede hallederseniz, İngilizce sıkıntı olmaz, gerisi gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: feneraglama

Hocam kocaeli de metalurji yazmayı dusunuyorum bu bolumle ilgili görüsleriniz neler

Açık söyleyim, ben olsam tercih etmezdim. Ne bileyim Kocaeli'de elektrik gibi bölümler olsa daha gideri olurdu da metalurjiyi bilemedim.
  • barman B kullanıcısına yanıt
    O şekilde kendimi hazırlık okuyan biri kadar geliştirebilirsem ne mutlu bana hocam. İ.ö olduğu için zorlanacagimi düşünuyorum olmadi her sabah 1 saat bakarim ingilizceye elimizden geleni yapicaz artık Sağolasin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benim mesajımi neden cevaplamadiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: slayer1

Hocam sıralamam 28k geldi.Ytü elektrik yazmayı düşünüyorum.Sizce iyi bir tercih olur mu yada o sıralamaya önerebileceğiniz daha iyi bi yer var mı ?

Öncelikle konumun başına elektrikle alakalı bir link koydum, en başında. O linki kesinlikle oku. Yazan arkadaş da YTÜ Elektrik mezunu ve gerçekten okulu gereğinden fazlasıyla hakkıyla mezun olmuş, kaliteli bir mühendis arkadaş. Bazen ben bile diyorum, keşke onun kadar istekli olsam diye. Kendisi şu an Singapur'da doktorasına başladı diye biliyorum. YTÜ Elektrik'ten çöp olarak da çıkabilirsin, böyle bir mühendis olarak da çıkabilirsin. Tamamen ilgine bağlı. İTÜ ile kıyaslarsak YTÜ'de çok isteksiz adam var; ama farkını koyarsan önemi kalmaz. YTÜ Elektrik yazayım mı dersen, yaz bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: kapısızköylü

Hocam forumda okudugum en doğru bilgilendirme konularindan birini açmışsiniz.Teşekürler.Ben sinavda 120 bin siralama yaptim.Hatay,Nigde,Kibris gibi yerlerde inşaat mühenfisligi düşünuyorum.Doğuya gitmek istemiyorum.Kıbrıs tam burslu ingilizce inşaat mühendisligi düsunuyorum.Mezuna kalamam.Bilgidayar programlarinda yetenekliyim.Dil konusunda istekliyim.Ailemde arkamda.Hazirliktam sonra Amerikada WAT programina katılacagim.Yurtdisinda staj ayarlamaya çalısacagiz.Ayrıca annem ortalamani yuksek tut.Bilkent yada Almanya'da yüksek lisans yaptiricam diyor.Muglaliyim.Burada inşaat sektörü yeni gelisiyor.Istanbuldaki bircok buyuk firma buralarda insaat işine girdi.En azından kendi işimide yapabilirim diye düşünüyorum.Devlet olarak dusunsek.Inşaat diger muhendisliklere göre kontenjani daha fazla ve puani biraz daha düşük.Iş bulma durumu ne olur?Kıbrıs mezunu diye kenara atarlar mi?Sürekli içim burkuluyor yazılari okuyunca.Istanbul,Ankara olmassa olmaz cinsinden.Üzülüyorum.Ne düşünuyorsunuz?Belki biraz yardımci olursunuz?

Öncelikle kusura bakma, tek senin mesajı atlamışım, yoksa sıra sıra gidiyorum.

Sana şöyle söyleyim, öncelikle kendini üzme. O lafı söylerken ağırlıklı olarak aslında bilişim-elektronik sektöründeki bölümleri daha çok kastediyorum. İTÜ İnşaat mezunu bir mühendisle konuştum, 2 senedir mezun. Daha üstüm olarak İTÜ'den mezun mühendis görmedim. Hep Fırat, KTÜ gibi yerlerden mezun tecrübeli mühendislerdi dedi. Yani özellikle inşaat, makina gibi mühendisliklerde biraz daha kabul edilebilir farklı illerde okumak. Ben bunu daha çok şehir, kendini geliştirme odaklı da düşündüm. Çünkü İstanbul insana farklı, bambaşka bir vizyon katıyor.

