Şimdi Ara

Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
730
Cevap
28
Favori
24.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İTÜ uçak mühendisliği hakkında bilgi verir misiniz? Kendimi gelistirirsem Türkiye şartlarında ucak tamir etmenin dışına çıkabilir miyim yoksa illa ki yurtdışına çıkmak mi zorundayım? Bir de Türkiye havacılık sanayisi neredeyse yok diye biliyorum vaktinde uçak yapan ülkeydik ama.. Sizce maaşlı bir çalışan olmaktansa yurtdışında kendimi geliştirsem, okulda olsun normalde olsun iyi bir çevre yapsam ve diğer gerekli şartları tamamlasam Türkiye de bu sanayiye katkı yapabilir miyim? Yani üretici şirket şeklinde. Tabi tek başıma olması imkansız gibi bu yüzden ondan önce iyi çevre yapıp ortakların olması gerekir . Sizce imkanlı mıdır yoksa sonum ASELSAN intiharları gibi mi olur? Eğer öyle olacaksa da ondan öncesinde ülkede ciddi bir dönüşüm gerekiyor bu hayal için maalesef..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    Çok sağol hocam biraz daha arastirayim olmazsa yine sorarim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BloodOnMyName

    hocam ben inşaat sektöründe kayırmaların torpillerin fazla olduğunu o yüzden okuduğun yerin veya kendini geliştirmenin yükselmeye yardımcı olmayacağını duydum fakat bunları söyleyenlerin sektörle pek bir alakası yok o yüzden şüpheyle yaklaştım sonuçta yaşadığımız yer belli bu tarz olaylar malesef her meslekte var
    sizin bakış açınızdan durum nasıldır ben iyi bir üniversitede çap ile bitirsem dil öğrensem yine de yetersiz mi kalır çünkü akrabadır tanıdıktır çevrem yok diyebilirim

    Hocam şimdi konuyu sana şöyle anlatiyim . ben inşaat mühendisliği okuyorum . ama yaklaşık bi 10 senedir falan bu i saat islerine baya bir meraklı oldugumdan sürekli santiyelerle iç içe büyüdüm . kayırma konusuna gelirsek , yaşadığım tecrübelere gore çevrenin olması seni ilk mezun olduğunda belirli bir yere kadar taşır ama tam donanımlı olarak mezun olmadiysan , o şirket senden daha iyi birini bulursa o adamı senin üstüne koyar . daha fazla yetki verir . yanı cevre önemli Na pratik bilgi ve birikim ondan daha önemli . ben çevresi olmayan ama su anda kendi emekleriyle yukselip ,yurt dışında calisan birçok kişi tanıyorum . o yüzden cevre olayını çok kafana takma . zaten elinde staj yapma gibi bir durum var . her yaz isteğe bağlı git staj yap . zamanla zaten cevren olur . bu durumu dert etme .

    Simdi inşaatı 2 ye ayıralım . biri şantiye kısmı . diğeri buro (masa basi )kısmı . şantiye kısmıda kendi içinde ayriliyo. Şantiye şefliği , şantiye şefinin altında çalışan muhendis ve , İs güvenlik uzmanı (bu cok tehlikeli bir iş. Oradaki tüm güvenlik önlemlerini şirket senin üzerine koyuyor . eğer bi işçi te çalışırken birşey olursa suçlusu sen oluyorsun . o yüzden her türkü tedbiri almak zorundasin. )

