Şimdi Ara

Mühendisler ne iş yapar??[ÖSS öncesi tavsiye] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
19.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de mühendislik yok demek ,aslında içinde gerçek payı olan bir yaklaşımdır.Nitekim mezun olmuş durumda çok fazla arkadaşım var ve bunların içerisinde çok büyük firmaların türkiye uzantılarında ar-ge mühendisi olarak çalışmış olanlar falan var,ama onlarında dedikleri tek şey türkiye'de ar-ge yok.yani görünürde ar-ge departmantları var ama gerçekte hiçbir iş yapmıyorlar..

    Piyasada mühendis olarak yüksek maaş alan kişiilerin çoğuda pazarlamacı ne yazıkki.Gerçek anlamda mühendislik yapabilen araştırıp geliştirebilen mühendis gerçekten az .Bazılarıda elektronik firmalarında Pic programlayarak mühendislik yaptığını zannediyor ki,bence o da yanlış.

    Mühendislik bence bir sorunu yok etmek için bir ekip çalışması içinde bir sistem tasarlamak ve sıfırdan bir ürüne ulaşabilmektir.Türkiye'de var mı ne yazıkki neredeyse sıfır.Özellikle elektronik sektörü çok dar.Elektrik sektörü için durum biraz daha iyi olsada kendi mesleğim için (elektrik-elektronik müh) durumlar çok fazlada iç açıcı değil..

    Şuan öğrenciyim ancak kendini geliştirme konusunda ne yapmalının cevabı ,mühendislik için bence 3 dil bilmek ya da sosyal içerikli grupların içerisinde yer almak değildir.Dil konusu eğer tercüman olmayacaksanız sadece inglizce iyi seviyede ise yeterlidir bence.sonuçta her dilden az az bileceğine doğru dürüst ingilizce bilmek daha iyidir gibime geliyor.

    Türkiye'de yok sektör dar,vb. sebeplerle mesleklerimizden vazgeçmemek lazım.Gerekirse belki imkansız diyeceksiniz ama kendi şirketimizi kurup bir şeyler yapmalıyız ,yapmalıyız ki bizim yaşadığımız problemler ile gelecek nesiller karşılaşmasınlar..

    Geçenlerde İstanbul'a WIN Fair'e gittim,geri geldiğimde gerçekten moralim çok bozulmuştu.Otomasyon konusunda belki 20-30 firma vardı ve ne yazıkki hepsi yabancı firmaların türkiye şubeleriydi,ve oradaki sözde mühendis abilerimiz aldıkları parayla tatmin olmuş kişilerdi.Hatta birisi ben bu makineleri ilk fuarda gördüm ama satış mühendisiyim dedi bize(öğrenci olarak gittiğimiz için daha yakın konuşmalar oluyordu).Yani ben o adama diyecek söz bulamıyorum.

    Herkes bu mantıkta devam edip sadece cebini düşünürse bir yere gelmemiz çok zor olacak gerçekten, mühendis abilerimizin de dediği gibi mühendis diplomasına sahip olan kişiler çavuşluk yapmaya devam edecek.

    BU arada yeri gelmişken,ben okullarımızdaki eğitiminde çok iyi olduğunu düşünmüyorum.her dönem 4 tane deney yapmak dışında pratik uygulaması olmadan neyi ne kadar öğrenebilirizki.

    Her şeye rağmen ben kendi adıma düşündüğümde,Dünya üzerinde başka bir mesleği icra edebileceğimi kesinlikle düşünmüyorum.Sonuçları ne olursa olsun bu kararımdan hiç bir zaman pişman olmayacağım.Gerekirse mühendislik neredeyse oraya gitmeye razıyım,abd avrupa artık ne gerekiyorsa.

    Kendi sınıf arkadaşlarım arasından bu bölümü okuduğu için pişman olan arkadaşlarım olacağından da adım gibi eminim ,çünkü o kişiiler dediğiniz gibi dersanedeki lisedeki hocalarının gazına gelip adına aldanıp bu bölümü yazmış kişiler..

