Şimdi Ara

Mühendislik için laptop tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar endüstri mühendisliği okumayı düşünüyorum ama uzay havacılık da olabilir. Uzay havacılıkta solidworks catia gibi programları kullanıyormuşuz sanırım daha çok. Bütçem 10k. Ama taşınabilirliği iyi bir laptop almak istiyorum gaming düşünmüyorum. Oyun oynamıyorum pek zaten. Beni 5 sene çok sıkıntı yaratmadan götürmesi lazım. Aklıma thinkpad e14 serisi yatıyor biraz. Tavsiyelerinizi bekliyorum.





  • Bunun i7 10750H 10k’ya buldum. O farka gerek var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gkbrks -- 7 Ağustos 2020; 23:47:23 >




  • i7 10750H: Tüm U serisi, 9. nesil i7 işlemciler ve tüm i5 serisinden daha performanslıdır hocam. Bu yüzden aradaki fiyat farkına değer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ProSniper

    i7 10750H: Tüm U serisi, 9. nesil i7 işlemciler ve tüm i5 serisinden daha performanslıdır hocam. Bu yüzden aradaki fiyat farkına değer.
    Tamam hocam. İ5 10300h da 4-5 sene götüremez mi onu merak ettim. Bir de msi 1650 ekran kartı olduğu için 10k ona vermek istemiyorum pek. Ağır olmayan tek seçeneğim o da laptop anlamında başka öneriniz olur mu? Gf63 thin serisinin malzeme kalitesi diğer msi’lar kadar iyi değil.
  • Gkbrks G kullanıcısına yanıt
    Hocam rtx 2060'a sahip HP Omen 2020 ve Monster bilgisayarlar var onlara da bakın. Sırf MSI diye o kadar para vermeye kesinlikle değmez.

    Ayrıca i5 sizi götürür o kadar korkmayın i5 10300H önceki nesil i7'lerden güçsüz değil tek eksiği maalesef 4 çekirdek olması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718

    Hocam rtx 2060'a sahip HP Omen 2020 ve Monster bilgisayarlar var onlara da bakın. Sırf MSI diye o kadar para vermeye kesinlikle değmez.

    Ayrıca i5 sizi götürür o kadar korkmayın i5 10300H önceki nesil i7'lerden güçsüz değil tek eksiği maalesef 4 çekirdek olması.
    Hocam hp’nin o modeli stoklarda yok ve bulsam da 12 13k olacak fiyatı. Monster’a güvenmiyorum pek kalite anlamında. Tulpar T5 serisi kafama yatmıştı ama bataryası 1.5 saat anca dayanıyor diyor birkaç kişi(oyun oynamadan bir de) Bana en azından 3.5 4 saat gitmesi lazım oyun oynamadan.
  • biraz daha çıkabilirim diyorsanız,




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mimarlık için laptop
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gkbrks G kullanıcısına yanıt
    epey
    HP OMEN 15-ek0001nt (3A693EA) Notebook
    https://www.epey.com/laptop/hp-omen-15-ek0001nt-3a693ea.html


    Forumdan 5 TL'ye 333 TL kupon alabilirsiniz n11 için. Fiyatı son gereksiz arttı belki haftaya düşer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED5D10718 -- 8 Ağustos 2020; 15:51:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt
    Hocam 32gb ram 1tb ssd çok lazım değil. Ağır bir oyun oynamayacağım. İleride kendim ya da servise upgrade yaptırırım gerektiğinde. İşlemci odaklı daha çok ve olabildiğince hafif olana bakıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gkbrks -- 8 Ağustos 2020; 16:6:14 >
  • Gkbrks G kullanıcısına yanıt
    anladım hocam, ben de mühendislik uygulamaları kullandığım için (GOM Netfab vb.) ram benim için öncelikliydi açıkçası, ondan dolayı tavsiye ettim.
  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam. Aklıma en çok yatan bu oldu. Ağırlık olarak da 2.2 kg. Bataryası da biraz daha iyi gidiyor diğerlerine göre. Geçen sene çıkan L340 modeli var. Bu senekinde sanırım biraz termal sorunları hallettiler. i9750h ve daha kötü ekran kartı için 1k dan daha fazla vermek mantıklı mı bilemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gkbrks -- 8 Ağustos 2020; 17:43:34 >




  • Gkbrks G kullanıcısına yanıt
    hayırlısı olsun hocam, ben de olayı tam olarak bilmediğimden daha profesyonel arkadaşlar yardım edecektir.
  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt
    Daha sipariş etmedim hocam 1-2 gün sonra ederim. Bu mode kafa karıştırıcı baya. En iyi f/p ürünü bu gibi. Ama ağır harbiden. 2.5 kg’dan başlıyor diyor. 2.5’dan da ağırsa kötü.




  • Gkbrks G kullanıcısına yanıt
    Hocam bu cihaz çok ısınıyor diyorlar. Yoksa dediğiniz gibi F/P cihazı. Ayrıca ekranına da kalitesiz olduğunu belirtiyorlar.

    https://www.youtube.com/watch?v=AqkwXH5BlMo&feature=youtu.be

    Bu inceleme videosuna bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hocam siz atmadan önce izledim. Ben ekranı iyi diye anladım yalnız. Zaten ondan başka daha kötü sorunlar var. Acer Nitro 4600h olan dan bugün stok bitti aksi gibi. Anladığım kadarıyla şuan alabileceğim en kaliteli amd içeren laptop msi bravo serisi gibi. O da gereksiz pahalı. Araştırıyorum hala bakalım. Monster Abra A5 15.8 de fena değil gibi.
  • Gkbrks G kullanıcısına yanıt
    Forumda IPS olmadığı söylenmişti o yüzden dedim. Farklı bir panel türü vardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar direk havacılık okuyan bir mühendisle konuştum. Gaming laptop sakın alma diyor. Batarya anlamında çok sıkıntı oluyor dedi. Workstation almamı tavsiye etti onlar da 12 13k dan başlıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.