Şimdi Ara

Tıp Fakültesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
8
Favori
1.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar ben DrOphthalmology. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum ve şu an bir üniversite hastanesinde Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak çalışıyorum.
    Sınav tercih dönemlerinin ne kadar kafa karıştırıcı olduğunu bildiğim için bu konuyu açtım ve elimden geldiğince size tıp fakülteleri ve uzmanlık dalları hakkında yardımcı olmak isterim.
    Herkese iyi forumlar

• 1-24 yaşımda işe başladım.Yaşıtlarıma göre çok iyi maaşlarla başladım.Ama öğrenciliğimde de başka işler yaparak para kazandığım bir dönem oldu

2-Tıp fakültesini bırakan hiç arkadaşım olmadı,sevmeye sevmeye ve mecburiyetten devam eden yüzlerce arkadaşım oldu.

3-Tıp okumak diğer bölümleri okumaya pek benzemez.Yaşıtlarınız dışarılarda gezerken,eğlenirken siz onlarca saat ders çalışmak zorunda kalırsınız.Diğer bölümler 3-4 ay yaz tatili yaparken sizin yaz tatiliniz 2 ayı geçmez.Kaldı ki 5 ten 6 ya geçerken tatiliniz 15 gündür sadece.İnsan hayatında hataya yer yoktur.Bu yüzden her zaman diken üstündesinizdir.

4-Kesinlikle vazgeçerdim :)
  • Hocam 2 3 gün sonra sonuçlar açıklanınca buralarda olursanız çok iyi olabilir.Teşekkürler şimdiden.
  • kaç para alıyosunuz hocam herkesin merak ettiği şey bu
  • Asistan doktor olarak söyleyecek olursam,
    Maaş+sabit ödeme+döner sermaye+nöbet üceti toplam=11 k alıyorum

Uzman olduğunuzda bu maaş 15-20 k arasına çıkar.
  • Reis kaç k ile ise basladın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DrOphthalmology D kullanıcısına yanıt
    hocam internetten baktım 10 yıllık uzman doktor maaşı 8500 civarı diyodu
  • Döner sermayenin artık çoğu şehirde verilmediği bilgisi doğru mu hali hazırda dönem 2 öğrencisiyim hocam. Kolaylıklar dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TIP FAKÜLTESİ KİTAPLARI
    8 yıl önce açıldı
    TIP
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80

hocam internetten baktım 10 yıllık uzman doktor maaşı 8500 civarı diyodu
    Bizim maaşlarımız 4-5 kalem olarak yatar.

Evet sabit maaş 8500 TL dir.
    Ama ek olarak döner sermaye,sabit ücret,nöbet paraları vardır.Onlarla beraber maaşınız tatmin edici boyuta gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JokF

Döner sermayenin artık çoğu şehirde verilmediği bilgisi doğru mu hali hazırda dönem 2 öğrencisiyim hocam. Kolaylıklar dilerim.
    Mevcut bulunduğum hastanede döner sermayeler yatıyor ama geç yatıyor.Büyük şehirlerde döner sermayenin yatmadığı bilgisini aldığım oluyor.Ama er ya da geç geriden de olsa yatacaktır.
  • Hocam cerrahiler zor diye tus ta düşük puanlı diğerlerine nazaran ama plastikte durum farklı puanı yüksek diğer cerrahiler kadar zor değil mi asistanlığı

Hocam genel olarak uzmanlık süreci nasıl? Asistan olarak ders görüyor musunuz veya sınav oluyor mu? Nasıl işliyor yani? Hasta bakıyor musunuz, daha doğrusu nasıl hasta bakıyorsunuz? Yani altı sene bitince tusu da kazanınca otomatikman göz muayenesi yapabilecek duruma nasıl geliniyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dereceiçinomuzomuza

Hocam cerrahiler zor diye tus ta düşük puanlı diğerlerine nazaran ama plastikte durum farklı puanı yüksek diğer cerrahiler kadar zor değil mi asistanlığı
    Tıpta uzmanlık puanlarında her zaman arz-talep meselesi vardır.

Evet Göz Hastalıkları,KBB,Plastik Cerrahi gibi bölümlerin puanları Beyin Cerrahi,Kadın Doğum,Kalp Damar Cerrahi gibi branşlara göre çok daha yüksektir.Asistanlıkları aynı derecede zordur diyemem ama kesinlikle dahili branşlara göre çok daha zordur.
    Süründürür,yıpratır,ağlatır :)
    Bölümün zorluğunu tam kestiremediği için kazanıp da Plastik Cerrahi'den istifa eden birçok arkadaşım da vardır.
  • Hocam tusa kaç kere girdiniz, dershaneye gittiniz mi?
    Tusa kaç sene hazırlandınız, kaç puan aldınız?
    tusa hazırlanma ile ilgili 3.sınıf bir tıpçı ne yapmalı?

şimdiden teşekkürler
  • Hocam tus süreciniz hakkında bilgi verir misiniz?

2.sınıfa geçiyorum, ben de göze hevesleniyorum,hadi hayırlısı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi an agony -- 25 Temmuz 2020; 21:8:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skaar

Hocam tusa kaç kere girdiniz, dershaneye gittiniz mi?
    Tusa kaç sene hazırlandınız, kaç puan aldınız?
    tusa hazırlanma ile ilgili 3.sınıf bir tıpçı ne yapmalı?

şimdiden teşekkürler
    TUS'a 2 kere girdim. İlk TUS'uma mezun olduğum sene girdim 62 puan aldım ve Ortopediyi kazandım. Yaklaşık 1 yıl sonra istifa edip 5 aylık bir süreçte tekrar hazırlandım ve 66 civarı bir puan aldım.
    TUS'a hazırlanmak için 3.sınıf bir tıpçı hiçbir şey yapmamalı, eğlenmeli, gezmeli tozmalı.
    5.sınıf gibi başlarsın çalışmaya 😊

• quote:

Orijinalden alıntı: an agony

Hocam tus süreciniz hakkında bilgi verir misiniz?

2.sınıfa geçiyorum, ben de göze hevesleniyorum,hadi hayırlısı :D
    Göz çok güzel, elit bir branş. Yazılabilecek en güzel cerrahilerden biri. Tavsiye ederim 😊

5 ay boyunca günde minimum 6 saat max 10 saat çalıştım.
    Hayatımdaki bir daha hatırlamak istemediğim en kötü ve stresli 5 aydı 😊

Buna şaşırdım nasıl oluyor ki yani plastik bırakıp tekrar tus mu çalışıyorlar eski puana göre yer mi seçiyorlar merak ettim

• quote:

Buna şaşırdım nasıl oluyor ki yani plastik bırakıp tekrar tus mu çalışıyorlar eski puana göre yer mi seçiyorlar merak ettim
    Evet tekrar TUS'a hazırlanıyorlar

Peki stajların hiç etkisi yok mu uzmanlıkları tanımada sonuçta uzmanları asistanları görüyorlar zorluğunu kestiremiyorlar mı

• quote:

Peki stajların hiç etkisi yok mu uzmanlıkları tanımada sonuçta uzmanları asistanları görüyorlar zorluğunu kestiremiyorlar mı
    5.sınıfta bir sürü bölümü, 2 şer, 3 er haftalık stajlarla görürsünüz. Derslere girip sınavlarına çalıştığınız için işe asistan boyutunda bakmanız zor olur.
    2-3 haftalık stajlarla 4-5 yıllık asistanlık süreci olan bölümleri tanımanız neredeyse imkansızdır

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.