Şimdi Ara

Mühendislik Fakültesi ile Teknoloji Fakultesi Arasındaki Farklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
3.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biraz araştırdımda hep eski konular güncel olarak farkları nelerdir?Teknoloji fakülteleri biraz daha düşük puanda.Bahsettiğim olay m.t.o.k değil arkadaşlar.

Örnek olarak;
    Marmara Üniversite Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 449.00-26.200
    Marmara Üniversite Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği 419.00-41.400

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xtremee -- 26 Haziran 2013; 11:28:20 >

• takipteyim
  • teknoloji fakültesinde okuyanların puanı biraz daha düşük oluyo.. Stajları daha fazla oluyomuş.. Başka farkları yok sanırım.. Kontenjanlarıda yarı yarıya azaldı bu sene
  • Birde imza yetkisi olmadigini soyluyorlar. Genel itibariyle meslek liseli veya dusuk puanli kimseler tercih ediyor. Dogal olarakta mesleki girenler haricinde dusuk puanli girenler genelde diplomam olsun olmusken muhendis bari olsun tarzinda tercih edilen bir fakulte diye duydum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atillaoguz

Birde imza yetkisi olmadigini soyluyorlar. Genel itibariyle meslek liseli veya dusuk puanli kimseler tercih ediyor. Dogal olarakta mesleki girenler haricinde dusuk puanli girenler genelde diplomam olsun olmusken muhendis bari olsun tarzinda tercih edilen bir fakulte diye duydum.
    Onlar mtok lar degil miydi yahu
  • Teknoloji fakulteleri arastirmalarima gore iki bolumden olusuyor. Biri mtok yani mesleki teknik lise mezunlari birde puani dusuk duz lise mezunlari icin muhendislik bolumleri. Ama cogu yerde imza yetkisi olmadigi soyleniyor. Yani bir muhendislik fakultesinin makina muhendisligini bitirenle teknoloji fakultesinin makinasini bitiren ayni olmadigi biri muhendisligin her yetki ve adini kullanirken teknoloji sadece diploma ve imzasiz muhendis deniliyor. Bana su yonden mantikli geldi ayni universittede muhendislik fakultesinde olan bolum teknoloji fakultesindede var. Puana bakincada 60 puana yakin fark var. Millet enayimi ayniysa neden cok kasip muhendislik fakultesine girsin ayni olsa daha az kasarak teknolojiden okur. Bu bakimdan mantikli geldi bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Teknoloji fakulteleri arastirmalarima gore iki bolumden olusuyor. Biri mtok yani mesleki teknik lise mezunlari birde puani dusuk duz lise mezunlari icin muhendislik bolumleri. Ama cogu yerde imza yetkisi olmadigi soyleniyor. Yani bir muhendislik fakultesinin makina muhendisligini bitirenle teknoloji fakultesinin makinasini bitiren ayni olmadigi biri muhendisligin her yetki ve adini kullanirken teknoloji sadece diploma ve imzasiz muhendis deniliyor. Bana su yonden mantikli geldi ayni universittede muhendislik fakultesinde olan bolum teknoloji fakultesindede var. Puana bakincada 60 puana yakin fark var. Millet enayimi ayniysa neden cok kasip muhendislik fakultesine girsin ayni olsa daha az kasarak teknolojiden okur. Bu bakimdan mantikli geldi bana.
    Hocam mtoklara sadece meslek lisesinden girebiliyosunuz. Ve ek puan geliyor meslek lisesinden. Bunun sebebi meslek lisesinde bazi lys derslerinin (fen2 gibi) eksik verilmesi. Onu da ilk yil hazirlikta aliyorlar mtoklarda. O yuzden lys de dusuk puan yaptiklari icin puanlari dusuk bu bolumlerin.

Mezuniyette de farki yok diplomanin. Ayni makine muhendisi oluyolar unvanin tum haklariyla beraber. Hatta teorik olarak baktiginizda mtok daha iyi muhendis icin. Cunku ta lise 1 den beri adam alaniyla ilgili ders goruyor. Stajlar vs. yani normal bi muhendise gore daha cok pratigi olmasi lazim. Ama reelde bu boyle midir derseniz zannetmiyorum. Cunku meslek liselerinin kalitesi dusuk.

