Şimdi Ara

Mühendislik Bölümleri Hakkında Bilgiler (Kimya-Harita-Makina-Ee-Havacılık Eklendi.) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
8
Favori
4.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nasıl yok hocam 1.sinifa bakıp oyle deme 2de 3de devre 1 2 mikroişlemciler falan hep bilgisayarda da var ee güzel ya istersen kendin git udemyden kurs al yazılıma yürü senin bileceğin iş o konuda güzel ama yazılım namına pek bir sey yok haklisin c programlama var bir tek, oyle yapay zeka kripto falan bunlar yok hiç ama kendin öğrenebilirsin bunları

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Turkiyede en iyi kimya muh odtu mu anladigim kadariyla

• elektronik ve haberleşme okuyanlar yardımcı olursa memnun olurum.

• CaimaN C kullanıcısına yanıt
    Ya hocam sana bana güzel geliyor da bölüm zor sevmeyen adam bölümü bitirene kadar kanser olur her ne kadar ortak dersleri olsa da hocam o Türk üniversitelerinin saçmalığı biraz normalde bilgisayar mühendisliğine denk bölümlerde o tarz dersler olmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15k ile odtü che seçsem pişman olur muyum?
  • Lowrance L kullanıcısına yanıt
    metalurji ve insaata gore cok daha mantikli bence.

• Gemi makineleri mühendisliği nasıl yıldız teknikte veya itüde okumak iyi mi

• zaten analize sokuyosun parçaları hesapları sen yaparsan direk havaya uçar fabrika.
  • Thxarsenall T kullanıcısına yanıt
    çok iyi iş yaparsan çok felaket para alırsın. ama sadece çok iyi iş yaparsan.
  • Peki sürekli denizde mi çalışıyosun yani karada olmuyor musun veya tersanede çalışma imkanı var mı

• ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt
    Hocam proses mühendisliği ,üretim kısmında 5 binadan oluşan detaylı lablarıyla ODTÜ derim.Ama kalite kontrol gibi büyük lablara ihtiyaç duymayan sertifikasal alanlara networkünü de göz önünde bulundurarak boun ve Koç daha mantıklı geliyor bana.İtü iki kısımdada geri planda kalıyor maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 1 Temmuz 2020; 13:42:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jean-Baptiste Fourier

metalurji ve insaata gore cok daha mantikli bence.
    Hocam tıp istemeyen biri için İTÜ makinadan sonra iki mantıklı tercih var bence . Bu iki bölüm yerine sırf iş imkanı için ceng ee falan yazmak alt tier üniversitede aptallık gibi geliyor bana.İlgin varsa cenge başka tabi. 18k da boun inşaat 28k metu ChE.
    ben şuan türkiye de fiyat performans tarzı bir sıralamada Bu iki bölümü bir numaraya yazarım. Gayet Ulaşılabilir ve iyi bir kariyer sağlayacak iki bölüm. Bu hale gelmelerindeki sebep eksik öngörü ve çevre baskısı sadece.Özellikle Metu Che.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 1 Temmuz 2020; 13:52:20 >
  • kimya muhendisligi 4 temel muhendislikten biri ve ben yabanci kaynaklardan okuyana kadar bu kadar onemli oldugunu bilmiyordum. kimyagerlik filan yapiyorlar saniyordum. yurt disinda epey prestijli bir bolum ama tr'de pek uretim olmadigi icin insanlarin calisabilecegi yerler kisitli ve yeterince bilincli degil rehberlikciler filan da (hicbir alanda degiller kucuk bir azinlik disinda).

• CaimaN C kullanıcısına yanıt
    ben gömülü yazılım mühendisliği düşünüyorum . C veya varsa c++ derslerinin ağırlıkları nasıl ? 2. ya da 3. sınıfta elektronik bölümünü seçersek
  • Jean-Baptiste Fourier kullanıcısına yanıt
    Hocam kimya mühendisliğinin kötü ünü şöyle kaldı insanlar üzerinde. 70 lerden itibaren çok popüler, en kral mühendisliğiydi Türkiye'nin ama kapanan fabrikalar özelleştirmeler düşük dolar kuru ile ithalatın daha cazip gelmesi sonucu sektör büyük bir kriz yaşadı tıpkı şuan inşaatta olduğu gibi.Ama kmo iyi çalıştı bu süreçte %35 kontenjan azalttırdı bildiriyle ve şuan kimya sektörü tekrar otomotivden sonra ihracatta ikinci.İyi bir Okul mezunu dil bilen bir kimya mühendisinin işsiz kalma gibi bir durumu yok pek artık.

• şöyle ee'de son sene 9 alt alandan birini seciyorsun.

eee.metu.edu.tr
    ELECTRICAL - ELECTRONICS ENGINEERING
    https://eee.metu.edu.tr/specialization-fields-and-courses

buradaki bilgisayar opsiyonu yurt disindaki anlamiyla bilgisayar muhendisligine yakin bilgisayar bilimlerinden ziyade. gomulu sistemler icin iyi bir secenek.

gomulu yazilim icin c birinci sinifta ogretiliyor. hatta ee ile ceng ayni c prog. dersini alirken diger muhendislikler intro to c prog. aliyor. ara siniflarda matlab cok var bildigim kadariyla. son sene de data structures and algorithms, operating systems filan alabiliyorsun computer opsiyonuyla. iyi bir temel olusturuyor aslinda ama ceng ile ayni kapsamda ve derinlikte degil tabii ki.

bunun disinda bir ee muhendisinin yazilim bilmesi kesinlikle gerekli su an. eskisi gibi devre tasarimi yapip basayim seklinde ilerlemiyor artik. yazilim olmazsa olmaz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jean-Baptiste Fourier -- 1 Temmuz 2020; 14:16:20 >

• Jean-Baptiste Fourier kullanıcısına yanıt
    quora da cs mi ee mi diye sordum gömülü yazılım için adamın birisi gömülü yazılımcıların şemayı anlaması çok önemli demişti . bende ee ye döndüm yönümü . bu arada bilgisayar ve ee den başka c programlama gören kim var da?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.