Şimdi Ara

Mühendislik Fakültesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tercih dönemi yaklaşıyor ve hala hangi mühendislik dalını sececeğimde karar kılamadım, daha doğrusu bilgim yok, bazı şeylere yeteneğim var bu meslekleri seçmek için fakat çevremdeki insanlardan etkileniyorum.
    Bana bu konuda benim gibi hazırlanan veya okuyan abilerimden biraz fikir almak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim...

• şu meseleyi anlamıyorum, bazı şeylere yeteneğim var. hani bu yetenekler nedir? bilgisayar parçalarını söküp takıyorum mu? evdeki elektronik aletleri tamir ediyorum mu? bunlar teknikerlerin işi bence yetenekden girmemelisin.
  • mesajım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ryangiggs11

şu meseleyi anlamıyorum, bazı şeylere yeteneğim var. hani bu yetenekler nedir? bilgisayar parçalarını söküp takıyorum mu? evdeki elektronik aletleri tamir ediyorum mu? bunlar teknikerlerin işi bence yetenekden girmemelisin.

Unutmaki onların üstüne koyarak mühendis oluyorsun
  • Sevdiğin şeyleri düşün ama bilgisayar oyunlarını sevmen bilgisayarı sevmen anlamına gelmez mesela bilgisayar ile uğraşmayı bir şeyler geliştirmeyi (programlama, web tasarımı vs.) sevmen lazım. Sürekli masa başında, ekran karşısında oturmayı sevmen lazım. Kendini sürekli geliştirmeye açık birisi olman lazım. Bunlar yoksa örneğin Bilgisayar Mühendisi olduğun zaman zorlanırsın. İstemeyerek yaparsın.

Masa başında oturmayayım sürekli dersen biraz ticari kabiliyetin varsa, bir miktar da paran varsa kendi işimi yapmak istiyorum dersen İnşaat Müh. iyidir mesela. Hem kolay kolay işsiz kalmazsın hem de gayret ederek yöneticilik konumuna gelebilirsin.

Bana sorarsan ilk önce sektör belirle hangi sektörde çalışmak istiyorsun?
  • Bilgisayarla ilgili söylediklerinizin hepsi benim için geçerli severek yapıyorum ve suanda onu düşünüyorum fakat ama tekniker sayısının artmasından dolayı bu mühendisliğin havasını kaybettiğini düşünüyorum
  • Kendine meslek testi yap.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik > tıp
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bak mesela discovery channeldaki nasıl yapılır konusunda seri üretim fabrikalar vardı. ordaki o otomatik işleyiş, makinelerin tam zamannda doğru birşeklde hareket etmesi hoşuna gidiyorsa otomasyon uygun, kontrol mühendisliği, mekatronik müh. eger oradaki mekanik olay ilgini çekiyorsa makine müh. Benm yardımım bu kadar olablr şimdilik. Bu verdiğim sadece örnekti 3ünüde detaylı araştır, sadece o işi yapmıyorlar çünkü :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: XMERTCANAVAR2X

bak mesela discovery channeldaki nasıl yapılır konusunda seri üretim fabrikalar vardı. ordaki o otomatik işleyiş, makinelerin tam zamannda doğru birşeklde hareket etmesi hoşuna gidiyorsa otomasyon uygun, kontrol mühendisliği, mekatronik müh. eger oradaki mekanik olay ilgini çekiyorsa makine müh. Benm yardımım bu kadar olablr şimdilik. Bu verdiğim sadece örnekti 3ünüde detaylı araştır, sadece o işi yapmıyorlar çünkü :D

katılıyorum

mesela orda motor geliştiren de var arabanın dış tasarımını yapan bu arada boyama işlemlerinin neredeyse tamamı robotlarla yapılıyor parça takan robotlar var ar ge çalışan mühendislerde var önce tam olarakilerde na yapmak istediğine karar ver
  • quote:

Orijinalden alıntı: XMERTCANAVAR2X

bak mesela discovery channeldaki nasıl yapılır konusunda seri üretim fabrikalar vardı. ordaki o otomatik işleyiş, makinelerin tam zamannda doğru birşeklde hareket etmesi hoşuna gidiyorsa otomasyon uygun, kontrol mühendisliği, mekatronik müh. eger oradaki mekanik olay ilgini çekiyorsa makine müh. Benm yardımım bu kadar olablr şimdilik. Bu verdiğim sadece örnekti 3ünüde detaylı araştır, sadece o işi yapmıyorlar çünkü :D

Peki elektronik mühendisleri ne yapar? Bunu merak ediyorum aklımı çok kurcalıyo elektronik, ama kimseden net bi şekilde elektronik mühendisleri şunu yapar diye bişey duymadım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.