    Evet simdi gelelim şantiye olayını kaba taslak anlatmaya . bilmiyorum hic şantiye ortamında bulundunmu ama. Baya zor bir iş . şantiye deneyimi çok farklı bir durum ya . her inşaat muhendisinin yasamasi gereken bir deneyim . ve inşaatın en zor bolumu diyebilirim . simdi şirket arıyorum dağın başında bir baraj yapımı ihalesi aldı . gidiyorsunuz oraya. Saatlerce yol. Git gel zor olacak . mecbur şantiyede yasamaya basliyorsun . iscilerle beraber ayni ekmeği paylasiyorsun falan . toz toprak icindesin . ama inşaat adinada en çok ogrenebildigin yer burası . ilk mezun olunca zaten ben hemen santiye şefi olurum gibi bir beklentiye girme . muhtemelen çalıştığın yerde yaklaşık 15 seneden fazla orada çalışan bir şantiye şefi vardır zaten . ilk onun ayağını kaydirman gerekecek . tabi zamanla .normal muhendis olarak da yukarda anlattim. İs güvenlik uzmanı olarak seni ise alirlarsa bu durum çok risk li. Tüm şantiye güvenliğini sana yıkıyorlar . tüm işçilere haftalık olarak " tum is güvenliği alindi , hicbir sorun yok vs " gibi bir kâğıt imzalatmak zorundasın . eğer orda bir kişi hatadan dolayı ölürse ya da yaralanırsa , hapis bile yatabilirsin . birde şu var . simdi adam seni mühendis olarak ise aldı . dediki sen hem güvenlik uzmanı olarak calis hemde muhendisimix ol . senin maaşına 1000 tl ekleme yapalım. Kesinlikle kabul etme . kesinlikle!! Normal bir is güvenlik uzmanı çalıştırsa daha fazla para verecekken ucuza getirmek için seni kullanmak isteyecektir . sakin bu hataya düşme . !!!



    Simdi büro ortamına gelirsek . genelde maaş olarak santiyenin altinda bir mebla ile çalisirsin . büroda genellikle bayanlar tercih eder . iste isin proje bölümünde yer aliyorsun m şantiye ortamını ben çekemem dersen ideal bir yer derim sana . tabi kazancı daha düşük oluyor bunu bil .



    Ama konuştuğum çok inşaat mühendisi oldu . şantiye sefinden burocusuna kadar . hepsinin dediği şey su. Şantiyede çalışmadan asla bir inşaat mühendisi olamazsın .



    Dil olayına gelirsek 1 dil değil 2. Yabancı dil bile olmalı . yurt dışı için . ya yurt dışında genelde şartlar çok kotu ama maaşlar baya yüksek . iste maaslarin bu kadar yüksek olmasinin sebebi de bu . iste şöyle hayal etme bak ukraynaya gittin , ooo Kiev de gece hayati falan öyle.olmuyor iste . şirket seni bi koyuyor dağın başına . yol yok doğru düzgün . sehire saatler uzaklikta. Şantiye den çalışmaktan cikamiyorsun ama adam sana 10bin€ maaş veriyor . iste bi 5 sene çalış . tüm hayatın kurtulur . tabi bak bu yurtdışı olayında cidden çevrenin olması lazım yoksa biraz zor gidiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam merhabalar. Dokuz eylul endustri hakkinda ne dusunuyorsunuz.


    Yada ege bilgisayar.

    Istanbul endustri icinde yorum yaparsaniz cok mutlu olurum.
    Kisa kisa. cok tesekkurler simdiden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ironcarbonom

    Kocaeliye gelme kanser olursun daha da yorum yapmiyorum.

    hocam niye öyle dedin şimdi . peki bölümü önerirmisin
  • Odtü Maden yazılırmı hocam
  • hocam özel okul(bahçeşehir) mu yoksa devlet okulu(ytü) mu iş imkanı açısından daha iyidir
  • ironcarbonom kullanıcısına yanıt
    Hocam imalat dalında en iyi eğitim veren teknik üniversite ytü ben bizzar bütün imalat derslerini aldım malzeme metalurji ile çift anadal yapmak için teklifgetirdiler ancak stajım otomotiv sektröründe bir firma ile yapacağımdan dolayı kabul edilmedi itü ve odtü mekanik alanda iyi oradan çıkan kişilerin malzeme ile ilgili bildikleri konular çok sınrlı tabikide ytü de imalat dersi alanlarda da sadece dersi geçme kafasında olanlarlar oluyor ancak kalıp imal tekniği gibi sekötürde en önemli dersleri alma imkanı var söyleyyeim ancak Türkiyedki eğitim sistemi yerlerde ona katılıyorum
  • canyash kullanıcısına yanıt
    Mobilya ve dekorasyon bölümü diyorsan istanbulda var ancak nasıl bir bölüm hiç fikrim yok 2000 ile 4000 istihdam sağlanıcak diyorlar ancak am bi bilgim mevcut değil
  • Hocam YTÜ elektronik haberleşme nasıldır ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sylvana S kullanıcısına yanıt
    kıbrıs hakkında bilgim mevcut ancak oradaki okullar genellikle şu kafada oluyorlar para kazanalım kafasında.Makine mühendisliği diyorsan yıldızda okuman daha mantıklı ancak diğer mühendisliklerde yıldız biraz kötü kalmakta eğer kıbrısda okuman senin içinbir sıkıntı değilse odtü kkk seçilebilir ancak makine mühendisliği diyorsan bence yıldıza geç direk.