Kıbrıs konusunda da 2 arkadaşım gitti ODTÜ KKK'ya, ikisi de geri döndüler. Biri hazırlığı geçememişti; ama sorunları Kıbrıs'ın felaket pahalı olmasıydı. İçki-sigara çok ucuz; ama yiyecek felan efsane pahalı, taksi parası felan da çok tutuyormuş. Çok zorlandılar; ama sizinkiler sanırsam durumu biraz daha iyi gibi anladığım kadarıyla. Farklı illerde %50 burslu felan okuma ihtimalin var mı acaba?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kapısızköylü

Hocam forumda okudugum en doğru bilgilendirme konularindan birini açmışsiniz.Teşekürler.Ben sinavda 120 bin siralama yaptim.Hatay,Nigde,Kibris gibi yerlerde inşaat mühenfisligi düşünuyorum.Doğuya gitmek istemiyorum.Kıbrıs tam burslu ingilizce inşaat mühendisligi düsunuyorum.Mezuna kalamam.Bilgidayar programlarinda yetenekliyim.Dil konusunda istekliyim.Ailemde arkamda.Hazirliktam sonra Amerikada WAT programina katılacagim.Yurtdisinda staj ayarlamaya çalısacagiz.Ayrıca annem ortalamani yuksek tut.Bilkent yada Almanya'da yüksek lisans yaptiricam diyor.Muglaliyim.Burada inşaat sektörü yeni gelisiyor.Istanbuldaki bircok buyuk firma buralarda insaat işine girdi.En azından kendi işimide yapabilirim diye düşünüyorum.Devlet olarak dusunsek.Inşaat diger muhendisliklere göre kontenjani daha fazla ve puani biraz daha düşük.Iş bulma durumu ne olur?Kıbrıs mezunu diye kenara atarlar mi?Sürekli içim burkuluyor yazılari okuyunca.Istanbul,Ankara olmassa olmaz cinsinden.Üzülüyorum.Ne düşünuyorsunuz?Belki biraz yardımci olursunuz?

Öncelikle kusura bakma, tek senin mesajı atlamışım, yoksa sıra sıra gidiyorum.

Sana şöyle söyleyim, öncelikle kendini üzme. O lafı söylerken ağırlıklı olarak aslında bilişim-elektronik sektöründeki bölümleri daha çok kastediyorum. İTÜ İnşaat mezunu bir mühendisle konuştum, 2 senedir mezun. Daha üstüm olarak İTÜ'den mezun mühendis görmedim. Hep Fırat, KTÜ gibi yerlerden mezun tecrübeli mühendislerdi dedi. Yani özellikle inşaat, makina gibi mühendisliklerde biraz daha kabul edilebilir farklı illerde okumak. Ben bunu daha çok şehir, kendini geliştirme odaklı da düşündüm. Çünkü İstanbul insana farklı, bambaşka bir vizyon katıyor.

Kıbrıs konusunda da 2 arkadaşım gitti ODTÜ KKK'ya, ikisi de geri döndüler. Biri hazırlığı geçememişti; ama sorunları Kıbrıs'ın felaket pahalı olmasıydı. İçki-sigara çok ucuz; ama yiyecek felan efsane pahalı, taksi parası felan da çok tutuyormuş. Çok zorlandılar; ama sizinkiler sanırsam durumu biraz daha iyi gibi anladığım kadarıyla. Farklı illerde %50 burslu felan okuma ihtimalin var mı acaba?

Teşekür ediyorum hocam cevap için.Başka şehirde özel okuyamam.Ailem o parayı yurtdisi ve yüksek lisans icin harcarim diyor.Kıbrıs konusunda biraz kişiye bağlı durum.Asagi yukarı Muglada yedigim parayla aynı.Eger Kıbrıs olmassa Niğde yada Hatay falan olucak.Oralarada pek gitmek istemiyorum.En azından Daü Inşaat Labaratuari kıbrıs deprem bölgesi oldugu icin araştırma açısından donanımliymis.Okulda köklü.Ortalama yıllık gider 10.000-11.000 gibi oluyor hocam.

• barman B kullanıcısına yanıt
    selam dostum yıldız malzeme hakkındaki görüşün nedir ?

sıralamam 64,239 oranın 64,600 kontenjanı 103 den 100 e düşmüş gelme istimali nedir ?

son olaraktta kocaeli makine mi yıldız malzeme mi ?
  • İyi Geceler Hocam ,
    Benim sıralamam 5k geldi kişisel olarak koç fizik düşünüyorum ama ailem mühendislik yazmam konusunda ısrarcı.
    5k ile yazabileceğim bir mühendislik var mı ?
  • hocam sizede çok mesaj geliyo ama.banada bi bakarsanız sevinirim.mf4 sıralamam 8k mf3 7k mühendislik istiyo gibiyim ama tam da karar veremiyorum tobb makina itü makina odtü inşaat tutuyor.ankarada oturuyorum ne önerirsiniz.tıp yaz diyen çevre var bende peşinen tıp istemiyorum diyemem.bir fikir verebilirseniz çok yardımı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scheissenberg