    Gerçekten zor bir hayatı var mühendislerin,aslında biraz deli olmak gerekiyor bence,nitekim biraz uçmuş olup bu işi yapan yakınen tanıdığım abilerim,yaptıkları işi piskopatlık seviyesinde yapıyorlar ve dünyanın en mutlu insanları ..

    Tüm zorluklarına rağmen bu bölümü kazandıysam ve daha büyük zorluklar ile bu bölümü bitirdikten sonra,artık ne zorluğu olursa bu mesleği icra etmek için her şeye katlanmamız lazım.

    Gelip forumlara konu açmanızda garip bir durum ,demekki yapacak hiç bir işiniz yok gerçekten..

    -Ben öğrenciyken,forumlarda takılmaya vakit bulamıyorum demekki mühendis abilerimizin gerçekten işi yok..

    Saygılarımla..




  • Üniversitede matematik hocamız hacettepe atom mühendisliği mezunu.Bir mühendislik bölümünü daha sadece sınavlara giderek bitirmiş.İşletme yüksek lisansı yapmış+ankaranın bir üniversitesinde endüstri mühendisliği okuyor.Ancak bu adam myo'da öğrencilere matematik dersi veriyor.Bu kadar okumuş gerçekten zeki bir insanın memleketin bambaşka yerlerinde olması gerekiyordu.Zeki insanların memleketimizde nasıl harcandığına bir örnek bu.Bence mühendis olunacak bir ülke değil burası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mechanical24

    turkscan ve Nicotinell
    sonunda beni anlayanlar çıktı.söylediklerinize aynen katılıyorum.
    geçen gün arkadaşım göndermiş.Biri Bana Anlatsın programında, Türk mucitler hakkında bir bölüm seyrettim.
    televizyon seyretmediğim için, bu tarz şeyleri geriden ve internetten takip edebiliyorum.
    katılımcılardan biri, çok çarpıcı rakamlar verdi.izlemenizi tavsiye ederim.

    bilmem kim şurdan mezun olmuş bir ay sonra siemense girmiş falan filan.
    askerlik olmadan nereye giriyon?(eğer torpilin yoksa!!!)
    iş başvurusunda, pasaport alırken, yurt dışına çıkarken.... s??maya giderken bile askerlik sorulur bu ülkede.
    ilk istenen belge askerlikle olan ilşkine ait belgedir.
    teskere kağıdını görmeden, fabrikaya bile sokmazlar.
    askerlik yapmadan yurtdışına okumaya gidersen, sağolsun devletimiz 6 aylık pasaport verir.
    her ay öğrenciliğin ile ilgili belge ister.(konsolosluklarda eğitim ateşelikleri ister bu yazıyı, bazı ülkelerde 2 aydır)
    eğer bir belge götüremezsen, pasaport iptal edilir yada uzatılmaz, doğru türkiye.
    sen daha Türkiyeye ayak basmadan, Savunma Bakanlığına , Milli Eğitiminin gönderdiği belge ulaşır.
    artık bu kişi öğrenci değildir, top sizde, naparsanız yapın tarzında bir belgedir bu..
    eğer öğrenciliğini belgelersen, ve bir altı ay daha okuyacağını ispatlarsan, bir altı ay daha uzatırlar pasaportunu.
    eğer benim gibi öncelikli olarak dil için çıkmışsan, ve alınacak en üst sertifikaya sahipsen, yeter sen artık geri dön derler.
    üniversitenin kabul kağıdını nedendir ateşe kabul etmez.illada öğrencidir belgesi ister.3-4 ay sonra getircem işte desende nafile..
    uzatamam arkadaşım kanun böyle der.bide yol gösterir :çok kalmak istiyorsan kaçak kal. üniversiteye girince uzatırız. ama yakalanırsan sınırdışı edilirsin.
    dahada turist olarak bile almazlar, türkiyeye gidince ayrıca asker kaçağı muamelesi görür, mahkemeye çıkarsın der.
    gözün korkar.tüm hayallerini ve planlarını orada bırakıp türkiyeye geri dönersin.
    halbuki, 4 yıllık örgün lisans eğitimi almışlara, deselerki 30 yaşına kadar müsaade.istediğin zaman gel askerliğini yap.mis gibi.
    elbette bunu kötüye kullananlar olacaktır. ama benim gibiler de bayram edecektir.
    sonuçta bu vatan borcudur.zorla değil seve seve yapılır.5 ay askerlik hiç bir şey değil. amcam dört sene yapmış.büyük dedem balkan savaşında şehit olmuş.elbette bende yapacağım. ki askerliğimi güneydoğuda yaptım......
    demek istediğim, işin özü...
    burada sen bişeyler yapmak istedikçe, birileri seni hep aşağı çeker..
    bırak destek olmayı, sürekli köstek olurlar.
    bırak icat yapmayı, yeni bir fikir öne sürsen, eski köye yeni adet getirme derler, sustururlar, alay ederler.
    burada bilginle, becerinle hiç bir şey yapamazsın.aksine sen böyle olduğun için, sürekli seni ezmek ister senin gibi olmayanlar.
    ve bu senin gibi olmayanlar daha değerlidir nedense.senden çok para kazanır senden çok az şey bilsede.
    velhasıl, tüm bunları yaşamak insanın tüm isteğini, tüm şevkini kırıyor.ne heyecan kalıyor nede güç.
    keşke dağda çoban olsaydım dediğin zamanlar oluyor.
    millet gözünün içine baka baka çuvalla para götürürken, sen bişeyler öğreneyim, bişeyler yapayım diye tırmalaya tırmalaya sefalet içinde yüzüyosun..
    bu adama çok koyuyor arkadaşlar.
    belliki buraya yorum yazanların çoğu yaşça çok küçük, bunlarla hiç karşılaşmamışlar.yada çoğunun tuzu kuru.anlattıklarım ilgilendirmiyor belkide.
    ben bir abiniz olarak durumu açıkladım.
    iyice düşünün sonra karar verin.
    hayallerinizin çapını ona göre belirleyin.sonra çok üzülürsünüz...