    mühendis kafası ilk başta 3 boyutlu düşünmeyi gerektirir.Kolayca doğru yoldan ve farklı yoldan hesap yapmayı bilmen gerek.Bazı kişiler ezberci oluyor bazı kişiler hesapları çok iyi yapıyor misal ben çok hızlı çözerim soruları bu lisede denemerlde bile böyleydi birde ezberim iyidir bu yözden sürekli kitap okurum taşıt mekaniği olsun misal şuan aldığım automotive handbook kitabını okuyorum boshun biraz ufku katıyor ancak şu soruyu kendine sorma bende acaba mühendis kafası var mı yazsam mı diye sorma daha çok seçiceğin alanı sevicekmisin ona göre yaz çünkü okul okul olmaktan çıkp hapise döner ben şahidim böyle kişilere.

    ee mühendisliği inşaatlarda çalışabiliyor şantiye şefi oalrak yada yapı denetimlerde ek iş olarak az miktar alır ama çalışma alanlarından.Fabrikalarda çalışabiliyor neredeyse hepsinde.Programlama gereken çoğu yerde istihdamı var hocam

    mekatronik şuan iyi bir dal olmamakta.Kendisi makinecilerin elektrikte çok kötü olamsından dolayı doğan bir meslek grubu.Şuan belki ihtiyaç az ancak ilerde bunun fazla olacağını düşünüyorum özellikle robotik alanlarda gelişme oldukça ancak bi düşnüdğümüzde robotların Türkiye'ye gelme tarihini epey geç gözüküyor :)




  • Hocam Ege Üniversitesi bilgisayar mühendisliği istiyorum iyi midir?

    Hocam birde bu bölüm hakkında düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aybars78 kullanıcısına yanıt
    Hocam kimya mühendisliği makine mühendisliği tarafından can çekiştirliyor.Çok fazla mezun verdi ve istihdam çok az.Ama dediğim gibi genellikle bu bölümü okuyanlar ortalamsını yüksek tutup endüstri mühendisliği yada makine ile çift anadal yapıyorlar yada ortalamasını yüksek tutu yurtdışına çıkmaya çalışıyorlar ancak Türkiyede ortalaması orta diyecek şekilde mezun olunduğunda ben iş oalrak zor bakıyorum.Büyük firmalar eczacıbaşı istihdamı az sağlıyorlar birde makinecilerden doğalgaz tesisatını almak istediler imza yetkisi verilmedi yani sıkıntıda bir bölüm okul farketmeksizin ancak yukrıda deiğim yöntemi yapıp farklı yollara gidenler oluyor
  • burak144 B kullanıcısına yanıt
    açıktan okumak büyük firmalar için bir şey katmadığını biliyorum.Belki küçük firmalar için göz doldurabilir ancak eğer yönetici olarak devam etmek itiyorsanız size yüksek lisansda işletmeyi öneririm.
  • Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    hocam benim soruma da bir baksaydiniz