Hocam bilkent ee dışında ankaradaki tüm mühendislikler tutuyor. açıkçası şimdi bilkent ee doğrultusunda çok gaza gelmek de istemiyorum sıralamam 769 bilkent ee 400 küsürlerden alıyor. gelmeme ihtimali yüksek tam burslu olarak ama bu yıl sıralamalar değişebilir, veya üni yetkilileri ile konuşarak da bir şekil halledilebilir belki

mühendis olmak istiyorum ama alana karar veremedim henüz.bilgisayar-ee-makine arasında gidip geliyorum.
    bilkent-odtü ikilemi de var tabi.ama şu ana kadarki düşüncem ee ve bilgisayar için bilkent, makine için odtü oldu.
    ancak dediğim gibi alana bir türlü karar veremedim bana biraz yardımcı olur musun?
    sınavdan önce makine-uçak istiyordum fiziği sevdiğimden ötürü. aselsan, tai ,havelsan gibi savunma sanayi şirketlerinde çalışmak...
    bilgisayarda da yapılabilecekler, iş olanakları vs beni çok heyecanlandırıyordu. örneğin bir oyun şirketinde çalışıp şu zamana kadar merakla takip ettiğim serinin yeni oyunun yapım aşamasında yer almak...
    eede de çok güzel iş olanakları var yurtdışında özellikle pc dir, mobil cihazlardır bunları üreten devasa şirketlerde çalışma imkanı...

biraz bahsetmişsiniz ilk mesajda, çalışmak istediğiniz ortama göre bir karar verilebilir mesela. sizin tavsiyeniz nedir bu konuda? kararsızım şuan ama üni ziyaretlerimde konuştuğum insanlar bu kadar kararsız olmaya gerek yok zaten okudukça seversiniz, ilgi alanlarınıza doğru dallanmalara yönelirsiniz özellikle 3 ve 4. sınıflarda diyorlar.

Azıcık senin tarzını anlamaya çalıştım, makine pek senlik bir bölüm değil gibi. Bilgisayar, ee tarzındaki bölümler seni daha fazla mutlu eder bence. Biraz yurtdışı odaklı düşündüğün için tabii ki ilk aşamada ona göre hareket etmek ütopik geliyor, hani oyun şirketi felan gibi; ama Bilkent, ODTÜ mezunu olarak imkansız şeyler de değil. Fazlasıyla ilgilenirsen yapabilirsin diye de düşünüyorum; ama bilgisayar mühendisliği tercih ederken oyun şirketinde çalışma üzerine bir fikirle yola çıkılmamalı diye düşünüyorum.

Öncelikle sıralaman güzel, Ankara düşünüyorsun. İstanbul'dan bahsetmemişsin. Önünde muhtemelen Bilkent Bilgisayar, ODTÜ EE-Bilgisayar bölümleri var. Bence neyi seçersen seç, bir şekilde kıvırırsın. Sadece bilgisayar daha özel bir ilgi istiyor diye düşünüyorum. Yazılım işinden keyif almıyorsan, o algoritmayı oluşturmak sana keyif vermiyorsa sıkıntı var. Silicon Valley diye HBO yapımı bir dizi var, oradaki nerdlerin hayatı, yaşantısı seni ne kadar çekiyor, bi' bak derim. Özellikle bilgisayar mühendisliğine ilgin yoksa, nötrsen ikisi için bence ODTÜ EE önceliğin olsun, ondan sonra Bilkent Bilgisayar düşünebilirsin. Hatta imkanın olsa Bilkent EE bas geç derdim.

• Hocam ben de mühendislik düşünüyorum sıralamam 128k ilk olarak sence bu sıralama ile tercih yapsam mezun olunca sıkıntı yaşar mıyım. Düşündüğüm bölümler inşaat veya makine sence eğer bu sıralama ile tercih yapsam hangisini tercih etmeliyim
    inşaattan
    Aksaray
    niğde
    bartın
    %50 odtü kkk
    %50 kto karatay
    mersin %50

makine ise
    ktü makine ikinci öğretim
    adana
    kırıkkale
    denizli
    süleyman demirel ve daha bir kaç alternatif daha var
    ama içlerinde özellikle beni düşündüren ktü ve odtü kkk
  • quote:

Orijinalden alıntı: JohnnyCash

Peki hocam endüstri mühendisliği hakkında fikirleriniz nedir?
    Boun endüstri hakkında bilginiz var mı?

Endüstri tercih edilecekse Bilkent'le beraber en tutulan okullar. Hani benim bu bölüme karşı pek ilgim yok; ama bu iki okulda özellikle tercih edilebilir diye düşünüyorum. Endüstri hakkında soru sorulmuştu bu konuda sanırsam, cevap yazmıştım. Öyle birebir, görüştüğüm tanıdığım biri yok; ama BOUN Robert ekolü bir okul ve sonuna kadar saygım var kendilerine. Bence Turizm felan dışında her bölüm okunur Boğaziçi'nde, Endüstri ise okunacaksa burada okunur. Özellikle programı bildiğim kadarıyla İTÜ'de işletme mühendisliğine bir tık daha yakın, İTÜ Endüstri ağırlıklı üretim sektörüne mühendis hazırlarken, Boğaziçi daha yönetici adayı yetiştirdiğini biliyorum. Ha ben endüstrinin genel olarak her bölümden farklı dersler alıyoruz mantığından nefret ediyorum, bence saçma sapan bir şey. Bu nedenle soğuk duruyorum bölüme karşı.