    ben 19 yaşındayım ve tahmin ediyorum ki çoğu arkadaşta o civarlarda. Sizin bu yazdıklarınız beni çok etkiledi. Bilgisayar mühendisi olma aşkıyla yanıp tutuşurken, uçuk hayaller kurarken frene bastım birden bire. Ben başka bir işten zevk alamıyorum. illa da bilgisayar müh olacağım. Fakat Tr de dönen olayları gördükçe ve bu yazılanları okudukça bir kez daha düşüneceğim. Heralde PC ci olursam TR de durmam. Ya bat ya çık hesabı alır bavulları gideriz vatandan. Askerlik zaten ayrı bir mevzu. KAnunlar ne derse o dur. Tabi devlet babanın büyükleri olunca işler değişir... Ne yapacaz biz ya, iyi bir gelecek istemek suçmu?




  • Konu başında analtılan şekilde çalışan mühendisler gördüm, bunun yanında şirket yönetiminde çalışan yönetici konumunda mühendis ünvanına sahip kişilerde gördüm, müdürüne şefine 7/24 yalanan mühendislerde gördüm, oklda öğrendiklerini 30 yıllık iş hayatı boyunca kullanmamış ama gayet iy yaşamış şu anda emekli olan torun seven mühendislerde tanıdım, kapağı devlete atıp tüm gün çay içip siyaset yapan mühendislerde tanıdım, tüm gün kafa patlatıp birşeyler üreten çözüm bulan amacı hedefi kazandıgı parayı hak etme telaşası olan mühendisde tanıdım. Tek işi exelde-word de rapor hazırlayıp üstlerine vermek olan mühendislerde var.

    Ülkemizde birçok kurumda mühendislik gerçektende "çavuş olmak" dan öte birşey değil ne yazıkki...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 24 Mart 2010; 15:38:48 >
  • Yahu beyler naaptınız yaBırakıyorum okulu yarın.
  • ben de mak. müh. düşünüyordum, soğudum
  • aynen bende makine veya inşaat mühendisi olmak istiyordum ama soğudum bu yorumlar karşısında.aslında seçecek başka bir meslek yok körü körüne sonu belli olmayan bir yolda gidiyorum sonum hayrola.
  • Hayatın size nasıl kapılar açacağını bilemezsiniz..

