Şimdi Ara

mühendislik isteyip tıpa yönelmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • var mı aranızda böyle mühendislik hedefleyip puanı iyi gelince tıpa yönelen? iyiki yapmışım veya keşke yapmasaydımdan hangisini diyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tam olarak ortalık o....usu gibi hissediyorum bir yandan iç sesim mühedisliğe bir yandan çevremdekiler tıpa yönlendiriyolar.Aslında ikisine de soğuk değilim amacım bilim yapmak tıp okusam da akademik kariyer istiyorum.Mühendislik okusam da ar-ge odaklı.araştırma odaklı biyoloji fizik matematik üçü de sevdiğim alanlar o yüzden pek farketmiycek gibi.itü ehb zorlayacağım bakalım arkasına esogü tıp yazıcam onun arkadına uludağ hangisi gelirse artık hayırlısı bakalım lise hayatımda 4 senedir tıp mühendsilik ikileminden kurtaramadım kendimi en sonunda bu çıktı ortaya
  • erebosre E kullanıcısına yanıt
    Hocam valla ben iyi gelseydi mühendisliğe yönelecektim hedeflediğimden kötü geldiği için tıpa yöneldim tam tersi oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Julyanis09 -- 31 Temmuz 2020; 1:14:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Julyanis09 kullanıcısına yanıt
    aslında evet onu da belirtmem gerekirdi hedef itü odtüden şaşınca tıpa yönelenler de oluyor mühendislik ve tıp da birbirinden baya farklı alanlar nasıl hissediyorsun peki?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Tam olarak ortalık o....usu gibi hissediyorum bir yandan iç sesim mühedisliğe bir yandan çevremdekiler tıpa yönlendiriyolar.Aslında ikisine de soğuk değilim amacım bilim yapmak tıp okusam da akademik kariyer istiyorum.Mühendislik okusam da ar-ge odaklı.araştırma odaklı biyoloji fizik matematik üçü de sevdiğim alanlar o yüzden pek farketmiycek gibi.itü ehb zorlayacağım bakalım arkasına esogü tıp yazıcam onun arkadına uludağ hangisi gelirse artık hayırlısı bakalım lise hayatımda 4 senedir tıp mühendsilik ikileminden kurtaramadım kendimi en sonunda bu çıktı ortaya

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam ben de yüksek müh isteyip gelmeyince mecburi tıp yazanlardanım. Pişmanım. Tıpta Ar-Ge için önce düz tıpçı şartlarını sağlamak gerekiyor, bu da oldukça törpülüyor ve yoruyor insanı. Üretim merakıyla gelmenizi, büyük bir yerde-öğrenciyle birlikte araştırma yaptığı bilinen bir yerde değilseniz hiç tavsiye etmem. Bir çok anlamda biraz ağırlaştırılmış lise beş olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heryerinacemisi H kullanıcısına yanıt
    hadi ya, şimdiki aklınız olsa tıp yerine daha düşük bir mühendislik mi yazardınız?

• Hala yazmayı düşünüyorum desem inanır mısınız hocam Sektör tehlikeli görünüyor ama, benim ilk motivasyonum kalmadı biraz yoruldu zihnim. İçerden değilim bilemiyorum, biraz yakalasam atlarım düşünmeden.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • heryerinacemisi H kullanıcısına yanıt
    tıpta kaçıncı sınıfsınız ve hangi mühendisliğe gitmek istiyorsunuz? çevredeki tıp lobicilerinin baskısıyla tıpı yazacağım büyük ihtimalle, içimde ise mühendislik ukte kalacak. ileride heralde sizin durumunuzda olmam muhtemel.

• Ben lise boyunca tip istemiş ve 26/30 tıp 4/30 diş yazmis biri olarak 3. Ve 4. Senemde acabalarim artti. Şuan tercih etsem %60 tıp %40 muhendislik dusunurdum.

• Piyasaya tutunabilecegimden emin olmuş olsam. merakimi koruyup surekli arastirip kalifiye bir eleman olacgkmdan emin olmus olsam aslinda muhendislige daha yatkin olma ihtimalim vardi. İtu kontrol, gsü pc geliyordu dusunebilirdim.

• Jetengine kullanıcısına yanıt
    evet ben de aynı şekilde düşünüyorum, emin olamadığımdan tıpı tercih ediyorum, tıpı çok istediğimden değil. ne yazık ki emin olamadığımız için kendimizi riske atmak istemiyoruz. kim bilir belki de cesaretimiz olsa cidden iyi işler yapabileceğimiz meslek mühendislik olabilir. tabi bir yandan insan mezun olduktan sonrasını da düşünmek zorunda kalıyor

• ben de benzer bir durumda ısrarcı şekilde mühendislik isterken bulunduğum aralıkta istediğim mühendislikler olmadığı için dokuz eylül tıp yazdım. hiç pişman değilim ama soruyorsanız. başlarken aklımda şüpheler vardı ve tercih pek içime sinmemişti ama bölümü anca içindeyken şeffaf şekilde görebiliyorsunuz ve sevmek ya da sevmemek anca bu şekilde mümkün. benim uygulamalara girdikçe, hastaneden geçtikçe, o önlüğü giydikçe çok hoşuma gitti ve sene sonunda başka bir bölüm okuyamazmışım bile dedirtti. bunun altında komite sisteminin benim çalışma stilime çok uygun olması ve özellikle anatomi hocalarımın büyük rolü var ancak mühendislik alanında çok büyük idealleriniz ya da tıpa karşı büyük ön yargınız yoksa her zaman pişmanlıkla sonuçlanacak diye bir şey yok demek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fleenco -- 31 Temmuz 2020; 12:57:18 >
    Aslinda en temizi iki meslek grubunun yaninda da 2 gun kalmak. Hatta süre elverse 1er hf durmak. Ama tanidiklara sorul degerlendirmek lazim. Asil mesele tipi ve muhendisligi gozunun kesmesi, yaparim lan ben bunu demek sonra ikisinde de zor zamanlar yasadiginda o motivasyonu kullanabilmek.

Yarıladım sayılır hocam, ama birkaç yıl tekrarlıyım. Sınıf geçmemeye çalışıyordum bırakamam diye, atılmamak için tekrar hakkım bitti. Sıkışmış durumdayım. Keşke bunu kesin çok iyi yaparım diye tutunacağım bir şey olsaydı da düşünmeden geçseydim. Umarım aynı durumda kalmazsınız, psikolojimi çok zorladı. Çok içe kapandım.

• Jetengine kullanıcısına yanıt
    En doğrusu ama asla böyle bir sistemimiz yok. Sorunca da tatmin edici olmuyor herkesin bakış açısı farklı. Keşke staj alır gibi içine girip biraz vakit geçirebilsek, içine girmedikçe anlaşılmıyor çok fazla durum.

• 1.5K 2K DAHA YÜKSEK YAPMIŞ OLSAM MUHENDİSLİK GİDİCEM DE TIPA GİDİCEM GİBİ SANKİ GELİYOR ŞU AN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.