Her ne olursa olsun, son derece iyi öğrencilerle, amerikan ekolü bir okulda, Bebek gibi bir yerde okumanın keyfi farklı olur. Ayrıca güzel bir İngilizceyle, iyi yerde yüksek yapma şansınla, eğer akademik yönelirsen de fazlasıyla meyvesini alabileceğin bir alan. Öncelikle endüstri konusunda kafanda netleştirirsen, hani ben matematik-fizik ağırlıklı bir mühendislik bölümünde okumak istemiyorum. Kendimi ar-ge sektöründe de göremiyorum diyorsan diğerleri uymadığı için Endüstri sana daha uygun olur diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: karakocozan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: karakocozan

itü kimya okunur mu sence yoksa normal temel muhendislik mi secmeliyim

Ben mühendislik konusunda maden bölümleri felaket itici geliyor, jeoloji-jeofizik-maden-petrol ve doğalgaz-cevher hazırlama vb.

Bunlar dışında İTÜ'de bence her bölümün gideri var. Özellikle akademik düşünürsen İTÜ Kimya okunur; ama gelen öğrenciler İTÜ'de genelde sıralaması biraz daha geride olan öğrenciler ve, dersler de pek kolay değil. O yüzden epeyce zorlandıklarını söyleyebilirim. Bir de bölümün ne? Kimya dediğin zaman, mühendisliği mi? Değil diye cevap verme muhabbeti var; ama bence bunlar sorun değil, takılmamak lazım böyle şeylere.

Dediğim gibi kimya bilimini seviyorsan, sana uzak gelmiyorsa bence tercih edebilirsin.

yalnız kimya hocam sadece kimya bölümü bu arada ne muhabbeti ?

Ya çok önemli bir şey değil. Kimya okuyan bir arkadaşım var. Bölümünü sorduklarında Kimya diyor. Mühendisliği mi, normal kimya mı diye soru geliyor. O da mühendisliği değil, düz kimya diyor. Kendisi alışık; ama ilk başta biraz mühendisliği bölümünün puanı daha yüksek diye öyle gereksiz bir eziklik hissetme oluyor da acayip önemsiz bir şey.

• Okumadım eyvallah

Edit: okudum faydalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarge17 -- 5 Temmuz 2015; 2:02:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayfeynman

hocam sıralamam 13binde ee düşünüyordum ama bu sıralamaya tobb bilgisayar 75 burslu geliyor, ee okusaydımda yazılımla ilgilenecektim bilgisayar okuduğumda da aynısı olacak, sizce bilgisayar seçip devam etmeli miyim ayrıca tobb hakkında bi yorumunuzu alabilir miyim

EE okusaydım da yazılımla ilgilenecektim diye bir mantık güttüysen yanlış. Madem öyle düşünüyorsun direkt yazılım düşünsene. EE bölümü sana yazılım anlamında çok bir şey katmaz, hani yazılımcı felan yetiştirmiyor bölüm. Ha yazılımcı olmak için üniversite de şart değil gerçi; ama epeyce muazzam ilgi, uğraş gerekir. TOBB da nedense çok ilgimi çeken üniversite değil, hani bence o sıralamada daha farklı tercihler yapılabilir, özel üniversite dışında. İTÜ'de Elektrik-Kontrol, YTÜ'de EHB-Bilgisayar Hacettepe EE-Bilgisayar bölümlerine bakılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sieve

Hocam İTÜ Geomatik hakkında neler düşünüyorsunuz,harita mühendisliği gibi diyorlar biraz açar mısınız nasıl bir bölümdür?

Birde THK uçak mühendisliği yazmayı düşünüyorum tercihte,bu bölüm hakkında da ne gibi yorumlar yaparsınız merak ettim.

Aslında bölümün içeriği konusunda çok bilgim yok; ama dediğim gibi İnşaat fakültesinde, gayet güzel bir fakültedeler. Dersler bitince bunların arazi dersleri başlıyor. Bayağı gruplara ayrılıp aletlerle çalışıyorlar. Ayrıca geziler felan da yapıyorlar, bölümde net şekilde kız da var. Okuyan arkadaşlar da, genelde iş konusunda sıkıntı çekeriz gibi kafalarda değiller, hatta işi hazır olan bile var. Öyle çok ilgim de yok, şöyle bir video da var.

https://www.youtube.com/watch?v=4QCMC2fBNzo

THK ne durumdadır bilmiyorum; ama uçak mühendisliğiyle ilgili fikrimi şu konuda yazmıştım.

http://forum.donanimhaber.com/m_107519472/tm.htm

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.