    Siz yeterki hedeflerinizin peşinden gidin,hiç bir şey oturduğunuz yerden olmaz.


    Haa şu var evet torpilin olucak evet dayın olucak bu bir artı ama gerçekten kendını geliştiren arkadaşlar herzaman hakettiği değeri bulurlar.

    Mühendisin alacağı parayı bölümü değil kalitesi belirler.

    Bir arkadaşımız bahsetmiş;evet şuda var iyi okul bitirmek önemlidir ama sizin kişiliğinizde çok önemlidir,Kaliteli mühendis oturması ile kalkmasıyla konuşmasıyla duruşu ile kendini,ağırlıgını belli eder.Buda insanların size olan bakış açışını değiştirir.

    Adam gelmiş Boğaziçi bitirmiş bilmem İtü bitirmiş üni hayatı boyunca ineklemekten başka bir halt yapmamış,İki kelimeyi daha bir araya getiremiyor

    Bir bayan görse dili damağı kuruyor..EE Bu adam sizi yarın öburgun şirketinizi temsil edecek düzeye gelirse yada gelicek(????)

    Bu adamlamı yol alıcaksınız.Yarın öbürgün yöneticiniz olup diğer firmalaın yöneticileri ile biraraya gelicek ne edicek kem kümmü edicek.

    Gerçekten üni hayatı çok önemli.Herşeyi öğrenirsin zaten bi şekilde ezilerek başlayacaksın.

    Kendi alanında ilerlemiş 3 4 sene iş tecrübesi olan orta derce İNG bilen 2-3 tırttan program bilen mühendisin zaten geliceği açıktır kafasını kullanırsa..




  • Mechanical24 ün söyledikleri çok doğru. Ee mühendisiyim, 7 yıldır çalışıyorum.Bahsettiği tüm bu rezilliklerin fazlası var eksiği yok.
  • Peki, Mimarlar ne durumda ?
  • bu ülkede mühendis olmak sadece işçilerin başında çobanlık yapmak ve işlerin zamanında ve yolunda yürümesini sağlamak demek. bunun dışında teknik olarak hiçbir söylediğinize itibar edilmiyor , edilse de bu konuda istedikleriniz yapabilmek için imkan sağlanmıyor. Ama ben yine dünyaya gelsem yine mühendis olurdum :)
  • copy den mezun oladuğumuz için fark etmiyo hangi üniversite olduğu. insnalar deneyime bakıyo. daha yeni mezun olan adama bile deneyim diye soruyolar. o bu şu sans vermesse nasıl elde edicez biz bu "deneyim" denen şeyi. zaten okul sistemi yerle bir olmuş durumda bide bitirnce sürünme derdi var. İnsan nalet olsun demek istiyo!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rabarba

    copy den mezun oladuğumuz için fark etmiyo hangi üniversite olduğu. insnalar deneyime bakıyo. daha yeni mezun olan adama bile deneyim diye soruyolar. o bu şu sans vermesse nasıl elde edicez biz bu "deneyim" denen şeyi. zaten okul sistemi yerle bir olmuş durumda bide bitirnce sürünme derdi var. İnsan nalet olsun demek istiyo!

    askeri ücretle başlayacaksın,başka çaresi yok..

    ben abartıldığını düşünüyorum durum bu kadar kötü olamaz,kötüyse bile krizdendir krizin etkileri geçtikten sonra düzene girer..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rabarba

    copy den mezun oladuğumuz için fark etmiyo hangi üniversite olduğu. insnalar deneyime bakıyo. daha yeni mezun olan adama bile deneyim diye soruyolar. o bu şu sans vermesse nasıl elde edicez biz bu "deneyim" denen şeyi. zaten okul sistemi yerle bir olmuş durumda bide bitirnce sürünme derdi var. İnsan nalet olsun demek istiyo!