    uzun geldiyse sadece

    dokuz eylul endustri muh. hakkinda yorum yapsanizda olur. onerirmisiniz
  • Hocam puana göre okula göre seçim yapmayın bence.İlk başta hengi mühendisliği okuyacağını bir düşünün sediğiniz alan olması çok önemli mühendislikte çünkü kendinizi geliştirmesi için.Sırf otomobil merakı olduğu için makine seçen onlarca kişinin hüsranını görüyorum sonra bilgi seviyesi düşüyor diyorlar size tavsiyem okuyacağını blümü düşünün ona göre ne gelirse ayzın 20 30 k arasıda issiz kalma olayına bakmayın olay üniversitede size ne katıldığında ben 2 yabancı dil bilerek okuldan zar zor meun olan kişilerin çok yüksek fiyata işe girdiklerinide biliyorum birde itüde okuyupta kapı kapı staj arayan kişileride
  • Hocam direk sektöre göre eğitim vermekte ve zorluyorlar.Siz eğer bilgisayar mühendisi olmak istiyorsanız bölümü severseniz ki izmirde güzel şehirdir okumak için kendinizide geliştirirseniz çok güzel bir gelecek olur.İzmirdeki okulların yurt olayını fln bilmiyorum ancak istanbuldakilergibi olacağını sanmıyorum o yönden şanslı olabilirsiniz
  • .BraveHeart. . kullanıcısına yanıt
    Savunma sanayi şirketleri ortak çalışmakta yani tek bir firma tek bir işi yapıp bırakmıyor.Türkiye'de de tei ve tai mevcut en büyük uçak sanayisinde ancak deiğin gibi uçağın parça imalatı veya tamiratı için uygulanıyor.Böyle firmaları eğer sen kurmak istiyorsan çok büyük paralara ihtiyaç var çünkü gerçekten en pahalı sektörlerden şöyle örnek vereyim sürtünme karıştırma kaynak makinası var Türkiyede 1 adet oda aselsanda mevcut fiyatı 2milyon euro bide bu firmalar TSK ile ortak çalışmakta başka ülkelerede çalışmak için izin almak zorunda gibi o yüzden sıfırdan bir şirketin yükselmesi çok zor.Sonunda orda ölen mühendisler gibi olacağınıkime bilemez neden öldükleri hala meçhul ancak dedikleri gibi fazla batarsan seni indirirler ben mühendis olarak buna katılmıyorum sen sınırını zorla değerini bilen çıkar elbette.İtü savunma sanayi için tam istenen okul değil ancak yanlış hatırlamıyorsam en çok mezunu tei tai alıyor diye biliyorum.




  • xxZuPExx kullanıcısına yanıt
    rica ederim
  • sirtsirtahedefe S kullanıcısına yanıt
    Endüstri mühendisliğini ben sevmiyorum ya tamamen mühendisliğe yönetici vasfını nasıl veririz olayı gibi olmuş ancak şuna dayanarak söylüyorum istihdam olarak imza olarak firmaların makine mühendisi bulundurmak zorunda ancak endüstri mühendisibulundurmak zorunda değil diyebilirim yani kısacası Türkiye'de endüstri mühendisliği yok.Şimdi tabi insanlar seçince patlama yaşandı günümüze kadar gelindi okular arasında pek bir fark olduğunu düşünmüyorum çünkü mühendislikten ayrı bir dalın ne kadar farklı olacağını ancak bu yönde okulların işletme gibi yönetim gerektiren derslerde ne kdar yüksek başarı elde ettiğinee bakabiliriz bu yönde hem Türkiyenin en büyük şehiri olan istanbul endsütri ağır basıyor dokuz eylül biraz daha geri planda kalıyor ancak tamamen şehire göre sıralama yapmak zorunda kaldım

    ege bilgisayar ;ilgisayar mühendisininde yelpazesi çok geniş issizlik fazla deniyor ancak bu kendini geliştirmene bakıyor.Savunma sanayi gibi alanlara girmen zor olabilir bu okuldan ancak kendini yetiştirebilirsen her kapı açık olacaktır yada direk girişimcilik yapmayı düşünüyorusan orası ayrı




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.