Bu dediklerimi itu odtu boun bilkent koc ytu gibi iyi universitelerden ayri dusunun. Cunku onlar hakkinda pek bilgim yok malesef.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bahsettiğim olay mtok değil arakadaşlar aynı üniversitenin aynı bölümünü hem teknoloji fakültesine hem mühendislik fakültesinde var biraz araştırdım imza yetkileride varmış ösym ye birisi dilkeçe yazmış hatta gelen cevabı internete koymuş orda tamamen denk olduğu yazıyordu.Ama mutlaka bir fark varki puanları farklı örnek veriyorum;

Marmara Üniversite Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 449.00-26.200
    Marmara Üniversite Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği 419.00-41.400
  • normalde teknoloji fakülteleri meslek liseleri için açılmıştı yani bizim için geçen sene örnegin gazi 22 normal lise 33 mtok alıyodu şimdi 39 normal lise 17 mtok alıyor yani anlıcagın gene bizim hakkımızı yiyorlar bizim için açılan fakültelere sizi alıyorlar nerde bu adalet ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Albért Einstein

Hocam mtoklara sadece meslek lisesinden girebiliyosunuz. Ve ek puan geliyor meslek lisesinden. Bunun sebebi meslek lisesinde bazi lys derslerinin (fen2 gibi) eksik verilmesi. Onu da ilk yil hazirlikta aliyorlar mtoklarda. O yuzden lys de dusuk puan yaptiklari icin puanlari dusuk bu bolumlerin.

Mezuniyette de farki yok diplomanin. Ayni makine muhendisi oluyolar unvanin tum haklariyla beraber. Hatta teorik olarak baktiginizda mtok daha iyi muhendis icin. Cunku ta lise 1 den beri adam alaniyla ilgili ders goruyor. Stajlar vs. yani normal bi muhendise gore daha cok pratigi olmasi lazim. Ama reelde bu boyle midir derseniz zannetmiyorum. Cunku meslek liselerinin kalitesi dusuk.

Bu dediklerimi itu odtu boun bilkent koc ytu gibi iyi universitelerden ayri dusunun. Cunku onlar hakkinda pek bilgim yok malesef.

yanlış biliyorsun meslek lislerine sadece ögretmenlik yazınca ek puan geliyor (ygs1) tercih yapınca mf4 de falan hiç bir şekilde puan gelmiyor ... hatta benim aobp 51 puan ken obpye geçtikleri içn 44 e düşüyo anlıcagın her şey bizim üstümüze geliyooo.

• quote:

Teknoloji fakulteleri arastirmalarima gore iki bolumden olusuyor. Biri mtok yani mesleki teknik lise mezunlari birde puani dusuk duz lise mezunlari icin muhendislik bolumleri. Ama cogu yerde imza yetkisi olmadigi soyleniyor. Yani bir muhendislik fakultesinin makina muhendisligini bitirenle teknoloji fakultesinin makinasini bitiren ayni olmadigi biri muhendisligin her yetki ve adini kullanirken teknoloji sadece diploma ve imzasiz muhendis deniliyor. Bana su yonden mantikli geldi ayni universittede muhendislik fakultesinde olan bolum teknoloji fakultesindede var. Puana bakincada 60 puana yakin fark var. Millet enayimi ayniysa neden cok kasip muhendislik fakultesine girsin ayni olsa daha az kasarak teknolojiden okur. Bu bakimdan mantikli geldi bana.

İmza yetkisi olayı çözüldü.YÖK kararı ile teknoloji fakültelerinden mezun olanlar MÜHENDİSTİR ve İMZA YETKİSİ vardır..

Mühendislik Fakültesi ile Teknoloji Fakultesi Arasındaki Farklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Lucky -- 26 Haziran 2013; 14:10:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Teknoloji fakültesi ile ilgili aklınızdaki sorular Gazi Üniversitesinin sitesinde cevaplandırılmış..
    http://tf.gazi.edu.tr/posts/view/title/sikca-sorulan-sorular-1989

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.