    Staj yapıcaksın ücretsiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: son_oksli


    quote:

    Orijinalden alıntı: rabarba

    copy den mezun oladuğumuz için fark etmiyo hangi üniversite olduğu. insnalar deneyime bakıyo. daha yeni mezun olan adama bile deneyim diye soruyolar. o bu şu sans vermesse nasıl elde edicez biz bu "deneyim" denen şeyi. zaten okul sistemi yerle bir olmuş durumda bide bitirnce sürünme derdi var. İnsan nalet olsun demek istiyo!

    askeri ücretle başlayacaksın,başka çaresi yok..

    ben abartıldığını düşünüyorum durum bu kadar kötü olamaz,kötüyse bile krizdendir krizin etkileri geçtikten sonra düzene girer..



    polyannacılık diyosun yani. hiçte abartılmıyo. bi çok insan neler yaşıyo asgari ücretle çalışmak değil onun adı sömürülmek. ama okumak bişeyi değiştrmiyo sorunun temeli bu. hele iyi üniversitede okumak hiç bişeyi değiştirmiyo. değiştiren tek şey torpil, kayırma




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rabarba


    quote:

    Orijinalden alıntı: son_oksli


    quote:

    Orijinalden alıntı: rabarba

    copy den mezun oladuğumuz için fark etmiyo hangi üniversite olduğu. insnalar deneyime bakıyo. daha yeni mezun olan adama bile deneyim diye soruyolar. o bu şu sans vermesse nasıl elde edicez biz bu "deneyim" denen şeyi. zaten okul sistemi yerle bir olmuş durumda bide bitirnce sürünme derdi var. İnsan nalet olsun demek istiyo!

    askeri ücretle başlayacaksın,başka çaresi yok..

    ben abartıldığını düşünüyorum durum bu kadar kötü olamaz,kötüyse bile krizdendir krizin etkileri geçtikten sonra düzene girer..



    polyannacılık diyosun yani. hiçte abartılmıyo. bi çok insan neler yaşıyo asgari ücretle çalışmak değil onun adı sömürülmek. ama okumak bişeyi değiştrmiyo sorunun temeli bu. hele iyi üniversitede okumak hiç bişeyi değiştirmiyo. değiştiren tek şey torpil, kayırma


    Dünyadan bir habersin sanırım, kendi üniversitem adıma konuşıyım, mühendis mezunlarımız çok iyi yerlere geliyolar. YOksa kimse enayi değil, paralı okulun puanı devlet üniversitelerin çoğundan daha yüksek olmazdı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Imnobody


    quote:

    Orijinalden alıntı: rabarba


    quote:

    Orijinalden alıntı: son_oksli


    quote:

    Orijinalden alıntı: rabarba

    copy den mezun oladuğumuz için fark etmiyo hangi üniversite olduğu. insnalar deneyime bakıyo. daha yeni mezun olan adama bile deneyim diye soruyolar. o bu şu sans vermesse nasıl elde edicez biz bu "deneyim" denen şeyi. zaten okul sistemi yerle bir olmuş durumda bide bitirnce sürünme derdi var. İnsan nalet olsun demek istiyo!

    askeri ücretle başlayacaksın,başka çaresi yok..

    ben abartıldığını düşünüyorum durum bu kadar kötü olamaz,kötüyse bile krizdendir krizin etkileri geçtikten sonra düzene girer..



    polyannacılık diyosun yani. hiçte abartılmıyo. bi çok insan neler yaşıyo asgari ücretle çalışmak değil onun adı sömürülmek. ama okumak bişeyi değiştrmiyo sorunun temeli bu. hele iyi üniversitede okumak hiç bişeyi değiştirmiyo. değiştiren tek şey torpil, kayırma


    Dünyadan bir habersin sanırım, kendi üniversitem adıma konuşıyım, mühendis mezunlarımız çok iyi yerlere geliyolar. YOksa kimse enayi değil, paralı okulun puanı devlet üniversitelerin çoğundan daha yüksek olmazdı



    herkes kendi okuluna göre konuşuyor o zaman mezun olunca aynı iş sahasına giriyosun ama. herkes aynı yerden mezun olamyo ama aynı mesleği yapıyolar. siz mezun ede durun onları onlar nasılsa bi yerlere gelirler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rabarba


    quote:

    Orijinalden alıntı: Imnobody


    quote:

    Orijinalden alıntı: rabarba


    quote:

    Orijinalden alıntı: son_oksli


    quote:

    Orijinalden alıntı: rabarba

    copy den mezun oladuğumuz için fark etmiyo hangi üniversite olduğu. insnalar deneyime bakıyo. daha yeni mezun olan adama bile deneyim diye soruyolar. o bu şu sans vermesse nasıl elde edicez biz bu "deneyim" denen şeyi. zaten okul sistemi yerle bir olmuş durumda bide bitirnce sürünme derdi var. İnsan nalet olsun demek istiyo!

    askeri ücretle başlayacaksın,başka çaresi yok..

    ben abartıldığını düşünüyorum durum bu kadar kötü olamaz,kötüyse bile krizdendir krizin etkileri geçtikten sonra düzene girer..



    polyannacılık diyosun yani. hiçte abartılmıyo. bi çok insan neler yaşıyo asgari ücretle çalışmak değil onun adı sömürülmek. ama okumak bişeyi değiştrmiyo sorunun temeli bu. hele iyi üniversitede okumak hiç bişeyi değiştirmiyo. değiştiren tek şey torpil, kayırma


    Dünyadan bir habersin sanırım, kendi üniversitem adıma konuşıyım, mühendis mezunlarımız çok iyi yerlere geliyolar. YOksa kimse enayi değil, paralı okulun puanı devlet üniversitelerin çoğundan daha yüksek olmazdı



    herkes kendi okuluna göre konuşuyor o zaman mezun olunca aynı iş sahasına giriyosun ama. herkes aynı yerden mezun olamyo ama aynı mesleği yapıyolar. siz mezun ede durun onları onlar nasılsa bi yerlere gelirler


    Senin okulunu bilmediğim için ona göre konuşamam, en basitinden söyliyim, yurt arkadaşım geçen sene mezun oldu, şu an IBM de 4000 lira maaş ile çalışıyor Ve daha senior engineer bile değil, senior olunca 2-3 le çarp bunu




  • bende sana bi örenek vereyim kuzenim yurt dışında 4000 $ alıyo ve 3 senesi meslkte. bu mu yani o bu diye yarıştırmak mı?. konuyu açan arkadasın durumuda gayet ortada zaten. o kadar donanımlı olduğu halde iş bulamayan arkadaslarımda var. olay okulsa oda var yani. Bi kaç kişiyle bu değirmen dönmez. ezberden konusmak kolaydır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rabarba


    quote:

    Orijinalden alıntı: son_oksli


    quote:

    Orijinalden alıntı: rabarba

    copy den mezun oladuğumuz için fark etmiyo hangi üniversite olduğu. insnalar deneyime bakıyo. daha yeni mezun olan adama bile deneyim diye soruyolar. o bu şu sans vermesse nasıl elde edicez biz bu "deneyim" denen şeyi. zaten okul sistemi yerle bir olmuş durumda bide bitirnce sürünme derdi var. İnsan nalet olsun demek istiyo!

    askeri ücretle başlayacaksın,başka çaresi yok..

    ben abartıldığını düşünüyorum durum bu kadar kötü olamaz,kötüyse bile krizdendir krizin etkileri geçtikten sonra düzene girer..



    polyannacılık diyosun yani. hiçte abartılmıyo. bi çok insan neler yaşıyo asgari ücretle çalışmak değil onun adı sömürülmek. ama okumak bişeyi değiştrmiyo sorunun temeli bu. hele iyi üniversitede okumak hiç bişeyi değiştirmiyo. değiştiren tek şey torpil, kayırma

    işte ben de bu yüzden biraz daha rahatım..




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.